Tüketim çılgınlığı, her şeyi alma isteği

Darkcım pahalı alın diyonda bazılarının yanına bile yaklaşılmıyor yani,orta halli yetiyor artık:)))
Heleki sezon başı uçuk oluyor fiatlar.
İndirimde bakmak lazim ablacigim ya,ben mesela sezonda hic bir sey almam,mutlaka indirimi beklerim. Yazik gunah hem evde gereksiz yer kapliyor hem de dunyanin parasi gidiyor ufak tefek alinanlara

Günden güne erise de şükür iyi bir kazancım var fakat ekonomik gidişat canımın her istediğini almama engel oluyor, 2018 kur şokundan sonra bazı önlemler aldım mesela taksitli alışveriş yapmayı bıraktım, peşine param yetmiyorsa almıyorum. Bir işi gören bir ürünüm varsa ikinciyi almıyorum stokçuluğu sevmem. Marka takıntım yok ve yapı olarak dolapta kalabalığı sevmeyen fakat bir şeyin iyisini kalitelisini kullanmak isteyen biriyim. Modayı aşırı takip etmem 10 yıldır oturmuş bir tarzım var. Uzun yıllar giyeceğim şeyler alırım, pahalı veya ucuz fiyat araştırması yaparım. Örneğin geçtiğimiz ay iki mont ve iki çantaya peşin (taksite no) 2000-2500 TL verdim, bunları daha az kaliteli ama meşhur global markalardan alsaydım marka sevdasına min 5000 TL vermem lazımdı. Bence iyi bir alışverişti çünkü sezonluk uyduruk mallar değildi ve rahat 10 yıl kullanırım. Harcama alışkanlığı çok kişisel herkes kesesine göre harcar ama önemli olan dürtüsel alışveriş yapmayın, bunu şöyle ayırt edebilirsiniz: çok para harcadınız ama suçluluk hissetmiyorsanız ihtiyaç alışverişi yapmışsınızdır. Suçluluk hissediyorsanız dürtüsel (duygusal) alışveriş yaptınız ve o aldıklarınız üzerinizde değil dolapta paralanacak demektir.

İndirimde bakmak lazim ablacigim ya,ben mesela sezonda hic bir sey almam,mutlaka indirimi beklerim. Yazik gunah hem evde gereksiz yer kapliyor hem de dunyanin parasi gidiyor ufak tefek alinanlara

İndirimde bile uçuk fiatlı olanlarda var maalesef,bir cekete bile 200-300 lira vermek çok fazla bana göre.
Geçen mavi'de yazlık elbise vardı askılı fiatı 160 lira çok fazla geldi yani.

Aynı kafadayız. Sezonda hiç bir şey almam. Geçen yıl monta ihtiyacım vardı, bir tane beğendim takip ettim. Sezonda 1400 lira olan montu nisan sonu 350 liraya aldım. Sezon indirimi+sepet indirimi+bilmem ne indirimi falan üstüste indirimler bindi

Paranızı büyük bir şeye bağlayabilirsiniz. Hem para harcamış hem bir şey sahibi olmuş olursunuz. Mesela her ay maaş aldığınızda altın alın ne kadar yüksek olursa olsun altın hemen satılmadığında iyi bir yatırım aracıdır. Onun dışında kendini tut, o an alma vs. gibi tavsiyeler vermek inandırıcı gelmiyor bana çünkü yapabilseniz yapardınız zaten.

Konunuzu takipteyim ben yillardir cozum bulamadim kendime

Konuyu ben açtım sandım. Ayni olay bendede var. Dolapta hala etiketli üstüme giymediğim kiyafet var ve halada almaya devam ediyorum nolucak bu halim bilmiyorum vallahi

Bunun adı çılgınlık değil israf.

Giymeden biriktirmenin başka adı yok ki..

Bununla övünmekte garip geldi bana.

İndirimde bile uçuk fiatlı olanlarda var maalesef,bir cekete bile 200-300 lira vermek çok fazla bana göre.
Geçen mavi'de yazlık elbise vardı askılı fiatı 160 lira çok fazla geldi yani.
Ben de sezonda stradivariusta 300 liraya ceket gorduydum,hayatta vermem o markaya o parayi. Giderim beymenin indiriminde 600 liraya alir yillarca kullanirim diyorum. Yoksa evet fiyatlar asiri yuksek. Eskiden zaradan basic v yaka kazak alirdim 30-40 liraydi,simdi ayni kazaklar 180 lira olmus saka gibi.

300 lirada çok aslında,şimdi basic bile yüksek fiata satılıyor.
En uyduruk kabanlar bile yksek fiatlı.

Aynen ya,icime oturur benim baska turlusu. Bir tane spor ayakkabi begenmistim beymende,5000 lira civariydi. Simdi indirimi bekliyorum,yuzde 70 yaptiklarinda kalirsa kapacam. 10 yil giyerim ben onu

Kesinlikle evlenince geçiyor. Ben ki dolabıma tüm maaşlarını yatıran insandım. Birşey beğendiysem ve 2 rengi varsa ikisinide birlikte alırdım. Dolaplar dolusu kıyafet, ayakkabı, çanta.. Birde altın harici takamam alerjiğim üstüne takılarımda mecbur altın olacak şekilde idi aksesuarlarım... ucuzada kaçamazdım. İyide maaşım vardı çok şükür. Ailemde para sormadı. Beleşe yaşardım evlerinde. Tabi öğrenciyken onların paralarını harcayamazdım. Kendi param olduktan sonra başladı benim alışveriş çılgınlığı. Şimdi evliyim çalışmıyorum. Eşimin maaşı iyi olmasına rağmen en son ne zaman üstüme başıma bişey aldım hatırlamıyorum. Alışverişin yerini ye iç gez aldı galiba. Eskiden aldığım kıyafetlerde yatırım oldu. Düzgün kullandığımdan senelerce idare eder beni. Sizede örnek olsun.

Son düzenleme:
Çok eskiden öyleydim aldıkça alasım gelirdi sonra az ama öz olanlara kaydım. Birşeye ihtiyacım varsa dahi 1 hafta düşünüyor öyle alıyorum şimdi. Çocuklara da aynı şekilde. Ciddende kaliteli kıyafet olunca ne eskiyor nede modası geçiyor. Hoş geçsede umrumda olmaz artik.Ekonominin dibe çöktüğü,pandeminin durumunu düşünün ozaman vazgeçersiniz.

Gız nerden aldın hersey ates pahası

Bu konuyla ilgili bi hanımefendi vardı tv de , internetten ya da mağazadan alışveriş yaparken o çok almak istediğiniz eşyaya şöyle uzun uzun bakın ve sorular sorun , buna ne kadar ihtiyacım var, bunu alırsam nerelerde ne zaman hangi sıklıkta giyerim, evde benzer renk model var mı , bunu aldığımdaki bütçem ne kadar etkilenir, bu eşyayı alırsam 1 ay sonra başka bişey almamam gerekir buna değer mi, bu sorulara cevabımız evetse alabiliriz ama kendimize dürüst olarak cevaplıcaz bu soruları çünkü bu soruları sordukça hayır ya o kadar da istemiyorum bunu almayı diyip vazgeçilebiliyomuş,benim böyle bir sorunum olmadığı için yapmadım ama deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…