Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

ayy sormaa ben gecen ay dansoz kostumu yaptımm
shakıra kemerı vardı cıngılıı cıngıllı
yokk annem olmadı ıste yınee ama en azından renk oluo napalım canımm:)))))9

ayy yap cnm hem kolay hem de doyurucu oluıyor
ayy bu arad ahyrolsun ben gunlerdır ruyamda yılan göruorum yaa
okıuyan herkes hayırlara yorsun ama :))))
neye yoraarsan o olurmus ya

aaaaaa çok ilginç daha geçen gün ben evde yılan öldürdüm rüyamda. kafasını ezdim böle yazık can çekişti .çok üzüldüm öldürdüğüm için .annem öldürme öldürme yazık diyodu bende anneme anne bende öldürmeyi hiç istemiyorum ama bu zehirli yılan ve yiğen var ya evde (1,5 yaşında) onu sokar ne deriz sonra öldürmem lazım dedim ve öldürdüm.
var mı bi yorumun?

Son düzenleme:

Gizli düşmana, kadına, çocuğa, esenliğe, saltanata, beyliğe, kişinin geçimine;
dıo tabırlerde bız tabıı neye yoruoruzzz:)))))

bu araada demek gezmeye gıdıosunnn
benım yerımede yee yaa
cok kadım doslarımla sole felekten bır gun çalasım var
dedıkodu yapıp gulesım var ama hepsı cok uzaklarda yaa
sızde cok uzaksınz hepınız:)))))9

Adet dönemlerindeki hormonal değişiklikler nelerdir? Beyindeki hipofiz bezinden salgılanan Folikül uyarıcı hormon (FSH) ve Luteinize edici (LH) hormonları gonadotropin hormonları olarak isimlendirilir. FSH yumurtalıklarda folikül (yumurta içeren küçük sıvı dolu kesecik) oluşumunu uyarır. Folikül içindeki yumurtanın etrafındaki hücrelerden östrojen salgılanır. Östrojen rahmin iç tabakasının (endometrium) kalınlaşmasını sağlar. Östrojen kritik düzeye ulaşınca ani LH salınımı olur. Bu ani artış yumurtanın olgunlaşarak 36 saat sonra atılmasına yani yumurtlamaya neden olur. 28 günlük adet döneminde yumurtlama 13-14 üncü günlerde gerçekleşir. Yumurtlamadan sonra yumurtalıklardan progesteron adı verilen hormon salgılanmaya başlar. Gebelik gerçekleşirse progesteron ve östrojen artışı devam eder. Gebelik gerçekleşmediğinde ise östrojen ve progesteron düzeyi düşer ve buna bağlı olarak endometrium (rahmin iç tabakası) dökülür ve adet kanaması başlar.

Yumurta nasıl olgunlaşır ve salınır? Yumurta folikül olarak adlandırılan sıvı dolu keseciklerde bulunur. Folikül büyümeye başladığında içinde sıvı toplanır. Büyüklüğü 18-20 mm ulaşır ve LH yükselmesinden 36-38 saat sonra folikül çatlar. Ani LH artışı bir dizi hormonal reaksiyon başlatır ve folikülün kenarından açılan delikten yumurta salınır. Serbestleşen yumurta fallop tüplerinin fimbria adı verilen ipliksi yapıları tarafından içeri alınır.

Yumurtlama her adet döneminde aynı mı, yoksa değişik yumurtalıktan mı gerçekleşir? Her ay yumurtlamanın hangi yumurtalıktan gerçekleşeceği tamamen tesadüfidir. Yapılan ultrasonografik inceleme ile hangi yumurtalığın aktif olduğu tespit edilebilir

Sperm ne kadar zamanda üretilir? Spermin üretilmesi 60 gün, epididim adı verilen kanaldan geçmesi 10-14 gün alır.

Meni spermden başka neler içerir? Meni spermlerle beraber prostat ve diğer üreme bezlerinde oluşan sıvıları içerir. Seminal sıvı adı verilen bu sıvı spermin taşınmasına ve beslenmesine yardımcı olur.

Ejekülasyon (boşalma) sırasında neler olur? Penis kökündeki kasların kasılması ile penisden meni fışkırır. Meninin miktarı 1-6 ml arasında değişir. Ejekülasyon anında meni kıvamı koyudur. Prostat bezinden salgılanan enzimler 20-30 dakika içinde meninin sıvılaşmasını sağlar. Sperm rahim ağzı salgısına karışır ve beş dakikada yumurtalık kanallarına ulaşır.

İlişki sırasında ne kadar sperm salınır? Boşalma ile vajene 100-300 milyon arasında sperm bırakılır.

Yumurtanın döllenebilmesi için ne kadar sperme ihtiyaç var? Vajene boşalan spermlerden ancak 25-30 tanesi yumurtanın yakınına ulaşır. Bunlardan bir tanesi yumurtanın zarını delerek geçer ve yumurtayı döller.

Kadın vücudunda sperm ne kadar yaşayabilir? Normalde sperm vajende 2-4 saat yaşar, fakat ilişkiden 16 saat sonra bile vajenden alınan örneklerde canlı sperm görülebilir. Kadında enfeksiyon varsa yada ilişkide kayganlaştırıcı maddeler kullanılmışsa spermler daha kısa süre canlı kalır.

Cinsel perhiz ile sperm sayısı arttırılabilir mi? Boşalma olmazsa spermler belli bir süre sonra döllenme yeteneklerini kaybederler ve dejenere olurlar. Sperm sayısı artsa bile kalitesi değişmez, hatta bozulur. Önerilen cinsel perhiz süresi 2-5 gündür.

Hastalıklar sperm sayısını etkiler mi? Basit bir soğuk algınlığı bile sperm sayısını ve kalitesini bozar. Sperm analizi geçirilen hastalıklar göz önüne alınarak yapılmalı ve analizin sonucunun bozuk olduğu durumlarda üç ay sonra sperm analizi tekrarlanmalıdır.

Sigara ve alkol erkek üreme sağlığını etkiler mi? Sigara ve alkol erkek üreme sağlığını olumsuz etkiler. Sigara sperm sayısını ve hareketliğini azaltır. Alkol ise testesteron seviyesini azaltarak etkisini gösterir. Ayrıca alkolizm impotansın (iktidarsızlığın) önemli bir nedenidir.

Bazal vücut sısı çizelgesi nasıl tutulur, güvenilir midir? Bazal vücut ısısı sabah uykudan uyanıldığında ölçülen vücut ısısıdır. Adet kanamanızın başladığı günden itibaren sabahları vücut ısınızı ölçerek bu çizelgeyi hazırlayabilirsiniz. Isı dil altından termometre aracılığı ile ölçülerek not edilmelidir. Yemek yemek, içmek, ağzı çalkalamak ısıyı değiştirir. Size hekiminizin vereceği tablolara, gelecek ayki adet kanamanızın başlangıcına dek her sabah vücut ısınızı kaydetmeniz gerekir. Bu tabloyu hazırladığınızda adet döneminizin ikinci yarısında vücut ısınızın 1-1.5 derece daha yüksek olduğunu görürsünüz. Vücut ısısı yumurtlama gerçekleştikten sonra progesteron hormonunun etkisi ile yükselir, ve gebelik gerçekleşirse yüksek olarak devam eder. Yumurtlamanın olmadığı vakalarda vücut ısısında da pek değişiklik olmaz. Bu yöntem yumurtlamanın olup olmadığının tespit edilmesi için kullanılan çok kaba bir yöntemdir. Bazı vakalarda yumurtlama olduğu halde vücut ısısında artış olmayabilir. Bu tablolara göre cinsel ilişkinin zamanını belirlemek bazen yanıltıcı olabilir. Günümüzde yumurtlamanın tespit edilmesinde daha hassas testler kullanılmaktadır

İnanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa :84::84::84:
Sabah sabah ne çok şey yazmışsınız. Bende anneme gidicem çıkmadan kızlara bir bakim dedim ama oda ne kaç sayfa birikmiş. Şaka gibi tamda okuyamadım çünkü çıkmam lazım. Neyse artık akşam gene okurum.
Kocaman öpüyom sizi kızlarr

evettt canım azmettık sayfayı sabıt kısma tasıyacaz boyle gıderse:))))
gule gule cnm

kısss kaptın sen bu ısı:)))))
10. gun gıttığımde 23 mm di yumurta
22 ıle 25 mm arasında çatlıomus yumurta
dediğin gıbı yaa o gun ya 11. gun çatladı sanırım:)))))
kaptım kaptım ateşçi kızların topişine az girmedim. ayrıca çabuk kaparım.
kıyamam sana yaa bilirim ne demek olduğunu ama geçecek diye düşün hepsi bi güne geliyo bitiyo. çok kafa kızlar değil ama fena da değil iş arkadaşlarım bugün görüşeceklerim.

yaa işte topik ilk sıraya yükselcek ne sandınnnn

bende yukara faydalı bılgılerı paylaştım
ayrıntılar fılan var :))
bızde gun yapıoz sırf bı aktıvıte olsun ama
mıllet coocuğuna basıstırmaktan pek muhabbet edemıo
hem agzından hem baska yerleınden basacaklar coocuklara elelrınden gelse:)))))
sınır olup gelıorum yanı hepsunde 1-2 coocuk vıyak vıyak:))))
dokulen caylar kırılan bardaklar:)))))

işte benim kapalı olan tüpün tarafındaki yumurtalık aktif. bu yüzden olmuyor. bir de enfeksiyondan o fimbria denen o ipliksi doku açık tüptede zarar görmüş olabilirmiş. biz ancak tüple olcaz yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…