- 26 Ekim 2016
- 503
- 334
- 103
Canim merhaba benim esimde de 1 12 translokasyon oldugunu ogrendik ama oncesinde embriyo transferi olmustuk smdi korku icindeyizMerhaba herkeze eşim 17-22 translokasyon taşıyıcısı memorial şişlide tesavi gördüm 5 embrio 6. Gün sabah donduruldu biopsi alınıp 1 sağlıklı çıktı ab kalite şuan hamileyim 8. Ayım herşey güzel gidio şimdilik bugün doktor karın çevresi 2 hafta geri dedi biraz korktum açıkçası 3 haftadır kilosu aynı kızımın olabiliyor böle şeyler dedi
Bilemedim neyse şunu söylicem transfer edilse bile sağlıklı embrio size kapıt veriolar en altını okuyun genetik test endikedir yazar
Buda gebelik sonrası riskli gebelik uzmanına gidersiniz oda size amniosentez der yani acgh veya ngs neyse ne gebelik oluşsa bile risk devam eder azda olsa ya bebek doğacak topuk kanına bakılacak yada 16. Haftads amniosentez hadi diyelim bebek tutundu büyüyor 16. Hafta amniosentez yaptıecaksınız detaylı usg herşey normal ama acgh veya ngs delesyon veya tek gen hastalıklarını bulmaz %99.8 gibi bir başarı oranı var amnio sentezin ama düşük riski %1 beya baktılar amniosentez bebekde sorun var kromozamal aldıracakmısınız ? Yaşıyoe karnınızda büyüyor ben translokasyon olup normal gebe kalıp doğum yapanlar biliyorum şans işte ama memorial’de ben araştırdım acgh den geçip gebelik olusup doğum yapanlarda soeun çıkmamış tabi bu hastanenin sözü doğruluğunu bilemeyiz ancak ben şuan tedirginim mesela en ufak bişeyde acaba çocukta sorun mu vae oluyorum çok şükğr hamileyim 3. Denememde ama hala tedirginim doğuma 2 hafta kaldı bebek 2.500 kg karın çevresi 33 haftalık kendi 36 haftalık suyu kalp atışı kordon kan akışı vs normal detaylı usg çektirdim 2 merkezde herşey normal dediler ama hiç rahat değilim şuan hafif ödemliyim ondanmı diyorum bebek gelişemedi kendimede kızıyorum 1 ayda hiç kilo almamışım 7 ayda 17 kg aldım son ay hiç ödem die diet tarzı bişi yaptım 2 haftayada doğum var 2 hafta deli gibi yiyicem artık piskolojim eahatladın haftaya 1 muayenem var muhtemelen ondan sonraki hafta sezeryan alacak bakalım hergün düşünüyorum çocul çocuk delimoldum hasta olması korkusu insana değermi diyor ama o tekme atıo ya yada usg de görüyorum içim bi garp oluyo inşallah herkezin gönlüne göre verir rabbim
Eger hamileysem amniyosentez yapilacak yok degilsem yeni merkez arayisina gircez isimiz zor anlayacagin ama sen ne guzel olumlu sonuc almisin memorial den memnun kaldin mi bu alanda en iyi onlar mi sen arastirmisin dir?