• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebeğiniz kaçıncı denemede tuttu?

Çok teşekkür ederim 🙏🏼 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim de elimde kala kala en son 6 hücreli 3. Gün embriyosu kaldı. Bir kez daha opu işlemi geçirirsem 4. Olacak.
Çok teşekkür ederim🙏🏻 Şuan olumsuza hiç odaklanmayın. Benim de sadece 2 embriyom kalmıştı. Çift transfer edildi. Olmazsa nasıl yapacağım diyordum. İnşallah sizin de güzel geçer süreciniz🥰

Sebepsiz infertilite
Kımse bır sebep bulamadı.
Doktorum Tolga Ecemiş.
Tolga hocam ılk gıttıgımde bana sağlıklı embrıyo ver bak nasıl doğuracaksın demişti. Dedıgı gibi de oldu. Şükürler olsun.
Keşke onunla yolum daha önce kesişseydi. Ama zaman tabi. Yaşayacaklarımız varmış.
5. Gün embriyosu tek embrıyo transfer oldum. Onda da kızım oldu şükürler olsun. Hepınıze nasip olsun
Bu yolda yürümüş biri olarak Rabbim kucağınızı boş koymasın tedavılerınız olumlu olsun inşallah🌺
İyi ki varsınız teşekkür ederim bütün kadın arkadaşlarım adına. Bu sürece girmeden önce anlayamazdım uzaktan üzülürdüm sadece ama şuan tüm anne olmak isteyenlerin acısını kalbimde hissediyorum. Tüp bebek merkezinde gördüğüm kadınların hepsine dua ediyorum. Tolga ecemiş hangi şehirdeydi

İyi ki varsınız teşekkür ederim bütün kadın arkadaşlarım adına. Bu sürece girmeden önce anlayamazdım uzaktan üzülürdüm sadece ama şuan tüm anne olmak isteyenlerin acısını kalbimde hissediyorum. Tüp bebek merkezinde gördüğüm kadınların hepsine dua ediyorum. Tolga ecemiş hangi şehirdeydi
Sizde öyle teşekkür ederim❤️
Bizi bizden başka kimse anlayamaz.
Tolga hoca Ankara’da
Bu süreçteki herkesin yolu ona bir kez düşmeli diye düşünüyorum 🙏🏻🌺

Çok teşekkür ederim🙏🏻 Şuan olumsuza hiç odaklanmayın. Benim de sadece 2 embriyom kalmıştı. Çift transfer edildi. Olmazsa nasıl yapacağım diyordum. İnşallah sizin de güzel geçer süreciniz🥰
Zaman içerisinde umutlar o kadar azalıyor ki. Eski doktorumun anlattığı bir hikaye vardı. Hastasının birkaç tane kaliteli 5. Gün embriyosu tutmamış en son 1 tane kötü kalite 3. Gün embriyosu kalmış. Doktor demiş ki bunu transfer etmeyelim yeniden opu yapalım. Kadıncağız artık maddi olarak tükendiğini söylemiş ve son kalan kötü kalite embriyo transfer edilsin istemiş. O embriyo tutunmuş. İnşallah bir mucize de benim başıma gelir.

Zaman içerisinde umutlar o kadar azalıyor ki. Eski doktorumun anlattığı bir hikaye vardı. Hastasının birkaç tane kaliteli 5. Gün embriyosu tutmamış en son 1 tane kötü kalite 3. Gün embriyosu kalmış. Doktor demiş ki bunu transfer etmeyelim yeniden opu yapalım. Kadıncağız artık maddi olarak tükendiğini söylemiş ve son kalan kötü kalite embriyo transfer edilsin istemiş. O embriyo tutunmuş. İnşallah bir mucize de benim başıma gelir.
Ne kadar güzel hıkaye. İnşallah gönlünüzden geçen olsun♥️ Umut konusunda da o kadar haklısınız ki🥺 doktorum hücre sayısına da takılmayın dedi. Siz ne zaman transfer olacaktınız

Ne kadar güzel hıkaye. İnşallah gönlünüzden geçen olsun♥️ Umut konusunda da o kadar haklısınız ki🥺 doktorum hücre sayısına da takılmayın dedi. Siz ne zaman transfer olacaktınız
Ben regl olduğumda gideceğim. Galiba 1-2 ay baskılama yapılacak endometriozis için daha sonra transfer. Artık o kadar umudumuz yok ki eşimle bu embriyoyu transfer ettirmesek mi diye düşünüyoruz. Kötü kalite gibi geliyor ama işte mucize hikayeleri de var

Ben regl olduğumda gideceğim. Galiba 1-2 ay baskılama yapılacak endometriozis için daha sonra transfer. Artık o kadar umudumuz yok ki eşimle bu embriyoyu transfer ettirmesek mi diye düşünüyoruz. Kötü kalite gibi geliyor ama işte mucize hikayeleri de var
Evet ama denemezseniz de ilerde acaba der misiniz. Ben de 7 hücreyi falan duydugumda sıkıntılı olduğunu düşünmüştüm. Olcağı varsa oluyor sanırım🥹

Gerçek bir mucize yaşamışsınız ne güzel🙏🏼 tek sorun sperm morfolojisi miydi sizin. Bize bu morfoloji ve dna hasarı ile doğal yolla gebelik neredeyse imkansıza yakın dediler.
Eşimin morfoloji 2ydi benim rahîm ağzından ameliyat geçmişim kanser hücreleri çoğalması sonucu leep amelîyati olmuştum çikolata kisti geçmişim vardı kanamalarım çok uzun sürerdi falan kan pıhtılaşmam da var doğum yapana kadar iğne vuruldum zaten ilk iki transfer tutmadı 3. De rahim içi prp ve yapıştırıcı ayrı bir işlem yaptılar o şekilde tuttu

Ilk denemede pgtli embriyo ile tuttu benim. Endometriozisim var sizin gibi. Eşimde de spermde hız yok morfoloji de kötü. Bizim hikayemiz bambaşka sebeplerden malesef kötü bitti ama bebeğim tek denemede annesinin endolu rahmine sıkı sıkı tutunmuştu 🥲 kıstım de gebeliğin 4.ayi civarı kayboldu 🙏🏼 Allah gönlünüze göre versin insallah 🩵

Eşimin morfoloji 2ydi benim rahîm ağzından ameliyat geçmişim kanser hücreleri çoğalması sonucu leep amelîyati olmuştum çikolata kisti geçmişim vardı kanamalarım çok uzun sürerdi falan kan pıhtılaşmam da var doğum yapana kadar iğne vuruldum zaten ilk iki transfer tutmadı 3. De rahim içi prp ve yapıştırıcı ayrı bir işlem yaptılar o şekilde tuttu
3. Kaybedince kürtaj oldum ve doktora hocam korunmalı mıyım dedim 🥲 hani ameliyat ya ne bileyim hamile kalır mıyım diye düşündüm bilmiyorum doktor da gerek yok zTen bu sayilarla hamile kalamazsin dedi bende imkansız mı dedim imkansız dedi

8nci denemede tuttu 5ab 5bb embriyo.idi inşallah kolaylıkla sağlıkla olur ikizlerim şuan 2 yaşında.
3 düşük 3 kimyasal yaşadım 2.opu oldum yaklaşık 14 embriyo filan denemiş oldum ngsli.embriyo da 2 kere denedim ama nasip genetiksiz sağlıkla doğdu.

8nci denemede tuttu 5ab 5bb embriyo.idi inşallah kolaylıkla sağlıkla olur ikizlerim şuan 2 yaşında.
3 düşük 3 kimyasal yaşadım 2.opu oldum yaklaşık 14 embriyo filan denemiş oldum ngsli.embriyo da 2 kere denedim ama nasip genetiksiz sağlıkla doğdu.
Yani genetikli yaptırdıklarınız düşük mü oldu

Ilk denemede pgtli embriyo ile tuttu benim. Endometriozisim var sizin gibi. Eşimde de spermde hız yok morfoloji de kötü. Bizim hikayemiz bambaşka sebeplerden malesef kötü bitti ama bebeğim tek denemede annesinin endolu rahmine sıkı sıkı tutunmuştu 🥲 kıstım de gebeliğin 4.ayi civarı kayboldu 🙏🏼 Allah gönlünüze göre versin insallah 🩵
Pgtli embrio tutma ihtimali daha mı yüksek?

Pgtli embrio tutma ihtimali daha mı yüksek?
Olasılık olarak o gözle bakiliyormus evet, en başta genetik olarak sağlıksız embriyolar transfer edilmemiş oluyor çünkü. Ama rahimden kaynaklı tutunmama ihtimali de var tabiki

İlkinde ersöz bey ile birlikteydik o da tavmergenle çalışıyordu. Biz de embriyolar için laboratuvarı suçladık ve değişime gittik. Son denememizi bahçecide yaptırdık türkiyenin en iyisi avrupada bile ilk 7de yer aldığı söyleniyor. Üzüntümüz de bundan yani daha nerede yaptırabiliriz inanın bilmiyorum.
Merhaba ben de benzer yollardan ve benzer merkezlerden geçtim 4. Tedavide oldu benim de en son hangi bahçeci de yaptırdınız ?

Olasılık olarak o gözle bakiliyormus evet, en başta genetik olarak sağlıksız embriyolar transfer edilmemiş oluyor çünkü. Ama rahimden kaynaklı tutunmama ihtimali de var tabiki
Ama sağlıklı embriyoyu bulup transfer etmek mantıklı cidden.

Ama sağlıklı embriyoyu bulup transfer etmek mantıklı cidden.
Bizim beş embriyomuzdan ucu sagliksiz ikisi sağlıklı gelmişti. Genetik baktirmasaydik dizilimi kötü olanlardan başlayacaktık çünkü grade olarak daha iyilerdi. Sağlıksız gelenler 5aa 5ab 4aa idi. Sağlıklı gelenler 3ab ve 3bb :)

bu işler nasip kısmet işi öncelike bunu kabul etmek lazım. Neye inanırsınız bilmem ama işte olacağı varsa oluyor, yoksa da ne yapsanız boş. Kendimden örnek vereyim, 3 kere üst üste pgt normal embriyo transfer edildi ve hepsi 5aa 5ab kaliteydi. Sonuç hüsran. Pgt normal 3 ardışık denemede gebe kalma ihtimali %95 miş ve ben hamile kalamadım. Kısmet 6. denemeyeymiş.

Takılmayın ihtimallere falan bakın benim durumumda ben ilk üç denemede hamile kalmalıydım ama işte olmadı. Benim ileri yaş yüzünden tüp bebek tedavisi gördük, eşimde adı konmuş bir sorun yoktu. Başta olur sizin bebeğiniz denmişti, 3 yıl uğraştık.

Bebeğin dünyada kısmeti varsa 1 tane sağlıklı yumurta 1 tane sağlıklı sperm yeter. Bilim de bir yerde tıkanıyor, tüp bebekte max en iyi ihtimal pgt normal embriyo ile %50-60. Gerisi de nasip kısmetmiş yaşadım gördüm.

Dileyem herkesin nasibinde olsun inşallah.

İnşallah ilk denemenizde pozitif görürsünüz 🙏🏼♥️ 3 senedir doğal yolla mı deniyordunuz
1 sene doğal denedik olmadı spnra kontrole gittik eşimde varikosel çıktı. Hız ve sayı düşük. Ameliyat oldu ocakta düzelme olmadı. Aşılama yaptırdık tıtmadı tüp bebeğe geçtik Ekim sonu kasım başı transfer olacak inş 2. Regli bekliyorum. Bu süreç daha uzun ama kısa özetledim 😅

Back
X