• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh yukseklıgı çocukta yaşayan var mı

gamzeay78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
67
0
86
28
3 yasında iken tasdüfen tsh yüksek çıktı tekrsr baktılar tekrar yüksek en son haziran da 7.2 çıktı t4 normal bu başına gelen var mı 4 yaşını geçti bu geçici durum mu iyi şeyler duymaya ihtiyacım var

3 yasında iken tasdüfen tsh yüksek çıktı tekrsr baktılar tekrar yüksek en son haziran da 7.2 çıktı t4 normal bu başına gelen var mı 4 yaşını geçti bu geçici durum mu iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
Merhaba ben tiroid hastasıyım. 25 yaşındayım fakat hastalığım sebeplerini ve kendisini çok araştırdım.
Çocuklar da genelde enfeksiyon sonrası ,iyot eksikliği vitamin eksikliği sebebiyle tiroid geçici olarak yukselebiliyor. Kullanılan öksürük surupları, veya fazla iyot da tiroide sebep olur . Çocuğunuz için boğazının ultrasonuna bakarlar orada ki bezler kontrol edilir. Çocuklar da genelde olarak geçici sebeplerden kaynaklı hipotiroid gelişir bu da levotiroksin ilac kullanimi ile 6 ile bir yilda gecer . Ama size ultrason sonrasi Haşhimato dedilerse bu bezlerinin çalışmadığı için ömür boyu destek olması gerekir ama merak etmeyin o da çok basit bir tedavidir her sabah aç karnına belirli dozda ilaç kullanılır küçücük hiç rahatsız etmeyen bir şey 🌸
Ama tedavisini aksatmayjn çünkü tsh hormonu büyüme hormonunu , cilt kurulugunu, zeka gelişimini etkiler. Korkacak bir seu değil içiniz rahat olsun

Bir de size önerim bir araştırma hastanesinden çocuk endokrine randevu almanız 🌸

Takipteyiz zaten, t4 normal anti tpo 18 çıktı ocakta yine vericez test umarım düzelmiştir.Ultrasonla baktılar haşimato bulgusu yok ama 2 mm lik minik bir nodül çıktı doktor önemsemedi ama bu durumlar her gün kafamda çok sıkıntı yapıyorum

Takipteyiz zaten, t4 normal anti tpo 18 çıktı ocakta yine vericez test umarım düzelmiştir.Ultrasonla baktılar haşimato bulgusu yok ama 2 mm lik minik bir nodül çıktı doktor önemsemedi ama bu durumlar her gün kafamda çok sıkıntı yapıyorum
Hashimato yoksa canınızı sıkmayın. İlaçla düzelen bir rahatsızlık 🌸 siz stres yapmayın ki çocuğunuz da hasta olduğunu dusunmesin😊

Teşekkür ederim çok düşkün bir anneyim inanın ben de böyle olmak istiyorum beni rahatalattınız💕 siz de nodül var mı acaba

Merhabalar, bizde doğduğundan beri ilaç kullanıyoruz şimdi 2 yaşında ve 3 yaşında ilacı kesip bakacaklar değerleri normal seyrederse tamamen kesilecek. ve nodül olduğu da söyleniyor ama doktorlar bunu önemsemiyor bu bir gölge bile olabilir ya da nodül olsa bile genellikle iyi huylu ve müdahale edilmeyen önemsenmeyen bir şey gibi görünüyor. Düzenli takipleriniz olacaktır canınızı sıkmayın en azından ilaçla kontrol edilebilen bir şey

Merhabalar, bizde doğduğundan beri ilaç kullanıyoruz şimdi 2 yaşında ve 3 yaşında ilacı kesip bakacaklar değerleri normal seyrederse tamamen kesilecek. ve nodül olduğu da söyleniyor ama doktorlar bunu önemsemiyor bu bir gölge bile olabilir ya da nodül olsa bile genellikle iyi huylu ve müdahale edilmeyen önemsenmeyen bir şey gibi görünüyor. Düzenli takipleriniz olacaktır canınızı sıkmayın en azından ilaçla kontrol edilebilen bir şey
Nasıl bir nodül acaba bu konuda ne dediler. Nodülün özellikleri önemliymiş takip ediliyor mu iyi akşamlar numarada Allah bütün çocuklarımıza şifa versin

Back
X