trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

aynen öyle canım benim sokmasınlar bazı insanları anlamak zor neden nispet yaparlar anlamam başta benim görümcem hamileliğini gözüme soka soka bir hal oldu canım allah sana sabır versin ilaç kullanman gayet normal biliyon mu yüce rabbim dayanma güçü veriyor ben hep derdim sevdiğim biri ölse nasıl dayanırım yaşarmıyım diye ama yüce rabbim öyle yardım ediyorki dayanıyoruz biz kendimize göre normaliz sadece etrafımızda ki insanlar anlayışsız amin canım amin[/QUOTE]

kesinlikle canım..ben hatta kendimi fazla normal buluyorum..bana üzülme diyenlerin bebeği sarılık oldu diye kahrından ölecek oldular..rabbim gerçekten kaldırabilecek olana veriyo sanırım..sabır diliyorum bol bol ne yapalım başa gelen çekiliyor..allahım isyan ettirmesin..

ben hamile olursam korkumdan sevinç gösterisinde bulunamam sanırım artk canım..hamileyim die sevinemiyo insan korkusundan..ama inşallah dediğin gbi burda güzel şeyler de konuşuruz..beşik fiyatları, doğum anıları gibi :)

kesinlikle canım..ben hatta kendimi fazla normal buluyorum..bana üzülme diyenlerin bebeği sarılık oldu diye kahrından ölecek oldular..rabbim gerçekten kaldırabilecek olana veriyo sanırım..sabır diliyorum bol bol ne yapalım başa gelen çekiliyor..allahım isyan ettirmesin..

ben hamile olursam korkumdan sevinç gösterisinde bulunamam sanırım artk canım..hamileyim die sevinemiyo insan korkusundan..ama inşallah dediğin gbi burda güzel şeyler de konuşuruz..beşik fiyatları, doğum anıları gibi :)[/QUOTE]

gerçi orasıda öyle korkumuzdan ozamanda tadını çıkaramayız olsun biz bebişlerimizi sağlıklı kucağımıza alalımda hiç bişi yapmıyalım önemli değil. şuan hamile olsam ona bile sevinirmiyim korkudan ağlarmıyım onu bile bilmiyorum....

gerçi orasıda öyle korkumuzdan ozamanda tadını çıkaramayız olsun biz bebişlerimizi sağlıklı kucağımıza alalımda hiç bişi yapmıyalım önemli değil. şuan hamile olsam ona bile sevinirmiyim korkudan ağlarmıyım onu bile bilmiyorum....[/QUOTE]

karışık duygular canım gerçekten..ben ikinci hamileliğimde ne öğrendiğimde sevinebildim ne devamında hayaller kurabildim..hep elim yüreğimde geçirdim 4 ayı..tam da kendime " saçmalama artk çocuk doğucak sen 9 ayı somurtarak geçirdiğinle kalacaksın " deyip normale dönmeye çalışırken bu geldi başıma..eşimle ilk defa isim falan konuşmaya başlamıştık suyum gelmeden önceki bikaç gün..nasip kısmet...rabbim büyük elbet sevinecez biz de...

al benden de o kadar canım hep kendimi anlatıcam ne yapalım herşey karşılıklı canım psikolog ilaç vericek şaşkın şaşkın dolaşıcaz ilaç içince ondan gitmiyorum ben bugün değişiklik yaptım saçımı boyadım hamile kalmadan önce son kez sen biliyon mu saç boyayınca 2 3 ay geçmesi gerekirmiş hamilelik için ben yeni duydum bunu

karışık duygular canım gerçekten..ben ikinci hamileliğimde ne öğrendiğimde sevinebildim ne devamında hayaller kurabildim..hep elim yüreğimde geçirdim 4 ayı..tam da kendime " saçmalama artk çocuk doğucak sen 9 ayı somurtarak geçirdiğinle kalacaksın " deyip normale dönmeye çalışırken bu geldi başıma..eşimle ilk defa isim falan konuşmaya başlamıştık suyum gelmeden önceki bikaç gün..nasip kısmet...rabbim büyük elbet sevinecez biz de...[/QUOTE]

aynen öyle çok karışık duygular.bende dış gebelik riski bittikden sonra hep rahattım bu sefer anne oluyorum diye seviniyorum. hatta hamileyken bebeğimi hep meleğim diye seviyordum gerçekten melek oldu :) şimdi 3. hamileliğimde nlr yapıcam nsl sevinicem hiç bilmiyorum korkupda bebeğimide tedirgin etmek istemiyorum ama elimde olurmu korkularımı bastırabilirmiyim bilmiyorum. işte bu yüzden hamileyken pisikoloğa gitmeyi çok istiyorum... İnşAllah canım hep dua ediyorum Yüce Rabbim bidaha bizi evlatlarımızla sınamasın diye...

burdayız cnm :))) dün sistik olmuşum tetradox kullanıyorum doğal bir yöntem varmı biliyormusunuz?

hiç bi fikrim yok canım..sen ilacını kullanmaya devam et :)

burdayız canım nasılsın ne yapıyon ben koşuşturmaca işe girdim çalışıyom kafa dağıtıyorum uğraş buldum kendime

sevindim canım hayrlı uğurlu gelir inşallah işin..değişiklik olmştr sana da..ben de iyiyim işte iş güç devam...zaman geçsin die dua ediyom

arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun. bu akşam bol bol dua edelim Allah büyük hepimize sağlıklı hayırlı bir evlatlar nasip etsin....

kızlar ne yazık ki 2. bebeğimde de sendrom var. Bana da dua edin lütfen. Çok üzgünüm çok.

hani "trizomiler tekraralamaz , senin şanssızlığın , piyango sana vurdu, genetik tahlillere hiç gerek yok." diyorlardı.

En ünlü perinatoloğa gittim onun bile dediği buydu. daha kime güveneyim. deseydi ki, " her ihtimali göze alalım nasıl olsa parayı da sorun etmiyorsunuz. adam gibi şu şu tahlilleri yaptırın."

Merhaba arkadaşlar, benim de ilk bebeğim trizomi 18di, 22 haftalıkken sonlandırıldı 2010 yılında, hemde sezeryanla sonlandırılmak zorunda kaldı, normal olmadı malesef, çok ama çoook zor günlerdi , aynı yazdıklarınız gibi benimle aynı anda hamile kalanlar daha neleeeeeer neler yazsam bitmez, sezeryandan 3 ay sonra tekrar hamile kaldım o bebeğimi de 10 haftalıkken kaybettim, kalbi durdu genetik araştırma yapılamadı , tam bir sene sonra tekrar hamile kaldım 3. bebeğim de 12 haftalıkken bizi bıraktı, çok zor dönemlerden geçtimm pes ettiğim zamanlar oldu, çocuk esirgeme kurumuna başvurmayı düşündüm, ama o yarıda kalan anları tamamlamak vardı hep içimde, o kıpırtıları sağlıkla 9 ay hissedip yavrumu sağlıkla kucağıma almayı çok istiyordum, herşeyin bir zamanı varmış çok ağladımm çok yıprandım(k) , ama en sonunda hiç beklemediğimiz bir anda hamile olduğumu öğrendim 4. kez , planlanmamıştı çok büyük korkularım vardı, ama Allahım en sonunda o güzelliği bize de yaşattı, bebeğimi kucağıma alalı 20 gün oldu, inşallah sizler de bu güzellikleri yaşayacaksınız, benim için hayal gibiydi, hayal bile edemiyordum daha doğrusu ama kaderde ne varsa onu yaşıyoruz, insanlar planlar kurar kader gülermiş, bizimki de o hesaptı, ama umudunuzu hiç kaybetmeyin iyi düşünün ve yılmayın, benim vazgeçmeyi düşündüğüm zamanlar çok oldu bu bizi, ailemizi yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramadı, siz bunu yapmayın, herkes içinn dua ediyorum inşallah en güzel şekilde sağlıkla kucaklarınız dolar...

canım gözün aydın Allah bebeğine sağlık sıhat versin. Bize gerçekten umut oldun bende 2 kere hamile kaldım fakat ilki dış gebelik 2.si trizomi 18'di çok zor günler şimdi aradan 1 ay geçti acım hala hafiflemedi ama artık kızımı konuşmak beni mutlu ediyor :) eskiden hiç konuşamıyordum hemen ağlıyordum zaman herşeyin ilacı derler yaa gerçekten öyleymiş. bende çok kez umudumu kaybettim ama şimdi tekrar umutlarım yeşeriyor sanırım hemen hamile kalıp bebek sabihi olmak istiyorum. bazen bu düşüncelerime melek kızım kızıyormudur diye düşünüyorum ama o bizim meleğimiz onunnyeri herzaman özel olarak kalıcak Allah'ın izniyle melek kızım kardeşini koruycak diyorum hep kendime. artık plan yapmayı bende bıraktım herşeyi akışına bıraktım Allah nezaman uygun görürse ozaman olacaktır. Yüce Rabbim herkezin yüzünü güldürsün...

canım benim ben birebir genetikçiyle konuştum banada tekrarlamaz dediler neden oldu bilmiyorum ama Allah yardıımcın olsun çok çok geçmiş oldun bende yaklaşık 4 doktora sordum bu bi şans dediler. kesin tanı konuldumu yoksa tarama testlerinde mi çıktı...

kızlar bugün kzımın mezarlığına gittim. İlk defa gördüm yattığı yeri sanki onu ordan alıp çıkarıcakmışım gibi geldi benim bi parçam orda yatıyordu kabul edemedim toprağın altındakinin 1 ay önce benim içime büyüyen kızım olduğunu gitme vakti geldiğinde sanki onu orda yanlız bırakıcakmışım gibi geldi ayrılması çok zor oldu melek kızım inşAllah bizi görüyordur onu çok seviyorum. Allah'ın izniyle sağlıklı bebeğim olduğunda kardeşlerinide götürücem ablasının yanına o hep bizim hayatımızda olacak. ben melek annesiyim bununla gurur duyuyorum Rabbim bana çok güzel bi hediye verdi aslında kızım bizim elimizden tutup cennetin kapısından sokucak :) ancak böyle düşündüğüme mutlu olabiliyorum. kızlar sizde melek annesisiniz onlar için güçlü olmalıyız çünkü bizim meleklerimiz çok güçlü ve eminim orda çok mutludurlar.

kesin tanı konmadı. 10+3 deydi. ense kalınlığı 3.5 mm çıktı. dr down olabilir dedi. daha şimdiden böyleyse sonra nasıl olur dedi. yarın başka bir dr a gideceğim. ona da ölçtüreceğim. cvs yapılır herhalde. çok üzgünüm. benim yaş faktörüm de var.

canım çok geçmiş olsun. ne diyebilirim ki inşallah gideceğin diğer doktor sana güzel şeyler söyler. benim bebeğimde de ense kalınlığı var demişti doktor daha sonra 3 doktora ölçüm yaptırdım hep 1,7'lerde çıktı. inş. sende de yanılmıştır doktor. Senin ilk bebeğin mi cnm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…