• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebeğiniz kaçıncı denemede tuttu?

Yani genetikli yaptırdıklarınız düşük mü oldu
Evet biri düştü biri kimyasal oldu. Birinde 2 embriyo transfer olmuştum 7 haftalık düştü. Birinde tek embriyo kimyasal oldu. 3 tane genetige yollamistim hepsini gondermemistim

Doğru uygulamayla zararı olmayacağını bize açıkladı embriyologlar, embriyonun dis hücrelerinden aliniyor biyopsi çünkü. İsinin ehli biri zarar vermez yani. Ben açıkçası başarısız transfer riskini elemek için doğru bir yöntem olarak görüyordum. Transfere hazırlanmak da bedene bir külfet malum :) ama dediğim gibi doktorum bana önermeseydi haberimin bile olmadığı bir mevzuydu o gün için pgt
Doğrudur her doktorun tedavisi her şeyi farklı oluyor ☺️ inşallah isteyenler olarak hepimiz kucağımıza alırız bebişlerimizi 🥰

Evet biri düştü biri kimyasal oldu. Birinde 2 embriyo transfer olmuştum 7 haftalık düştü. Birinde tek embriyo kimyasal oldu. 3 tane genetige yollamistim hepsini gondermemistim
Yani o genetiğe gönderdiklerinizin kaçı sağlıklı geldi? Kaçı transfer oldu?

Bizim beş embriyomuzdan ucu sagliksiz ikisi sağlıklı gelmişti. Genetik baktirmasaydik dizilimi kötü olanlardan başlayacaktık çünkü grade olarak daha iyilerdi. Sağlıksız gelenler 5aa 5ab 4aa idi. Sağlıklı gelenler 3ab ve 3bb :)
Merhaba, ben yeni başlayacağım da nasipse. 5aa 3ab falan ne demek

Moral bozmayayım ama 7. Defada tuttu ve sağlıkla doğurdum çok şükür.

Yani o genetiğe gönderdiklerinizin kaçı sağlıklı geldi? Kaçı transfer oldu?
3 tane godnerdim sadece 9 embriyodan. Sağlıklı geldi bikere tek transfer biri iki transfer oldum bitti genetikli embriyo diğerleri normal genetiksiz duruyordu.

Merhaba, ben yeni başlayacağım da nasipse. 5aa 3ab falan ne demek
Embriyologlar sınıflandırıyor embriyoları hücre büyüklüğü ve kalitesine göre, ama bunu sadece dış görünüşüne göre yapabiliyorlar. Pgt bakilirsa kromozomal olarak düzgün dizilim var mı yok mu ona da ekstra bakıliyor :)

Embriyologlar sınıflandırıyor embriyoları hücre büyüklüğü ve kalitesine göre, ama bunu sadece dış görünüşüne göre yapabiliyorlar. Pgt bakilirsa kromozomal olarak düzgün dizilim var mı yok mu ona da ekstra bakıliyor :)
Pgt ekstra bir tetkik yani. Şu genetik test dedikleri mi?

Evet embriyodan biyopsi alınıp bakiliyor. Doktorunuz yonlendiriyor zaten o noktada sizin için gerekli olup olmadığını
Çok teşekkür ediyorum. Bir de, ben Elazığ Şehir hastanesi ve Diyarbakır bahçeci tüp bebek merkezi arasında kaldım. Özel mi önerirsiniz devlet mi? Benim sigortam olmadığı için devlete de para ödeyeceğimi bildiğim kadarıyla

Çok teşekkür ediyorum. Bir de, ben Elazığ Şehir hastanesi ve Diyarbakır bahçeci tüp bebek merkezi arasında kaldım. Özel mi önerirsiniz devlet mi? Benim sigortam olmadığı için devlete de para ödeyeceğimi bildiğim kadarıyla
Ben sadece özelde deneyimledigim icin devlet kısmını hiç bilmiyorum inanın yanlış yönlendirmek istemem sizi. Aslında burada başlık açıp sorabilirsiniz dediğiniz iki ayrı yerde de tedavi görenler yazacaktır ya da açılmış başlık varsa onlara göz gezdirin. Biraz kişisel oluyor bu değerlendirmeler bir de, sizin çok memnun kaldığınız bir merkez baskasinin gözünde iyi olmayabilir vs. Gidip görüşünceki hissiyatınız bence en mühimi bu arada. Sadece özel merkezlerin laboratuvar ve teknolojik imkanları daha kapsamlı olabiliyor :)

Ben sadece özelde deneyimledigim icin devlet kısmını hiç bilmiyorum inanın yanlış yönlendirmek istemem sizi. Aslında burada başlık açıp sorabilirsiniz dediğiniz iki ayrı yerde de tedavi görenler yazacaktır ya da açılmış başlık varsa onlara göz gezdirin. Biraz kişisel oluyor bu değerlendirmeler bir de, sizin çok memnun kaldığınız bir merkez baskasinin gözünde iyi olmayabilir vs. Gidip görüşünceki hissiyatınız bence en mühimi bu arada. Sadece özel merkezlerin laboratuvar ve teknolojik imkanları daha kapsamlı olabiliyor :)
Çok teşekkür ederim

Elazığ şehir hast aşılama deniyorum,tüp bebek deneyen arkadaşımda var sorunuz olursa seve seve :)

Elazığ şehir hast aşılama deniyorum,tüp bebek deneyen arkadaşımda var sorunuz olursa seve seve :)
Memnun musunuz süreç nasıl işliyor? İkinci aşılamamı orada yaptırmıştım, sabahın sekizinde gidip 11’e kadar beklemek gerekiyor ve doktor pek ilgilenemiyor doğal olarak. Tüp bebek konusunda memnun musunuz?

5.tedavimde tuttu benimde bunlardan biri yumurta toplama aşamasına bile gelememisti iptal edilmişti. İlk denemede tutanda var 6.7. denemede tutanda nasip işi

Back
X