Tükeniyorum.

ahromeo

Ne biçim Romeo'sun sen :/
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
507
528
103
30
İyi akşamlar hanımlar uzun bir aradan sonra yine buradayım . Gerçekten buradan başka beni anlayacak insanların olduğu bir dünya yok sanırım. Sıkıntılarımı kısaca özet geçmek istiyorum . 21 yasındayim Annemi ve babamı küçük yasta kaybettim. Bir ablam var birde 7 senelik sevgilim . Ablam yaşlı teyzem ve ben beraber yasiyoruz . Ablam ve ben istanbulda okuyorduk . onun okulu bitti simdi ve yasadigimiz sehire döndü . kuzenim beni buraya gelmem içın bunaltiyor . Çünkü ablam 3 defa intihar etti ve teyzemle anlasamiyor . yasadigimiz ev enistemden kaldi hepsi teyzemin olmadigi icin evde kirilan yerine konmuyor acikcasi yeni bir daire almayı düsunuyor teyzem bize evde zaten yasanilacak gibi degil . Ablamla hic anlasamadik benim hep sevgilim oldugu icin onunla ilgilenmedigimi savundu .intihar ettikten sonrada yine ayni cumleler kuruldu . Ve beni bir vicdan azabina surukledi . Buraya gelip teyzemle ablam arasinda tampon bolge olmak icin sadece gostermelik yatay gecis basvurusu yaptim .eger kabul edilirse olmadi yada istemiyorum diye acikca soyliycem herkese cunku artik dayanamiyorum . Ablam sorumsuz dusunmeden hareket eden bi insan . Surekli huzursuzluk cikmasin diye arkasini toplamaktan yoruldum. Asabi oldugu icin teyzemde ona birsey diyemiyo gelirhep bana ablan soyle ablan boyle der bunaltir beni ablam gelince hic sesi cikmaz . Gercekten kafam cok karisik . Yakin bir zamanda ablamin intiharina sebep olabilcek birsey ogrendim ve aslinda tek problemin benim onla ilgilenmemem olmadigini anladim . Ablam universte hayati boyunca istanbuldaydi eglendi gezdi tozdu kafasina gore yasadi. Simdi sirf ablam icin buraya gelip arkasini toplayip teyzemden dolayi disariya cikamadigim okuldan eve evden okula gidebilcegim bir hayati goze almalimiyim bilmiyorum. Bu arada sevgilimle hep arkadasimla buluscam diyerek cikip gorusuyorum evden uzun sureligine bi yere cikamiyorum cunku birde teyzemin yurume problemi var o hep evde bunu surekli dile getirmese de disariya cikarken cekiniyorum . Ablam 23yasinda . Sevgilim herkes icin uzulup kendimi arka plana atmamam gerektigini dusunuyo biraz ona hak veriyorum ve sanirim kendimi dusunerek hareket edicem bu durumlar karsisinda sizce ne yapmaliyim ?kisaca dedim ama uzun ve karisik oldu sorulariniza acigim ve tecrubelerinize en azindan fikirlerinize ihtiyacim var ...

Ablanin derdi ne su an ,neden intihar ediyormus,nasil bir psikolojik rahatsizligi var ,bana bipolar gibi geldi ,
Once bu konuyu cozun iyi bir psikiyatri hastanesine goturun ,
Siz omur boyu ablaniza vs aile uyelerine sahip cikamazsiniz ,
Cok gencsiniz hayatiniza haskim olun ,kimse icin harcamayin,
Sonucta ablaniz grip degil,1 hafta bakip ,hayatiniza donemeyeceksiniz

Ablamın probleminin alkolle gelen birşey olduğunu ve alkolden uzak durmasi gerektigi soylenildi . Alkol aldigi zamanlar yasamak istemedigi dusuncesi geliyor ve girisimde bulunuyor .Majör depresyon tanisi vardi . psikiyatrada gitti . intihardan sonra hastanedede yatti kisa bir sure . Ama normalde saglikli bir insan gibi gorunuyo sadece alkolle geldigi icin doktorlar tedaviyle bir yere varilamayacagini dusundu. İntiharlardan sonra hep senin sevgilin vardi benle ilgilenmedin ben senin ablanim gibi seyler soyluyordu . gecen gun staj cikisi eve geldi teyzem uyuyordu yine alkol almisti o sirada bana ben bakire değilim gibibi cumle kurdu zaten ilk intiharida bi cocukla tanistiktan sonra olmustu ama herkese yalnizliktan felan oldugunu soyledi bu yuzden intihar ettigini kendi agziyla kimseye soylemedi . Sadece parcalari bielestirdigimde eskiden beri depresif bir insandi ama bu olaydan sonra bu hale geldigini dusunuyorum artik . onu yrgilamadim suclamadimda . Sen boyle seylere takilacak dar goruslu bir insan degilsin abla bunda uzulecek birsey yok dedim sadece . Ben gercekten hayatimi harcamaya niyetli degilim ama sanki bu sorunlaf benide dibe cekiyor artik gibi gelmeye basladi . Bi yandan dusununce diyorumki ablamin benden baska ailem diyebilcegi kimsesi yok sirtini yaslayabilcegi ciddi bi iliskiside yok ben yapmazsam ablami kim onemserki demedende edemiyorum ..

Ablanızın iyi bir tedaviye ihtiyacı var bence. 3 intihar girişimi cok fazla... Uzaktan Nasıl yaparsanız bilemiyorum ama onu tedaviye ikna edip yolunuza devam edin derim ben.

Ablam zaten psikiyatır a gitmekten felan kaçan bir insan değil . Benim düsuncem ya teyzemle burda bunalip tekrar ederse yda daha kötü olursa diye üzülüyorum . Bir de insanlar sorumluluğu bana yüklediği için kendimi onun icin fedakarlik yapmaya mecburmusum gibi hissediyorum

Öncelikle başınız sağ olsun. İki acı birden yaşamak çok zor bir durum. Konuya gelecek olursak ablanız acilen bir psikiyatr ile görüşmeli. Büyük ihtimal intihar eyleminden dolayı da görüşmüştür. İstanbul gibi bir yerde okuyorsanız ve okulunuz gayet iyiyse hiç de yatay geçiş yapıp geleceğinizi mahvetmeyin. Ablanız, teyzeniz bunlar sizin aileniz asla atılmaz ama onlar için de kendini feda etmemelisin. Ablanı al karşına konuş neden böyle yaptığını, senin de bunaldığını, güçlü durmanız gerektiğini anlatın. Ablan çevresiyle takılırsa ya da erkek arkadaşı olursa size de daha az sarar.

Sizinle aynı düşünüyorum . Çok kolay arkadaşlık kuruyor ama herşeyi kafasina çok takan bir insan oldugu icin ustune ek problem olarak geri donüyor . Zaten bu olaylardan sonra erkek arkadaş konusu yada okulu bittiği icin evlilik konusu her acildiginda ben evlenmiycem diye bi laf atiyor ortaya sonrada yine sinirleniyo. Birilerine saramıyoda yani . Alkol aldığı gün iş yerindeki kankasıylaymış öpüşmüşler .

Yadlariniz daha cok kucuk onceliginiz ablaniz ve sagligi olmali bu hayati bi sekilde yasarsiniz ama ablanizi kaybedersrniz yasadiginiz hayatinda tadi kalmaz hem kendinize vakit ayirarak hemde ablamizla vakit gecirerek dengeyi kurmalisiniz ama oncelikle ablanizi guzelce ikna etme yoluna gidin ve iyi bir dktr esliginde tedavi olmasina destek olun Allahim sifasini versin insallah

alıntı yapmayı unutmuşum

Bu durumda kendinizi düşünmeniz çok vicdansızca olur bence. Ablanızın size çok ihtiyacı var, nasıl sırtınızı dönersiniz?

Tamam bütün hayatınızı ona adayın demiyorum ama biraz bencilce düşünmeyi bırakın. Kız intihar etmiş ötesi var mı? Sonra çok pişman olursunuz.

sizde haklısınız ama biz hiç iyi anlaşamadık ablamla belki cok yakin iki kardes olsaydık gözümü kırpmadan onun için herseyden fedakarlik yapardim . belkide bir ablanin kiymetini ilerleyen yaslarda daha iyi anlarim bilmiyorum . Ablalik yaptimi bana onuda bilmiyorum . Ama benim icimden ona ablalik yapmak gelmiyor acikcasi . Güclü bir insanım yasadiklarima gore ama . Artik bende hicbisey dusunmeden yasamak istiyorum yasitlarim gibi .Su bir sene icinde 10 yas daha yaslandi ruhum. Keske iyi olsa da bende iyi olsam . Düsünmekten yoruldum artik .

Canım peki ablan seninle istanbula gelemez mi? Orada yaşasanız. Hem tedavide olur orda sizin yanınızda. Ayrıca ablana bir erkek arkadaş şart gibi belkide o yüzden sana sarıyordur.

Sırt dönmek değil benimkisi . Herkes hayatımı ona göre şekillendirmemi istiyor . Ve ben bunun meyvesini alabilcegimden emin degilim . Ben ablamin yaninda kalsam arkasini toplasam bile ablama bi faydam oldugunu dusunmuyorum zaten yapilarimiz farkli farkli seyleri seviyoruz . Ablam mezun oldu bu sene . 30 günlük bir staji kalmisti onu yapiyordu . Hergün geç saatlerde geldi eve stajdan arkadaslariyla oturuyodu orda burda. Ben butun gun evdeydim nerdeyse .Ciktigim zamanda ablam zaten evde yok teyzemde disari cikamadigi icin bunaliyo . hep icim huzursuz.Okulumu buraya gecirdigimi ve ablaminda ise basladigini dusunuyorumda . Beni hayal edemiyorum .Okula gidicem donucem ablam yine takilcak birileriyle is cikisi ben onu idare edicem ablam yatagini bile toplamiycak arkasindan kosucam huzursuzluk cikmasin diue teyzem ablama bisey diyemiycek . ben eve kosarak gidicem . Sevgilimle bile gorusemiycem dogru duzgun . Düşünemiyorum bile .

Canım peki ablan seninle istanbula gelemez mi? Orada yaşasanız. Hem tedavide olur orda sizin yanınızda. Ayrıca ablana bir erkek arkadaş şart gibi belkide o yüzden sana sarıyordur.
Ablam zaten istanbulda başıboşluğu yuzunden bu hale geldi diye dusunuyoruz bu yuzden kuzenlerim ablamin istanbula geri donmesi taraftari değil . Başinda birisi olursa ondan korkarsa belki daha duzenli disiplinli olur diye dusunuyolar galiba ama anlamiyolar iste . Ablam yine devam ediyo beni teyzemi umursamadan . Ben hep idare etmek zorundayim .

Fiziken o evde bulunmanız sizi de psikolojik problemlere sürükler bence. Ablanız yüzünden yaşadığınız şehre dönerseniz karşılığında ona karşı öfkeyle dolmanız olası. Ablanıza destek olmanız için illa dip dibe olmanıza gerek yok. Hergüm arayın uzun uzun sohbet edin. Sizin için ne kadar değerli olduğunu, aileniz olduğunu belirtin ve hissettirin. Imkanınız oldukça gelin onu görmeye, sadece ona ayırdığınız bir zaman dilimi olsun yani. Ama öncelikle psikolojik destek almasını sağlayın.

Teyzen başınızda büyük gibi davranmıyor ki. Sana ömür törpüsü oluyor sadece

O zaman ablanla konuşsan canim. Neden böyle yapiyorsun ben çok üzülüyorum felan diye. Ayrıca alkol bağımlısimi ablanız. Sarhoş oluyor demişsiniz ya.

Bende böyle yapmayi planliyorum fazlasinin ne ona nede bana faydası olmayacak cünkü.

Sizin de bi psikolojiniz var... Tam iyilesme olana kadar bekleyin onunla...

Teyzen başınızda büyük gibi davranmıyor ki. Sana ömür törpüsü oluyor sadece
Teyzemide anlamaya calisiyorum okumamiş yaşlı ayrica yurume guclugu var anca birisi arabayla bir yere gotururse gidebiliyor . Suan ki dunya hakkinda gencler hskkinda bi bilgisi yok görmüyor cünkü. bu durumda bizi anlamamasida doğal geliyo bana .çocuguda yok zaten eşide öldü . onunda bizden baska aile diyebilcegi kimsesi yok yani . sonucta ayni evin icinde yasamadan aile olunmuyor akrabalarin pekte bir vasfı yok. işte olaylara ve durumlara birilerinin gozunden baktikca ben uzuluyorum herkese ya elimden birsey gelmiyo yada icimden gelmiyo napicam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…