hediye içten geliyosa alınır. kimse adet diye kimsey ehediye almak zorunda değil. sizin böyle bişey beklemeniz saçma. içlerinden gelmiyosa sırf adet diye almak zorunda değiller.geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler.
çarşaf dediğin kaç lira? annen ayıp etmiş. bana annem byle bişeye dese bozulurdum yani kızına bi çarşaf almayıp erkek tarafına itelemek nedir? ayıp bişey.bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi
bunu söylerken az da olsa utanmadın mı? canım annem bana elli lirlaık çarşafı erkek tarafı alır diye almadı. bi zahmet gidip alır mısın mı dedin? hmmm... burada sen de söylemekle saçmalamışsın. nişanlın da annesine söylemekle saçmalamış. kayınvaliden de yine adet madet diyerek saçmalamış. kaç lira yahu bi çarşaf ben alayım çok istiyosanız. kız tarafı erkeğe erkek tarafı kıza itekliyor. daha çarşafta böyle ise diğer durumlar ortaya çıkınca ne olacak kim bilir.bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş
boynunuza ip mi bağladılar? gezmeseydiniz.mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.
hayırlı olsun derken bile s.dik yarışına girmek. içinden geliyosa gidersin gelmiyosa gitmezsin. onlar sana gelmedi diye inat edip gitmemek...evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
belli oluyor. zor çıkarsınız siz bu işin içinden.nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler.
hediye içten geliyosa alınır. kimse adet diye kimsey ehediye almak zorunda değil. sizin böyle bişey beklemeniz saçma. içlerinden gelmiyosa sırf adet diye almak zorunda değiller.
çarşaf dediğin kaç lira? annen ayıp etmiş. bana annem byle bişeye dese bozulurdum yani kızına bi çarşaf almayıp erkek tarafına itelemek nedir? ayıp bişey.
bunu söylerken az da olsa utanmadın mı? canım annem bana elli lirlaık çarşafı erkek tarafı alır diye almadı. bi zahmet gidip alır mısın mı dedin? hmmm... burada sen de söylemekle saçmalamışsın. nişanlın da annesine söylemekle saçmalamış. kayınvaliden de yine adet madet diyerek saçmalamış. kaç lira yahu bi çarşaf ben alayım çok istiyosanız. kız tarafı erkeğe erkek tarafı kıza itekliyor. daha çarşafta böyle ise diğer durumlar ortaya çıkınca ne olacak kim bilir.
boynunuza ip mi bağladılar? gezmeseydiniz.
hayırlı olsun derken bile s.dik yarışına girmek. içinden geliyosa gidersin gelmiyosa gitmezsin. onlar sana gelmedi diye inat edip gitmemek...
belli oluyor. zor çıkarsınız siz bu işin içinden.
aslında ben ailemle konustum beklemeyin istemeyin ve karşılık vermeye calışmayın diye. ama bu uyarıyı ayda bir yapmam gerekiyo çünkü yeni konular eklendikce sürekli aynı cümleler söyleniyo adettendir bizde böyle..ben olsam o aileyle çok yüz göz olmam açık açık örf adet bilmem diyip bizi carta curta bekleyişinizi saf saf izlemiyor ailem yapıcı olmayacaksanız lütfen iletişim halinde de olmayın zira niyetinizi iyi görmüyoruz diyeceksiniz..yol yakınken önlem almazsanız dağların arasında kısılıp kalırsınız.
1 kr beklentim yokBeklentilerinizi minimuma indirin. Yoksa çok üzülürsünüz.
sen sadece kendi ailenle değil nişanlının ailesi ile de görüşeceksin.Bu işler tek taraflı değil.aslında ben ailemle konustum beklemeyin istemeyin ve karşılık vermeye calışmayın diye. ama bu uyarıyı ayda bir yapmam gerekiyo çünkü yeni konular eklendikce sürekli aynı cümleler söyleniyo adettendir bizde böyle..
Captain price bir an için kaynanası sen misin dedim naptın bea
adetlere ne kadar çok takmış siniz hepiniz
yatak örtüsünü begendiysen iz alın sonuçta sizin evinizde kullanılmayacak mi
ikinizin annesi de aynı siz onlari zaptedeceksiniz başka yolu yok
büyütmeyin bence bu kadar küçük maddi şeyleri. inatlaşıp aranızı bozduğunuza değmezmalesef adetlerimiz kıymetlimiz
ya aslında yatak örtüsü konusu büyük kaos yarattı bizde. biz gittik nişanlımla begendik ayırttık sonra herkesine vine gitti bi heves annelere gösterdik aldık ya mutluyuz :) bnm annem gereksiz pahalı onunla bi eksiğinizi kapatırsınız dedi nişanlımın annesi kız tarafı getirir onu sen niye masraf ediyosun dedi bu olaydan öcnede annemle begenmiştik o da erkek tarafı alır demişti bende bi yatak örtüsü mü laf oldu diye cok kırıldım ve bi cahillik edip anneme anlattım bundan sonra patlak verdi bu adet olayı annem madem adetlerden gidiyoruz bende öyle yapıcam artık dedi. arada kültür farkı da yok ama zorlanıyoruz
hediye içten geliyosa alınır. kimse adet diye kimsey ehediye almak zorunda değil. sizin böyle bişey beklemeniz saçma. içlerinden gelmiyosa sırf adet diye almak zorunda değiller.
çarşaf dediğin kaç lira? annen ayıp etmiş. bana annem byle bişeye dese bozulurdum yani kızına bi çarşaf almayıp erkek tarafına itelemek nedir? ayıp bişey.
bunu söylerken az da olsa utanmadın mı? canım annem bana elli lirlaık çarşafı erkek tarafı alır diye almadı. bi zahmet gidip alır mısın mı dedin? hmmm... burada sen de söylemekle saçmalamışsın. nişanlın da annesine söylemekle saçmalamış. kayınvaliden de yine adet madet diyerek saçmalamış. kaç lira yahu bi çarşaf ben alayım çok istiyosanız. kız tarafı erkeğe erkek tarafı kıza itekliyor. daha çarşafta böyle ise diğer durumlar ortaya çıkınca ne olacak kim bilir.
boynunuza ip mi bağladılar? gezmeseydiniz.
hayırlı olsun derken bile s.dik yarışına girmek. içinden geliyosa gidersin gelmiyosa gitmezsin. onlar sana gelmedi diye inat edip gitmemek...
belli oluyor. zor çıkarsınız siz bu işin içinden.
bende ilk görünce okumadan eyvah dedimCaptain price bir an için kaynanası sen misin dedim naptın bea
geçmiyorr..Bu kadar adetin ve karşılıklı beklentinin içinde o 6 ay geçmez malesef geçmiş olsun..
onlar beni muhatap olarak almıyolar sanırım. çünkü aynı evde oturmayı bile ben hariç herkese sordular anneme babama nişanlıma.. sadece gelip bana sorulmadısen sadece kendi ailenle değil nişanlının ailesi ile de görüşeceksin.Bu işler tek taraflı değil.
malesef biz vazgeçsekte büyükler vazgeçmiyo örf adetlerimizden yoksa bende cok mutlu değilim içine düştüğüm durumdan benim işime gelir kimse karışmasın biz alalım herşeyimizi.
hayırlı olsun demek değil konu sanırım onlar ne düşünüyo bilmiyorum ama galiba başta biraz sayılmak önemsenmekti dertleri şimdi inada bindi
biz hastalıkta güzel olaylarda cagırıldıgımız her seye gittik hiç ikiletmeden galiba annemde artık ağırlıgını koymak istiyo
günaydın kızlar,
önce bi kaç örnek vereyim sonra konuyu anlatıcam ki ne alaka demeyin :)
geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler. bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi iyi madem dedim bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş sonra mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.
bunlar niye anlatıyorum konuya geleyim
bnm ablam 1 ay önce dogum yaptı ve kv sürekli gidelim diyor ama icraat yok, nişanlımın kardeşinin 1 hafta önce hayırlı olsun denecek bi işi oldu kv 1 haftadır nişanlıma niye gelmiyorlar niye hayırlı olsun demiyorlar adet bilmiyolar mı vs diye sorup duruyormuş
nişanlım bana sürekli söyler annem saftır anlamaz bilmez adet falan diye bende takmazdım ama şimdi görüyorum ki işine geldiğinde gayet güzel biliyomuş...
evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler..
siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz böyle bi durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?