Allah razı olsun amin. Ben bebek doğunca söylicem diyorum abart istersen diyorlar. :) İkiniz içinde en hayırlısı olsun bebek içinde senin içinde. Umutla ve duayla bebeğini doğurmanı bekliyorum :)Amin cnm hepimizi inşallah
Evet cnm özel mesaj gelmedi bana. Olmamış demekki :)
Allah gönlündekini hayırla nasip eylesin inşallah. Aynen bende senin gibiydim. 5,5 ayı geçmişti karnım çıkmıştı ailelerimize etrafımıza söylediğimizde. Bundan sonrası Allahın takdiri.
Dr um 27. Haftadan beri sana normal yaptırıcam diyor. Valla iki türlüde korkuyorum aslında ama bi acı çekilecekse normal olsun siyorum bende. Epidural normal yapıcam kısmetse. Artık bu haftadan sonra beklemeye başlarız.
Link : http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ili-gebelik-elde-eden-var-mi.309848/page-4047
Allah razı olsun amin. Ben bebek doğunca söylicem diyorum abart istersen diyorlar. :) İkiniz içinde en hayırlısı olsun bebek içinde senin içinde. Umutla ve duayla bebeğini doğurmanı bekliyorum :)
Şimdiden bişey demek istemiyorum. Allahtan hayırlısı demek istiyorum sadece. Bir şey daha soracağım. Kaybında kaç haftalıktın. Bebeğin gelişimi filan nasıldı.Amin cnm inşallah. Şuan hamilesin sanırım :)
Şimdiden bişey demek istemiyorum. Allahtan hayırlısı demek istiyorum sadece. Bir şey daha soracağım. Kaybında kaç haftalıktın. Bebeğin gelişimi filan nasıldı.
Sağlıksız olup da bu kadar ileri haftalara kadar gebeliğin devam ettiğini ilk kez duyurum.Kaybım 26 haftalıktı. Amniyoyu 21 de yaptık. Bebek neredeyse 19 de kalmıştı. Hiç
Bir organı gelişmemişti. Bir sürü ultrason bulgusu saptanmıştı. Nitelkimde amniyo sonucu dna hasarlı geldi
Sağlıksız olup da bu kadar ileri haftalara kadar gebeliğin devam ettiğini ilk kez duyurum.Çok zor. Allah sabır versin. şimdikini bağışlasın. 2li 3lü taramalarda ve önceki kontrollerde hep iyi şeyler mi söylediler.
2li ve 3 lüker temiz çıkmıştı. Ayrıntılıda herşey çıktı. Ayrıntılıdan önce 2 dr görmüştü bi sorun yoktu. Maalesef.
ayrıntılıyı kaçıncı haftada yatılar cnm. kusura bakma acını tazelemek istemem ama bu süreçleri bilmem lazım. Çok bunalımdayım.
Allah sağlık ömür versin. Çok bunalttım sorularımla biliyorum. Hakkını helal et. Detaylı usg yi Perinatolog mu yaptı. Bide Amniyosentez ne kadar tuttu.20. Haftada cnm. Acı geçmiyorki cnm. Hiç bi zaman unutmam, unutamam galiba.
Bu sefer 17. Hafatada detaylı gibi bakıldı, amniyo yapıldı. 22. Haftada bi daha detayşı yapışdı yaklaşık 2-3 saat. 26. Haftada detaylı ultrason kontrolü yapıldı. Baya kontrollü geçti.
Allah sağlık ömür versin. Çok bunalttım sorularımla biliyorum. Hakkını helal et. Detaylı usg yi Perinatolog mu yaptı. Bide Amniyosentez ne kadar tuttu.
Allah razı olsun cnm. Çok teşekkür ederim. 12. hafta cvs önerdi perinatolog eşim istemedi. bide 12. haftada detaylı usg düşündüm ama kadın doğumcu gerek yok dedi. 20. hafta civarı yaptırırsın filan dedi. Ben senin ilk bebeğini 12. hafta civarı kaybettiğini sanmıştım. 12. haftadan sonra artık korkmaya gerek yok diye düşünüyordum bizim gibi olanlar için. Amniyosentez de çok pahalıymış tabi ki helalı hoş olsun hiç önemli değil canı sağolsun evlatlarımızın borç harç bulunur yaptırılır. Ama o süreçlere kadar da sağlam sabır lazım. Kadın doğumcu 2li 3lü testlerin temiz çıkması önemli tabi ama translokasyonla ilgili asla emin olamayacağız bebek doğana kadar dedi. Sürekli olumsuz şeyler düşünüyorum. Psikolojim çok bozuk. :'(Cnm olur mu aşkolsun bende başlarda senin gübiydim.
Helal olsun.
Evet cnm 7. Haftadan 26. Haftaya kadar perinatolog takip etti. arda lembet. Amniyo ilk geneliğimde 3100, bunda 3400 tl tuttu. Ama çapda devlette filan 1800-1900 olduğunu duymuştum. Özellerde genelde fiyat bu.
Allah razı olsun cnm. Çok teşekkür ederim. 12. hafta cvs önerdi perinatolog eşim istemedi. bide 12. haftada detaylı usg düşündüm ama kadın doğumcu gerek yok dedi. 20. hafta civarı yaptırırsın filan dedi. Ben senin ilk bebeğini 12. hafta civarı kaybettiğini sanmıştım. 12. haftadan sonra artık korkmaya gerek yok diye düşünüyordum bizim gibi olanlar için. Amniyosentez de çok pahalıymış tabi ki helalı hoş olsun hiç önemli değil canı sağolsun evlatlarımızın borç harç bulunur yaptırılır. Ama o süreçlere kadar da sağlam sabır lazım. Kadın doğumcu 2li 3lü testlerin temiz çıkması önemli tabi ama translokasyonla ilgili asla emin olamayacağız bebek doğana kadar dedi. Sürekli olumsuz şeyler düşünüyorum. Psikolojim çok bozuk. :'(
Cnm Cvs in amacıda erken tespit edilip Allah korusun bi aksilik çıkarsa gebeliği erken haftalarda sonlandırmakmış. Perinatoloğa durumumu anlattın 12. Haftada gel cvs yapalım dedi. İzmir de fuat Akercan öneriyorlar. Ondan bilgi aldım. Allah razı olsun kadın doğuncum çok donanımlı ve bilgili bir kadın. O kadar kürtaj düşük yaptım hiç biri de git genetik yada trambofili yaptır demedi son düştüğümde tanıştık bu doktorla o yaptır bunları bu yaşta bu kadar kayıp çok kötü senin için dedi. O da söyledi senin durumun özel kalp atışlarını duyalım gerisi Perinatoloğun işi ona git dedi. Fuat beyde cvs deyince araştırdık riskli tabi eşim istemedi. Kadın doğumcumda 12. Haftada detaylı usg yaptırmanın çok manası yok dedi. Bide ben hiç kalp atışı duymadım diğer gebeliklerimde. Üstelik 3 haziran da Ege üniversitesinden tüp bebek randevusu almıştık. Allah var hiç gidesim gelmedi. Dediğin doğru 16. Haftada Amniyosentez yaptırırsak detaylı usg zamanı sonuçlar anca çıkmış olur. Ayrıca bi profla görüştük baya ünlü biri bana tüp bebek+pgt yüzde yüz sağlıklı bebek istiyorum dersen yap ama senin gibi onlarca hastam oldu normal yollarla sağlıklı bebekler dünyaya getiren dedi. Bilemiyorum cnm ya kafam çok karışık.Cnm sana tavsiyem 25-26. Haftalarına kadar normal kadın doğumcu dışında perinatolog gözetiminde ol. Bizde cvs yapacaktık,amniyo ile aynı işlem oerinatolog 12-13 arası muayne etti bu bebeğe cvs yapmayalım daha riskli, 16 dan sonra muhakkak amniyo dedi. 16-17 arasında yapıldı çok şükür temiz sonucunu aldık ama 22. Haftayı geçiyodu. Neredeyse 5 hafta sonra çıktı sonuç. O arada öldüm dirildim valla. 22+ larda 2-3 saat süren detaylı yapıldı, 26+ larda ise detaylı ultrason kontrolü yapıldı cnm. Normal kadın doğumcular böyle bakmıyor. Sadece trizomi 21 ve 18 bulgularına bakıyorlar. Bizim sorunumuz çok detaylı , titiz ve bu durumlarla karşılaşmış doktorlar tarafından tespit edilebilir. Birde tavsiyem 19-20. Haftalarda gitme 22 civarında git detaylıya. Çünkü tüm gelişimi tamamlanmış okuyor bebeğin ve net görümüyor. Dün bi arkadaşım 19 da gitti 22 de tekrar çağırmışlar. Beyin tam gelişmediğinden çok bakılamamış diye.
Cnm Cvs in amacıda erken tespit edilip Allah korusun bi aksilik çıkarsa gebeliği erken haftalarda sonlandırmakmış. Perinatoloğa durumumu anlattın 12. Haftada gel cvs yapalım dedi. İzmir de fuat Akercan öneriyorlar. Ondan bilgi aldım. Allah razı olsun kadın doğuncum çok donanımlı ve bilgili bir kadın. O kadar kürtaj düşük yaptım hiç biri de git genetik yada trambofili yaptır demedi son düştüğümde tanıştık bu doktorla o yaptır bunları bu yaşta bu kadar kayıp çok kötü senin için dedi. O da söyledi senin durumun özel kalp atışlarını duyalım gerisi Perinatoloğun işi ona git dedi. Fuat beyde cvs deyince araştırdık riskli tabi eşim istemedi. Kadın doğumcumda 12. Haftada detaylı usg yaptırmanın çok manası yok dedi. Bide ben hiç kalp atışı duymadım diğer gebeliklerimde. Üstelik 3 haziran da Ege üniversitesinden tüp bebek randevusu almıştık. Allah var hiç gidesim gelmedi. Dediğin doğru 16. Haftada Amniyosentez yaptırırsak detaylı usg zamanı sonuçlar anca çıkmış olur. Ayrıca bi profla görüştük baya ünlü biri bana tüp bebek+pgt yüzde yüz sağlıklı bebek istiyorum dersen yap ama senin gibi onlarca hastam oldu normal yollarla sağlıklı bebekler dünyaya getiren dedi. Bilemiyorum cnm ya kafam çok karışık.
Âmin cnm cümlemizin inşallah. Tabi ki Allahın takdiri. Ama inanır mısın olumlu örnek olarak sen varsın umutla duayla takip ettiğim. Hep olumsuz bakıyorum sonra sen geliyorsun aklıma umutlanıyorum işte. Attığın linki henüz okuyamadım ama en kısa zaman da baştan sona okuyacağım. Genetik danışmanlar bana senin kayıpların translokasyondan dolayı dediler çünkü trambofili de var bende eğer ondan olsaydı ilerleyen aylarda bebek gelişim sorunu yaşardı dediler. Sonuçlarıma bakarak konuştuklarına göre olay senin dediğine çıkıyor translokasyona göre farklılık gösteriyor demek ki bunu da ilk kez duydum senden. Yine de doktorum tepecik genetik bölümüne gönderdi beni danışmanlık almam için gidemedim ama. Bide kendimi biliyorum çok takıntılıyım iyice kafayı yerim diye gitmedim. Evet benim böyle bir sorunum var bunu tüm detayları ve olasılıklarıyla bilmem durumumu ve sürecimi değiştirmeyecek ki. Allaha şükürler olsun ki hamile kalabilmek de büyük bir lütuf. Karnı burnunda kadınlar görüyorum Allahım bana da bu hallerimi görmeyi nasip et diyorum. Yada çocuğu yaramazlık yapan anneleri görünce yine aynı duygular. Hastahane de sıra beklerken hamile kadınların benden çok daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Anlayacağın çok takıyorum. Beni bunalıma sokan da bu belirsizlik. Öyle mi olacak böyle mi olacak yoruldum. Herşeye ağlıyorum herkese kızıyorum. Herşeye içerliyorum. Sabır isteyen bir süreçten geçiyoruz. Herşeyin hayırlısı. Birazda eğlenceli şeylere geçelim bebişin cinsiyeti ne. Kaçıncı haftada söyledi doktor.Evet cnm doğru söylediklerin. Cvs amniyoya göre daha riskli benim doktor ultrasonda detaylı bakıp bi risk görmeyince o yüzden amniyoya döndü. Yoksa başta olay bizimde cvs idi.
Cnm açık söylemek gerekirse translokasyon olanlar çift taraflı tek gen hastalıklarına göre daha şanslılar bence. Sana link attığım sayfada en başından sonuna kadar okudum. Şükürler olsun bebeksiz kalan yok. Bana çok umut verdi. O yüzden doğal denedim. 10 kişiden en az yarısı doğal, kalan yarısı pgt ile bebek sahibi olmuş. İkiside tercih, ikiside şans. Allah bilir. Tek farkı birisi baha maliyetli işte.
Bu arada bendeki translokasyonda bebek anne karnında yaşıyor. Düşük olmuyor. Bu nedenle baya geç farkedildi. Ama çoğu translokasyonlarda ilk haftalarda kalp durması veya düşükle sonuçlanıyor. Seninde öyle galiba. Bu haftalara geldiysen korkma Allahın izni ile sağlıkla ilerler inşallah. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah.
Öncelikle çok az kalan benim sonra sırasıyla hepinizin inşallah
çok geçmiş olsun Allahım bizlere de sağlıklı evlatlar versin inşallah bu yaşadıklarımızı unutalım inşallah ben bir şey sormak istiyorum sizin ki normal gebelik miydi yoksa cgh miydiCnm sana tavsiyem 25-26. Haftalarına kadar normal kadın doğumcu dışında perinatolog gözetiminde ol. Bizde cvs yapacaktık,amniyo ile aynı işlem oerinatolog 12-13 arası muayne etti bu bebeğe cvs yapmayalım daha riskli, 16 dan sonra muhakkak amniyo dedi. 16-17 arasında yapıldı çok şükür temiz sonucunu aldık ama 22. Haftayı geçiyodu. Neredeyse 5 hafta sonra çıktı sonuç. O arada öldüm dirildim valla. 22+ larda 2-3 saat süren detaylı yapıldı, 26+ larda ise detaylı ultrason kontrolü yapıldı cnm. Normal kadın doğumcular böyle bakmıyor. Sadece trizomi 21 ve 18 bulgularına bakıyorlar. Bizim sorunumuz çok detaylı , titiz ve bu durumlarla karşılaşmış doktorlar tarafından tespit edilebilir. Birde tavsiyem 19-20. Haftalarda gitme 22 civarında git detaylıya. Çünkü tüm gelişimi tamamlanmış okuyor bebeğin ve net görümüyor. Dün bi arkadaşım 19 da gitti 22 de tekrar çağırmışlar. Beyin tam gelişmediğinden çok bakılamamış diye.
Âmin cnm cümlemizin inşallah. Tabi ki Allahın takdiri. Ama inanır mısın olumlu örnek olarak sen varsın umutla duayla takip ettiğim. Hep olumsuz bakıyorum sonra sen geliyorsun aklıma umutlanıyorum işte. Attığın linki henüz okuyamadım ama en kısa zaman da baştan sona okuyacağım. Genetik danışmanlar bana senin kayıpların translokasyondan dolayı dediler çünkü trambofili de var bende eğer ondan olsaydı ilerleyen aylarda bebek gelişim sorunu yaşardı dediler. Sonuçlarıma bakarak konuştuklarına göre olay senin dediğine çıkıyor translokasyona göre farklılık gösteriyor demek ki bunu da ilk kez duydum senden. Yine de doktorum tepecik genetik bölümüne gönderdi beni danışmanlık almam için gidemedim ama. Bide kendimi biliyorum çok takıntılıyım iyice kafayı yerim diye gitmedim. Evet benim böyle bir sorunum var bunu tüm detayları ve olasılıklarıyla bilmem durumumu ve sürecimi değiştirmeyecek ki. Allaha şükürler olsun ki hamile kalabilmek de büyük bir lütuf. Karnı burnunda kadınlar görüyorum Allahım bana da bu hallerimi görmeyi nasip et diyorum. Yada çocuğu yaramazlık yapan anneleri görünce yine aynı duygular. Hastahane de sıra beklerken hamile kadınların benden çok daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Anlayacağın çok takıyorum. Beni bunalıma sokan da bu belirsizlik. Öyle mi olacak böyle mi olacak yoruldum. Herşeye ağlıyorum herkese kızıyorum. Herşeye içerliyorum. Sabır isteyen bir süreçten geçiyoruz. Herşeyin hayırlısı. Birazda eğlenceli şeylere geçelim bebişin cinsiyeti ne. Kaçıncı haftada söyledi doktor.
çok geçmiş olsun Allahım bizlere de sağlıklı evlatlar versin inşallah bu yaşadıklarımızı unutalım inşallah ben bir şey sormak istiyorum sizin ki normal gebelik miydi yoksa cgh miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?