- Konu Sahibi umutbizimolsun
-
- #3.581
en azından bebek dışında bi işe yarıyo kocalara da görev gibi gelmez. e utanmaz olduk bebeler sayesindeartık bebekler de utanmaz doğcak :)))
hadi yaaaa öylemiymiş biraz içgüdüsel olarak tahmin ediyorum tutku ihtiras ve bebek ilişkisi olduğunu.üfff yeni fantaziler geliştirmek lazım gelir bu durumda h
kuzey mi amannnn böğkkk görsem bakmam
kahvaltıya buyrun sekerler menude
patateslı yumurta var :)))))))))
ayy çok güzelmiş. bende mi yapsam!
ayy yap cnm hem kolay hem de doyurucu oluıyor
ayy bu arad ahyrolsun ben gunlerdır ruyamda yılan göruorum yaa
okıuyan herkes hayırlara yorsun ama :))))
neye yoraarsan o olurmus ya
aaaaaa çok ilginç daha geçen gün ben evde yılan öldürdüm rüyamda. kafasını ezdim böle yazık can çekişti .çok üzüldüm öldürdüğüm için .annem öldürme öldürme yazık diyodu bende anneme anne bende öldürmeyi hiç istemiyorum ama bu zehirli yılan ve yiğeni var ya evde (1,5 yaşında) onu sokar ne deriz sonra öldürmem lazım dedim ve öldürdüm.
var mı bi yorumun?
aaa 11 de gerçekten çatlamış belki 10 da bile olabilir.
İnanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:84::84::84:
Sabah sabah ne çok şey yazmışsınız. Bende anneme gidicem çıkmadan kızlara bir bakim dedim ama oda ne kaç sayfa birikmiş. Şaka gibi tamda okuyamadım çünkü çıkmam lazım. Neyse artık akşam gene okurum.
Kocaman öpüyom sizi kızlarr
kaptım kaptım ateşçi kızların topişine az girmedim. ayrıca çabuk kaparım.kısss kaptın sen bu ısı:)))))
10. gun gıttığımde 23 mm di yumurta
22 ıle 25 mm arasında çatlıomus yumurta
dediğin gıbı yaa o gun ya 11. gun çatladı sanırım:)))))
kıyamam sana yaa bilirim ne demek olduğunu ama geçecek diye düşün hepsi bi güne geliyo bitiyo. çok kafa kızlar değil ama fena da değil iş arkadaşlarım bugün görüşeceklerim.bu araada demek gezmeye gıdıosunnn
benım yerımede yee yaa
cok kadım doslarımla sole felekten bır gun çalasım var
dedıkodu yapıp gulesım var ama hepsı cok uzaklarda yaa
sızde cok uzaksınz hepınız:)))))9
İnanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:84::84::84:
Sabah sabah ne çok şey yazmışsınız. Bende anneme gidicem çıkmadan kızlara bir bakim dedim ama oda ne kaç sayfa birikmiş. Şaka gibi tamda okuyamadım çünkü çıkmam lazım. Neyse artık akşam gene okurum.
Kocaman öpüyom sizi kızlarr
kaptım kaptım ateşçi kızların topişine az girmedim. ayrıca çabuk kaparım.
kıyamam sana yaa bilirim ne demek olduğunu ama geçecek diye düşün hepsi bi güne geliyo bitiyo. çok kafa kızlar değil ama fena da değil iş arkadaşlarım bugün görüşeceklerim.
yaa işte topik ilk sıraya yükselcek ne sandınnnn
işte benim kapalı olan tüpün tarafındaki yumurtalık aktif. bu yüzden olmuyor. bir de enfeksiyondan o fimbria denen o ipliksi doku açık tüptede zarar görmüş olabilirmiş. biz ancak tüple olcaz yani...Adet dönemlerindeki hormonal değişiklikler nelerdir? Beyindeki hipofiz bezinden salgılanan Folikül uyarıcı hormon (FSH) ve Luteinize edici (LH) hormonları gonadotropin hormonları olarak isimlendirilir. FSH yumurtalıklarda folikül (yumurta içeren küçük sıvı dolu kesecik) oluşumunu uyarır. Folikül içindeki yumurtanın etrafındaki hücrelerden östrojen salgılanır. Östrojen rahmin iç tabakasının (endometrium) kalınlaşmasını sağlar. Östrojen kritik düzeye ulaşınca ani LH salınımı olur. Bu ani artış yumurtanın olgunlaşarak 36 saat sonra atılmasına yani yumurtlamaya neden olur. 28 günlük adet döneminde yumurtlama 13-14 üncü günlerde gerçekleşir. Yumurtlamadan sonra yumurtalıklardan progesteron adı verilen hormon salgılanmaya başlar. Gebelik gerçekleşirse progesteron ve östrojen artışı devam eder. Gebelik gerçekleşmediğinde ise östrojen ve progesteron düzeyi düşer ve buna bağlı olarak endometrium (rahmin iç tabakası) dökülür ve adet kanaması başlar.
Yumurta nasıl olgunlaşır ve salınır? Yumurta folikül olarak adlandırılan sıvı dolu keseciklerde bulunur. Folikül büyümeye başladığında içinde sıvı toplanır. Büyüklüğü 18-20 mm ulaşır ve LH yükselmesinden 36-38 saat sonra folikül çatlar. Ani LH artışı bir dizi hormonal reaksiyon başlatır ve folikülün kenarından açılan delikten yumurta salınır. Serbestleşen yumurta fallop tüplerinin fimbria adı verilen ipliksi yapıları tarafından içeri alınır.
Yumurtlama her adet döneminde aynı mı, yoksa değişik yumurtalıktan mı gerçekleşir? Her ay yumurtlamanın hangi yumurtalıktan gerçekleşeceği tamamen tesadüfidir. Yapılan ultrasonografik inceleme ile hangi yumurtalığın aktif olduğu tespit edilebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?