Tükenmişlik hissi ...

acemianne88

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2023
66
45
8
35
Arkadaşlar dünde konu açmıştım ama malesef çok az yorum aldı.Yorumlara dönüş yapamadığımdan sanirim.3 yaşında oğlum var arkadaşlar çok hareketli bir çocuk.Sifir ekran ile tek başıma büyütmeye çalışıyorum.Babasi mesai dışında ilgili bir baba çocuk konusunda destek de oluyor ama ben hiçbirseye yetişemiyorum.Artik çok yoruldum.Tukenmis gibi hissediyorum.Ev işleri beni bunalttı.Her gün neredeyse ikide filan yatıyorum işlerimi yapabilmek için.Ama ertesi gün yine aynı .Bugün oğlum on da uyudu bu saate kadar tembellik yapıp sürekli düşündüm neden olmuyor diye.Suan oğlumun odası aşırı dağınık.Mutfak toparladım ama elimde yikamam gereken bulaşıklar var.(Makinaya atmadigim tahta kaşıklar,plastikler,teflon vb)Yarın evi süpürüp silmem lazım.Ertesi.gun oğlumun dolabi vb...Sürekli böyle devam ediyor.Ne kendime bakabiliyoeum ne kitap okuyabiliyorum ne eşimle vakit gecirebiliyorum.Bir gün oğlum uyuduktan sonra tembellik etsem ertesi gün ev savaş alanı oluyor ve dört katı iş yapmak zorunda kalıyorum.Psikolojim de berbat...Surekli abur cubur yiyorum.Hamileligimde 9 kilo alan ben şuan onun on kilo üstündeyim .Beynimin içinde sürekli bir iş planı var ve buna beni tüketmiş durumda.Yardimci da denedim ama yer beziyle buzdolabını silmeye kalkanı pis suyu yıkadığı duşa kabine dökeni filan görünce vazgectim.Oyle aşırı titiz biri de değilim aslında.Arkaslar ben nerde hata yapıyorum .Nasıl hem temiz evimiz olur?Hem.bakimlj oluruz.Hem.kitap okuyup eşinizle vakit gecirebiliriz ve tabi ki çocuğumuzla nasıl daha kaliteli vakit gecirebiliriz.Hepsi aynı anda olmuyor mu?

İşi genelde oğlumla yapmaya çalışıyorum, eline bez fısfıs verip aynaya sıktırıp sildiriyorum ya da içi su dolu bi kova falan verip oyuncaklarını yıkatıyorum o sırada evi toparlama işini yapıyorum. İki haftada bir dip köşe temizlik yapıyorum onun için ya anneme bırakıyorum ya da eşim alıp dışarı çıkarıyor oğlumu. O uyurken genelde kendime vakit ayırmaya çalışıyorum, yemeği de ya ona atıştırma verip mama sandalyesinde otururken yapıyorum ya da beraber yapıyoruz. Her akşam yatmadan cilt bakım rutinimi ihmal etmiyorum ve iş yaparken mutlaka önceden izlediğim sevdiğim bi dizi arkada açık oluyor, podcast dinliyorum ya da müzik dinliyorum.
Haftalık planlar oluşturuyorum ve pis olmadığı sürece evin dağınıklığını çok da kafaya takmıyorum. Son iki aydır ayda bi günü kendime ayırıyorum. Gece dışarı falan çıkıyorum tavsiye ederim.

Şimdi ben şunu soracağım; neden sıfır ekran yani neden neyden kaçıyoruz ekran düzgün, kaliteli ve kısıtlı kullanıldığı sürece harika bir şey üstelik size de dinlenme molası olabilir çocuğunuz 3 yaşına girmiş size şu kadarını söyleyim kızım biraz geç konuştu üstelik evde onunla sürekli konuşmama rağmen tv de duzenli olarak Niloayayi açtım çocuğum konuşmasını ilerletti şuanda İngilizce bir çizgi film var Number Blocks diye onu izliyor reklamsız çünkü araya giren reklamlar berbat etkileyebilir kızım İngilizce saymayı öğrendi yani şu ekran sıfır olmamalı günümüzde ne kadar kaçmayı düşünüyorsunuz ki ekranın olumsuz özelliği olduğu kadar faydalı yönleri de var ben şu abartmaları anlayamıyorum hiç

Bence herseyin mukemmel olmasi imkansiz biraz salin. Evde cocuk varken tum gun kaliteli falan gecmiyor. Ben bugun patates dograrken kizim yarim sogani alip elma gibi yemeye basladi. Onada ev isi yaptiriyorum bu arada, 19 aylik. Cocugun oyuncaklarini gunde 1 kez o yattiktan sonra kendim topluyorum, bikez de sepeti önüne koyup ona toplatiyorum. Yemekleri toplu yapiyorum bunu kesinlikle oneriyorum bu arada. 3-4 cesit yemek yapıp dolaba atin, esiniz evdeyken mesela haftasonu bunu kolaylikla yapabilirsiniz. Cocuga esiniz baksin.

Bide sunu soyleyecegim cocugun her oyun davetine icap etmeyin. Onu kendi isinize dahil edin. Eline bez verin, ufak bisey verin hadi bunu sil deyin mesela.

Nasıl hem temiz evimiz olur?Hem.bakimlj oluruz.Hem.kitap okuyup eşinizle vakit gecirebiliriz ve tabi ki çocuğumuzla nasıl daha kaliteli vakit gecirebiliriz.Hepsi aynı anda olmuyor mu?
Bir plan dahilinde oluyor niye olmasın evi bir günde süpürüp silmeyi niye düşünüyorsunuz bugün bir odayı süpürseniz veya bugün süpürseniz yarın silseniz olur. Her şey tam olacak diye bir kural yok çocuk olduğunda bazen bir şeyler eksik olabilir bunu önce kabul etmeliyiz. Ben mesela günde 1 saatimi çocuğumla oyuna ayırıyorum o zaman bir anne olarak vicdani olarak iyi hissediyorum veya haftada 1 gün aktivite yapıyoruz yasa göre değişir. Kitap okumaya gelince illa ki 1 saat okuyayım veya aa hedef 30 sayfa 50 sayfa yapmıyorum kitabımı çok kolay ulaşabileceğim bir yerde tutuyorum mesela cocugum oyuna dalmışken 1 2 sayfa okuyorum o gece uyuduktan sonra da kendime plan yapıyorum mutlaka 5 sayfa okumalıyım diye o zaman düzenli okumuş oluyorum. Bakıma gelince çocuğun çok hareketliliğine göre değişir sürekli yerinde durmayan bir çocuk ise anne tam bakımlı olamayabilir belli bir yaşa kadar ama en azından haftada 1 kez saçınızı yapıp bi ruj sürebilirsiniz çocuğunuzun eline tarağı verirsiniz o da yanınızda oynarken gayet tabii yapabilirsiniz ama planlı olmak her zaman yapacaklarımızı kolaylaştırır abur cubura gelince ben de çok severim ama haftada 1 gun gibi bir kısıtlamam var kızım da bilir Pazar günü abur cubur günümüzdür.

ev pis olmadığı sürece dağınık olması problem değil sonuçta çocuğunuz var ve önemli olan çocuğunuzla eşinizle ne kadar kaliteli bir vakit geçirdiğiniz. 3 yaşındaymis onunla birlikte ortalığı toplayabilirsiniz. mesela sen siz ben sarı renkli olanları topluyorum sen hangisini toplamak istersin. ben yeri siliyorum sen hangisini yapmak istersin gibi. ekrandan uzak tutmak çokta iyi bir şey değil bence önemli olan faydalı bir şekilde kullanmaktır. teknoloji çağındayız siz şimdi uzak tutsanizda okul hayatında başlayacak simdieden tanışıp nasıl kullanması gerektiğini ogrenmeli benim fikrim. hem iletişim becerisi de artar yabancı dil öğrenebilir. oyun kurma becerisi de artabilir. ve bu sırada da siz dinlenebilir siniz. çocuğunuzla birlikte yürüyüşe çıkabilirsiniz. vs vs. ev hanımı olmak çok zor evet ama.biz güçlüyüz ☺️

Ben de aynı durumdayım ya tükenmiş hissediyorum. Şurada durayım da cevaplara bakayım.

Geceden evi toplarım bulasık vs bitiririm makinaya çamaşırı atarım sabah da açarım… sabah kalktıgımda evi toplamakla ugrasmamıs olurum yapılacak diğer işlerimi hallederim ama bebis uyuduktan sonra yapmam onunla birlikte yaparım diğer türlü hic is yapamam…

Bence herseyin mukemmel olmasi imkansiz biraz salin. Evde cocuk varken tum gun kaliteli falan gecmiyor. Ben bugun patates dograrken kizim yarim sogani alip elma gibi yemeye basladi. Onada ev isi yaptiriyorum bu arada, 19 aylik. Cocugun oyuncaklarini gunde 1 kez o yattiktan sonra kendim topluyorum, bikez de sepeti önüne koyup ona toplatiyorum. Yemekleri toplu yapiyorum bunu kesinlikle oneriyorum bu arada. 3-4 cesit yemek yapıp dolaba atin, esiniz evdeyken mesela haftasonu bunu kolaylikla yapabilirsiniz. Cocuga esiniz baksin.

Bide sunu soyleyecegim cocugun her oyun davetine icap etmeyin. Onu kendi isinize dahil edin. Eline bez verin, ufak bisey verin hadi bunu sil deyin mesela.
Peki yemeklerin tadı değişmiyor mu o şekilde ?Kaç gün dayanıyor acaba

Şimdi ben şunu soracağım; neden sıfır ekran yani neden neyden kaçıyoruz ekran düzgün, kaliteli ve kısıtlı kullanıldığı sürece harika bir şey üstelik size de dinlenme molası olabilir çocuğunuz 3 yaşına girmiş size şu kadarını söyleyim kızım biraz geç konuştu üstelik evde onunla sürekli konuşmama rağmen tv de duzenli olarak Niloayayi açtım çocuğum konuşmasını ilerletti şuanda İngilizce bir çizgi film var Number Blocks diye onu izliyor reklamsız çünkü araya giren reklamlar berbat etkileyebilir kızım İngilizce saymayı öğrendi yani şu ekran sıfır olmamalı günümüzde ne kadar kaçmayı düşünüyorsunuz ki ekranın olumsuz özelliği olduğu kadar faydalı yönleri de var ben şu abartmaları anlayamıyorum hiç
Üç yaşına daha yeni girdi bu ay.Gunde yarım saat olarak başlamayı düşünüyorum

Peki yemeklerin tadı değişmiyor mu o şekilde ?Kaç gün dayanıyor acaba

Et sote falan degismiyor. Icinde patates olmayan yemekler diyeyim hatta. Taze fasulye gbi sebzelerde degismiyor bu arada. Ben max 3 gunluk yapiyorum genelde.
Sadece Patates puresi, pilav, makarna vs bunlari taze yapiyorum, hazirlanmasi kolay seyler bunlar vakit almiyor

ev pis olmadığı sürece dağınık olması problem değil sonuçta çocuğunuz var ve önemli olan çocuğunuzla eşinizle ne kadar kaliteli bir vakit geçirdiğiniz. 3 yaşındaymis onunla birlikte ortalığı toplayabilirsiniz. mesela sen siz ben sarı renkli olanları topluyorum sen hangisini toplamak istersin. ben yeri siliyorum sen hangisini yapmak istersin gibi. ekrandan uzak tutmak çokta iyi bir şey değil bence önemli olan faydalı bir şekilde kullanmaktır. teknoloji çağındayız siz şimdi uzak tutsanizda okul hayatında başlayacak simdieden tanışıp nasıl kullanması gerektiğini ogrenmeli benim fikrim. hem iletişim becerisi de artar yabancı dil öğrenebilir. oyun kurma becerisi de artabilir. ve bu sırada da siz dinlenebilir siniz. çocuğunuzla birlikte yürüyüşe çıkabilirsiniz. vs vs. ev hanımı olmak çok zor evet ama.biz güçlüyüz ☺️
yabancı dil için kesinlikle şart aslında en öğrenmeye açık olduğu dönem. sıfır ekran iyi bir şey değil. dediğinize katılıyorum. soru sahibi umarım dikkate alırsın. ayrıca ev hanımı da olsa konu sahibi eşi ev işine azıcık yardım etmeli

Ekleme yapayim: buzluga borek atabilirsiniz. Asiri yeteneksizim borek konusunda. Asla cesit cesit yapamam. Hazir yufka arasina sos sürüp, peynir koyup sarip buzluğa atiyorum. Biber dolmasi falanda pratik oluyor. Aklima gelenler bunlar simdilik.
Kendime liste yapiyorum mesela x, y, z yemegi. Gidip marketten ne lazımsa alip, getirip, pisiriyorum. Asla pratik ve eli hizli degilim o yuzden bende cozumu onceden hazirlamakta buldum

Arkadaşlar dünde konu açmıştım ama malesef çok az yorum aldı.Yorumlara dönüş yapamadığımdan sanirim.3 yaşında oğlum var arkadaşlar çok hareketli bir çocuk.Sifir ekran ile tek başıma büyütmeye çalışıyorum.Babasi mesai dışında ilgili bir baba çocuk konusunda destek de oluyor ama ben hiçbirseye yetişemiyorum.Artik çok yoruldum.Tukenmis gibi hissediyorum.Ev işleri beni bunalttı.Her gün neredeyse ikide filan yatıyorum işlerimi yapabilmek için.Ama ertesi gün yine aynı .Bugün oğlum on da uyudu bu saate kadar tembellik yapıp sürekli düşündüm neden olmuyor diye.Suan oğlumun odası aşırı dağınık.Mutfak toparladım ama elimde yikamam gereken bulaşıklar var.(Makinaya atmadigim tahta kaşıklar,plastikler,teflon vb)Yarın evi süpürüp silmem lazım.Ertesi.gun oğlumun dolabi vb...Sürekli böyle devam ediyor.Ne kendime bakabiliyoeum ne kitap okuyabiliyorum ne eşimle vakit gecirebiliyorum.Bir gün oğlum uyuduktan sonra tembellik etsem ertesi gün ev savaş alanı oluyor ve dört katı iş yapmak zorunda kalıyorum.Psikolojim de berbat...Surekli abur cubur yiyorum.Hamileligimde 9 kilo alan ben şuan onun on kilo üstündeyim .Beynimin içinde sürekli bir iş planı var ve buna beni tüketmiş durumda.Yardimci da denedim ama yer beziyle buzdolabını silmeye kalkanı pis suyu yıkadığı duşa kabine dökeni filan görünce vazgectim.Oyle aşırı titiz biri de değilim aslında.Arkaslar ben nerde hata yapıyorum .Nasıl hem temiz evimiz olur?Hem.bakimlj oluruz.Hem.kitap okuyup eşinizle vakit gecirebiliriz ve tabi ki çocuğumuzla nasıl daha kaliteli vakit gecirebiliriz.Hepsi aynı anda olmuyor mu?
Aslında 3 yaş çok küçük bir yaş değil...işlerinize dahil edin toz mu alıyorsunuz ona da bir bez verin.camasirlsri makineden çıkarsın oyuncaklarını toplasın...öğrenme kuleleri var onlardan alabilirsiniz ya da basamak...yemek yaparken tezgahta o da birseylerle uğraşsın.duracak ve iş güç yapicam diye beklerseniz durmuyorlar malesef.bende de 25 aylığından var ondan biliyorum 😁🌺 bu arada yarım gün kreş de düşünebilirsiniz.ben 3 yaştan sonra düşünüyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum. Kızım iki yaşında. Ailelerden uzakta yaşıyoruz, yardım alabileceğim hiç kimse yok ama kızım doğduğundan beri her işi onunla yapıyorum. Yemek, temizlik, ev toplama, çamaşır aklınıza gelebilecek her şey. Öğlen uykusundayken de elimi hiçbir işe sürmüyorum. Yerde oyuncaklar, yastıklar görmezden geliyorum. Biliyorum ki o bir buçuk iki saati kendime ayırmazsam ne kızıma ne kendime ne de eşime olumlu katkım olacak. Ben psikolojik olarak iyiysem kızım da iyi. Geçen gün yıkanması gereken plastik oyuncaklar vardı benim yerime kızım yıkadı, ben de o sırada yemeği yaptım. Toz alırken kızıma da bir bez veriyorum. Tabakları masaya taşıyor, oyuncaklarını birlikte topluyoruz. Günlük işlere onu da dahil edince günümüz su gibi akıp geçiyor. Hem de kızıma çok iyi geliyor. Günün geri kalan kısmında da bol bol oyun oynayıp, kitap okuyoruz, dışarı çıkıyoruz. Çocuğunuzu ev işlerine dahil edince hem size de iyi gelecek hem de evin çoğu işini çocuk uyanıkken yapmış olacaksınız. Böylece çocuk uyurken siz iş yetiştireceğim diye strese girmez, kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Birlikte ev ile ilgili işler yapınca da kaliteli zaman geçiyor çocukla. İlla aktivite masasının başında bir şey yapmanıza gerek yok.

Back
X