bir dahiliye ya da endokrinoloji uzmanına gidin, küçücük bir hap derdinizin dermanı olacak. gebelikte de süt verirken de kullanılabiliyor.
bende bugün öğrendim ama yıkıldım sanki ya korktum zeka geriliği falan diyo nette...bu arada, ben de geçen yıl bugün gebe olduğumu öğrenmiştim, hcg 25 çıkmıştı,iki güne bir tahlil, hipotiroidi,şeker...onca stres...şimdi kızım benimle.dilerim sen de sağ salim bebeğine kavuşursun.
canım bende 4,5 aylık hamileyim.hamilelik testi yaptırdığımda tesadüfen tsh:7,4 civarı çıktı.hemen sonucu endokroloji uzmanına götürdüm. euthrox 50 mg.günde 1 alıma başladım. 1 ayda düştü değerlerim.
her ay gidip test yaptırıyorum.
bu arada builacın bebeğe hiçbir zararı yok,bebiş bizden alması gereken hormonu ilaçtan alıyor.
yanlız sen ilaç ismine takılma her hastaya farklı ilaç verilebiliyor.ama inan hiçç kafaya takacak bir rahatsızlık değil
bende bugün öğrendim ama yıkıldım sanki ya korktum zeka geriliği falan diyo nette...
ağla ağla bi hal oldum
Allah kucağına almayı da nasip etsin arkadaşım...
yarın için kadındoğuma randevu aldım..
doktoruma çok güveniyorum uzun zamandır oraya gidiyorum...
endokrin bölümü yok sanırım ama dahiliye ye gitsem olmaz mı ??:26::26::26:
bu arada cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...
içimi rahatlattınız
Erkenden sorunun tespit edilmiş. İlaçla kontrol altına alınabilecek bir durum. Doğruca bir endokrin uzmanına. Ben Trabzondayım, endokrin birimleri bütün gebelere tiroit taraması yapıyorlar. Onlar başka değerlere de bakıyorlar ve kendi bilgilerine göre değerlendirme yapıyorlar.
Endişelenme bilakis zamanında öğrendiğin için sevin.
daha bebeğin rahme yeni yerleşiyor şu aşamada tespit edildiği için hiçbir şey olmaz korkma.iki günde en az %60 artış olması normaldir,çok iyi artmış.
ben de yeni başladım ilaca eu....diye bir ilaç
3 ay bebek anneden alıyormuş tiroidi sonra kendi tiroidi oluşuyormuş
O yüzden bebek olana kadar kullanmak şartmış
Sonrasında da kullanmak lazım da bilemiyorum doğal yolla da halledebiliriz
ceviz yağı sürün boynunuza diyor maranki
bilmem faydası olur mu...Korkma anamız tsh mi biliyordu :)
dahiliyeye git ilacını al tamamdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?