- Konu Sahibi umutbizimolsun
-
- #3.601
işte benim kapalı olan tüpün tarafındaki yumurtalık aktif. bu yüzden olmuyor. bir de enfeksiyondan o fimbria denen o ipliksi doku açık tüptede zarar görmüş olabilirmiş. biz ancak tüple olcaz yani...
ayyy bizim azcık spermimiz nasıl ulaşsın yumurtaya. bi de enfeksiyon var bende hepsi ölüyodur yazık. benim iyice moralim bozuldu bu yazılardan yaaaaaa gidip tüp yapmaktan başka çarem yok benimSperm ne kadar zamanda üretilir? Spermin üretilmesi 60 gün, epididim adı verilen kanaldan geçmesi 10-14 gün alır.
Meni spermden başka neler içerir? Meni spermlerle beraber prostat ve diğer üreme bezlerinde oluşan sıvıları içerir. Seminal sıvı adı verilen bu sıvı spermin taşınmasına ve beslenmesine yardımcı olur.
Ejekülasyon (boşalma) sırasında neler olur? Penis kökündeki kasların kasılması ile penisden meni fışkırır. Meninin miktarı 1-6 ml arasında değişir. Ejekülasyon anında meni kıvamı koyudur. Prostat bezinden salgılanan enzimler 20-30 dakika içinde meninin sıvılaşmasını sağlar. Sperm rahim ağzı salgısına karışır ve beş dakikada yumurtalık kanallarına ulaşır.
İlişki sırasında ne kadar sperm salınır? Boşalma ile vajene 100-300 milyon arasında sperm bırakılır.
Yumurtanın döllenebilmesi için ne kadar sperme ihtiyaç var? Vajene boşalan spermlerden ancak 25-30 tanesi yumurtanın yakınına ulaşır. Bunlardan bir tanesi yumurtanın zarını delerek geçer ve yumurtayı döller.
Kadın vücudunda sperm ne kadar yaşayabilir? Normalde sperm vajende 2-4 saat yaşar, fakat ilişkiden 16 saat sonra bile vajenden alınan örneklerde canlı sperm görülebilir. Kadında enfeksiyon varsa yada ilişkide kayganlaştırıcı maddeler kullanılmışsa spermler daha kısa süre canlı kalır.
Cinsel perhiz ile sperm sayısı arttırılabilir mi? Boşalma olmazsa spermler belli bir süre sonra döllenme yeteneklerini kaybederler ve dejenere olurlar. Sperm sayısı artsa bile kalitesi değişmez, hatta bozulur. Önerilen cinsel perhiz süresi 2-5 gündür.
Hastalıklar sperm sayısını etkiler mi? Basit bir soğuk algınlığı bile sperm sayısını ve kalitesini bozar. Sperm analizi geçirilen hastalıklar göz önüne alınarak yapılmalı ve analizin sonucunun bozuk olduğu durumlarda üç ay sonra sperm analizi tekrarlanmalıdır.
Sigara ve alkol erkek üreme sağlığını etkiler mi? Sigara ve alkol erkek üreme sağlığını olumsuz etkiler. Sigara sperm sayısını ve hareketliğini azaltır. Alkol ise testesteron seviyesini azaltarak etkisini gösterir. Ayrıca alkolizm impotansın (iktidarsızlığın) önemli bir nedenidir.
ayyy bizim azcık spermimiz nasıl ulaşsın yumurtaya. bi de enfeksiyon var bende hepsi ölüyodur yazık. benim iyice moralim bozuldu bu yazılardan yaaaaaa gidip tüp yapmaktan başka çarem yok benimama topik için iyi oldu daha çok insan gelecek :))))))
bende yukara faydalı bılgılerı paylaştım
ayrıntılar fılan var :))
bızde gun yapıoz sırf bı aktıvıte olsun ama
mıllet coocuğuna basıstırmaktan pek muhabbet edemıo
hem agzından hem baska yerleınden basacaklar coocuklara elelrınden gelse:)))))
sınır olup gelıorum yanı hepsunde 1-2 coocuk vıyak vıyak:))))
dokulen caylar kırılan bardaklar:)))))
anlamadım burayı
bizde çocuk pek getirilmiyo gezmelere bu yüzden......ben diyrum benim yok çekemem sizinkini:)))))
2 embriyoyu hep düşünüyodum napıcaz bakalım.
nasıl yani şans anlamında mı ikiye katlıyo diyosun. ama bu sefer de ya ikiz olursa annecimmmm......sankı coocuk evde bısey yemıomus gıbı
sunuda ye bunu yaa cookların arasından kosusuturuolar:))) ayy keske getırmeseler
ama dısarda yapacakısız artık orda kossunlar peşlerınden ahahahha
evet cnm mutlaka onu konus cunku sanı ıkıye katlıo cıft embryo
pisikletımız kuruluo ıcerde:))))))
yenı trendmıs hem yurume bandı gıbı hem merdıven cıkıomussun gıbı
hemde bısıklete bınıomussun gıbı kasları çalıstıromus:))
kurulsunda açılış yapayım bende
ıkızler nereye gıttın :)))))
nasıl yani şans anlamında mı ikiye katlıyo diyosun. ama bu sefer de ya ikiz olursa annecimmmm......
burdayım ben
merdiven çıkma hareketi biraz dizler için zararlı olabiliyomuş dikkat edin.
preseed im geldihemde 4 günde ingiltereden.ama kaç g çekcez tüpe 4 mü?
evet kusumm sans anlamında ıkıye katlıo ben yıne
harf hatası yapmısım:))
ayy olsun kız ıkız olsunn sağlıklı olsunda :)))
tek embriyonun sansı %35
ılk denemde olması bıraz zor oluo
ama embrıyolardan bırı tutunamasa diğeri tutunuo
3 ml kadar yeterlı cnm 4 cok oluo cıkıo gereksız yere:))))
haydıı hayrolsun bakalım ugurlu gelsın:)
ikizlere nasıl bakcaz kız abovvv....... aman olsunda ...... korkuyom nasıl olcak bu işler......bakalım 2 tane konusu nasıl olacak.......
yaa ben ruyamda ıkı tane kız gordum ıkız sarı saclı
bakalım kıme cıkacak:)))))
ayy olsunda bakıcı tutarız kız doğdukları ılk gunden yeterkı saglıcakl olsun doğsunlar:))))
bana da çıksın sana daaaaaaaaaaa bizim aile ikiz dolu hem insanlar garipsemez.......
hımmmm koca evde olursa önemli iş olur tabii ben napıyım hala aynı paspallıkta evi topluyorum mola verdim kendimetamam kusum onemlı ısımız vardııı:))))))
öptümmmmm
oh oh sabah gribal durumumdan çok üşüyodum şimdi askılıya geçtim ama yine tipim dağınık:44:ayy herks ustundekılerıı soyluoooo
ben soylemıııım sımdı ama:)))))))))9
ahahahah
kız bizim buralara mı geliyosunuz acaba. site falan adı biliyon mu?
yalnız şimdiden böyle oturuyosan kışa daha serince olur.
QUOTE]
ya tam bilmiyorum bizim arkadaşlar oraya taşındılar ev ziyaretine gitcez evka 4 sanırım yafrum ev çok güzel güneş görüyi üşüncek hava yok henüz ama ben üşüyorum atlatamadım bu hafta hiç sporumuza da gidemedik kocaya söylüyom o kadar para verdik gidek hiç olmazsa bi hamama girek diyom ha haahhhhaaa yandı paracıklar mafettin beni boğaz gıcırtısı
orası kesindir zaten erkeklerin keyfi hep yerinde ama yine de bi daha dünyaya gelsem yine kadın olmak isterridum zaten bazen kuruluk oluyo görev gibi olunca bişiye benzemiyo iyi olcak bu inş.yok kıs mal gıbı beklemeyın yatak konumda olduun ıcın akmıo bıd zaten tuplee taa servıkse
kadar sokuosun:))))cıkmıo yanı rahat olun sekerım tam hazır olunca sıkın erkeklerde cok daha fazla zevk alıo:))
ayy ııce utanmaz oldum hee
çok katılıyorum umutcum benin bebek tuttuğunda biz tüpe gitcez diye epey salldıydık bi de hamiş olunca sevişme olmaz diye ben o ay yeni ciciler aldıydım işe yaradıydı bu ay da yle yapacam ovulasyonu bulcam pressdi sıkcam pu ha haaaa kırmızı noktaaaayy sorma sekerım bu bbek bızı palyacoya cevırdı
her renk her model gecelık aldım en sexılerınden:))))))
sırd dıdım su ıs gorev gıbı olmasın bıraz duygu katalım
bıde erkek ne kadar ıhtıraslı olursa sperm cıkısı okadar cok oluomus.)))
esımın ddoktoru soyledı ben gırdım yerın dıbıne:)))9
en azından bebek dışında bi işe yarıyo kocalara da görev gibi gelmez. e utanmaz olduk bebeler sayesindeartık bebekler de utanmaz doğcak :)))
olsunda utanmaz olsun benim içime de kız bebek doğuyo ve bilşi söyleyeyim ama ben umutluyum yaklaştık birimiz hamiş olacak artık topiğimizin yeni bebesi seviyoruz seniiiiiiii
hadi yaaaa öylemiymiş biraz içgüdüsel olarak tahmin ediyorum tutku ihtiras ve bebek ilişkisi olduğunu.üfff yeni fantaziler geliştirmek lazım gelir bu durumda h
:
yorumu yapmışınız bana gerek kalmamış ama ben de hayırdır inşallah rüyamda fare gibi bişeyi sol mememle emzirdiydimayy yap cnm hem kolay hem de doyurucu oluıyor
ayy bu arad ahyrolsun ben gunlerdır ruyamda yılan göruorum yaa
okıuyan herkes hayırlara yorsun ama :))))
neye yoraarsan o olurmus ya
kocam geldi adama dedim ki ay ne çabukkk o da dumur oldu pot kırdım kızlar ay elim ayama dolandı hızlı yazcam diye sonra gene girerim
aaaaaa çok ilginç daha geçen gün ben evde yılan öldürdüm rüyamda. kafasını ezdim böle yazık can çekişti .çok üzüldüm öldürdüğüm için .annem öldürme öldürme yazık diyodu bende anneme anne bende öldürmeyi hiç istemiyorum ama bu zehirli yılan ve yiğen var ya evde (1,5 yaşında) onu sokar ne deriz sonra öldürmem lazım dedim ve öldürdüm.
var mı bi yorumun?
kısss kaptın sen bu ısı:)))))
10. gun gıttığımde 23 mm di yumurta
22 ıle 25 mm arasında çatlıomus yumurta
dediğin gıbı yaa o gun ya 11. gun çatladı sanırım:)))))
bende yukara faydalı bılgılerı paylaştım
ayrıntılar fılan var :))
bızde gun yapıoz sırf bı aktıvıte olsun ama
hem agzından hem baska yerleınden basacaklar coocuklara elelrınden gelse:)))))
sınır olup gelıorum yanı hepsunde 1-2 coocuk vıyak vıyak:))))
dokulen caylar kırılan bardaklar:)))))
anlamadım burayı
bizde çocuk pek getirilmiyo gezmelere bu yüzden......ben diyrum benim yok çekemem sizinkini:)))))
2 embriyoyu hep düşünüyodum napıcaz bakalım.
utangaçlardır belkialışırlar
hımmmm koca evde olursa önemli iş olur tabii ben napıyım hala aynı paspallıkta evi topluyorum mola verdim kendime
oh oh sabah gribal durumumdan çok üşüyodum şimdi askılıya geçtim ama yine tipim dağınık:44:
kız bizim buralara mı geliyosunuz acaba. site falan adı biliyon mu?
yalnız şimdiden böyle oturuyosan kışa daha serince olur.
QUOTE]
ya tam bilmiyorum bizim arkadaşlar oraya taşındılar ev ziyaretine gitcez evka 4 sanırım yafrum ev çok güzel güneş görüyi üşüncek hava yok henüz ama ben üşüyorum atlatamadım bu hafta hiç sporumuza da gidemedik kocaya söylüyom o kadar para verdik gidek hiç olmazsa bi hamama girek diyom ha haahhhhaaa yandı paracıklar mafettin beni boğaz gıcırtısı
orası kesindir zaten erkeklerin keyfi hep yerinde ama yine de bi daha dünyaya gelsem yine kadın olmak isterridum zaten bazen kuruluk oluyo görev gibi olunca bişiye benzemiyo iyi olcak bu inş.
çok katılıyorum umutcum benin bebek tuttuğunda biz tüpe gitcez diye epey salldıydık bi de hamiş olunca sevişme olmaz diye ben o ay yeni ciciler aldıydım işe yaradıydı bu ay da yle yapacam ovulasyonu bulcam pressdi sıkcam pu ha haaaa kırmızı noktaaa
yorumu yapmışınız bana gerek kalmamış ama ben de hayırdır inşallah rüyamda fare gibi bişeyi sol mememle emzirdiydim
kocam geldi adama dedim ki ay ne çabukkk o da dumur oldu pot kırdım kızlar ay elim ayama dolandı hızlı yazcam diye sonra gene girerim
valla +18 olduk topıkcek:)))
ama napalım oda etkılıo nasılsa
aa bu arada benım kayınvalıdelerde evkalarda oturuo:)))))
gecen ay bızıme cok görev gıbı olunca sıkıldım ya
dedım bırbırımızden soğuyacaz boyle gderse
bu ay cok oyle olmadı bı de dr a gıttım
mm soyledı ya yumurtanın daha nokta atısı oldu
bakalım tutcekmi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?