• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tum Elestirilere Acigim.

Merhaba hanimlar telefondan yazdigim icin yazimda bir hatam olursa affola.Su an yurtdisindayim esim yabanci ailesini gormeye geldik uzun zaman sonra.Benim problemim esimin ailesi aslinda cok iyiler ama bazi konularda cok dusuncesizler.Mesela buraya ozgu meyveler var ki ben her zaman yiyemem bunu biliyorlar yada buraya ozgu cips,tatli,dondurma vs aliyor esim bana kiz yiyemez birak o yesin demiyorlar.Onlar benden once yiyor.Ben onlara ozel tatli,cikolata vs getirdim hic birine dokunmadim ben boyle dusunurken onlarin bu dusuncesizligi beni sinirlendiriyor.Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kisi var.Yani haksizsam soyleyin belki ben farkli dusunuyor olabilirim.
Ya bırak allah aşkına keşke herkesin derdi böyle olsa :) canın istiyorsa bi daha aldır eşine olsun bitsin

Ya bizim gibi dusunemeyebilirler bizde misafir heleki yatılı dışardan gelen misafire hep en özel şeyler onların görmedikleri yemedikleri şeyler yapılır ikram edilir ama yabancı insanlardan da o beklenmez çok yani gelirken fazlaca alıp getirin burda yiyin meyve gibi getirilebilecek şeyleri getiremem derseniz de 7 kişi çok fazlaca değil sayıyla alıp dağıtabilirsiniz mesela

Merhaba hanimlar telefondan yazdigim icin yazimda bir hatam olursa affola.Su an yurtdisindayim esim yabanci ailesini gormeye geldik uzun zaman sonra.Benim problemim esimin ailesi aslinda cok iyiler ama bazi konularda cok dusuncesizler.Mesela buraya ozgu meyveler var ki ben her zaman yiyemem bunu biliyorlar yada buraya ozgu cips,tatli,dondurma vs aliyor esim bana kiz yiyemez birak o yesin demiyorlar.Onlar benden once yiyor.Ben onlara ozel tatli,cikolata vs getirdim hic birine dokunmadim ben boyle dusunurken onlarin bu dusuncesizligi beni sinirlendiriyor.Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kisi var.Yani haksizsam soyleyin belki ben farkli dusunuyor olabilirim.
geçici oalrak ordaymışsınız.
idare edeceksin artık.
bu kadar hassas olma hele yiyecek konusunda:))
kültür ve görgüleri böyle demek ki.
kendi yiyeceğini ayır sakla veya ben bunu sonra yiyeceğim diye belirt.
bu kadar sinir olunacak bir mevzu göremedim.
olur bunlar.
insanlar çeşit çeşittir.

Sorun ettiğin şeye bak tek derdin bu olsun inşallah canım

Aynen soylediginiz gibi tepkisiz

Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun ali

Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.
Onlar demiyorsa sen de siz ailesiniz sonuçta şakayla karışık ama bende bunu buraya koymuştum kim yemiss yaa bende şimdi yemek istemiyorum kaldırayım da sonra yiyeyim aman benimkini yemeyin falan ne bilim aklıma bu geldi

soran kaçıncı kişiyim bilmiyorum ama hangi ülke olduğunu söylesen artık....merak ettikde

Ben hala haklı olduğunuz konusunda diretecegim.
Bende yurt dışındayım eşimin ailesi(6 ay onlarla yaşadım) buraya özel yemekler pisirilecegi günler ben sevmem belki diye bana da ayrı bir yemek ayirirlardi.Ben diğer yemeği de dener sevmezsem yemezdim.
Onlarin hepsi diet kola içerdi ben kendime özel normal kola aldırırdim eşime. Gerçi şuan o daha iğrenç geliyor:)
Yani kültür farklılığı olsa bile bir insanın içinde olmalı empati yapabilme ve nezaket.
Bu yüzden haklısınız..

bunda haklısın da konu sahibi orada olağan olan şeyleri ben sadece orada yiyebiliyorum onlar hep yiyebilir ama bana ayırmıyorlar diyor

yani ananas mesela

orada var onlar hep yiyor

eşi de ona değişik gelir, Türkiye'de yok, konu sahibi de yesin diye almış

konu sahibi o arada yememiş onlar da dolaptan alıp yemişler

ayy bunu konu sahibine ayıralım ona özel aldı oğlumuz dememişler

ya da işte kola almış eşi bir şişe onlar da açıp içmiş konu sahibine ayırmamışlar

konu sahibi ben götürdüğüm çikolatadan yemedim, fedakarlık ettim, onlar yesin dedim onlar ise kendileri de yiyor, bana kalmıyor diyor

Birde ben sorayım eşiniz nereli:halay:Benimde evime misafir gelse (ki oğlum ve eşini misafir olarak görmem) ve kalsa (tabii çocuk değilse) kimin için alındığının önemi yok dolapta canımın çektiği yada yemek istediğim bir şey görürsem alır yerim benimkide nefis benimkide can:kk77:

Bu ülkeyle kültürle ilgili bir şey degil tam olarak. Kv ye yemeğe gidince ,önce bebişlerime yedirdiğim için sofrada ne kalırsa onunla idare ederim genelde. Bazen bebeğim sofrada huysuzluk yapar yarida bırakıp kalkarım, döndüğümde tabağım ve yarım yemeğim artık yoktur. Annemizden başka kimse yedik mi yemedik mi düşünmez. :KK39:

İnce dusunceli değiller demek ki.bir de farklı bir kültür onlar da daha farklı şeyler öncelik taşıyor belki.bir de orda misafirsiniz ne yiyorlarsa onlardan yemek zorunda kalabilirsiniz.bir de yapılan size mi yetmiyor tam anlamadım .çikolata cips tarzı şeyleri de doyasıya yemeyiverirsiniz orda artık.ac kaliyorsaniz da kendi sevdiğiniz yemekleri yapın bolca size de yeter sanirim

yabancı olmaları bu durumu degıstırmez.sonucta ozel bır durumunuz var .Dunyanın neresıne gıdersenız gıdın
empati denen duygu ınsanların ıcındedır.dolayısıyla dusuncesız bır aılede oldugunuzu dusunuyorum.
ayrıca esınızın bu durumu aılesıne anlatamayışı ayrı bır muamma.
haddım olmayarak bunu esinizle konusup cozmenız gerektıgını dusunuyorum.
arada kalmak ıstemıyorsanız tabi..

Ne ilginç konular açılıyor eşiniz döneceğiniz gün alsın yanınızda götürün aman kimseyle paylaşmayın.Hey Allahım ya

E hep birlıkte oturun yıyın işte mis gibi :KK48:
Ben evde ne varsa cıkarırım ortaya kalabalıkta guzel oluyor yok illakı bana alındı dıyorsanız bıraz kendınıze ayorın gerı kalanı yensin

Bence kesin AFRİKALI eşi bana oyle geldi biliyorum Afrika kültürünü yemekleri degısık

Türküz ve birbirimizi anlamıyorken elin gavurundan nasıl bir incelik bekliyorsun arkadasım ,
onlar nasıl davranıyorsa sende öyle davran

Anladığım kadarıyla kalabalık bir aile ve size özel alınan şeyleri de sürekli tüketmiyorlar, bu sebeple onlarında yiyesi geliyor. Böyleyse onlarında hakkı gibi geldi bana ya çok alacaksınız ya da hiç almayacaksınız. Bende kalan birinin kendine kadar bir şey almasını da düşüncesizlik olarak yorumlarım, aldım kendime ayırdım filan garip şeyler sonuçta ortak tüketim alanınız var.
Anneniz babanız size gelse kalsa, gelirken de bir şeyler alsalar kendilerine ve siz yediniz diye sorun etse olur mu hiç? Eksik bir konu gibi geldi bu bana, ayrıca çok özel bir bilgi sanırım ailenin nereli olduğunu ısrarla yazmamışsınız.

eşinizle konusun aıleler herzaman dusuncelı olamıyabılıyor belkıde anlıyamıyor
ınanın bunun ıcın ara bozmaya degmez bır kac ay sonra gulecegınız bu durum ıcın bu kadar uzulmeyın
sevgıler

Back
X