Tüm tadilatı boşa yaptık sanki.

15 kedi mi
Kıl tüy problemi çok fazla olmuyor mu ? Kuzenimin iki kedisi var kıldan tüyden yılmış durumda. Hergün süpürüyor ama yine de koltuğa oturduğumuz anda üstümüz yükleniyor anında.
Bakımı zor olmalı ondan dolayı şaşırdım yanlış anlamayın. Yoksa onlar da bir can ve çok severim

Kedilere aklı yok demiş ama boyle kedili annelerin bulunduğu topige gelip bin kidiliri sivmim,kidili ivi gitmim diyerek kendi zekasıni ortaya koymuş
Gecen ekşide hayvanları insanlardan daha çok sevmek başlığı vardı , minnoslarimin moklu götüne değişmem ben bu tipleri :)))

keşke hayvanları dışarıda doğal ortamlarında besleme ve sevme alışkanlığını kazanabilsek.

Hangi doğal ortam bir yazar mısınız?

Üstüne koca koca beton binalar dikilmiş, arabaların bile bile zevk için üstlerine direksiyon kırdığı, tecavüz eden, döven, eziyet edenin bitmediği sokaklar mı?

Bayılıyorsunuz ahkam kesmeye ama acaba kaç kediye, köpeğe faydanız dokundu şimdiye kadar? Dığıl ırtımmış yapmayın Allah aşkına.

Oluyor ister istemez ama iyi mama ve furminator le biraz önüne geçmeye çalışıyoruz artık gecebildigimiz kadarıyla :)))

Konuma yazmasını engelledim zaten, ben ne diyorum o bne diyor bambaşka kafalar.

Konuma yazmasını engelledim zaten, ben ne diyorum o bne diyor bambaşka kafalar.
Caddede oturuyorum 1 senede benim gördüğüm 12 kedi ezildi ..
12 tane can bir lokma mama için şehir içi 90-100 le giden pislikler yüzünden canından oldu.
Hepsi sokakta besledigim çocuklar ..Biliyorum ki mama uğruna öldüler .
Bunlar sanıyor ki dışarda bir elleri balda digerleri yağda ..
Ben mama verdiğim için deli gözüyle bakılıyorum ,kaç tane insanla kavga ediyorum beslemeyeceksin diye .
İnan ki artık yildim bende bu tiplerden

Bir arkadaş yazmış, siz masayı çiziyor yazınca anlamamıştım. Benimki de masada yatar, çalışırken muhakkak çıkar yanıma ama asla çizilmez, gerçi masam kaplama öyle güzel bir ahşap değil ama ben kedimin tırnaklarını yıllardır kesmem. Buna izin vermez. Zamanı gelince orda burda kocaman tırnaklar bulurum, törpüler düşer. Acaba bu da sebep mi mobilyanın çizilmesine, kesiyorsunuz ama törpü tabi ki yapamıyorsunuz uçları tırtıklı oluyordur. Çizmeye daha müsait. Daha önce yazmıştım dokuma kumaştan tekli bir koltuğum var onu parçaladı, değiştirmedim, hala da tırmala tahtası olarak kullanır. Tırnağını geçirebildiği yerleri seviyor yani, mobilya çizebildiğine şahit olmadım.
Tırnaklarını kesmeyi bırakın, bir deneyin derim nasıl oluyor.

bizde bir tane var, koltuklara zarar vermiyor ama perdeleri hallediyor yani. biz alışkanlık olmasın diye engelliyoruz gördüğümüzde, dikkatini falan dağıtıyoruz. tırmalama ihtiyacı için tırmalama tahtasına gidiyor. tırnaklarını da kesiyoruz tabii düzenli olarak. öyle masa vs çizmez ama tv'nin uydu kablosunu çıkarıyor devamlı ruh hastası kırılacak aksesuar kullanmıyoruz mutlaka uğraşır kırar çünkü.

Evde kedi beslenmesinin onların doğasına aykırı değil diye düşünüyorum ben de. Eve uyum sağlayıp aksine daha konforlu ve güvenli bir ortamda vakit geçiriyorlar. Ama ne yalan söyleyeyim evde beslenen köpeklere üzülüyorum. Arkadaşımın dalmaçyalısı var çoban köpeği atletik ve hareketli ama tüm gün arkadaşımın eve gelmesini ve dışarı çıkarmasını bekliyor. Veya sibirya kurdu gördüğüm zaman içim parçalanıyor.
Pet shoplardan satın almaya çok karşıyım aynı zamanda da. Bu 12 can bir evde olsa belki şuan huzurlu bir şekilde yasıyor olacaklardı.
Bu arada geçenlerde istanbulu fare basması olayında birinin tabi tüm kedileri sahiplendiniz bunları kim avlayacak demesi de gulumsetmisti

İkea’nın masif ürünlerinden bende de var onları da çizdiler tırnaklarıyla ama düşük kalite içi sunta dolu ürünlere bişey olmuyor ilginç şekilde :)

Doğal yaşam martafallari atanlar aynı zamanda Allah riziklarini verir onların diye açlıktan yalvaran gözlerine bile sessiz kalıyor çoğu zaman ..
Benim için de kolay değil 15 kedi ile yaşamak ama her birini sokaktan ,açlıktan , şiddetten ,soğuktan ,sıcaktan ,susuzluktan ,korkudan ,köpekten ,sapiktan kurtardım diye seviniyorum .
İmkanım olsa çok daha fazlasına seve seve annelik yaparım ..
Allah'tan bir bahçeli ev istiyorum o zaman biliyorum yapacağımı :))))

Doğal ahşap masa tercih edebilirsiniz, döşemelerde kadife ya da tay tüyü seçin ve tırtıksız bir kumaş olsun akıcı yani, halılarda da kısa tüylü bambu halıları tercih edebilirsiniz. Bunlara çok bulaşmıyolar.. Doğal ahşap zaten çizilse de belli olmuyor falan. Bir de ek olarak biraz emek gerekecek ama tırnaklarını taktığı yerden biraz kızarak (hayır diyerek) alın ve ısrarla tırmalama tahtasına koyun (burayı tırmalayacaksın oğlum/kızım diye söyleyerek, hatta patilerini tutup tırmalatarak) onları, 100 kere alabilirsiniz günde ama değiyor diğer yerleri 1 hafta sonra bırakıyorlar en kötü. Hatta bizimkiler boş bulunup patisini başka yere attığı anda gözümün içine bakar, hemen çeker gider tırmalama tahtasına :) Bir ödülü de hakeder

konu sahibine bir önerim yok, annemlerin ev arkadaşı siyamı var, alıştık biz evin asıl sahibinin o olduğuna, yemek masasına çıkıp akrobasi yapar

yalnız size hayran kaldım S sirinsh , ne canlı bir evdir o. Gönlünüz güzel belli, Allah sizin işlerinizi hep kolaylaştırsın inşallah.

Son cümle ben :)))))))) Allahım nasip et diyorum, kediler zaten fiks olur da köpek de isterim o imkanım olursa. Şöyle kocaman ihtiyar bir sokak köpüşünün son senelerini huzurla geçireceği yuvası olsam mesela? Allahım nasip et!

Tırmalama sorunumuz yok aslında tahtalarını kullanıyorlar. Kumaş işini de çözdüm kadife ile ama masayı öldürdüler ona çare bulamadım

hem nasıl güzel bir evdir, 15 minik kalp atıyor o evde :)

Hahaahah evet çok canlı ufak bir tımarhane gibi ahashshsjxh :)))
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)
Bir tek hayvanlara karşı bu kadar merhametliyim ama benim de kötü huyum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…