Tüm Bankalardan Nefret Ediyorum! Bilgisi olan yardım istiyorum ?

bu arada hiç aktif olmayan 5 yıl sanırım aşan hesaplarda imza mimza istemeden tc ile gidince direk kapatıyorlar.

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.Ben ne demişim sen yaldır yaldır yok kişiselleşmştirdin yok tefeciler yok faiz yok ben bilmiyorum .Merak etme finans ve bankacılığı emin ol senden çok çok iyi biliyorumdur.Ki ben burda ne bilmişlik tasladım ne başka birşey.Konuyu kişiselleştiren,bankadan ekmek kazanan,alın teri döken insanlardan ucuz bir şekilde tefeci diye bahseden sensin.Ne için hesap kesim ücreti için.Bnakacılığın ne olduğunu ülkeye ne kattığını öğrenmesi gereken sensin.X BANKANIN BİR ÇALIŞANI SANA YANLIŞ YAPTI DİYELİM.Bunu kişiselleştiren sorun haline getiren ve bir iki bankacı arkadaşının lafıyla AHKAM AH-KAM KESEN sensin.Bence bi dön bak.Otur şöyle bi sakinleş canım.Sonra tekrar oku ve bence bi ekonomi ve bankacılık ile ilgili daha geniş kapsamlı düşün sen.Bu ne öfke ya.EĞER YORUMLAR SİZE UYMUYORSA KONU AÇMAYIN.İnsanlara saldırır şekilde cevap vermek ne oluyor.Bankacılığı 5 verip 10 geri alan ve sadece banka kar ediyor sanan ve insanları sömürdüğünü düşünen ve kalkıp hiç tanımadığı insana o İŞİN PROSEDÜRÜNÜ ÖĞRENEMEMİŞSİN DİYE ÇOCUKSU BİR CÜMLE KULLANAN bir zihniyete ne anlatsak boş.

bır tane hesabım vardı kullanmadıgım.telefonla aradım kapatmadılar subeye gıdın dıdıler.kuçuk bebegımle gıdemem.onlarda benden işlem ucretı kesemezler.hıç kullanmadıgım hesaba işlem ucretı keserlerde gun gelır karşıama çıkarsa hakkımı ararım.İİK da yok oyle bırşey...

aynı dert bendede var

eşimn 2 ayrı bankada benimde 1 bankada hesabım var eşiminkiler çok eski 5 10 yıllık kullanılmıyor benimkiside 2 yıldır kullanılmıyor telefonla iptal etmediler bizimde 3 ayrı bankaya gidip uğraşacak zamanımz yok kullanmadığımız halde paramı ödeyeceğiz şimdi anlamadım ben tam olarak ya:18::18::18::18::18::18::18::18::18:

Kardes milliyette okudum gecen gun tel ile kapatmayin mutlaka subeye gidin.deniyordu

Canım ben bankamı aradım bu uygulamayla ilgili. Öyle bir şey yok olursa zaten sizinle iletişime geçeriz basında yer alan haberlere itibar etmeyin biz sizi bilgilendirmedikçe dendi.

Benim de yıllardır kullanmadığım hesabımın şubesi değiştirilmiş çok alakasız bir yere. Gidip kapattırmam imkansız zaten. Mecbur başka şubeden halledicem..

Bankanız var galiba.

O sözleşme şartlarından minink minik yazıların çoğunu imzalarken okuyamadığımızı ve bu nedenle de mesul olmadığımızı da biliyorsunuzdur heralde.

Evet bankalar gününmüzün tefecileridir. Neoliberal ekonominin de bel kemiğidir.

Lafa bak.Bir insan kendi mantığına uyan şeyi söylemesi için bankası mı olmaıs lazım.Minik minik yazan şeyleri okuyamadığın için imzaladığından ötürü MESUL değilmisin.Gülsem mi ağlasam mı.Sen kendin buna inanıyor musun.Türk hukuk kanunlarına göre imzaladığın sözleşmeden mesulsün.Okuyamayacak birşey yok.İlaçların prospektüsleri daha da minik.Yan etkilerini,endikasyonlarını okuyor tüm insanlar.Yani o sözleşmeyi okumadan okuyamadan imzalıyorsun ve mesul değilsin.Hee orda demek ne yazdığını bilemden imzalıyorsun.Kimse silah dayamıyor.Sözleşme şartları belli.Faiz oranı belli,ödenmezse hukuksal süreç belli.Haklarını korumak ve bilmek insnaın kendi iradesinde olan birşey.Banka kimseye hayrına para dağıtmıyor.Sonuç itibarıyle her esnaf,her ticari kurum gibi,kar amaçlı çalışıyorlar.Tefeciyse,çalışmayack uzak duracaksın o zaman.

Canim bi avukata git sor. Universitede hukuk dersleri gordum sana 5 dakika icinde sayfalarca yazi imzalatiliyor. Kim okuyor onlari? Ornek bir suru kazanilmis dava var. Biraz arastir. Avukatlara danis. Prospektus ayri. Evde elinin altinda kolayca okursun.

Bak hanımefendi,öyle hukuk okudum bilmem ne okdumla bana bilgi kumkuması yapma.Karşındakinin kim olduğunu ne olduğunu bilmeden kimseye ders verir şekilde konuşma.
Burası Türkiye.Bu ülkedeki çoğu insanın da bazı yasal şartnameleri bilmesi için hukuk okuma gereksinimi yok.O verdiğin örnek davaların belirli bir ksıtasları var.Temerrüt faizinden tutta,yapılandırma şartlarına kadar.Hukuk okuyan bir insan kalkıpta minik yazıyı okuyamaıyoruz diye basit bir cümle kullanmaz.Bu kadar kolay mıya.Koskoca banka önüne sözleşme koyuyor.Okuyamıyorsan imzalamazsın.oKUMADAN DA HİÇBİRŞEYİ İMZALAMAM.hUKUKUN 1 NUMARALI KURALIDIR BU.
Şu üslubunada dikkat et.
BENİM DÜŞÜNCEM BU.SENİN Kİ O.SAYGI DUY VE BANA YAZMA.

Benim söylediğim şey kişisel görüşüm değil aksine bir gerçek. Hukuk okumadım, hukuk dersleri aldım meslek hayatım boyunca sahip olacağım haklarımı öğrenmek için. Yani benim düşüncem bu diyip kestirip atamazsın.

Benim ne demek istediğimi sana detaylı izah etmek istiyorum ama sen şimdi benimle inatlaşmak istiyorsun bir işe yaramayacak. Fazi gibi açık ve bilinmesi gereken konular kocaman kocaman yazar zaten. Onlar konuşulur kredi çekerken tabiki. Biz daha küçük detaylardan bahsediyoruz.

Avukat olsam daha açıklayıcı ve kesin dille yazardım şu an. Evet bazı şeyleri bilmek için hukuk okumuş olmak gerekiyor.

Mesela o yazılarda asgari punto şartı var, o şartı sağlayamıyorsa yazılanların bir hükmü yoktur tavsiye niteliğindedir. Yani istediğin kadar 5 puntoluk metne imza at geçerliliği yoktur. Bu tüketici haklarını korumak için uygulanmakta olan bir yasadır. Kapımıza gelip bize ürün satma bahanesiyle gelip minik yazılı kağıtlar imzalatanlara da aynı maddeden dava açabiliyoruz. Bunun hakkında detaylı bilgi edinmek için tüketici hakları mahkemesine gidebilirsin.Kim bilir bir gün belki bu bilgiler senin de işine yarar. Başın bir beladan kurtulur.. (bkz. Zahmetsizce Okuma Şartı)

Bankalar devlet onaylı tefecilerdir. Tefeciden de bankadan da faizle borç alırsan. Bankaya borcunu ödeyemezsen sürünürsün, tefeci adamı öldürür. İkisine de çocuğum hasta 1 haftaya getircem söz diyemezsin gözünün yaşına bakmazlar. Bankalar kapitalizmin ve neoliberal ekonominin bizlere dayatmasıdır. Bugün hepimiz ev araba almak için bankalara muhtacız. Kredi çekmeden hiçbir halt edemiyoruz. Çünkü yeni sistemin olayı o zaten. Tasarrufa değil, borçlandırmaya dayalı ekonomik düzenin parçalarıyız. Burada bankalara yapılan eleştrilerin o bankalarda çalışanlarla zaten uzaktan yakından alakası yok. Bankacılar da zaten bu sistemin köleleridir hepimiz gibi.

İyi akşamlar.

Son düzenleme:
İyi akşamlar bayanlar. Benim bi sorum olacaktı bilen birisi hemen cevaplayabilirse o kadar memnun olurum ki. Şimdi bu kapatılmayan hesaplardan aylık mı hesap işletim ücreti alınıyo yoksa yıllık mı ? Yardımcı olur musunuz ? :26::26:

kadın sizi başından savmış.benim yeğenimde banka hesabını kapatmak istedi bayan bankacıya söyledi böyle böyle diye kadın onu açtırdığı yerden kapatması gerektiğini söyledi.
Allahtan tanıdık bir abi vardı dilekçeyle halletti.
kimse kusura bakmasında kadın çalışanlar biraz sorunlu oluyor gibi bence.

bende geçen hafta gittim
kadına dedim şubem karşıda burdan kapattırabilir miyim
tabiki dilekçe doldurun ben fakslar talimatı geçerim dedi
dilekçe doldurdum
sonra kadın bana daha sonra şubenizden kontrol edin bazen kapatmıyorlar dedi
çok ilgili davrandı sorun da çıkartmadı
sana denk gelmiş sanırım yada bankayla alakalı bi saçmalık

Canım benim sen kendini kanıtlamak için başka kişiye sar.Senle ne diye inatlaşayım.Kendini nerde görüyorsun.Ben bir konuya yorum yazıyorum ,sen yorumumu alıp,en basit en ukala şekliyle "bankan var galiba" diye bir cümleyle başlayıp bana bilmişlik taslıyorsun.Ne hakla!! Benim fikrim bu deyip kesdtirip atamazmışım.Saçmalığa bak.Fikrim bu der KESTİRİPTE ATARIM.Çocuk musun sen ya.Kimseye kendi fikrini dayatamazsın.Öyle profil bilgilerine bakarak insanları kendinizden küçük bilgisziz görmeyin.Herkes kendi mesleğini,kişisel bilgilerini paylaşmak zorunda değil.O yüzden kendimi kanıtlamak hukuk okudum şunu okudum şunu biliyorum o öyle değil böyle deme ihtiyacı hiçbirzaman duymam duymadım. Öyle ezbere cümlelerle bana demogoji yapamazsın.Neoliberal ne alaka yaaa.

Senin o verdiğin pazarlamacı sözleşmelerine benzemez finans kurumlarının sözleşmeleri.Hiçbir banka da kredisini düzenli ödeyen insan,bir ay çocuğum hasta gelemeyeceğim dedi diye hemen takip başlatmaz.Yasal süresi vardır ve takibe atmak bankanın kendine de zarardır.Heee sen kredi çek,sözleşme imzala,sonra ödeme banka faiziyle sana hukuk davası açınca,sözleşmede asgari punto şartını teminen dava aç ve kazan.Ben şimdi sana sözleşme yasasını oturup izah edemeyecğim.Aklın yolu da birdir.Bir yerden para aldın mı geri ödemek zorundasın.Bir alışveriş yapıp eşya alsan bile vade farkı ödüyorsun.

Herkes kendi yaşadığı şeyler doğrultusunda hayatı algılıyor.Ne bir öğretmen kötü,okul kötü diye bütün okulları öğretmenleri,ne bir doktor hastane kötü diye bütün doktorları hastaneleri,ne bir avukat,ne bir bankacı banka kötü diye koca bir sistemi tefeciler,kahrolsunlar,nefret ediyorum diye yaftalayamayız.Hayat sadece bizim yaşadıklaırmızdan ibaret değil.Bu yüzyılda tüm resmi finans kurumları bankacılık ve diğer sektörler,bir ülkenin ihracat ve ithalatından tut,kobi,küçük esnaf,büyük ticari sektör,eğitim,üretim,yatırım.....her alnda tampon ve ve bel kemiğidir.Bu benim fikrim diye kimse bana böyle deyip kestirip atamazsın diyemez ve kendi üçbeş bildiği inandığı şeyi dayatamaz.Seni daha da muhatap almayacağım.Sinirleniyorum.İnsanı bi rahat bırakın.İnsan hakkına,firine saygınız olsun.Üsluba bak ya.Sanki dersin bi baroya kayıtlı hukuk profesörü,öğretim görevlisi,annem,bben de dünkü cahil çocuk bana kaba üslupla bilgiçlik taslıyor.Beğenmiyorsan gitme bankalara.İş yapma.Okuyamadığın sözleşmeyi imzalama.İşine gelmiyorsa şartları para çekme.

alınan saçma sapan faizleri de yazsak işe yarar mı acep?

eşimin anaparası 30 tl idi, faizle beraber bir borç çıkarmışlardı. şikayetvar.com a yazınca hemen telefon trafiği başladı. bir alttan almalar, bir lütfen efendimler. sırf oradaki şikayetin altına banka sorunu çözdü yazalım diyer etmedikleri telefon kalmadı. hem 30 tl ödedik, hem de şubeye bile gerek kalmadan hesabı kapattılar. bankalar gerçekten tam bir soyguncu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…