Tsh hormonu yuksekligi

paraleller

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
659
678
103
Merhaba herkese

5 haftalik hamileyim. Tsh hormonum 3.22 cikti dun olculdugunde. 2 hafta 3.67 idi. Haziran ayinda ise 4 civariydi. Kimse bana bu yuksek dusur demedi hamile kalmadan once. Suan yuksek deniyor. Bir endokrin doktoru ilaca gerek yok dedi ama sizce ne yapmaliyim benim durumda olup ilacsiz dusen oldu mu? Ya da hamileyken ilac kullanabilir mi? Tshin 2.5 tan yuksek olmasi ne gibi sikintilar dogurabilir?

Merhaba herkese

5 haftalik hamileyim. Tsh hormonum 3.22 cikti dun olculdugunde. 2 hafta 3.67 idi. Haziran ayinda ise 4 civariydi. Kimse bana bu yuksek dusur demedi hamile kalmadan once. Suan yuksek deniyor. Bir endokrin doktoru ilaca gerek yok dedi ama sizce ne yapmaliyim benim durumda olup ilacsiz dusen oldu mu? Ya da hamileyken ilac kullanabilir mi? Tshin 2.5 tan yuksek olmasi ne gibi sikintilar dogurabilir?

Merhaba herkese

Öyle saçmalık mı olur ilaç kullanacaksın mecbur bebeğin için çok gerekli başka doktora git bende kullanıyorum hamileyim hemde sürekli normali 2 nin altı başka endokrin doktoruna git hamile olduğunu söyle

Öyle saçmalık mı olur ilaç kullanacaksın mecbur bebeğin için çok gerekli başka doktora git bende kullanıyorum hamileyim hemde sürekli normali 2 nin altı başka endokrin doktoruna git hamile olduğunu söyle
Sagol canim yarin baska doktora gideyim dedim mutlaka. Umarim cok gec kalmamisimdir :(

Sagol canim yarin baska doktora gideyim dedim mutlaka. Umarim cok gec kalmamisimdir :KK43:

Gebelik daha erken ama ihmal etme doğumdan sonrada git endokrine değerleri ne baktır net ten bak tiroid hormonu bebek için önemli senin içinde benimkide 2.5 larda falan ama bırakma yok birde hamilesin

Gebelik daha erken ama ihmal etme doğumdan sonrada git endokrine değerleri ne baktır net ten bak tiroid hormonu bebek için önemli senin içinde benimkide 2.5 larda falan ama bırakma yok birde hamilesin
Hamile kalmadan once 4.44 gibi birseydi bir Allahin kulu da bu fazla demedi. Bilsem oncede alirdim ilaci. Cok sagol ilgilendigin icin. Sagliklicakla kucagina al bebegini insallah

Gebelik de tsh aralıkları farklı. Geblik öncesi yüksek olan değer, gebelikte bir yere kadar kabul görüyor. Ben de test kağıdının altında referans değerlere bakarken fark ettim. Kafan rahat etsin istiyorsan bir endokrinciye de danış.

Merhaba herkese

Oncelikle hayirli olsun. Ayni korkuyu bende yasadim. Bildigim kadariyla hamilelik testinde cikan sonuc onemli bebek gelisimj icin. Bence vakit kaybetmeden kesinlikle baska doktora git. Endokrinologa yonlendirecek ve o da ilac veriyor ve ay ay dozunu ayarliyor. Aile hekiminde testleri ucretsiz yaptirip, endokrinologa goturuyorum hatta. Korkulacak ve sonucsuz bir sey degil ama mudahale edilmesi gerekilen bir durum.

Gebelik de tsh aralıkları farklı. Geblik öncesi yüksek olan değer, gebelikte bir yere kadar kabul görüyor. Ben de test kağıdının altında referans değerlere bakarken fark ettim. Kafan rahat etsin istiyorsan bir endokrinciye de danış.

Oncelikle hayirli olsun. Ayni korkuyu bende yasadim. Bildigim kadariyla hamilelik testinde cikan sonuc onemli bebek gelisimj icin. Bence vakit kaybetmeden kesinlikle baska doktora git. Endokrinologa yonlendirecek ve o da ilac veriyor ve ay ay dozunu ayarliyor. Aile hekiminde testleri ucretsiz yaptirip, endokrinologa goturuyorum hatta. Korkulacak ve sonucsuz bir sey degil ama mudahale edilmesi gerekilen bir durum.

Cok sagolun mesajlar icin. Tekrar baska bir doktorla gorustum 25 mg kullanmaya basladim ilaci 3.22iydi en son. 2. Trimesterde en fazla 3 olmasi gerekiyormus o zamana kadar duser ve duzene girer umarim. Icim rahat ilaci aldigim icin. ilaci almadigim donemde bebege birsey olmamistir diye umut ediyorum... cok sagolun..

Cok sagolun mesajlar icin. Tekrar baska bir doktorla gorustum 25 mg kullanmaya basladim ilaci 3.22iydi en son. 2. Trimesterde en fazla 3 olmasi gerekiyormus o zamana kadar duser ve duzene girer umarim. Icim rahat ilaci aldigim icin. ilaci almadigim donemde bebege birsey olmamistir diye umut ediyorum... cok sagolun..
Simdiden gecnis olsun. Endise etneyin, hamileligin daha cok basindasiniz.

Merhaba herkese

Merhaba , ben de aynı problem var ama hamıle kalmadan once ve hamılelegım boyunca da kontrollere devam edıyorum, ılac alıyorum ve her ay kan degerlerıme baktırıyorum, merak etmeyın daha yolun basındasınız ama bu konu ıhmale kesınlıkle gelmemelıdır cunku hamılelıkte degerler yukselebılıyor hormonal degısıklıklere baglı olarak

arkadaslar mrb sizlere bir sorum olucak su anda doktorunuz hangi folik asidi onerdi neler kullanıyorsunuz ogrenebılır mıyım??

Hamileligimi ilk ogrendigimden beri ilac kullaniyorum 4.6 cikmisdi benimde.
Tsh hormonu bebek icin cok onemli mutlaka ilac kullanmalisin.
Suan degerlerim 2nin altinda. Zaten 2 nin altinda olmasi gerekiyor. Duzgun bi endokrinciye gorunsen iyi olur. Bebekte sakatlik zeka geriligine vs bile sebep olabiliyor.

Merhaba herkese

Hamilelikten önce 4.50 çıktı.
Euthryox kullanmaya başladım. 50 mg
2 Ay sonra 3.20 ye düşmüştü ve hamile kaldığımda tekrar yükseldi doktorum ve dahiliye uzmani dozu artirmami gerektiğini söylediler.
100 -150 mg olarak es zamanli kullandım.
Şuan 0.50 ve hala 100 mg aliyorum sabit tutmak için.

Bir kere hamilelikte 2 nin kesinlikle altında olmasi gerekir tsh in.
Ayrica serbest t4 diye bir hormon var onun değeri de çok önemli.
2 Nin üzerinde kesinlikle olmasin dozunu artırın.
25 mg kısa sürede etki etmez.

Benimde gebeliğim 8. Hafta da 5. 60 çıktı yarın dahiliyeye gidicem bebeğime zarar varmemiştir dimi. Drum korkma dedi ama ben korktum yinede

25 mg kullandim 12 gun oldu hapi almaya baslayali. 3.22den 2.38e dusmus bile. Ust sinir 2.5 zatem hamilelikte. Tabi hapi kullanmaya devam endokrinle bir dahaki randevuma kadar. Insallah hersey yolunda gider herkes icin...

Back
X