- 21 Kasım 2022
- 748
- 834
- 33
Hiç bilgim yok kaç hücreli olduğundan. Ama bakın bizde 4aa tutmazken 3aa tuttu. Bir yerden sonra nasip bu işler..sağlıkla büyütün bebeğinizi3aa kaç hücreli oluyor. Bizde yalnızca 1 adet 3. Gün 6 hücre kaldı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiç bilgim yok kaç hücreli olduğundan. Ama bakın bizde 4aa tutmazken 3aa tuttu. Bir yerden sonra nasip bu işler..sağlıkla büyütün bebeğinizi3aa kaç hücreli oluyor. Bizde yalnızca 1 adet 3. Gün 6 hücre kaldı
Umut oldunuz çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız içinIlk denemede pgtli embriyo ile tuttu benim. Endometriozisim var sizin gibi. Eşimde de spermde hız yok morfoloji de kötü. Bizim hikayemiz bambaşka sebeplerden malesef kötü bitti ama bebeğim tek denemede annesinin endolu rahmine sıkı sıkı tutunmuştukıstım de gebeliğin 4.ayi civarı kayboldu
Allah gönlünüze göre versin insallah
![]()
Tahmin ediyorum bizimki de 3-4 senelik bir süreç hepimizinki yazsak kitap olur sanırım1 sene doğal denedik olmadı spnra kontrole gittik eşimde varikosel çıktı. Hız ve sayı düşük. Ameliyat oldu ocakta düzelme olmadı. Aşılama yaptırdık tıtmadı tüp bebeğe geçtik Ekim sonu kasım başı transfer olacak inş 2. Regli bekliyorum. Bu süreç daha uzun ama kısa özetledim![]()
Bilimin bir yerde tıkandığını konusunda gerçekten hemfikirim. Şans faktörü devreye giriyor bir noktadan sonra. İnsan işte benzer hikayelerden duymak istiyor tek başına olmadığını ve tünelin sonunda ışık olduğunu görmek içinbu işler nasip kısmet işi öncelike bunu kabul etmek lazım. Neye inanırsınız bilmem ama işte olacağı varsa oluyor, yoksa da ne yapsanız boş. Kendimden örnek vereyim, 3 kere üst üste pgt normal embriyo transfer edildi ve hepsi 5aa 5ab kaliteydi. Sonuç hüsran. Pgt normal 3 ardışık denemede gebe kalma ihtimali %95 miş ve ben hamile kalamadım. Kısmet 6. denemeyeymiş.
Takılmayın ihtimallere falan bakın benim durumumda ben ilk üç denemede hamile kalmalıydım ama işte olmadı. Benim ileri yaş yüzünden tüp bebek tedavisi gördük, eşimde adı konmuş bir sorun yoktu. Başta olur sizin bebeğiniz denmişti, 3 yıl uğraştık.
Bebeğin dünyada kısmeti varsa 1 tane sağlıklı yumurta 1 tane sağlıklı sperm yeter. Bilim de bir yerde tıkanıyor, tüp bebekte max en iyi ihtimal pgt normal embriyo ile %50-60. Gerisi de nasip kısmetmiş yaşadım gördüm.
Dileyem herkesin nasibinde olsun inşallah.
İzmir bahçecide yaptırdım ama artık laboratuvarmış doktormuş hepsine inancımı kaybettim. Çünkü bilim de bir noktada sınırlı. Olacaksa önceki doktorumdan da memnundum, en iyi laboratuvarla da çalıştık sonuç hüsran işte. Şansla mı olacak bu işler artık bilmiyorumMerhaba ben de benzer yollardan ve benzer merkezlerden geçtim 4. Tedavide oldu benim de en son hangi bahçeci de yaptırdınız ?
Sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah8nci denemede tuttu 5ab 5bb embriyo.idi inşallah kolaylıkla sağlıkla olur ikizlerim şuan 2 yaşında.
3 düşük 3 kimyasal yaşadım 2.opu oldum yaklaşık 14 embriyo filan denemiş oldum ngsli.embriyo da 2 kere denedim ama nasip genetiksiz sağlıkla doğdu.
7 hücreli 8 hücreli ve 10 hücreli embriyolarımız da vardı hepsini şansı yüksek diye 5. Güne göndermek istedik bir tane de öylesine 6 hücreli olanı dondurun dedik elimiz boş kalmasın. Ama hiçbiri blast olmadı işte. Şimdi keşke o çok hücreli olanları da dondursaymışım diyorumEvet ama denemezseniz de ilerde acaba der misiniz. Ben de 7 hücreyi falan duydugumda sıkıntılı olduğunu düşünmüştüm. Olcağı varsa oluyor sanırım![]()
Böyle olunca insan keşke şunu da yapsaydım diye düşünüyor7 hücreli 8 hücreli ve 10 hücreli embriyolarımız da vardı hepsini şansı yüksek diye 5. Güne göndermek istedik bir tane de öylesine 6 hücreli olanı dondurun dedik elimiz boş kalmasın. Ama hiçbiri blast olmadı işte. Şimdi keşke o çok hücreli olanları da dondursaymışım diyorum
Canım senin ikiz mi peki belli oldu muMerhaba yaşadığınız süreç için çok üzgünümBen henüz yeni hamileyim. İlk denemede tuttu. 7 ve 9 hücreli 3. gün embriyosuydu. Yazılan olumsuz yorumlar yüzünden dönem dönem benim de moralim bozuluyordu. O yüzden yazılan veya duyduğunuz hiçbir şeye kulak asmamanızı öneririm. Sadece kendi süreciniz ve doktorunuzun yönlendirmesi önemli.
Canım genetik test yaptırdınız da sonuca göre mi pgt yapıldı size. Bizim de aynı şekilde hız ve morfoloji sorunu var ama bize pgt önerilmedi. 1 tane 4 aa 1 tane 4 bb ikisini aynı anda transfer edecek kasımda. Merak ettim neye göre yapıldığınıIlk denemede pgtli embriyo ile tuttu benim. Endometriozisim var sizin gibi. Eşimde de spermde hız yok morfoloji de kötü. Bizim hikayemiz bambaşka sebeplerden malesef kötü bitti ama bebeğim tek denemede annesinin endolu rahmine sıkı sıkı tutunmuştukıstım de gebeliğin 4.ayi civarı kayboldu
Allah gönlünüze göre versin insallah
![]()
Evet ben de bahçeci diyecektim arkadaşımın ablası orada yaptırdı ilk denemede tuttuİlkinde ersöz bey ile birlikteydik o da tavmergenle çalışıyordu. Biz de embriyolar için laboratuvarı suçladık ve değişime gittik. Son denememizi bahçecide yaptırdık türkiyenin en iyisi avrupada bile ilk 7de yer aldığı söyleniyor. Üzüntümüz de bundan yani daha nerede yaptırabiliriz inanın bilmiyorum.
Genetik test yaptırma dan pgt bakilmisti canım. Spermdeki morfoloji sıkıntısından dolayı direkt pgt bakalım demişti doktorum. Ama şart değil dediğin gibi, maliyetli de bir şey olduğu için hemen önerilmiyor. Gebelik kaybı hastalık 35 yaş üstü olunması gibi temel bir kac koşul var aslında pgt icin. Doktorun gerek görmediyse vardır bir bildiği :) içini ferah tutCanım genetik test yaptırdınız da sonuca göre mi pgt yapıldı size. Bizim de aynı şekilde hız ve morfoloji sorunu var ama bize pgt önerilmedi. 1 tane 4 aa 1 tane 4 bb ikisini aynı anda transfer edecek kasımda. Merak ettim neye göre yapıldığını
Evet belli oldu canım ikiz değilCanım senin ikiz mi peki belli oldu mu
Benim de ikiz değil betam biraz yüksek çıkmıştı ikiz olabilir mi acaba demiştim ama dün tek kese göründü. Hep Allah’a dedin hangisi sağlıkla ve kolaylıkla olacaksa vücudum için hangisi iyi olacaksa onu nasip et diyeEvet belli oldu canım ikiz değil![]()
Ben de hep öyle diyordumBenim de ikiz değil betam biraz yüksek çıkmıştı ikiz olabilir mi acaba demiştim ama dün tek kese göründü. Hep Allah’a dedin hangisi sağlıkla ve kolaylıkla olacaksa vücudum için hangisi iyi olacaksa onu nasip et diye
Evet canım öyleymiş inşallah bebeklerimiz sıkı sıkı tutunduğu için beta yüksek görünmüştürBen de hep öyle diyordumDoktorum betanın ikiz mi tek mi olduğunu göstermeyeceğini söylemişti. Ben de sormuştum belirleyici mi diye de.
İskenderun palmiye hastanesindeNerede tüp bebek tedavisi gördünüz?
Aynı sorunları görünce ben de tedirgin oldum niye istemedi bizden diyeGenetik test yaptırma dan pgt bakilmisti canım. Spermdeki morfoloji sıkıntısından dolayı direkt pgt bakalım demişti doktorum. Ama şart değil dediğin gibi, maliyetli de bir şey olduğu için hemen önerilmiyor. Gebelik kaybı hastalık 35 yaş üstü olunması gibi temel bir kac koşul var aslında pgt icin. Doktorun gerek görmediyse vardır bir bildiği :) içini ferah tut
Doğru uygulamayla zararı olmayacağını bize açıkladı embriyologlar, embriyonun dis hücrelerinden aliniyor biyopsi çünkü. İsinin ehli biri zarar vermez yani. Ben açıkçası başarısız transfer riskini elemek için doğru bir yöntem olarak görüyordum. Transfere hazırlanmak da bedene bir külfet malum :) ama dediğim gibi doktorum bana önermeseydi haberimin bile olmadığı bir mevzuydu o gün için pgtAynı sorunları görünce ben de tedirgin oldum niye istemedi bizden diyebiz aslında yaptırsak mı tek dezavantajı maliyetse dedik o da embriyoya işlem yapılıyor sonuçta bilimsel bir açıklaması yok ama biz zararı olabileceğini düşünüyoruz gerek olmadığında önermiyoruz dedi
Tebrikler allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin kac yasindasinizMerhaba yaşadığınız süreç için çok üzgünümBen henüz yeni hamileyim. İlk denemede tuttu. 7 ve 9 hücreli 3. gün embriyosuydu. Yazılan olumsuz yorumlar yüzünden dönem dönem benim de moralim bozuluyordu. O yüzden yazılan veya duyduğunuz hiçbir şeye kulak asmamanızı öneririm. Sadece kendi süreciniz ve doktorunuzun yönlendirmesi önemli.