- 6 Şubat 2018
- 11.216
- 14.581
- 298
Ben 3 ayri doktora gittim ve 3 ayri hastane kimse hasimoto demedi bendeki tanı tiroid bezi iltihaplanması yani tiroidit . Demiri emdigini bilmiodum cok sasirdim suanda. Herhalde 2 ilaçta ayni etken maddeye sahip canim bilemedim. Evet tiroid icin diyet beslenme sart ama resmen benim canim bu saydıklarını cekiyor. Sebebini de yeni öğrendim internette yaziyordu tiroit hormonu vücutta selenyum salgiliyormus e bizde bu hormon yok vucutta pirince saldirmak istiyoe yani karbonhidrata tiroit hastalari karbonhidrat yeme eğilimli olurmus ama haklisin kesmek lazim ve soya lahana brokoli vs de yememek lazim. Yemiyorum hic zaten onlariSende haşimato da var mı canım bende o da var haşimato ve hipotiroit ben de hafta içi 100 haftasonu 150 içiyorum levotiron. Sen başkalarının değerine bakma canım senin vücudun ayrı o ayrı antikorlar fazla mesela bende belki o arkadaştan azdır.benim de demirim düşük çıkıyor çünkü tiroit demiri emiyor. Bak ben ekmek makarna pirinç gibi şeyleri kestim beslenme çok önemli bizde bunlar da çok etkili uzak durmamız gereken şeyler var. Ama sen asla kendini başkalarıyla kıyaslama herkesin vücudu farklı çünkü sen sor doktoruna yine de .ben hiç eutrox kullanmadım hep levotiron kullandım