TÜP ALINMASI VE TÜP BEBEK

Ensu123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2019
39
21
38
26
Merhaba ben süheyla 24 yaşındayım 3 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedik maalesef hepsi negatif.. sol tüpüm hidroselpink nedeni ile tıkalı. haftaya ameliyat olacağım süreç nasıl bilmiyorum açıkcası. ameliyat nekadar sürüyor evde ne kadar yatmam gerekiyor normal yolla hamile kalma şansım var mı amh 5.46 çıktı ameliyatı olup sonrasında neler yaptınız yazabilirse çok mutlu olurum :)

Merhaba ben süheyla 24 yaşındayım 3 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedik maalesef hepsi negatif.. sol tüpüm hidroselpink nedeni ile tıkalı. haftaya ameliyat olacağım süreç nasıl bilmiyorum açıkcası. ameliyat nekadar sürüyor evde ne kadar yatmam gerekiyor normal yolla hamile kalma şansım var mı amh 5.46 çıktı ameliyatı olup sonrasında neler yaptınız yazabilirse çok mutlu olurum :)
Canım ben ameliyat oldum. Histereskopi ve laparoskopi oldum. Tüplerim sağ tüp kapalı ve önünde et beni vardı.
Üç yerden karnımı deldiler. Sadece göbek deliğindeki delik büyük ve acıyor. Tabi narkoz atma süreci vs de zorluyor. 8 Eylül'de ameliyat oldum. Birkaç gün yattım sonra kalkmaya başladım yavaş yavaş işler yapmaya başladım. Çok zor değil ama dikişler yine var yani

Ama ameliyat sonrası dünya başıma yıkıldı iki tüpümde kapalı ve doktor çok uğraşmış açmamış. Ben tüplerin bağlanmasına karşı çıktım kabul etmedim. Çünkü sıvı birikimi yoktu

Ama ameliyat sonrası dünya başıma yıkıldı iki tüpümde kapalı ve doktor çok uğraşmış açmamış. Ben tüplerin bağlanmasına karşı çıktım kabul etmedim. Çünkü sıvı birikimi yoktu
merhaba benımde sol tüpüm kapalı sıvı bırıkmesı varmış,doktor hafıf derecede dedı. sız nerede amelıyat oldunuz surec nasıldı

merhaba benımde sol tüpüm kapalı sıvı bırıkmesı varmış,doktor hafıf derecede dedı. sız nerede amelıyat oldunuz surec nasıldı
Canım ben İstanbul eğitim araştırma Hastanesi'nde oldum doktorum çok iyiydi ama ameliyat maalesef iyi geçmedi. İlk başta hsg çekimi yaptırdığımız yerde sol tüpüm açık sağ da açılmaya meyilli idi. Doktorum ameliyat ile açılır dedi. Hatta sol tüp açıkken birliktelik olsun büyük ihtimalle gebelik olur dedi. Ama maalesef eşim uzaktaydı. Hsg sonrasında kapalı olan tüp için ameliyat oldum. Hsg ile ameliyat arasında 40 gün vardı. Ve benim 40 gün içinde açılan sol tüpüm de kapanmıştı. Ameliyat sonrası maalesef iki tüpümu de doktorum açamamıs. Doktorum direk tüp Bebek dedi. Ama benim herhangi bir sağlık problemim olmadığı için yani yumurta rezervi rahîm duvarı hormon vs bende araştırma yaptım doktoruma sordum tekrar hsg cektirsem açılma ihtimali var mı. Doktorum açılabilir bilemeyiz diyince Cevat bayrak hocayı buldum. Cevat hoca direk tüplere katater yerleştirerek müdahale ediyor. Birçok kişinin tüpü açılmış. İnşallah müsait bir zamanda gidip açtıracağım.
Ameliyat süreci de dikişlerin olduğu yerlerde ağrı vardı. Omuzlarım çok ağrıdı bir hafta boyunca. Karnım çok şişti. Ve ameliyat sonrası regl baya sancılı idi. Ama çok şükür kalkıp kendim lavaboya gidip suyumu vs alıyordum.
Biraz uzun yazdım ama yaşadığım süreci bilmenizi istedim. Cevat hocayı tavsiye ederim İstanbulda. Bende gideceğim inşallah

Selam canim benim bi bilgim yok ama, bir akrabamiz var onun bi tüpü alindi ve cok istiyolardi cocuk cünkü cikolata kisti vardi kizda ve daha sonra tek tarafdan yumurtlayarak ve hormon yükliyerek mesela gonalf ignesiyle destek vererek hamile kaldi suan 2 ciye gebe ama tüp bebek mi bilmiyorum ama oluyor tek tüp ile hamile kalanlar var rahim filmide cekildin mi hic acaba onunla acilmiyormu bu tikaniklik? Yoksa cerrahi müdhale mi gerektiriyor gebe kalmak icin merak ettim ama asla pes etme🥰 bende cok savas veriyorum inan ki 3 yilim bana zehir gibi hem saglik hemde piskolojik olarak cok yipratici oluyuyor ama pes etmemek lazim .. bir kac doktora daha görün istersen görüslerini almak icin ..

Back
X