Çağırmayın. Ne demek 300 TL takmak ya insan utanır!!! Durumu olmaz anlarım ama bu bambaşka bir şey…Aklıma annemle senelerdir küs kalma sebebimiz olan ablamın düğünü geldi…Teyzelerin bütün çocuklarının doğumu,sünneti,düğünü,onların çocukları vs. derken benim annem babam hep hediyesini götürdü altınını taktı. Ama onlar benim ablamın düğününe bir çeyreğe 10 kişi geldiler, utanmadan benim düğünde giymeyi planladığım ayakkabıyı kınada giymeye kalktılar, kafama göre odama yerleştiler hazırlıklarımı yapamadım, hele bir tane kuzen var ki tam bir bedavacı aç köpek, ev hem küçük hem tıklım tıklım, annesi memleketten geldi bari onu kendi evine götür demi ama yok götürür mü yol parası verecek, yedirip içirmesi gerekecek, hem sonra annesinin kuaförünü bize nasıl kilitleyecek ?
Annesini götürmediği gibi oğluyla beraber kendiside bizde yattı ve annem ona ayrı olarak düğün-doğum hediyesi ayrı altın takmasına rağmen hiçbir şey takmadı, bu da yetmedi düğün zaten yemekliydi ama hanımefendiye yetmemiş olacak ki çocuğuna “Git ne istersen ye iç yazdır.” demiş. Ablamlar bir de ekstradan bunların o masrafını ödedi. Bu parazitler senelerdir hayatımda değiller ve o kadar huzurluyum ki.
Olay burada altın,hediye vs değil asla. Olay verdiğin değeri alamamak. Enayi yerine koyulmak.
Onlar size yapmıyorsa sizde yapmayacaksınız.