• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tuhaf teyzem ve kızı

kızlar baştan başlayayım .. benim bir teyzem var biraz bencil bir insan hep bana diyen tiplerden .kendine iş düşünce oram buram ağrıyor diyen tiplerden.kızı evlendi benim annem teyzemin kızına altın bileklik pasta seti hediye aldı benim düğünüm oldu teyzem bana 300 tl taktı teyzemin kızı ise hiç bir şey (durumları müsait bu arada) sonra teyzemin gelini doğum yaptı daha 2 hafta oldu annemi arayıp fırçaladı teyzem ''ne yabancı gibi duruyorsun gel gör bebeği ''diye ben doğum yaptım evi bana 5 dk mesafede kızımı görmeye gelmedi 3 aylık oldu kızım.şiödi sorum şu kızı gelcek istanbuldan annem çağır diyor ikisini ben istemiyorum açıkçası ama annemi de kırmak istemiyorum.onları çağırsam mı ya da nasıl davranmalıyım onlara karşı.annem çok mülayim biri onun bu huyunu suistimal ediyorlar gibi geliyor bana . o yüzden soğudum hepsinden.
Hakedene hakettiği gibi davranın.

kızlar baştan başlayayım .. benim bir teyzem var biraz bencil bir insan hep bana diyen tiplerden .kendine iş düşünce oram buram ağrıyor diyen tiplerden.kızı evlendi benim annem teyzemin kızına altın bileklik pasta seti hediye aldı benim düğünüm oldu teyzem bana 300 tl taktı teyzemin kızı ise hiç bir şey (durumları müsait bu arada) sonra teyzemin gelini doğum yaptı daha 2 hafta oldu annemi arayıp fırçaladı teyzem ''ne yabancı gibi duruyorsun gel gör bebeği ''diye ben doğum yaptım evi bana 5 dk mesafede kızımı görmeye gelmedi 3 aylık oldu kızım.şiödi sorum şu kızı gelcek istanbuldan annem çağır diyor ikisini ben istemiyorum açıkçası ama annemi de kırmak istemiyorum.onları çağırsam mı ya da nasıl davranmalıyım onlara karşı.annem çok mülayim biri onun bu huyunu suistimal ediyorlar gibi geliyor bana . o yüzden soğudum hepsinden.
Valla sırf annem kırılır diye diye 32 yaşıma kadar akrabalar tarafından kaziklanmis olduğum için hepsinden soğudum sırf buyuzdende uzuuuun Türkiyeye gitmeme kararı aldım...
Artık bise yap masalarda batıyorlar bana. Annemin yanında saymadigimi bırakmıyorum... İyimi oldu şimdi?
Sinir cizmeme izin verseydi belkide böyle olmayacaktık..
Oyuzden sizde sinir çizin kendi istediğiniz gibi davranır sonra biyerde patlama oluyo

Hiç cagirma benimde böyle hep bana diyen bir teyzem var bide bizimki çok güzel ortalık karıştırır bende onun ağzının payını veririm sende bosver yüz gösterme annende anlar zaten seni istemiyorum de

Sizi değil takmanız gereken hediyeleri altınları bekliyorlar. Ne giderim ne de hediye götürürüm. Durumum yoksa zaten takamam bir şey ama durumum iyiyse sokakta kağıt toplayan çocuklara gençlere fukaraya veririm o parayı.

Benim teyzem de aynı. Elini bir şeye sürmez, yatağı yapılır toplanır yemeği önüne konurdu. Annem şimdi onunla mecburiyet dışında görüşmüyor. Ben abla bilmişim ama kötü günümde bile misafir gibi gelip gitmiş diyor. Kardeşim vefat etti, teyzem sabah geldi, akşam eniştene yemek yapıcam işten aç gelir dedi çıktı gitti. Düşün biri gencecik yeğeni diğeri kazık kadar herif.

Ya illet geldi artık bu kendillerini ezdirdikleri yetmiyor gibi bir de çocuklarını ezdirenlerden. Benim kızım da doğum yaptı bırak gitmeyi hayırlı olsun bile demediniz diyemiyor mu anneniz? Hep diyorlar ya hani, sırtımda yük olan herkesi hayatımdan çıkardım huzur buldum diye. O bu işte. Gerekirse annenize bile mesafe koyacaksınız. Sizi koruyup hakkınızı arayacağına çağır gelsinler diyor, milletin gönlünü eğliyor.

Benim annem de böyleydi. Babamın tarafına yıllarca dört döndü, ordu gibi toplanır gelirlerdi ben ve ablam da hizmetçi. Yazlığa gideriz; otel personeli gibi yatak topla evi temizle topla pişir. İsyan edince de onlar misafir ayıp olur. Düşün bak iş yapmaktan ana ve iki kızı kendi yazlıklarında denize gidemiyor. Hadi 1 hafta dersin göz yumarsın ama yıllık iznini alan koşarak bize geliyordu.
40 sene sonra aklı başına geldi hiç biriyle konuşmuyor ama çocukluğum genç kızlığım halalarım, çocukları ve torunlarına hizmet etmekle geçti. Benim tesellim annemin hatasını kabul etmesi.

Çagırmayın hadsize haddini bildirmezseniz daha hadsizleşir

Hayatta çağırmam

Doğum yapmışsınız, zaten sizin cagirmaniza gerek yokki.onlarin gelmesi lazım.bir laf ederlerse sizde lafinizi söyleyin ,yoksa anladığım kadarıyla daha çok tepenize cikarlar.

Bence annen seni suistimal ediyor kendisini sevsinler diye ,bence yüz verme anlasınlar değerlerini ,annede de aç ağzını kendi hakkını savun, sen savunmazsan daha çok suistimal ederler seni
Annen küçükken sevgi mi görmemiş

Bunları annene diyor musun cevabı ne oluyor? Bana tek suçlu kendini kullandıran annen gibi geldi teyzen bencil ve insan kullanmayı seven biri kullandırtan olursa devam eder

Kızı dediğiniz kuzeniniz yani, kuzeninize teyzenize olan kırgınlığınızı yansıtmayın bence. Teyzenize de maddi konuları değil de bebeğimi görmeye gelmedin çok kırıldım diye açık açık konuşun böyle şeyler konuşulmadıkça büyür.

Önce annenizin gözünü açın. Abla diye saygıdan ölüp anlamıyorsa ben senin gibi olamam deyip çağırmıyorum beni arasın teyzem sana sızlanacağına deyin.

Ararsa da herkesi sindiremeceği anlayacak türevde hak ettiği cümleleri sarf edin.

Tuhaf değil teyze.
Çıkarcı.
Siz davet etmeyin, "anne eğer istiyorsan aynı teyzemin sana yaptığı gibi kaç aylık oldu hadi git kıza" desin.

kızlar baştan başlayayım .. benim bir teyzem var biraz bencil bir insan hep bana diyen tiplerden .kendine iş düşünce oram buram ağrıyor diyen tiplerden.kızı evlendi benim annem teyzemin kızına altın bileklik pasta seti hediye aldı benim düğünüm oldu teyzem bana 300 tl taktı teyzemin kızı ise hiç bir şey (durumları müsait bu arada) sonra teyzemin gelini doğum yaptı daha 2 hafta oldu an nemi arayıp fırçaladı teyzem ''ne yabancı gibi duruyorsun gel gör bebeği ''diye ben doğum yaptım evi bana 5 dk mesafede kızımı görmeye gelmedi 3 aylık oldu kızım.şiödi sorum şu kızı gelcek istanbuldan annem çağır diyor ikisini ben istemiyorum açıkçası ama annemi de kırmak istemiyorum.onları çağırsam mı ya da nasıl davranmalıyım onlara karşı.annem çok mülayim biri onun bu huyunu suistimal ediyorlar gibi geliyor bana . o yüzden soğudum hepsinden.
kendini surekli saydirma çabasi nerde olsa tanirim :KK45:

israrla saymam oyle kisileri :KK45:

Çağırmayın. Ne demek 300 TL takmak ya insan utanır!!! Durumu olmaz anlarım ama bu bambaşka bir şey…Aklıma annemle senelerdir küs kalma sebebimiz olan ablamın düğünü geldi…Teyzelerin bütün çocuklarının doğumu,sünneti,düğünü,onların çocukları vs. derken benim annem babam hep hediyesini götürdü altınını taktı. Ama onlar benim ablamın düğününe bir çeyreğe 10 kişi geldiler, utanmadan benim düğünde giymeyi planladığım ayakkabıyı kınada giymeye kalktılar, kafama göre odama yerleştiler hazırlıklarımı yapamadım, hele bir tane kuzen var ki tam bir bedavacı aç köpek, ev hem küçük hem tıklım tıklım, annesi memleketten geldi bari onu kendi evine götür demi ama yok götürür mü yol parası verecek, yedirip içirmesi gerekecek, hem sonra annesinin kuaförünü bize nasıl kilitleyecek ?
Annesini götürmediği gibi oğluyla beraber kendiside bizde yattı ve annem ona ayrı olarak düğün-doğum hediyesi ayrı altın takmasına rağmen hiçbir şey takmadı, bu da yetmedi düğün zaten yemekliydi ama hanımefendiye yetmemiş olacak ki çocuğuna “Git ne istersen ye iç yazdır.” demiş. Ablamlar bir de ekstradan bunların o masrafını ödedi. Bu parazitler senelerdir hayatımda değiller ve o kadar huzurluyum ki.
Olay burada altın,hediye vs değil asla. Olay verdiğin değeri alamamak. Enayi yerine koyulmak.
Onlar size yapmıyorsa sizde yapmayacaksınız.

İsmi geçince bile sinirlerimi zıplatan insanları asla evime almam. Annemi alır karşıma ciddi ciddi konuşurum

Ayy aynı benim teyze müsveddesi . Annemde onun herşeyine koşar yazar eder. Kendi benim düğünüme tencere takımı almıştı . İstememiştim çünkü huyunu biliyorum . Neyse bu tam düğüne yakın tenceremi verin diye kavga çıkardı gönderdim anam tenceresini :)))) annem hala ses etmiyor birde bu benim arkamdan iftira atmış veeee yüzsüz gibi bana pasta yap ben gelicem dedi düğünden sonra . Ben oky dedim iftira attığı kişileri topladım buda geldi buna bir insanın duyabileceği kaldırabileceği en ağır lafları ettim ve defol evimden dedim ( iftira namusumla ilgiliydi ) o oldu birdaha yüzüne bakmadım evime sokmadim . Ha arkamdan ben yegenimle konuşmuyorum o bana çok yalvarıyor diyormuş ama banane yani :))) sizde patlayin gitsin yahu içinize atmaya değmez :)))

Çağırmayın. Ne demek 300 TL takmak ya insan utanır!!! Durumu olmaz anlarım ama bu bambaşka bir şey…Aklıma annemle senelerdir küs kalma sebebimiz olan ablamın düğünü geldi…Teyzelerin bütün çocuklarının doğumu,sünneti,düğünü,onların çocukları vs. derken benim annem babam hep hediyesini götürdü altınını taktı. Ama onlar benim ablamın düğününe bir çeyreğe 10 kişi geldiler, utanmadan benim düğünde giymeyi planladığım ayakkabıyı kınada giymeye kalktılar, kafama göre odama yerleştiler hazırlıklarımı yapamadım, hele bir tane kuzen var ki tam bir bedavacı aç köpek, ev hem küçük hem tıklım tıklım, annesi memleketten geldi bari onu kendi evine götür demi ama yok götürür mü yol parası verecek, yedirip içirmesi gerekecek, hem sonra annesinin kuaförünü bize nasıl kilitleyecek ?
Annesini götürmediği gibi oğluyla beraber kendiside bizde yattı ve annem ona ayrı olarak düğün-doğum hediyesi ayrı altın takmasına rağmen hiçbir şey takmadı, bu da yetmedi düğün zaten yemekliydi ama hanımefendiye yetmemiş olacak ki çocuğuna “Git ne istersen ye iç yazdır.” demiş. Ablamlar bir de ekstradan bunların o masrafını ödedi. Bu parazitler senelerdir hayatımda değiller ve o kadar huzurluyum ki.
Olay burada altın,hediye vs değil asla. Olay verdiğin değeri alamamak. Enayi yerine koyulmak.
Onlar size yapmıyorsa sizde yapmayacaksınız.
Bizim sülalede de teyze kızıma bi kaç ay önce 10 TL taktı 😁 yakasına 😁

Teyzesinden ve kızlarından saçma sapan hareketler görmüş biri olarak diyorum ki çağırma. Seni arayıp geleyim bebek görmeye derse kabul edersin, yoksa hususi arayıp da buyrun falan deme. Bebeğin olmuş gözün aydın demeye gelmemişler ne gerek var.

Back
X