Trkiye'de dul olmak

arkadaşlar bişe soracağım dul denilen kelime sadece evlenip boşanalar içinmi geçerli birlikte yaşamak diye bişe çıktı son zamanlarda herkes dilediğini yapıyor gizli saklı bunlar dul olmuyormu dul olmak sadece insanlara ben evlendim namusluyum diyenler içinmi geçerli anlayamıyorum

:kızgın:bende dul bir bayanım zor tarafları var tabiki amaben köyde yaşayan bir bayanım hiçde sorun etmiyorum kendime ben isteyerek dul kalmadım allah aldı koçamı kaderrimmiş benim her insanın başına gelir her an ne oldum demiycen. çalışan bir bayanım köylü insanı takdir eder hemde çok severler beni her konuda dürst oldukdan sonra sorun yok.dul diye küçümseyenide kınıyorum çokda kızıyorum

:kızgın:bende dul bir bayanım zor tarafları var tabiki amaben köyde yaşayan bir bayanım hiçde sorun etmiyorum kendime ben isteyerek dul kalmadım allah aldı koçamı kaderrimmiş benim her insanın başına gelir her an ne oldum demiycen. çalışan bir bayanım köylü insanı takdir eder hemde çok severler beni her konuda dürst oldukdan sonra sorun yok.dul diye küçümseyenide kınıyorum çokda kızıyorum:kızgın:

evlenmiş boşanmışsan, hele de çocuğun varsa!
1- hayatın yükü üzerindedir.
2- erken yıpranırsın
3- erkekler sana "bu kadın açtır"diye iğrenç bir düşünce besler
4- evli kadınları gördükçe onlara imrenirsin. Bilmezsinki onlar senden daha mutlu değillerdir aslında
5- kadınlar önce seni ölçüp tartar,kocalarını korumak için. ancak ne kadar namuslu olduğunu anlasalarda hep biraz şüpheyle yaklaşırlar
6- ikinci evliliği yaptığında bitirmekten korkarsın. çünkü insanların sende kusur olduğunu düşünmesinden çekinirsin
7- bekar bir erkekle evlenemezsin, çocuklu erkekler onlara bakasın diye düşünür seni

tabii herkes için geçerli deil bu yazdıklarım.. zorrr yaniiii.. gözlemlerim

kesinlikle inanıyorum ben dul insanlara farklı gözle bakan o kadar çoooookk insan gördüm ki anlatamam hele ki genç dul kalanlara öyle insanlara var ki hemen etiket yapıştıran kınıyorum bu insanlar kendine bakar bakımlı olur her lafı söylerler benim zoruma gidiyor ama sizi bilemem

Bence dul olmanin sadece türkiyede degil dünyanin her yerinde zorluklari vardir.

Türkiyede dahada zor olmasinin sebebi tabiki erkeklerimiz dul bir hanimla her konuda dahat rahat olacagni saniyorlar amaclarina daha kolay ulasabildigni düsünüyorlar o yüzden dul bayanlara rahat vermiyorlar yani yine pislik erkeklerde.....

Dul kadinlarida kendine tehlike görüp dislayan hanimlarada sadece kafa salliyorum üst kattaki dul ayse ile görüsmüyorsun selam vermiyorsun ama ne malum kocan yan taraftaki evli fatma ile seni aldatmasin?????

Insanin icinde pislik olduktan sonra ne dul tanir ne evli nede bekar

Bende dul olmanın zor olduğuna inanıyorum. Çok yakın tanıdığım bir arkadaş bazen bunun ağırlığından korktuğu için
bile eşinden ayrılmayı göze alamadığını söylüyor, şimdi işyerimde bana abla veya arkadaş
gözüyle bakanlar bile yanlış davranış ve düşüncelere girebilirler demişti.
Gerçekten evliliğini bitirmiş bir insan bunları yaşıyorsa evet bencede çok zor olsa gerek.
Ama sanırım insanlar bu önyargılarını yavaş yavaş aşıyorlar ve aşmalılar.

Eşimden ayrıldığımda çok korktum açıkçası erkeklerden çok kadınlardan çünki herzaman kıskanılacaktı biryere gidemeyecektin hele hele birde çalışıyorsan ne giysen nereye gitsen hep göze batacaktı.Aslında insan kendini bildikten sonra hiçde önemli değil Boşandıktan sonrada asla hiç birşekilde ödün vermedim hayatımda kim ne derse desin ben insanım tanıdıktan sonrada zaten herşey anlaşılıyor çevrence.Ama şubir gerçekkki bazı şeylerden kendini soyutluyorsun yada bir yerine birkaç defa düşünüyorsun attığın adımlarda nede olsa .

Dulların adı çıkmış aslında bu tabir bile hoş değil bizler bir bireyiz ve kadınız anneyiz asıl tehlike biz değiliz ne insanlar var bu damgayla yaşamayan ve netür işler çeviren allah ıslah etsin diyorum.

Kimliklerimizde bile bu ibare yokken neden bu kelimeyle karşılaşıyoruz bunuda anlamış değilim.

"dul" olmak bana göre sadece türkiyede zor değil.
örnek verim
almanyada yaşarken
benim en yakın arkadaşlarımdan biri eşinden ayrıldı. Birbirimize biraz uzak oturuyorduk ve boşandıktan sonra kafasını dağitmak için bana gelmek istiyordu. Yani geldiğinde bikaç gün kalacaktı hemen gitmicekti. Zaten öncedende herzaman gelir kalırdı hiç sorun olmazdı. Bende o sıra yeni evliyim 4 aylık felan. Annem dahil ailemde tüm kadınlar kesinlikle onu sana çağırma dediler. Sen yeni evlisin dul bi kadının evinde ne işi var. Kocana göz koyar dediler. Halamlar, teyzemler babannem hepsi bu arkadaşimi okadar çok severlerdiki boşandıktan sonra bu tür laflar ettiler. Ben yine aldırış etmedim davet ettim arkadaşımı ama başka sebebelerden dolayi gelememişti. Gelseydi bile benim için sorun olmazdı.
Bana göre boşanmiş bi kadın her yerde zorluk yaşiyor türkiyede daha çok yaşiyor olabilirler. Ama bu sorunu sadece erkekler ile yaşamadıkları kesin. Kadınlar bile kötü gözlen bakıyorlar. Bu tür düşünceler içinde olan kadınlar varken erkeklerden ne beklenirki? bazı erkekler evli kadınlara bile asılırken yanlız yaşayan bayanlara nasil gözle bakar sizce? ama hep kadınlar tetıklıyor bu tür düşünceleri buna inaniyorum.

önemli olan boşanmış yada boşanmamış olmak değil..insan kendi yerini kendi kazanır..eski tabiriyle dul olmak neden zor olsun..zorluğuda kolaylığıda insanlar yaratır..siz ne kadar kendinize güvenip,adımlarınızı sağlam atarsanız,hafif olmazsanız boşanmış olmanın bir zorluğu olmaz..ağır taşı kimse yerinden oynatamaz derler..ister evli olsun ister boşanmış tekrar söylüyorum herkes kendi yerini kendi kazanır.....

bence zor bi durum gerçekden zor insanla ne gözle bakıo die düşünüosun kendin haklı olduğunu bildiğin halde duyduğun laflardan sonra kendini yargılıosun neler neler yaşıorz ben gerçekden paranoya oldum bu konuda ilk başda sokağa çıkamaz olmuşdum kimse sormasın die ewden çıkmıodm durum pekde değişmedi ama eskisi gibi olmasada yine kalabalık bi ortama girmiorm ama anlıormki hiç bişiy bekarken ki gibi olmucak ne yazıkki bizi bu hale getirenler utansın

kadınların işi herzaman zor ama boşanmışken daha zor.
boşanmışsa her erkeğin ihtiyaçlarını görebilecek şekşlde görülür.seks yapılabilinir;kız değildirkocası koruyanıda yoktur.
dul olmak demek milletin kocasını baştan çıkaracak kisveye bürünmek demektr.
allah boşanan arkadaşlara kolaylık versin
abç

Böyle dul konusu gene biz türklerde var,
ve bizler icin dul olmak nerde olursan ol gercekden zor,
nedenmi, bizlerde dulluk sirf bir seye baglaniyor, artik kiz degil, evlide degil, tamam bakalim bunun tadina, zihniyeti var cünkü bizim erkeklerimizde.
Neden gene yasaklardan kaynaklanan seylerden.
Neden yabanci insan icin senin dullugun hic önemi yokdur? Cünkü o sekse ac bir insan degil.
Hep aclikdan geliyor ne geliyorsa.
Bir yabanci erkek yani alman vs. hic bir zaman dulmusun diye sormaz, ama türk erkegi soruyor evlilik gectimi basindan diye.
Yalan söylesen bi türlü söylemesen bir türlü.
Aman hep etraf iste, bosverin yasayin kendiniz icin yasayin baskalari icin degil.
Konusan cok olur.

Kadın olarak Türkiye'de dul olmak (eşi ölmüş kadın) ve eşinden ayrılmış olmak yani eşsiz yalnız yaşamak sanıldığından çok zor. Ne olursanız olun, ne kadar üretken olursanız olun 2. sınıf yani aşağısınız. Çalışıyorsanız başarınızla değerlendirilmiyorsunuz, bir de biraz göze de hitap ediyorsanız, karşı cinslerle aranızda bir şey olup olmadığı konusu düşünülüyor. Size sizin düşünceleriniz ne olursa olsun,ne kadar ciddi olursanız olun potansiyel kolaylıkla elde edilebilecek kadın gözüyle bakıyorlar. Erkekler özellikle evli erkekler inançlı inançsız farketmiyor, ellerine fırsat geçtiği anda size cinsel isteklerini gidermek için yaklaşıyorlar. Bu durum genellikle kadından yüz bulursa erkek böyle bir şeye meyleder diye düşünülür, inanın böyle değil, Erkeklere ne kadar ciddi durursanız durun hiç bir şey engel olamıyor. Onlar yine isteklerine ulaşmak için planlar yapıp çevreye karşı da böyle bir şey varmış düşüncesini uyandırmaya çalışıyor. Çünkü böylece egosunu tatmin ediyor. % 100 mü böyle tabiiki değil. ama % 90' nı Türkiyede böyle. Böyle bir zihniyet var. Bu bir kültür. Kötü bir kültür. Ahlaksız bir kültür. Yalnız kadın topluma girmek istemiyor, kapı dışarı çıkarken 10 defe düşünüyor. Çünkü tanıdığıyla karşılaştığında hemen nereye gittiği sorulacak, veya sorulmasada kafalarda bir şeyler kurulacak, gelirken de geç gelmemek için çaba gösterecek.Topluma giremiyor çünkü eşler yani hemcinslerimizin samimi olmayan bakışları üzerlerinde oluyor. Hemcinsleri tarafında da genel olarak aşağı görülüyorlar. Çünkü onların eşleri varya üstünler. Eşleriyle toplumda yer ediniyorlar ve var oluyorlar. Sizin olmadığı için sizi kendilerine göre aşağı görüyorlar. Siz çalışıyorsanız ayrıca başarılıysanız da farketmiyor. Sizin yeriniz 1 sınıf aşağıda.Söylenecek çok şey var. Bu kültür böyle ne yazık ki ülkemizi terkedemiyoruz bu durumda ileride bir değişiklik olacağını da zannetmiyorum. Ne olacak biz kabuğumuza çekilip kendimiz gibi olanlarla kenetlenmeye çalışacağız.

Allah kimsenin sevdiğini kimseye bırakmasın.her yönden dul olmak zor.benim babam öldüğünde biz küçüktük ve tüm akrabalar bize karışır olmuştu.ne zaman büyüdük biz varız dedik ozaman sustular.o zaman bile arkamızdan lafımızı ederlerdi.çok zor onu bilirim.Allah kimsenin yuvasını bozmasın

severek evlenmiştim ben. Eşimi kaybettiğim zaman henüz 19 yaşındaydım ve 1 tane çoçuğum vardı. ailemin bana sahip çıkmasına rağmen yinede birçok zorluğa göğüs germek zorunda kaldım. en başta da çevre faktörü tabiiki. biraz kendine özen göstersen hemen sana kötü gözle bakmaya başlıyorlar. Allahtan artık o sıkıntıları aştık huzura kavuştum. Allah kimseyi yanlız bırakmasın başına gelmeyen bunu anlayamaz.

arkadaslar elbette türkiyede dul almak yada esinden ayrilmis olarak yasamak cok zor.bunun sebebide yine bence kadinlar.cünkü bazi kadinlarimiz bir kadin yüzünden yuvasi yikildigi halde kendiside ayni hatayi yapip evli erkeklerle beraber oluyorlar yada esi ölmüs bayanlar.tabiki hepsi degil ama bir kaci yüzünden bütün dullar ve esinden ayrilmis olanlara iyi gözle bakilmiyo.ama artik eskisi gibi degil.evlenmek kadar bosanmakta normal ve bosanmalar cok yano bu hepimizin basina gelebilir bi sekilde hepimizin yuvasi dagilabilir.anliacik dik olan kadinlarimiza kötü gözle bakanlarin hepsini kiniyorum ne biliyorlar yarin onlarin basinada böyle birsey gelmiyecegini.önemli olan ayrildiktan sonra dimdik durabilmektedir ama burada ailenin destegide cok önemlidir.

Öffffffffff kızlar lütfen böyle topicler açip yaramıza tuz basmayınn rica ediorum. sabah üzüntüden miğde kanaması geçirdim lütfenn açmayınnnn!!!

Back
X