- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
Bende Uzaga gelin geldm evladım var çok hareketli esim cok yogun aynı evin içinde görüsemioz ailem desen uzakta her işi yalnz yapıyorum bende cok bunalıorum ama ben psikologa gttm destek aldm faydası olduMerhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
Allah bağışlasın yaramazda olsalar çocuklarınız var ya benim gibi yıllarca anne olmak isteyipte olamayanlar çocukken bizde yaramazdık annemizi üzerdik bunlar olası şeyler çalışmış olsanız o kadar batmayacak belki ama sürekli monotonluk ev çocuklar bunalmışsınız belli bencede en kısa zamanda psikoloğa gidip destek alın Allah yardımcınız olsun bizlerede dua edin çocuk sahibi olalımMerhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
Saolun Allahım tez zamanda size de hayırlı evlatlar versin inşallah.Allah bağışlasın yaramazda olsalar çocuklarınız var ya benim gibi yıllarca anne olmak isteyipte olamayanlar çocukken bizde yaramazdık annemizi üzerdik bunlar olası şeyler çalışmış olsanız o kadar batmayacak belki ama sürekli monotonluk ev çocuklar bunalmışsınız belli bencede en kısa zamanda psikoloğa gidip destek alın Allah yardımcınız olsun bizlerede dua edin çocuk sahibi olalım
Dediğiniz tek kitap mı tam anlayamadım"Çocuğunuza sinir koyma- konuş ki dinlesin dinle ki konuşsun" kitaplarını tavsiye ederim belki işinize yarayacak yöntemler olabilir.
Ben çok istifade ettim.özellikle 2. olarak adını yazdıgin kitaptan, forumda bir okul öncesi öğretmeni tavsiye etmişti..
İki ayrı kitap.Dediğiniz tek kitap mı tam anlayamadım
büyüğü babasıyla falan göndersen yarım gün?Kendi dükkanını açtı işi yoğun ama evinede düşkün değil diyim
Çocuk için uygun değil arada bir gidiyor. Sanayi içerisinde dükkanıbüyüğü babasıyla falan göndersen yarım gün?
Ne demek istiyorsunuz tam anlayamadım.. İkimizin durumunu kıyaslayan bilmeniz için benim yaşamımı tümüyle bilmeniz gerekli. Geçmişimi yaşadıklarımı. Nasıl bir yorum bu anlayamadım...Aynı sizin durumunuzu yaşayan bir tanıdığım var. Çocukları ikiside erkek ve ikisindede hiperaktif hastalığı vardı. İki çocuğu arasında 7 yaş fark vardı. Eşinin ve kendi ailesinden uzak bir şehirde yaşıyorlardı. Eşi sürekli çalışıyordu işe gidiyordu. Kadının kendiside panik atak hastasıydı. (rahminde falanda hastalıkları vardı.) Yanlarında hiç kimse yoktu.tek başına kadın büyüttü iki çocuğunuda. Kimseye muhtaç olmadan. Emin olun sizden daha kötü durumdaydı. Şimdi büyük çocuğu meslek sahibi oldu çalışıyor. Diğer oğluda lisede okuyor.
İki ayrı kitap.
İlki 'Çocuğunuza Sınır Koyma'
Diğeri şu kitap.
Hocam çok mutlu oldum.-Konuş ki dinlesin dinlesin konuş- kitabını sizin bir üyeye yaptığınız tavsiye eden görüp aldım çok beğendim.Yöntemler çok işe yaradı.Cok teşekkür ederim. Allah razı olsun farkında olmadan bana faydanız dokundu.-Cocuğunuza sinir koyma- başucu kitabımdi, bu kitap da şimdi başucumda:)
Gerizekalı nasil bi üslup Ya?Siz ne demek istediniz şimdi yani şunumu diyorsunuz..yanlış düşünüyorsunuz bu çoçuklar akıllı değil gerizekalımı demek istediğiniz eğitmensiniz ne hakla genelleme yapıyorsunuz şımarık çocuk şımarık tır diye aklı kıt anlama yetisi düşük mü dur sus yapmadan anlamıyor haklı olduğunuz taraflar var tabiki ama tıbbi yeri fln fln çok detaylara takılmayın herkesin kendine özgü yaradılışı var...
anneannemin çocukları ya düşer ya da eksik doğup ölürmüş. tek olsun doğsun yaşasın sakat olsun demiş büyük dayım ayakları içe bakar şekilde doğmuş 65 yıl önce dedem dayımı yokluk zamanında Isparta' da kemik hastanesine götürmüş ameliyat ettirmiş sırtında falan taşımış şu an bir sıkıntısı yok dayımın ama Allah' ın nimetleri bol bolken en güzelini istemek dururken neden eksik dilekte bulunuyorsunuz? ha unutmadan anneannem toplamda 18 gebelik geçirmiş 4 çocuğu hayatta.Ben 3 ay önce o herkese nasip olmayan sadece sanslı kadınlara nasıp olan annelık duygusunu tatmıştım ama kucağıma almak nasıp olmadı yavrumu ben nefes alamıyorum ya her gun sabahtan akşama kadar evde boş boş oturup gelecek hayatımın bittiğini görmekten belkı bır daha anne olama ihtimalini düşündükçe nefes alamıyorum ben
Canım asla olsun da saglıksız olsun dıye dua eder mıyım hiç böyle bır kötülüğü yavruma yapar mıyım ben hep hayırlısı ve sagkıklısını nasıp et dıye dua edıyorum rabbıme sadece bazen öyle tükenmişlik noktasına gelıyorum kı Allahım ver istersen canımı al dıyorum ama sonra bunun caresızlıkten söylediğimi anlayıp tövbe edıyorum hiç ne olursa olsun ver dıye dua eder miyim her zaman hayırlısını istemişimdir Allahtananneannemin çocukları ya düşer ya da eksik doğup ölürmüş. tek olsun doğsun yaşasın sakat olsun demiş büyük dayım ayakları içe bakar şekilde doğmuş 65 yıl önce dedem dayımı yokluk zamanında Isparta' da kemik hastanesine götürmüş ameliyat ettirmiş sırtında falan taşımış şu an bir sıkıntısı yok dayımın ama Allah' ın nimetleri bol bolken en güzelini istemek dururken neden eksik dilekte bulunuyorsunuz? ha unutmadan anneannem toplamda 18 gebelik geçirmiş 4 çocuğu hayatta.
Allah en kısa zamanda kucağını tekrar doldursun amin amin amin.Canım asla olsun da saglıksız olsun dıye dua eder mıyım hiç böyle bır kötülüğü yavruma yapar mıyım ben hep hayırlısı ve sagkıklısını nasıp et dıye dua edıyorum rabbıme sadece bazen öyle tükenmişlik noktasına gelıyorum kı Allahım ver istersen canımı al dıyorum ama sonra bunun caresızlıkten söylediğimi anlayıp tövbe edıyorum hiç ne olursa olsun ver dıye dua eder miyim her zaman hayırlısını istemişimdir Allahtan
Amin inşallah canım bor de yenı düşük yasayıncs insan dercekten cok umutsuz oluyor yaşama karsı böyle bır hevesi gidiyor cok düşünmekten ağlamaktan ne dediğini bilmiyor ondan dolayı su an ben zaten ne dediğimin ne yaptıgımın farkında degılım ama gececek bu gunler inanıyorum Allahtan hic bir zaman umut kesilmezAllah en kısa zamanda kucağını tekrar doldursun amin amin amin.
canım benim hayırlısını diliyorsun hayırlısı bu ise bunun üstüne yapılacak bir şey yok hiç çaresiz olur musun? Rabbin var çaresizlerin çaresi.
başta dediğim gibi Allah en kısa zamanda kucağını tekrar doldursun
olmaması ya da düşmesinin tıbbi bir sebebi var mı?Amin inşallah canım bor de yenı düşük yasayıncs insan dercekten cok umutsuz oluyor yaşama karsı böyle bır hevesi gidiyor cok düşünmekten ağlamaktan ne dediğini bilmiyor ondan dolayı su an ben zaten ne dediğimin ne yaptıgımın farkında degılım ama gececek bu gunler inanıyorum Allahtan hic bir zaman umut kesilmez
Yok canım doktor ilk düşüklerde sebeb aramayın cogu insan yasıyor dedı bır de benim ki riskliydi zaten kese yanında büyük bir kanama alanı vardı ama sebeb bu mu tam bellı degılolmaması ya da düşmesinin tıbbi bir sebebi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?