- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi artemisia_gentileschi
-
İndirimde bakmak lazim ablacigim ya,ben mesela sezonda hic bir sey almam,mutlaka indirimi beklerim. Yazik gunah hem evde gereksiz yer kapliyor hem de dunyanin parasi gidiyor ufak tefek alinanlaraDarkcım pahalı alın diyonda bazılarının yanına bile yaklaşılmıyor yani,orta halli yetiyor artık:)))
Heleki sezon başı uçuk oluyor fiatlar.
İndirimde bakmak lazim ablacigim ya,ben mesela sezonda hic bir sey almam,mutlaka indirimi beklerim. Yazik gunah hem evde gereksiz yer kapliyor hem de dunyanin parasi gidiyor ufak tefek alinanlara
Aynı kafadayız. Sezonda hiç bir şey almam. Geçen yıl monta ihtiyacım vardı, bir tane beğendim takip ettim. Sezonda 1400 lira olan montu nisan sonu 350 liraya aldım. Sezon indirimi+sepet indirimi+bilmem ne indirimi falan üstüste indirimler bindiİndirimde bakmak lazim ablacigim ya,ben mesela sezonda hic bir sey almam,mutlaka indirimi beklerim. Yazik gunah hem evde gereksiz yer kapliyor hem de dunyanin parasi gidiyor ufak tefek alinanlara
Konunuzu takipteyim ben yillardir cozum bulamadim kendimeBenim derdim gördüğüm her şeyi alma fikriyle boğuşmak kızlar. İhtiyacım olsun olmasın onu da alayım bunu da alayım. “Mevsimlik ceket alayım ama bir de parka alayım, siyah trençkotum var ama camel rengi de lazım hemen bakayım” vs vs vs. Ayakkabı alıyorum buna uygun çanta da şart diyorum kendimi ikna ediyorum. Bu halimden yoruldum zamanımın bir kısmı alışveriş sitelerini gezmekle geçiyor. Nasıl vazgeçerim bu huyumdan?
Almak istediğiniz şeyleri sepete ekleyin ve toplam tutarı görünce, sepeti boşaltıp hayatınıza devam edeceğinize eminim.
Bende bir dönem öyleydim. O kadar mutlu oluyordum. İşin kötüsü aldıklarımı giymiyordum hepsi etiketleri üzerinde ,giyinme odamda bana bakıyorhamileliğim bitsin yine devam edeceğim. İçkim yok sigaram yok .benimde çılgınlığım bu olsun.birde indirim dönemi birşeyler alınca çok mutlu oluyorum sanki bana bedava vermişler gibi.
Ben de sezonda stradivariusta 300 liraya ceket gorduydum,hayatta vermem o markaya o parayi. Giderim beymenin indiriminde 600 liraya alir yillarca kullanirim diyorum. Yoksa evet fiyatlar asiri yuksek. Eskiden zaradan basic v yaka kazak alirdim 30-40 liraydi,simdi ayni kazaklar 180 lira olmus saka gibi.İndirimde bile uçuk fiatlı olanlarda var maalesef,bir cekete bile 200-300 lira vermek çok fazla bana göre.
Geçen mavi'de yazlık elbise vardı askılı fiatı 160 lira çok fazla geldi yani.
300 lirada çok aslında,şimdi basic bile yüksek fiata satılıyor.Ben de sezonda stradivariusta 300 liraya ceket gorduydum,hayatta vermem o markaya o parayi. Giderim beymenin indiriminde 600 liraya alir yillarca kullanirim diyorum. Yoksa evet fiyatlar asiri yuksek. Eskiden zaradan basic v yaka kazak alirdim 30-40 liraydi,simdi ayni kazaklar 180 lira olmus saka gibi.
Aynen ya,icime oturur benim baska turlusu. Bir tane spor ayakkabi begenmistim beymende,5000 lira civariydi. Simdi indirimi bekliyorum,yuzde 70 yaptiklarinda kalirsa kapacam. 10 yil giyerim ben onuAynı kafadayız. Sezonda hiç bir şey almam. Geçen yıl monta ihtiyacım vardı, bir tane beğendim takip ettim. Sezonda 1400 lira olan montu nisan sonu 350 liraya aldım. Sezon indirimi+sepet indirimi+bilmem ne indirimi falan üstüste indirimler bindi
Gız nerden aldın hersey ates pahasıGünden güne erise de şükür iyi bir kazancım var fakat ekonomik gidişat canımın her istediğini almama engel oluyor, 2018 kur şokundan sonra bazı önlemler aldım mesela taksitli alışveriş yapmayı bıraktım, peşine param yetmiyorsa almıyorum. Bir işi gören bir ürünüm varsa ikinciyi almıyorum stokçuluğu sevmem. Marka takıntım yok ve yapı olarak dolapta kalabalığı sevmeyen fakat bir şeyin iyisini kalitelisini kullanmak isteyen biriyim. Modayı aşırı takip etmem 10 yıldır oturmuş bir tarzım var. Uzun yıllar giyeceğim şeyler alırım, pahalı veya ucuz fiyat araştırması yaparım. Örneğin geçtiğimiz ay iki mont ve iki çantaya peşin (taksite no) 2000-2500 TL verdim, bunları daha az kaliteli ama meşhur global markalardan alsaydım marka sevdasına min 5000 TL vermem lazımdı. Bence iyi bir alışverişti çünkü sezonluk uyduruk mallar değildi ve rahat 10 yıl kullanırım. Harcama alışkanlığı çok kişisel herkes kesesine göre harcar ama önemli olan dürtüsel alışveriş yapmayın, bunu şöyle ayırt edebilirsiniz: çok para harcadınız ama suçluluk hissetmiyorsanız ihtiyaç alışverişi yapmışsınızdır. Suçluluk hissediyorsanız dürtüsel (duygusal) alışveriş yaptınız ve o aldıklarınız üzerinizde değil dolapta paralanacak demektir.
Bilinen markalar değil, yerli üretim ve %100 deriydi hepsi sepette indirim vs iyi fiyata kapattım :)) bouletta (çantalar) ve dericlub (montlar) idi markaları, taş gibiler ama çok beğendim hepsini :))Gız nerden aldın hersey ates pahası
Bu konuyla ilgili bi hanımefendi vardı tv de , internetten ya da mağazadan alışveriş yaparken o çok almak istediğiniz eşyaya şöyle uzun uzun bakın ve sorular sorun , buna ne kadar ihtiyacım var, bunu alırsam nerelerde ne zaman hangi sıklıkta giyerim, evde benzer renk model var mı , bunu aldığımdaki bütçem ne kadar etkilenir, bu eşyayı alırsam 1 ay sonra başka bişey almamam gerekir buna değer mi, bu sorulara cevabımız evetse alabiliriz ama kendimize dürüst olarak cevaplıcaz bu soruları çünkü bu soruları sordukça hayır ya o kadar da istemiyorum bunu almayı diyip vazgeçilebiliyomuş,benim böyle bir sorunum olmadığı için yapmadım ama deneyebilirsinBenim derdim gördüğüm her şeyi alma fikriyle boğuşmak kızlar. İhtiyacım olsun olmasın onu da alayım bunu da alayım. “Mevsimlik ceket alayım ama bir de parka alayım, siyah trençkotum var ama camel rengi de lazım hemen bakayım” vs vs vs. Ayakkabı alıyorum buna uygun çanta da şart diyorum kendimi ikna ediyorum. Bu halimden yoruldum zamanımın bir kısmı alışveriş sitelerini gezmekle geçiyor. Nasıl vazgeçerim bu huyumdan?
Güle güle giy, üstünde paralansın ( öyle derler)Bilinen markalar değil, yerli üretim ve %100 deriydi hepsi sepette indirim vs iyi fiyata kapattım :)) bouletta (çantalar) ve dericlub (montlar) idi markaları, taş gibiler ama çok beğendim hepsini :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?