Trigeminal Nevralji

CorpseBride88

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
129
228
303
İzmir
Merhaba,

Anneme yaklaşık 3 sene kadar önce trigeminal nevralji tanısı kondu. İlk önce doktor neruda isimli ilacı verdi. O ilaç anneme iyi gelmedi. Sonra da yavaş yavaş dozunu yükselterek bunca yıl kullandığımız lyrica ilacını verdi. Sabah 150 mg + öğlen 75 mg + akşam ise 150 mg veriyorum. (doktorumuz ekstradan çarpma atakları olunca 25 mg lik ilaçlar da verebileceğimi söyledi.) Ama annem artık eski annem değil. Konuşamıyor, söyleyeceklerini unutuyor. Dokunsam tek parmağımla direkt yere düşüyor. Yani kadın resmen uyuştu. Ve şu anda bu kadar ilaç kullanmasına rağmen hala çok şiddetli acılar çekiyor. Önümde ağlayarak kendini yere atıyor, o ağladıkça beynindeki çarpmalar daha da şiddetleniyor. Elim kolum bağlanmış durumda. Hastane ve doktor deyince kaçan bir kadın resmen. Sinir ucu yakma işlemi varmış. Gel yaptıralım ne gerekiyorsa diyorum asla yanaşmıyor. Ondan da çok korkuyor.

Bu hastalığı geçiren kendisi veya çevresinden birileri varsa deneyimlerini öğrenmek isterim. Ben gerçekten zor durumdayım.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Bununla alakalı bir ameliyat geçirdi mi? Aynı teşhiş bende de var ama ben başka bir ilaç kullanıyorum daha başlangıç gibi bu kadar ağır yaşamıyorum ama doktor ameliyat yaparız artarsa demişti. Sinirlerin arasına yastıkçık konuluyormuş.

Tegretol benim ilacım.

Tegretol benim ilacım.
Canım, benim annem 63 yaşında. Tegretol doktor anneme de verdi. Çok kısa bir süre kullandık. Onda adet ağrısına benzer şiddetli bir karın ağrısı yaptı. O sebeple lyrica ya mecbur geri döndük. Ben 2 ay kadar önce bir ameliyat oldum. O çok korktu bana birşey olacak diye. O gündür beynindeki çarpmalar çok şiddetlendi. Ameliyat geçirmedi bununla ilgili. Dediğim gibi annem doktor ve hastane deyince kaçan bir kadın malesef ilaçlarını yazdırmak için zorla götürüyorum.

Evet çok zor sizi çok iyi anlıyorum. Bende beyinden ameliyat olmuştum. Tümör dolayısıyla. Birde bu hastalık vardı ama ilaçla tedavi edelim tekrar açmak istemediler. İlerlerse yastıkçık konulacak. Çene kulak yüz yanması ve elektrik çarpması yaşıyorum bende. Gerçekten çok zor bir şey. Saniyesine dayanılmıyor.

Bazen diyorum ki : keşke bu hastalık ona değil de bende olsaydı diye. Çok üzülüyorum. İnsanın karnı ağrır sıcak su koyarsın illa bir şey yaparsın ama bu hastalıkta karşındaki acı çekip ağlarken hiç bir şey yapamıyorsun. Çarpmalar o kadar sık ve üst üste oluyor ki uykusunda bile oluyor. Şu an internetten araştırıyorum. Akapunktur iyi geliyormuş. Bir de burada eski yazışmalarda bioenerji falan demişler ama annem hayatta gitmez bunlara da

Allah ım şifa versin tez zamanda. Böyle acı çekmektense aslında gitse belki çok iyi gelecek. Biraz fazla ısrarcı olun belki gider.

Ameliyatla sinir uçlarını birbirinden uzaklaştırıyorlar. Delirten hastalık diye geçiyor. Ameliyat olup yüzü gülen çok hasta var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…