Tüm dertlerinizi unutun simdi

Çok geçmiş olsun. Öncelikle sizin istemeniz ve kendinizi hazır hissetmeniz gerekiyor.diger yandan vakit geldiyse, sağlıklı olsanda olacak olan oluyor. Bir saniye sonramiz belli değilken uzun planlar yapmamak gerekiyor. Ama bence önce sizin sağlığınız ve sizin çocuk istemeniz.

Her zaman, her hal ve şartta sevdiklerinin yanında olmayı herkes ister. Ama aslında kimse kimseye her zaman, her hal ve şartta yan yana olmanın sözünü veremez. Nasıl versin ki, varoluşumuzun en temel gerçeği olan ölümlülük duvar gibi önümüzde dururken.

Anne - babanız sizi sevgiyle, şefkatle, bi dediğinizi iki etmeyerek büyütür mesela; siz de aynı sevgiyle, aynı şefkatle son nefeslerine kadar onların bi dediğini iki etmemek istersiniz. Ama önce onlar mı verecek son nefesini yoksa siz mi bilemezsiniz.

Sevgilinize / eşinize sonsuz bi aşkın sözünü verirsiniz. Hep birlikte olacagız, her mutluluğu paylaşacagız, her zorlukta omuz omuza olacağız dersiniz... olamazsınız.

Sevdiklerinize verebileceğiniz tek söz son anınıza kadar yapabileceğinizin en iyisini yapmak için savaşacağınız olabilir. O son anın ne zaman olacağına söz veremezsiniz. Sağlık durumunuzdan bağımsız olarak kendinizden böyle bi şey beklemeyin. Bu çok ağır, çok imkansız.

Evet anne olmak, hayata her şeyiyle size bağlı olarak başlayan bi canı bu dünyaya getirmek büyük vaat, büyük sorumluluk. Ve altına girmeye asla mecbur degilsiniz. Ama sizi alıkoyan şey ya onu erken bırakıp gidersem düsüncesi olmasın.

Ölümden kaçamıyoruz diye yaşamaktan da kaçmayın. Ölüm istediğimiz ve ait hissettigimiz bi şeyi yaşamakla aramızdaki engel olsaydı hicbirimizin doğmaması gerekirdi.

kendinizden cok eşinizi dusunuyorsunuz. yukarıda bahsetmişsiniz, yolları ayırma önerisinde bulunmussunuz sanırım. buna rağmen sizinle kalıyorsa bu onun seçimi. istediğini veremediğiniz dusuncesine kapılıp yukunuzu daha da ağırlaştırmayın kendiniz için.
burada eşinizden ve cocugunuzdan once sizin sağlığınız, varlıgınız önemli ve öncelikli. baktınız ve gonulden dilerim ki bes yıl sonunda tertemizsiniz, o zaman anne olmayı dusunun. ben olsam baska onkologlarla da gorusurdum. doktorunuzun iyimser tavrı hoş olsa da gercekci bakmanın daha anlamlı oldugunu dusunuyorum bu hastalıkla sınanmış biri olarak.
oyle bir doktor planlarınız için daha dogru bir yol gösterecektir size.

Rabbim şifa versin inşallah, önce sağlığınızı düşünün derim..

son tahlillerinizin de sonucu çıkınca yaomak istiyorsaniz yapın ancak çocuk konusunda süreç zor, yol uzun yerinizde olsam en azindan bir iki sene hem bedenimi hem ruhumu dinlendirir sonra çocuk denerdim.
çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın inşallah

annelik kutsal falan değil
baştan aşağı sorumluluk
herkes de çocuk yapmak zorunda değil
sağlıktan önce bile sırf istemediğiniz için çocuk sahibi olmayabilirdiniz
ama siz sağlıklı hissetmiyorken başkasına faydanız olmaz
önce kendinizi düşünün

Doktorunuzu dinleyin.
Salt gerçek ile gerçeğin yorumu arasında fark olduğunu,hayatımızda gerçekler yüzde ikilik yer tutarken,
yorumlarına yüzde doksan sekiz yer verdiğimizi ve yorumları gerçek olarak algıladığımızı, öğrendiğim bir eğitim dinlemiştim.
Sizi negatif etkileyen her şeyi,gerçek olarak görmekten vazgeçmelisiniz.
Vücudunuzun sağlıklı olması için,beyninize de pozitif enerji göndermelisiniz.Ağzımızdan çıkan her cümleyi,bütün hücrelerimizin algıladığını unutmayınız.Doğru yaklaşımı geliştirdiğimiz de işimizin ne kadar kolaylaştığını görebiliyoruz.
Sağlıklıyım,dahada sağlıklı olacağım cümlesini hergün sesli olarak söylemekle başlayın derim.
Geçmiş olsun.Hatta bence geçmiş gitmiş bile çok şükür.
Sağlığınız daim olsun.

Allah kalıcı şifalar versin, o kötü çıkan sonuçlarınız da gerilesin temizlensin inşallah.
Belki 1-2 sene daha hem fiziksel hem ruhsal olarak dinlendikten sonra düşünebilirsiniz.
Bu süreçte de tertemiz olursunuz inşallah.

Hasta olan değil, eceli gelen göçer. Bunu unutmayalım. Kimin ne olacağı belli olmaz. Sağlıklı bir insan olarak doğurursun, trafik kazası olur biter.
Bir bebek doğar ve temennimiz "analı babalı büyüsün" olur. İnsan o niyettedir de Allah ne takdir ederse onu yaşarız.
Tabii bir de gerçekler var bunlara da gözümüzü kapatalım demiyorum fakat tedbir aldıktan sonra, uzmanları dinledikten sonra teslim olmak lazım.
Allah size hayırlı ve uzun bir ömür versin.
Dilerim hayırlısıyla bir evladınız olsun.
Torun torba sahibi olup tonton bir nine olana kadar yaşayasınız.

Öyle kesinlikle Rabbime şükürler olsun ama bir bebeği bile bile bırakıp gitmekte bencillik gibi geliyor

Ben bu sene bu kanıya sonuna kadar vardım.gecen senelere kadar evet olsa çok iyi olur diye diye erteledim sonundada hasta oldum zaten.hala yine soyluyorum annelik iç gudulerim oluşmuş değil aşırı derecede keşke olsaydı keşke olsa diye yakinmiuorum sadece ilerde yaşarsam pişman olur muyum diye düşünüyorum

Allah şifa versin çocuk yaptınız Allah korusun hastalığınız nüks etti ve çocuğunuz bu durumlara şahit oldu ve sizi kaybetti sırf eşiniz baba olmak istiyor diye bu acıyı yaşatmak çok bencilce bence
Evet bunu kendisine dile getiriyorum ama kabul etmiyor bir daha olmaz diyor. Halbuki iki yakınını aynı şekilde kaybettim evlatları kaldı bunu bildiği halde.disardan bakılınca iyiyim ama birde içime sorun şu saatte kalktm ağrıyla.rengim benzin gitmiş durumda Allah'ım sen herkese şifa ver

Ağlayarak okudum bir iki mesaj böyle damarlarına kadar işledi diyebilirim sizin mesajınızda onlardan biri teşekkür ederim.tek yapamadığım bazı durumlarda stresten uzak kalamiyorum ve anında bağırsaklarınm yerinde oynar gibi oluyor.belkide bu takıntılı hallerimdi bana bu hastalığı getiren kendimi gevsetemiyorum asla.onerebiliceginiz eğitim masaj Spor türü bir şarkı bir yazı onerebilirsneiz çok sevinirim ne olursa olsun.ama dediklerinize şimdiden başladım bile. Saglikliyim daha sağlıklı olacağım evet geçti çok şükür
Yaaa Allah razı olsun ettiğiniz her dua çok güzel ve değerli Rabbim duysun sizi. Bende öyle dua ediyorum hastalanıp yataklara dusmeseydim yaşamı bu kadar sevmezdim ama nedense yaşamak istiyorum sanırım doymadim annemi babamı çok seviyorum hep onlar bana baktı yaşlanınca da onlara faydam olmasını diliyorum.artik hakkımızda hayirlsii

Allah razı olsun çok teşekkür ederim bende biraz manevi yönden biraz gerçeklerle durumu atlatmaya calisiyorum

Çok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah. Umarım tekrar etmez ve sağlıklı uzun bi ömrünüz olur.

Ben babamı hiç hatırlamıyorum, görmedim. Kolon kanserinden vefat etmiş. Üvey babam bize çok iyi davrandı hep. Hala da öyle. Çok iyi bi insan. Ama bazen merak ederim babam olsa nasıl olurdu diye...

Ben olsam bu durumda bi bebek dünyaya getirmezdim . Çünkü o minicik bedeni kucağınıza aldığınızda onla ilgili zaten elimizde olan olmayan tüm şeylerden dolayı vicdan azabı duyuyor insan. Anneniz bakar iyi de bakar belki ama başkalarına emanet etmek üzere bi can dünyaya getirilmez, getirilmemeli.

Son düzenleme:
Benimde kolon kanseri böyle hikayeler işin icinde olduğum için çok duyuyorum.aslina bakarsanız ben bu illet bu cana girdikten sonra elbet yine tekrar edeceğine inanıyorum bunu yenmek gerek tabi acı gerceklerde var.siz çok şanslıymissiniz maşallah.ben sanırım zamana bırakacağım

Canım benim ağır bir hastalık atlattığın için ister istemez psikolejinde etkilenmiştir sen iyi bile olsan korkuyla kendini hasta gibi hissedersin belkide psikolejiktir ağrıların sürekli korku yaşadığın için inşallah tamamiyle silersin Rabbim yardımcın olsun bir daha göstermesin sağlıklı uzun ömürler versin Rabbim sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…