Tüp bebeğe başlayacağız

selcanevrenn20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2020
1.274
1.048
83
33
Kızlar iyi akşamlar
Yaklaşık 2 yıldır deniyoruz. Bir sonuca varamadık.
Artık tüp bebeğe başlamak istiyorum
İstanbul Anadolu yakasındayım.
Medical park pendik de taner günay diye bir dr buldum. Bayramdan sonra için randevu aldım.
Bu süreçte neler yaşadınız ?
Ne yapmam gerekli ?
Neler yapmamalıyım ?
Deneyimli olan arkadaşlarım deneyimlerini paylaşmasını rica ederim.
Şimdiden teşekküf ederim.

Merhaba aynı durumdayız ben de devlette başlayacağım bayram sonrası. Ben dahiliyeye gittim bütün değerlerime baktırdım size de tavsiye ederim. Demir eksikliği ve d vitamini eksikliği varmış şimdi takviye kullanıyorum. İnşaAllah tutar 🌹

Merhaba aynı durumdayız ben de devlette başlayacağım bayram sonrası. Ben dahiliyeye gittim bütün değerlerime baktırdım size de tavsiye ederim. Demir eksikliği ve d vitamini eksikliği varmış şimdi takviye kullanıyorum. İnşaAllah tutar 🌹
Umarım güzel sonuçlar alırız.
Ne güzel bak beraber bu süreci takip edebiliriz.
Önce dahiliyeye mi gitmek gerekiyor ? Ben bunh bilmiyordum

Kızlar iyi akşamlar
Yaklaşık 2 yıldır deniyoruz. Bir sonuca varamadık.
Artık tüp bebeğe başlamak istiyorum
İstanbul Anadolu yakasındayım.
Medical park pendik de taner günay diye bir dr buldum. Bayramdan sonra için randevu aldım.
Bu süreçte neler yaşadınız ?
Ne yapmam gerekli ?
Neler yapmamalıyım ?
Deneyimli olan arkadaşlarım deneyimlerini paylaşmasını rica ederim.
Şimdiden teşekküf ederim.
doktorunu iyi seçmelisin ve ona güvenmelisin. 100 tane doktorada gitsen hepsi farklı yorum yapar. Zaman ve para kaybına neden olur (tecrübeyle sabit). para israfını iyi yönetmen gerekiyor. tabiiki öncesinde (beslenme) özellikle gluteni az sebzeyi bol ve temiz beslenmeyi benimsemek. bol şans

İnşaAllah canım. Gitmek gerekmiyor ben kendi isteğimle gittim. Ama bakılmasında fayda var. Demir eksikliği, vitaminler, tiroid, prolaktin hepsine baktırdım
Öyleyse bende bayramdan sonra gidim de hepsine bi baktırayım
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.
Bu süreçte birlikte olalım yardım edelim birbirmizs
Sen ne zaman başlıyorsun

doktorunu iyi seçmelisin ve ona güvenmelisin. 100 tane doktorada gitsen hepsi farklı yorum yapar. Zaman ve para kaybına neden olur (tecrübeyle sabit). para israfını iyi yönetmen gerekiyor. tabiiki öncesinde (beslenme) özellikle gluteni az sebzeyi bol ve temiz beslenmeyi benimsemek. bol şans
Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Evet biraz araştırdım. Medical park pendikte bir tane buldum.
Bayramdan sonra randevu aldım. Başlayacağım bu sürece…
Beslenme konusunda doğru söylüyorsunuz. Biraz sağlıkşı şeylere ağırlık vermem gerektiğini duydum.
Şekeri nasıl çıkartıcam bilmiyorum ama ayrılmam gerekli ondan sanırım 🥲

Sigara içiyorsanız bırakmalısınız, sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz, diş tedavisi gerekiyorsa onları tüp bebeğe başlamadan tedavi ederseniz daha iyi olur sizin için hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Sigara içiyorsanız bırakmalısınız, sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz, diş tedavisi gerekiyorsa onları tüp bebeğe başlamadan tedavi ederseniz daha iyi olur sizin için hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Sigara kullanmıyorum canım.
O tarz zararlı alışkanlıklarım yok.
Eşim kullanıyor ona da artık baskı yapıyprum. Bayramdan dönünce bitmiş olacak diye…
Biraz tatile gidicem kafamı biraz dağıtıp iyi dönmek istiyorum. Bu tatil beni resetleme için güzel olacak diye düşüniyırum…
Çok yoruldum artık 3 yıldır.

Öyleyse bende bayramdan sonra gidim de hepsine bi baktırayım
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.
Bu süreçte birlikte olalım yardım edelim birbirmizs
Sen ne zaman başlıyorsun
Olur canım bayram sonrası gel dedi beklenen adet tarihim 27 temmuz duruma göre bakıcaz bir iki gün sarkabilir. Senin ne zaman?

Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Evet biraz araştırdım. Medical park pendikte bir tane buldum.
Bayramdan sonra randevu aldım. Başlayacağım bu sürece…
Beslenme konusunda doğru söylüyorsunuz. Biraz sağlıkşı şeylere ağırlık vermem gerektiğini duydum.
Şekeri nasıl çıkartıcam bilmiyorum ama ayrılmam gerekli ondan sanırım 🥲
daha yeni başladığın için sürece imkansız gibi geliyor ama süreç uzarsa öyle bir bırakıcaksınki :D bir kaç denemede olmayınca keşke başta bıraksaydım diyeceksin. yapılan tüm tetkikler, tahliller sonrasında eşine sigara baskısı yap bence. çünkü onları baskı altına alınca gerilimli süreç yaşıyorsun. bir sorun yoksada rahat bırak tabi sigarayı bırakması iyi birşey ama baskı çok etkileyen bir faktör

Geçmiş olsun.. ben de bu süreçlerden geçtim. iki defa yumurta toplama, 1 histeroskopi, 2 defa embriyo kondu. ilki kimyasal gebelik oldı. şimdi 2. tuttu çok şükür.
Genel tavsiye herkesin dediği gibi sağlıklı yaşam. ama abartmaya da gerek yok. ben avokado yiyordum düzenli olarak iyi gelmişti. bu süreçte eşim de vitaminler kullandı.
Yürüyüş spor vs tavsiye ederim. stresi de azaltır.
Uzun bir süreç olduğunu unutmayın. zaman zaman psikolojiniz alt üst olacak ama güçlü durmaya çalışın. sonucu çok güzel çünkü.
En önemlisi lütfen ama lütfen bebek de bebek, tutacak mı tutmayacak mı gibi düşünceleri tamamen atın kafanızdan. düşündükçe moralinizi bozdukça olma ihtimali kesinlikle azalıyor bence. biraz oluruna bırakmak lazım. benim 2. işlemim 3 ay ötelendi. bir türlü rahmim hazır olmadı. ben de iyice bırakmıştım kendimi. 3. ay doktorum artık hazırız dedi. o ara embriyo kondu vs o süreç hiç hazırlıklı olmadığım için çok çabuk ve olumlu geçti.

Geçmiş olsun.. ben de bu süreçlerden geçtim. iki defa yumurta toplama, 1 histeroskopi, 2 defa embriyo kondu. ilki kimyasal gebelik oldı. şimdi 2. tuttu çok şükür.
Genel tavsiye herkesin dediği gibi sağlıklı yaşam. ama abartmaya da gerek yok. ben avokado yiyordum düzenli olarak iyi gelmişti. bu süreçte eşim de vitaminler kullandı.
Yürüyüş spor vs tavsiye ederim. stresi de azaltır.
Uzun bir süreç olduğunu unutmayın. zaman zaman psikolojiniz alt üst olacak ama güçlü durmaya çalışın. sonucu çok güzel çünkü.
En önemlisi lütfen ama lütfen bebek de bebek, tutacak mı tutmayacak mı gibi düşünceleri tamamen atın kafanızdan. düşündükçe moralinizi bozdukça olma ihtimali kesinlikle azalıyor bence. biraz oluruna bırakmak lazım. benim 2. işlemim 3 ay ötelendi. bir türlü rahmim hazır olmadı. ben de iyice bırakmıştım kendimi. 3. ay doktorum artık hazırız dedi. o ara embriyo kondu vs o süreç hiç hazırlıklı olmadığım için çok çabuk ve olumlu geçti.
Güzel yorumların için teşekkür ederim canım
Allah sağlıklı şekilde kucağına aldırsın canım

Süreci merak eden arkadaşlarım için bildireyim.
Pazartesi dr gittim.
Yumurtlama testi yaptı. Normal şekilde çıktı.
Amh testi yaptı 2.48 gayet iyi dedi
Haftaya adetin 8.gününde hsg çekileceğim. Umarım buda iyi çıkar 🙏🏼
Önce aşılama deneyelim dedi. Olumsuz olması durumunda tüp bebepe yöneliriz dedi.
Sizce aşılama tutma ihtimali yüksek midir ?
Bu arada 30 yaşındayım…

Back
X