TSH ile başım belada.. Çok bunaldım! (Hipertiroidi)

pantenol

Çok şükür bin şükür seni bana verene...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2011
244
22
118
1 yıldır kontrol altındayım sürekli tahlil yaptırıyorum 3 hafta aralıklarla..
hipertiroidi iken TSH 0.006 oluyordu ilaca başladım şimdide hipotiroidi oldum TSH değerim 4.29 a yükseldi..
2 seviyesinde tutamıyoruz..
doktorumda kararsız günde kaç ilaç kullanıcam napıcam kafayı yicem..
2-2,5 seviyesinde olması gerek diyor kadın doğumcular

bende hipotiroit hastasiyim. degerler bu kadar kolay dusup yukselmez, t3 ve t4 leriniz nasil? ya da hamile misiniz? neden ilac ile bir turlu duzelmedigini ve yukselip alcaldigini acikcasi mesajinizdan anlayamadim.

merabalar bende 12 haftalık hamileyim benimde tshım hep yüksek çıkıyo.. bende hamilelğimi ilk öğrendiğimde ölçmüşlerdi 13 çıkmıştı çok yüksek düşmesi gerek dediler. o zamana kadar hiç öyle bir tahlil yaptırmamıştım.. sonra bir ay ilaç kullandım tekrar ölçtürdüğümde 2 buçuk civarı çıktı bende anlamadım ve dün doktora kontrole gittiğimde yine ölçtüler 14 çıktı nasıl olduda 15 günde bu kadar yükseldi çok şaşırdım.. doktorum yine ilaca devam et dedi 15 gün sonra tekrar bakacaklar ne çıkacak bilemiyorum bizde çok sıkıldık yaaa(

çok kısa sürede değişiyor değerlerim. inanılmaz değişken.28 haziranda tsh 0,014 t4 1,35 t3 3,84 ,
23 ağustosta tsh 5.97 iken 5 gün dr kontrolünde ilacımı bıraktım 5. gün sonunda tsh 0,883 t4 0,846 t3 3,52 çıktı. tekrar 3x1 ilaca başladım. 27ağustosaa tahlil yaptırdım tsh 3,29 oldu. dozu düşürdük 2x 1 kullandım 27 ağustosta tsh 2,67 ölçüldü. dr ilacımı günde 2 kez kullanarak devam etmemi söledi bugün tahlil yaptırdım tsh 4,31 t4 0,684 çıktı.

ben hamile değilim dr 3 haftada doz etki gösterir diyor ama benim çok değişken hemen düşüp yükselebiliyor

aynen öyle çok değişken bir şey bu Tsh değerleri.. bende günde bir ilaç kullanıyodum dün doktor yine öyle devam et 15 gün sonra tekrar bakarız ona göre dozu ayarlarız dedi hayırlısı bakalım hepimize çok geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı olmadan normal Tsh değerlerine döneriz..

Ben de hipotiroidim birkaç gün içinde kontrole gidicem. Ama nasıl bu kadar çabuk yükselebiliyor ki?

inşallah..
sen yine hamile kalabilmişsin ben 20 aydır kalamıyorum.
bide hamileuken normal karşılanıomuş bu ani değişiklikler. endişelenme

Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi yapsın..ben hiç troit hastası olduğumu bilmeden hamile kaldım daha önce hiç test falan yaptırmamıştım... Sakın stres yapma ve kendini üzme inşallah seninde Allah gönlüne göre verir..bir bebek sahibi olursun..bol bol dua et.. herşey yoluna girer inş. sen merak etme..

arkadaşlar 3 yıldır tiroid hastasıyım, şuanda 24 haftalık hamileyim, zaten yaptığım araştırmalarda tiroid sorunu olan bayanların daha sık düşük tehlikesi yaşadığını bebekte ıq düşüklüğüne sebep olduğunu öğrenmiştim, sürekli kontroldeydim ama ilk 16 hafta bir türlü 2,5 'un altına düşmedi değerim hep 4 lerde gezdi, şuanda 24 haftalık hamileyim ilk defa 1,75 çıktı, tiroidi sakın ihmal etmeyin ve tavsiyem ENDOKRİN uzmanına görünün, Ankarada oturanlar için atatürk hastanesinin balgatta ENDOTEM kliniği var sadece metabolizma hastalıklarına bakıyor, benim değerimi okadar özel dr düzenleyemedi, endotemde normal değere çektiler. bide tahlili aç karnınıza (tiroid ilacını almadan 12 saatlik açlık ile) vermeniz doğru sonucu veriyormuş. bazı dr lar tok ver diyorlar yanıltmasın sizi

Endokrin / Genel

1- 31.08.2013 TSH 2,67 sabah 1 akşam 1 propycil
2- 27.08.2013 TSH 3.29 sabah 1 öğlen 1 akşam 1 propycil
3- Dr kontrolünde 5 gün ilaç kullanmadığımda görülen değerlerim;
23.08.2013 TSH 0,883 t4 0,846 t3 3,52
4- 16.08.2013 TSH 5,97 Sabah 2 öğle 2 akşam 2 propycil kullandığımda
5- 28.06.2013 TSH 0,014 t4 1,35 t3 3.84

Yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyorum aralık 2012 ayında TSH değerim 0.006 iken hipertiroid teşhisi kondu. değerim düzelmeye başladığında bir kimyasal gebelik yaşadım. hastalığımla ilgili bilinçsiz oldugum dönemdi ve doktorum değerim düzeldi diye ilacımı bıraktırdı. ilacı bırakınca değerim tekrar 0.007 oldu. mayıs ayından beri sık sık takip ediyorum. tüp bebek tedavisi için TSH 2-2.5 olmalıymış şu an TSH 2.67 oldu günde 2x1 50 mg propycil kullanıyorum. 2x1 olarak devam edersem ilac fazla gelir mi? bir gün 2 bir gün 1 olarak kullanmam uygun olur mu?

Endokrin / Genel

Sizde TSH yı 2.5 altında tutma gerekmez.TSH 0.01 ikende gebe kalabilirsiniz.TSH nın 2.5 altında olma gereği hipotiroidisi olan ve ilaç kullanan hastalar içindir.Sizde tamamen tersi hipertiroidi var,gebe kalmak için hipertiroidide böyle bir hedef yoktur.Ama hastalığın remisyona girmesi arzu edilirsaygılar

Prof. Dr. Zeynel BEYHAN

mrb arkdaşlar banada yardımcı olurmusunuz bende hipertroidi var 2 yıldır gebe kalamıyorum yaklaşık 6 7 ay ilç kullandım dr normale dönunce bıraktırdı.uzun zamndırda baktırmıyorum.ayrıca nodül var dr pek önemsemedi nodülü.siz hipertroidide hangi ilacı kullandınız?hamile kalamamın sebebi hipertroidi olabilirmi?

benımde hamılelıgımde cıktı canım tsh sorunum hamılelıkte 2.40dan asagıda olması gerekıyomus benım 3-4 arasıydı ilaç kullanıyodum bebegın gelısımınde etkısı oldugu ıcın ılacın bı zararı yok dmeıstı doktor sonra ben bebegımı erken dogumla kaybettım ılacı bırakmıstım 15 gun kadar kullanmadım sonra baktırdım gene yukselmıs hamıle kalmadan önce dusurcez dedı doktor. sen hamılemısın canım

bende de var malesef gecen ay daha iyidi bu ay biraz yukselmiş ilacın dozunu arttırdı doktorum bakalım umarım düşer değerler zor valla helede hamileyken daha zor

Mrb Cnm cok Merak ettim gebe kaldinmi benimde tsh degerim su an 0,077 bende gebe Kalmak istiyorum kimyasal bir gebelik yasadim bu ay yarin dr gitcem endokrin bolumune kadin dogumcu 2 nin altinda olmasi yeterli demisti ama acaba tsh 007 oldugu icinmi kimyasal oldu diye dusunuyorum kafam karisik cook Lutfen cvp atarmisin

İnşallah mesajım iletilir size,bende TSH rahatsizligiyla mücadele ediyorum 2 yıla yaklaştı ama degerlerimde hiçbir değişiklik yok haftadan haftaya fark gosteriyo,yazınızı okudum yazmak istedim bana da yardımcı olabilir misiniz rica etsem bende Ankara'da ikamet ediyorum.

Canım gayet gec oldu dönüşüm mesaj gelmedı ben de senelerdır gırmedıggım ıcın fark etmedim. Kusurs bakma ne olur hala aynı sorunu yasıyorum sehır hastanesıne gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…