Tüm zamanı işte geçirmek

Aslinda hayat böyle gibi sanki
Ben memurum şu an evden çalışıyorum pandemi sebebiyle eve tikıldım kaldim insan yuzu görmeye hasretim, ailemi 1 sene önce gördüm
Pandemi oncesi de kosturmacaydi, ise git eve gel yemek yap ye topla biraz tv izle belki birkac sayfa kitap oku yat sabah yine ayni tempo üstelik iste bazen öğle arasi bile çalışıyoruz mesai saati icinde mola veremiyorum wc gitmem bile kâr sayılır. Ayni duyguları yaşıyorum ama elden bir sey gelmiyor. Şu an evdeyken de cok degisen bir sey yok aslında hatta mesai saati icinde bilgisayar basina kitlenmek,hali hazırda eve tikili kalmisken ekstra kısıtlılık benim icin.
Ne diyelim saglik olsun bugunler de geçer insallah
Ev araba kredi konusunda ise, ben borca girmeyi sevmiyorum kredi karti borcunu bile hemen öderim bekletmem. Krediye girsem uykularim.kacar. Kirada oturuyorum sorunlu bir ev sahibim var, arabam yok toplu taşımaya talim. Yani birinden biri ya eksik olacak ya da borca katlanmak gerekiyor. Aileden zengin olup bos yasamaktansa kendi emegimin ekmegini yemeyi tercih ederim.
Uzmeyin kendinizi, biraz islerinizi duzene koyduktan sonra kendinize ufak zamanlar yaratabilirsiniz mesela aksam yatmadan 10 dk kitap okuma gibi. Ufak bir adim.gibi gorulebilir ama insanin kafasi rahat olduktan sonra o 10 dk bile kiymetlenir gözünüzde.

Bende aynı durumda olanlardanım. Özel sektör çalışanıyım, iş saatlerim ve tempom yoğun. Sabahın karanlık saatinde gidip akşamın karanlık saatinde dönüyorum. Yolla birlikte 12 saatim dışarda geçmiş oluyor. Bazen bi bakıyorum ben çalışırken neler olmuş neler Dünyada, ben hiçbirini duymamışım. Yaşlı insanlar gibi içimden "ömürden gitmiş giden" diyorum.

Yapabilecek bişey var mı net bilmiyorum bu arada ama pandemiden önce bazen işten çıktığımda direkt eve gitmezdim. Gece seanslarından bir sinema bileti veya tiyatro bileti alır giderdim yada güzellik salonundan rica eder geç saatte bakım yaptırmaya giderdim,iyi geliyordu o. Sizde bu süreç bittikten sonra yapabilirsiniz ama şimdi için bir tavsiyem yok maalesef

Siz yine dua edin de şikayet ettiğiniz bir işiniz ve iyi kötü bir geliriniz var. Benim o da yok. Muhasebe kursuna yazıldım dünyanın parasını verdim yine bir ön muhasebe işini bulamadım. Bir de bu virüs işi girdi araya. Firmaların çoğu değil eleman almak, elemanı işten çıkarıyorlar. Hayat ne tuhaf biri tekdüzen hayatım var günde şu kadar çalışıyorum diye şikayet eder başkası da öyle bir hayata sahip olmak için bütün gün dua eder

ee çalışmayın o zaman ? Ne zorunuz var ?
Gerçekten hiç aklıma gelmemişti aydınlanma yaşadım. 5 yıl üniversite okuyup 1 yıl iş öğrenmek için çalışıp yıllarca yaz aylarımdan fedakarlık edip staj yapıp çalışmamaktı hayalim. Tam da işimi kurmuşken...Hedefim tam olarak buydu çünkü.

herkesin hayattan beklentileri tabiki aynı değil ama demek istediğim çalışmaktan şikayet etmekten ziyade yetemiyorum hissimi anlatmaktı

Tam olarak demek istediğim buydu yüzeysel bazı yorumlara rağmen anlayan birilerinin olması iyi hissettiriyor

Tam olarak demek istediğim buydu yüzeysel bazı yorumlara rağmen anlayan birilerinin olması iyi hissettiriyor
Bende yorumları okurken sizle aynı şeyi hissettim. Herkes şikayet sanmış ama şikayet değil, hakkımız ve normal olanı istemek bizim yaptığımız. Hiç güneş ışığı görmeden günlerimiz geçiyor mesela bu normal bir durum gibi mi geliyor herkese. Sağlığımız elden gidiyor, zaman akıp geçiyor.
Her neyse ben sizi anladım. Dediğim gibi şuan için ilk önerim şu olsun size: Eve geldiğinizde duş aldıktan sonra cilt maskeleri yapın, tırnaklarınızı düzeltin bakım yapın belki bunlar ilk adımlar olur. Pandemi geçtikten sonra da iş çıkışı hemen eve gitmeyin en azından bir avm gezin veya sinemaya gidin gerçekten daha iyi hissedeceksiniz.

O kadar haklısın ki.
Robot gibiyiz.
Yapıcak bişey yok malesef yaşamak için çalışmamız lazım.
İşte sonrada çocuk olur onun için çalışırız.
Oh demeye ömrümüz yetecek mi bakalım.

hepimiz böyleyiz yani ben klinikte sabah 8 aksam 6 -7 ki bazen haftasonları da tlfnm susmaz :) mecbur ..

Yarama tuz basılan bir konu..
Gerçekten gençliğimi çalışarak harcıyorum.
Emekliliğe kadar günde 12 saat karanlıkta çık karanlıkta dön olarak geçicek bir hayat.
Emekli olunca da gençliğim gitmiş olucak çok acı.
Ve bunun bir çıkış yolu olmadığını düşünmek beni üzmüyor değil.

Ben çalışmamak değil de az saat çalışmayı sevenlerdenim.
Uyan işe git eve gel 12 saat benimde.
8 saat uyusam, kendime 4 saat kalıyor.
O 4 saatte de yap yapabildiğini
İsveç gibi olsak 6 saat çalışsak geri kalan zamanlar da herkes kendi istediğini yapsa dimi
Ama bizim ülke de çok zor.
En azından şanslısın kendi işin.
İş olmayınca bir saat erken gidersin eve çalışanlar olarak biz ne yapalım.
İş yoksa bile bekliyoruz.
İnan konu sahibi şu pandemi de biz hariç herkes ya esnek çalıştı ya kısıtlı zaman çalıştı ya home office çalıştı.
Biz aynı düzende devam ettik.
Son günler de kendimi çok yorgun hissediyorum

Parça başı iş yapıyorum tamamen benim sorumluluğumda ve aşırı stresli ağır zaman alıcı. Çalışırken geçtim kendime vakit ayırmak yemek yemeyi bile ertelediğim oluyor. Ama işim mesela bir yıl sürerse altı ay boş duruyorum. Yani şimdiki zamanı değil de gelecekteki zamanı satın almış oluyorum. Siz de böyle düşünebilirsiniz atıyorum iki yıl ağır çalıştıktan sonra günde dört saat çalışacak bir ferahlığa erişecekseniz bence diş sıkmaya değer. Ama 10 yıl böyle çalışıcam ancak rahatlarım diyorsanız süre çok uzun. O zaman şimdiden hayatı yakalama fırsatları yaratmanız lazım

Alanınız nedir bilmiyorum ama her ne olursa olsun iş yeniyse çok daha fazla çalışmak gerekiyor. Gece yarılarına kadar ofiste,sonra sabahlara kadar evde çalıştığım zamanlarım oldu. Yine oluyor zaman zaman ama eskisi gibi değil.. kendini tanıtmak,işini göstermek,bilinen olmak için çok çalışmak evet şart.. Sonra kazancınız bir bakmışsınız bir ev ve bir arabadan ibaret değil. Hayat kaçmıyor,tutabiliyorsunuz bir ucundan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…