tsh yüksek çıktıı :((

0fLu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
12.098
769
213
İstanbul
kızlar 2 gün önce gebelikten şüphelenince sağlık ocağına gittim hcg yanında tsh t3 t4 hormonlarına da bakıldı...
bugün sonucu aldım...
tsh değerim 6.06 çıktı...
normal değerler en yüksek 4.94 yazıyor...
beta hcg de 24.08 çıkmış...
bugün adet günümdü..
yani 2 gün önce yaptırmıştım bu testleri...
bana yardım edin gebelikte tehlikeliymiş sanırımmm
yarın kadın doğuma gidicem...
sizlerin tecrübelerine ihtiyacım varr
yardım edin ne olurrr çok korkuyorummm

bir dahiliye ya da endokrinoloji uzmanına gidin, küçücük bir hap derdinizin dermanı olacak. gebelikte de süt verirken de kullanılabiliyor.

bu arada, ben de geçen yıl bugün gebe olduğumu öğrenmiştim, hcg 25 çıkmıştı,iki güne bir tahlil, hipotiroidi,şeker...onca stres...şimdi kızım benimle.dilerim sen de sağ salim bebeğine kavuşursun.

canım bende 4,5 aylık hamileyim.hamilelik testi yaptırdığımda tesadüfen tsh:7,4 civarı çıktı.hemen sonucu endokroloji uzmanına götürdüm. euthrox 50 mg.günde 1 alıma başladım. 1 ayda düştü değerlerim.
her ay gidip test yaptırıyorum.
bu arada builacın bebeğe hiçbir zararı yok,bebiş bizden alması gereken hormonu ilaçtan alıyor.

yanlız sen ilaç ismine takılma her hastaya farklı ilaç verilebiliyor.ama inan hiçç kafaya takacak bir rahatsızlık değil

bir dahiliye ya da endokrinoloji uzmanına gidin, küçücük bir hap derdinizin dermanı olacak. gebelikte de süt verirken de kullanılabiliyor.

bende bugün öğrendim ama yıkıldım sanki ya korktum zeka geriliği falan diyo nette...
ağla ağla bi hal oldum

Allah kucağına almayı da nasip etsin arkadaşım...
yarın için kadındoğuma randevu aldım..
doktoruma çok güveniyorum uzun zamandır oraya gidiyorum...
endokrin bölümü yok sanırım ama dahiliye ye gitsem olmaz mı ??:26::26::26:
bu arada cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...
içimi rahatlattınız

Endokrine gitme şansın yoksa Dahiliye dr. uda olur kadın doğum uzmanıda olur.tahlillerini sıksık yaptır ilaçlarınıda düzenli kullanırsan sorun olmaz.Benimde tsh ım 14.tü şuan ilaç kullanıyorum ilacın birinci kutusu bittiğinde 5.90 dı şimdi ikinci kutu yarılandı ve 3.75 e düştü tsh ım.Bende bebek istiyorum dr. banda ilaçlarını çok dikkatli iç düzenli olarakta tahlillerini yaptırırsan gebe kaldığındada çok sıkı takip edilirse bir problem olmaz dedi.

Yarın mutlaka kadın doğum dr. una git çünkü sürekli gideceksin ya gebelik takibi için onlarda ilaç yazıp gerekli tahlilleri belirli aralıklarla isteyebilirler.Tahlil sonuçlarını doktoruna göster onlar bence dahiliyeden daha iyi anlıyorlar

Erkenden sorunun tespit edilmiş. İlaçla kontrol altına alınabilecek bir durum. Doğruca bir endokrin uzmanına. Ben Trabzondayım, endokrin birimleri bütün gebelere tiroit taraması yapıyorlar. Onlar başka değerlere de bakıyorlar ve kendi bilgilerine göre değerlendirme yapıyorlar.
Endişelenme bilakis zamanında öğrendiğin için sevin.

canım teşkkür ederim cevap için...
pazartesi veya çarşamba gidicem...
bu arada ayın 22sindeki değerim 24.08 iken
ayın 25inde yani bugün 54.13 olmuş...
değerler nasıl sizce ?

daha bebeğin rahme yeni yerleşiyor şu aşamada tespit edildiği için hiçbir şey olmaz korkma.iki günde en az %60 artış olması normaldir,çok iyi artmış.

daha bebeğin rahme yeni yerleşiyor şu aşamada tespit edildiği için hiçbir şey olmaz korkma.iki günde en az %60 artış olması normaldir,çok iyi artmış.

ciddi misin canım yaaa...
bir türlü kendim ikna olamadım malesef....
doktor da üzdü beni bakıcaz biyokimyasal mı diye...
aradan 3 gün geçmesi halinde 60 lı küsür çıkması mı gerekirdi...

ben de yeni başladım ilaca eu....diye bir ilaç

3 ay bebek anneden alıyormuş tiroidi sonra kendi tiroidi oluşuyormuş

O yüzden bebek olana kadar kullanmak şartmış

Sonrasında da kullanmak lazım da bilemiyorum doğal yolla da halledebiliriz

ceviz yağı sürün boynunuza diyor maranki

bilmem faydası olur mu...Korkma anamız tsh mi biliyordu :)

dahiliyeye git ilacını al tamamdır...

beki beta değerlerim hakkındaki görüşün nedir canım...
bende bir an önce gidicem dahiliyeye..

maranki tıp doktoru bile değil! tıp doktorlarına göre şarlatandan öte bir şey değil hatta.içtiğiniz ilaç eutrox,tefor ya da levotirondur piyasada başka yok zaten ve bunu ilaç olarak da algılamayın.normalde vücudun ürettiğibir hormon bizde yok onu alıyoruz yani zaten olması gerekeni alıyoruz.bırakılmaz ilaç bebek oluştuktan sonra da.

Merhaba,

Hamile oldum ve bebek düştü. levetronu yükseltti doktorum am ahenüz test yapmadım değerlerle ilgili.Şimdi 2 ay geçti yeniden hamile olmak istiyorum. Ancak mental geriliği olan kızım var (doğum sırasında oksijensiz kaldı),şu an da hipotiroidi hastası olduğum için kararsızım. sizce hamile olsam herhagibir sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…