- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi meredithgrey
-
15 kedi mi15 kedim var evde ...
1.5 yıl önce aldığım koltukları değiştirdim yenisini aldım :))
Kadife kumaşı yirtamiyorlar ..
Aksesuar kullanmıyorum ..
Deri hiç bir esyam yok .
Ahşap a bişey yaptıklarını görmedim ..
Kilim gibi yıkanabilir halılar kullanıyorum .
Gerisi için de canları sağolsun , umrumda değil :))
Kedilere aklı yok demiş ama boyle kedili annelerin bulunduğu topige gelip bin kidiliri sivmim,kidili ivi gitmim diyerek kendi zekasıni ortaya koymuşfikriniz yok tavsiye veremiyorsunuz ama zikriniz çok.
yazdığınızın kime ne faydası dokundu.
evcil sahipleri olarak, sevip sevmediğiniz umrumda bile değil. zaten bu kafadakileri evime sokmuyorum.
"akli yok napsin o bu kadar biliyor o da haklı" diye lütuf buyuruyorsunuz ya, yanlış biliyorsunuz, gayet de akıllılar, her söyleneni anlıyorlar sadece konuşamıyorlar.
kedi kediliğini yapar, kuş kuşluğunu, insan insanlığını; buna da karışmayın artık.
keşke hayvanları dışarıda doğal ortamlarında besleme ve sevme alışkanlığını kazanabilsek.
Oluyor ister istemez ama iyi mama ve furminator le biraz önüne geçmeye çalışıyoruz artık gecebildigimiz kadarıyla :)))15 kedi mi
Kıl tüy problemi çok fazla olmuyor mu ? Kuzenimin iki kedisi var kıldan tüyden yılmış durumda. Hergün süpürüyor ama yine de koltuğa oturduğumuz anda üstümüz yükleniyor anında.
Bakımı zor olmalı ondan dolayı şaşırdım yanlış anlamayın. Yoksa onlar da bir can ve çok severim
Kedilere aklı yok demiş ama boyle kedili annelerin bulunduğu topige gelip bin kidiliri sivmim,kidili ivi gitmim diyerek kendi zekasıni ortaya koymuş
Gecen ekşide hayvanları insanlardan daha çok sevmek başlığı vardı , minnoslarimin moku götüne değişmem ben bu tipleri :)))
Caddede oturuyorum 1 senede benim gördüğüm 12 kedi ezildi ..Konuma yazmasını engelledim zaten, ben ne diyorum o bne diyor bambaşka kafalar.
Bir arkadaş yazmış, siz masayı çiziyor yazınca anlamamıştım. Benimki de masada yatar, çalışırken muhakkak çıkar yanıma ama asla çizilmez, gerçi masam kaplama öyle güzel bir ahşap değil ama ben kedimin tırnaklarını yıllardır kesmem. Buna izin vermez. Zamanı gelince orda burda kocaman tırnaklar bulurum, törpüler düşer. Acaba bu da sebep mi mobilyanın çizilmesine, kesiyorsunuz ama törpü tabi ki yapamıyorsunuz uçları tırtıklı oluyordur. Çizmeye daha müsait. Daha önce yazmıştım dokuma kumaştan tekli bir koltuğum var onu parçaladı, değiştirmedim, hala da tırmala tahtası olarak kullanır. Tırnağını geçirebildiği yerleri seviyor yani, mobilya çizebildiğine şahit olmadım.Biz bu eve ilk taşındığımızda ikea’nın o zaman moda olan siyah beyaz bir halısı vardı ondan aldık. Bir önceki halımızı yediklerinden ötürü buna bari sprey alalım dedik ve kedi kovucu aldık. Sonuç: kedi kovucu sıkılan yerlere yatış, koklayış ve tırnaklama
Evde kedi beslenmesinin onların doğasına aykırı değil diye düşünüyorum ben de. Eve uyum sağlayıp aksine daha konforlu ve güvenli bir ortamda vakit geçiriyorlar. Ama ne yalan söyleyeyim evde beslenen köpeklere üzülüyorum. Arkadaşımın dalmaçyalısı var çoban köpeği atletik ve hareketli ama tüm gün arkadaşımın eve gelmesini ve dışarı çıkarmasını bekliyor. Veya sibirya kurdu gördüğüm zaman içim parçalanıyor.Caddede oturuyorum 1 senede benim gördüğüm 12 kedi ezildi ..
12 tane can bir lokma mama için şehir içi 90-100 le giden pislikler yüzünden canından oldu.
Hepsi sokakta besledigim çocuklar ..Biliyorum ki mama uğruna öldüler .
Bunlar sanıyor ki dışarda bir elleri balda digerleri yağda ..
Ben mama verdiğim için deli gözüyle bakılıyorum ,kaç tane insanla kavga ediyorum beslemeyeceksin diye .
İnan ki artık yildim bende bu tiplerden Eki Görüntüle 2902792
Bir arkadaş yazmış, siz masayı çiziyor yazınca anlamamıştım. Benimki de masada yatar, çalışırken muhakkak çıkar yanıma ama asla çizilmez, gerçi masam kaplama öyle güzel bir ahşap değil ama ben kedimin tırnaklarını yıllardır kesmem. Buna izin vermez. Zamanı gelince orda burda kocaman tırnaklar bulurum, törpüler düşer. Acaba bu da sebep mi mobilyanın çizilmesine, kesiyorsunuz ama törpü tabi ki yapamıyorsunuz uçları tırtıklı oluyordur. Çizmeye daha müsait. Daha önce yazmıştım dokuma kumaştan tekli bir koltuğum var onu parçaladı, değiştirmedim, hala da tırmala tahtası olarak kullanır. Tırnağını geçirebildiği yerleri seviyor yani, mobilya çizebildiğine şahit olmadım.
Tırnaklarını kesmeyi bırakın, bir deneyin derim nasıl oluyor.
Doğal yaşam martafallari atanlar aynı zamanda Allah riziklarini verir onların diye açlıktan yalvaran gözlerine bile sessiz kalıyor çoğu zaman ..Evde kedi beslenmesinin onların doğasına aykırı değil diye düşünüyorum ben de. Eve uyum sağlayıp aksine daha konforlu ve güvenli bir ortamda vakit geçiriyorlar. Ama ne yalan söyleyeyim evde beslenen köpeklere üzülüyorum. Arkadaşımın dalmaçyalısı var çoban köpeği atletik ve hareketli ama tüm gün arkadaşımın eve gelmesini ve dışarı çıkarmasını bekliyor. Veya sibirya kurdu gördüğüm zaman içim parçalanıyor.
Pet shoplardan satın almaya çok karşıyım aynı zamanda da. Bu 12 can bir evde olsa belki şuan huzurlu bir şekilde yasıyor olacaklardı.
Bu arada geçenlerde istanbulu fare basması olayında birinin tabi tüm kedileri sahiplendiniz bunları kim avlayacak demesi de gulumsetmisti
konu sahibine bir önerim yok, annemlerin ev arkadaşı siyamı var, alıştık biz evin asıl sahibinin o olduğuna, yemek masasına çıkıp akrobasi yaparYa ilkini sahiplendikten sonra birini çöp kenarında bulduk onu da aldık iki oldu .
3. Cu yu tekmeleyip sakat bırakmışlar öyle oldu.
4 . Caddede yaşıyordu ezilir diye aldım .
5 ve 6 çok hastaydı ölmek üzereydi kıyamadık 3 ay yatılı veterinerde kaldılar sonra kimse sahiplenmedi onları da aldık .
7. Kaza geçirmiş araba ezmis kimse oralı olmadı eşim bulmuş 5 ay veterinerde kaldı ayağı pilatinli mecbur kaldı sakat kedi kimse istemiyor .
8. Hamileydi apt.manin önünde yaşıyordu yine ona kıyamadım gel evde doğur bak çocuklarına dedim 3 tane doğurdu :)))
12. Yine arabaların önüne atliyordu ezilmesin gelsin ona da bir tabak mama veririz dedim.
13.14 anneleri ölmüş iki tekir yavrusuydu emmezlerse oleceklerdi ilanda gördüm dedim getirin bizim anne emzirsin .
15. Bir meslektasimin kedisi idi çok temas sever bir kedi olunca arkadaşım tahammül edemedi bir gün ona tekme attı ben gördüm ve eve getirdim ve evin en küçüğü oldu şimdilik bu kadar :))))
Doğal yaşam martafallari atanlar aynı zamanda Allah riziklarini verir onların diye açlıktan yalvaran gözlerine bile sessiz kalıyor çoğu zaman ..
Benim için de kolay değil 15 kedi ile yaşamak ama her birini sokaktan ,açlıktan , şiddetten ,soğuktan ,sıcaktan ,susuzluktan ,korkudan ,köpekten ,sapiktan kurtardım diye seviniyorum .
İmkanım olsa çok daha fazlasına seve seve annelik yaparım ..
Allah'tan bir bahçeli ev istiyorum o zaman biliyorum yapacağımı :))))
Doğal ahşap masa tercih edebilirsiniz, döşemelerde kadife ya da tay tüyü seçin ve tırtıksız bir kumaş olsun akıcı yani, halılarda da kısa tüylü bambu halıları tercih edebilirsiniz. Bunlara çok bulaşmıyolar.. Doğal ahşap zaten çizilse de belli olmuyor falan. Bir de ek olarak biraz emek gerekecek ama tırnaklarını taktığı yerden biraz kızarak (hayır diyerek) alın ve ısrarla tırmalama tahtasına koyun (burayı tırmalayacaksın oğlum/kızım diye söyleyerek, hatta patilerini tutup tırmalatarak) onları, 100 kere alabilirsiniz günde ama değiyor diğer yerleri 1 hafta sonra bırakıyorlar en kötü. Hatta bizimkiler boş bulunup patisini başka yere attığı anda gözümün içine bakar, hemen çeker gider tırmalama tahtasına :) Bir ödülü de hakeder
Mesela şu yerdeki kilimvari şey tam onların dişine göre bişey bunu tırmalamamaları imkansız gibi bişey
Hahaahah evet çok canlı ufak bir tımarhane gibi ahashshsjxh :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?