Aman Allahım pedofili ve eşcinselliği bir tutan olmuş. Sayın üye, tane tane anlatayım. Anlıyorum inancın doğrultusunda ikisini de cinsel sapkınlık olarak görüp, günah bakımından aynıdır diye düşünebilirsin. Belki de demeye çalıştığın ama diyemediğin budur.
Ancak inandığın dinin başka mevzuları da var. Yaradılana zarar vermemek, isteği dışında zulmetmemek, ırzına geçmemek, helal kabul edilmiş cinsel birlikteliğin dışına çıkmamak, kul hakkına girmemek gibi. Daha birçok şey sayabilirim. Sen şimdi inançtan girip talihsiz bir karşılaştırma yapıyorsun ya hani. Mevzu sadece cinsel sapkınlık değil. Mevzu cinsellikten ibaret değil.
Pedofili isteği ve arzusu olmayan bir çocuğa zorla sahip olup ona zarar verir. Sapıktır, rezildir, merhametsizdir. İnsan bile değildir. Eşcinsel ise, kendi rızası olan bir bireyle cinsellik yaşar. Birinde taraflardan her ikisi de memnun ve istekli iken, diğerinde zorbalık vardır. Günahı bilmem nesi bizi ilgilendirmez diğer tarafta sorgu meleği görevimiz yok ise ilgilendirmez. He sen kabul etmezsin, nefret edersin bak bu da senin bileceğin iş. Saygı duyarım, homofobik olmana bile. Onlara dilinle ve bedeninle zarar vermediğin sürece ister nefret et, ister kabul etme. Senin bileceğin iş. Ancak ne olursa olsun zarar veremezsin. Homofobik olmanı savunabilirsin de, inan benim bakış açımla bunda bile sıkıntı yok. Herkes sınırını bildiği sürece kendi fikrini savunabilir. İnancın öyledir, hayat görüşün öyledir zerre mühim değil.
Ancak sen sapkınlık ve zorbalığı, sadece kendisini ilgilendiren bir tercih ile bir tutuyorsun. Daha da açık anlatayım. Karı kocanın birbiri ile sevişmesi oldukça normal bir durumdur. Ancak koca kadına tecavüz ederse, nikahlı olsa bile bu sapıklıktır ve zorbalıktır. Anladın mı? Mevzu sadece günah ya da yasak değil. Mevzu zorbalık, mevzu kötülük.
Ve lütfen pencerenizi biraz daha açın. İnanç evet çok önemli. Benim için de çok önemli. Ancak hayatta insan olmak için nancın yanı sıra vicdan da gerekli. Değilmidir ki inandığımız dinlerin önderlerinin merhametini anlatırlar asırlardır. Bir Yetim çocuğun başının okşanması, bir meczupa el uzatılması, bir mağdurun ayağa kaldırılması. Bunlara kulak tıkayıp sadece yasak ve günahlara odaklanır isek insanlıktan çıkar sadece yargılama yönümüzü besleriz.
Şu dünyada beni katil edebilecek tek şey pedofilidir. Olağanca sakinliğime ve sabrıma rağmen böyle bir şeye şahit olursam kendimi kaybetmeyeceğimden emin olamıyorum. Ancak bir eşcinseli birine tecavüz etmiyor ise neden öldüreyim mesela? Seviştiği için mi? Allah mıyım ben, kimi neyden koruyorum? Ancak bir çocuğu, çocuk benim olmasa bile korurum. Çocuklar hepimizin çünkü. Tüm dünya korumalı onları. Anladın mı?