- Konu Sahibi turanjesca
-
sağol canım...
eşimde sperm sayısı düşük ve yapısı yani morfolojiiside kötü....
hareketlilik önemlimidir bilmiyorum ama..embriyonun kalitesini spermler etkiliyo spermlerin embriyoda ki asıl görevleri 3. günden sonra başlıyomuş eğer sperm kötüyse embriyonun 3.günden sonra gelişimi duruyomuş.....
melekcim merhaba, belik beni hatırlarsın haziran topiğinden. nasılsın? benim de ilk denemem tutmamıştı. bu aradalar sperm dna testinini araştırıyorum. sen duydun mu? sen de bir bak istersen. cok kişi bu tedaviden 3 ila 5 ay sonra doğal yolla hamile kalmış
hatırlıyorum canım ben yeni bi negatif daha alınca girmedim bi daha topiğe çok üzülüyorum yaşadıklarım geliyo aklımamelekcim merhaba, belik beni hatırlarsın haziran topiğinden. nasılsın? benim de ilk denemem tutmamıştı. bu aradalar sperm dna testinini araştırıyorum. sen duydun mu? sen de bir bak istersen. cok kişi bu tedaviden 3 ila 5 ay sonra doğal yolla hamile kalmış
sperm dna hasar testini duydum ama biraz geç oldu ama bi deneme daha yapmadan önce dna hasar testini yaptırıcaz...
siz bunun için hangi dr . a gideceksiniz:26:
hatırlıyorum canım ben yeni bi negatif daha alınca girmedim bi daha topiğe çok üzülüyorum yaşadıklarım geliyo aklıma
sperm dna hasar testini duydum ama biraz geç oldu ama bi deneme daha yapmadan önce dna hasar testini yaptırıcaz...
siz bunun için hangi dr . a gideceksiniz:26:
Ankarada urolog kaan aydos varmis. Bu iste cok iyi diyolar. Hatta eger dna hasari varsa spermde ve tedaviye edilirse tup bebege gerek kalmadan dogal yolla hamile kalinabiliyormus. Cok kisi yasamis bunu. Sen de bir bak istersen, kolay degil yasadiklarimiz. Insan tekrar negatif gormek istemiyor tabiki. Ben de once dogal yollarla halletmeye calisiyorum. Hem maddi hem manevi yeterince yiprandik
Ankarada urolog kaan aydos varmis. Bu iste cok iyi diyolar. Hatta eger dna hasari varsa spermde ve tedaviye edilirse tup bebege gerek kalmadan dogal yolla hamile kalinabiliyormus. Cok kisi yasamis bunu. Sen de bir bak istersen, kolay degil yasadiklarimiz. Insan tekrar negatif gormek istemiyor tabiki. Ben de once dogal yollarla halletmeye calisiyorum. Hem maddi hem manevi yeterince yiprandik
bende bu konuda KAAN aydosun adını çok duydum .bakalım biraz zaman geçsin bi kaç ay bide ona gideriz....
hemde öyle çok yıprandık ki yaşadıklarım artık ruyama giriyo.....
hiç bi tüp bebek dr u bize bunu söylemedi sadece para almasını bildiler
Dogru soyluyosun arkadasim. Para burumus gozlerini. Uzme kendini, toparlaninca bi ara randevu al. Zaten hoca da cok doluymus 2 ay sonrasina veriyomus. Umudumuzu kaybetmek yok
işte benim merak ettiğim bu canım...mesela neden 3. denemede? mutlaka bi sebebi olmalı diğer ikisinde ilaçlar mı farklıydı mesela?yumurtalar mı yetersizdi?embriyolar mı kalitesiz oldu?ya da yeterince dinlenmedin mi?tabi ki herşey nasiple,Allah hayırlı zamanda vermiştir şüphesiz ama muhakkak bi sebebe bağlamıştır hikmetini...
inş canım ama bazen hiç umudum kalmıyo benim
ben istanbulda değilim ama son iki tedavim istanbulda oldu bi kere daha denersek o da istanbul olur ....
selam...ılk dememede farklı protokol uygulandı yenı amelıyat olmustum neden olmadı bır fıkrım yok ama ıkıncı denemede gebelık olustu fakat tuplerımde sıvı varmıs rahım ıcıne akıp embrıyo gelısımını engelledıgı ıcın kurtaj oldum ucuncu denemeden once amelıyat oldum bır sürü yapısıklıgım varmıs tuplerım sıvı doluymus tuplerım baglandı yapısıklıklar temızlendı ve üçüncü denemede gebe kaldım....ıkıncı ve ucuncu denemede femera protokolu uygulandı yumurta rezervı az olanlarda uygulanıyor....son denenede bıtkı kurlerıde kullandım...hepsındede yattım abartmadan cünki işlemden sonra kan dolasımı olmalı hareketsız yatmayı önermıyorlar...1 yıl once mayısta ıkıncı bebek ıcın tekrar denedık olmadı yumurtalar 1 kalıte ıdı 3 tane transfer oldu ve cok basarılı bır transferdı hoca yasımın olumsuz etkıledıgını soyledı bakalım sımdı hıstereskopı yapılacak rahım ıcıne çizikler atacagını şansımızın artacagını soyledı eylul sonuda tekrar deneyeceğiz.....
Bilgi verdiğin için teşekkür ederim canım..Uzun protokol kadın faktörü olduğunda kullanılıyo sanırım dimi?1. denemede embriyo dondurmuşlar mıydı?Yoksa tekrar baştan mı başlandı tedaviye 2. bebekte? İnşallah bidaki denemenizde de 2. bebişine hamile kalırsın.Allah yardımcın olsun canım
Canım anladığım kadarıyla sen negatif sonucun sebeplerini bilmek istiyorsun, ama inan tedavisi negatif olan bir çok arkadaşımıza ve Nisanda negatif sonuç alan bende dahil tam açıklama yapılamıyor hiç bir zaman, sende okumuşsundur çok farklı şeyler.. denemeleri negatif olup doğal yolla hamile kalan çok kişi var, merkezler başta çok klasik yöntemleri uyguluyorlar. rahim filmi, sperm testleri,tam kan testleri, muayene ve iğneler...Eğer negatif olursa araştırmaya gidiliyor mesela bizim merkez başarısız denemeden sonra bizden kromozom analizi istedi keşke diyorum bütün genetik ve kan pıhtılaşma testlerini yaptırıp gitseydik.. şimdi eylülde yeniden başlıyoruz ama Allah ol derse olacak gerisi sebep sadece..Mesela Benim embriyolarım 1. kalitedeydi ve bana blast embrio transfer edildi 2 tane ama kimyasal gebelikle sonuçlandı. açıklama ise çoğu arkadaşa yapılanla aynı aslında, embrioların gelişimlerinin çok güzel olduğu bi de kromozom testlerine bakmaları gerektiği...Allah bize ve eşlerimize güç versin de isteyen herkese çifter çifter gelsin bebişler çok zor bi yol..hiçbirimizin kucağı boş kalmasın Amin..Sen merkeze karar verdin mi bu arada?
Açıklamaların için meralcim...Benim de pazartesi günü yum. toplama işlemim var...Duygularım çok karışık...Bi an çok umutluyken 5 dakika sonra tüm umutlarım yok oluveriyo nedense...En son dünkü kontrolde 11-12 tane yumurta saydı doktor...Eşimde hareket problemi var biraz..Tüp bebekte hareketin önemi yok olsa da,mikroenjeksiyon yöntemi olsa da bişeyler eksik olucakmış gibi geliyo bazen...Hayırlısı olsun demekten ve dua etmekten başka bişey gelmiyo elden yani...İnşallah sanin eylül denemen başarılı olur canım.Allah yardımcın olsun..
-Cnm inş, güzel sağlıklı kaliteli yumoşların olur, sonrada sana tutunup bir daha hiç bırakmazlar seni. 11-12 yumurta çooook iyi maşallah. Zaten sizdeki problem ufacık bişey ben pozitif sonuç alacağınızı hissediyorum, inan bişeyler eksik olmayacak. Bu yoldaki herkes aynı duyguları yaşıyor galiba, bende bi an çok mutluyken bi anda içimi bi korku kaplıyor ki sorma gitsin..şu bebekleri doğurana kadar kafayı yemezsek iyi :))[/QU
SAĞOL CANIM YA BANA MORAL VERDİN İNAN Kİ ... İNŞALLAH SEN DE BU DEFA SAĞLIKLI Bİ GEBELİK GEÇİRİRSİN VE SONUNDA SAĞLIKLI Bİ ŞEKİLDE BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALIRSIN....TEDAVİYE BAŞLADIĞINDA BURALARDA AŞAMALARINI PAYLAŞIRSAN TAKİP EDERİM...MERAK EDERİM ÇÜNKÜ...GÜZEL HABERİNİ BEN DE DUYMAK İSTERİM CANIM :)
-Cnm inş, güzel sağlıklı kaliteli yumoşların olur, sonrada sana tutunup bir daha hiç bırakmazlar seni. 11-12 yumurta çooook iyi maşallah. Zaten sizdeki problem ufacık bişey ben pozitif sonuç alacağınızı hissediyorum, inan bişeyler eksik olmayacak. Bu yoldaki herkes aynı duyguları yaşıyor galiba, bende bi an çok mutluyken bi anda içimi bi korku kaplıyor ki sorma gitsin..şu bebekleri doğurana kadar kafayı yemezsek iyi :))[/QU
SAĞOL CANIM YA BANA MORAL VERDİN İNAN Kİ ... İNŞALLAH SEN DE BU DEFA SAĞLIKLI Bİ GEBELİK GEÇİRİRSİN VE SONUNDA SAĞLIKLI Bİ ŞEKİLDE BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALIRSIN....TEDAVİYE BAŞLADIĞINDA BURALARDA AŞAMALARINI PAYLAŞIRSAN TAKİP EDERİM...MERAK EDERİM ÇÜNKÜ...GÜZEL HABERİNİ BEN DE DUYMAK İSTERİM CANIM :)
Moral ihtiyacımız olan tek şey. Umarım güzel haberlerimizi paylaşırız. Ama başı sen çek, ben seni takip edecem. Senin merkez neresiydi canım, memnun musun?
Moral ihtiyacımız olan tek şey. Umarım güzel haberlerimizi paylaşırız. Ama başı sen çek, ben seni takip edecem. Senin merkez neresiydi canım, memnun musun?
CANIM BEN SÜLEYMAN DEMİREL TIP FAKÜLTESİNDEYİM...İLK DENEMEMİZİ DEVLET DESTEĞİYLE YAPALIM OLMAZSA İSTANBULDAKİ BAHÇECİ FULYAYA FALAN GİDERZ DİYE DÜŞÜNDÜK...HASTANE ÖZEL OLMAMASINA RAĞMEN İYİ ASLINDA...TÜP BEBEK HASTALARINA ÇOK İLGİLİLER YANİ...AMA BİDAHA ÖZEL DIŞINDA BİYERE GİDER MİSİN DİYE SORARSAN? HİÇ SANMIYORUM ... YANİ SADECE ÖZEL OLUP OLMAMASI DEĞİL ASLINDA SORUN...DAHA ÖNCE ÖZEL Bİ HASTANEDE AŞILAMA YAPTIRMIŞTIM MESELA...ORDA DA SAATLERCE SIRA BEKLEDİĞİMİZ,DOKTORLA YETERİNCE İLETİŞİM KURAMADIĞIMIZ OLDU... EN GÜZELİ SADECE TÜP BEBEK MERKEZİ OLMASI...ETRAFINDA SADECE O TELAŞTA İNSANLARIN OLMASI...DOKTORLARIN SADECE O MESELEYE YÖNELMİŞ OLMASI...BEN HASTANEYE Bİ GİDİYORUM OHOOO CURCUNA,ANA BABA GÜNÜ...KOCA HASTANEDE Bİ ORAYA Bİ BURAYA KOŞTURUP DURUYOSUN EN UFAK Bİ TAHLİL İÇİN....HAMİLESİ DE BEKLİYO AYNI DOKTORU,ADETİ 2 AYDIR GELMEDİĞİ İÇİN TELAŞA KAPILANI DA...YANİ MASRAFSIZ OLSUN DAHA YAŞIMIZ GENÇ DEDİK BAŞTA AMA BİDAHA KALDIRAMAM HERALDE O TEMPOYU...TABİ BÜYÜK DE KONUŞMAK İSTEMİYORUM...YARIN BİGÜN DONMUŞ EMBRİYOLARLA TÜP BEBEK İÇİN YİNE AYNI YERE MUHTAÇ KALABİLİRİM...RABBİM İNŞALLAH ONA GEREK BIRAKMAZ...
SEN KISACIK BİŞEY SORDUN BEN TÜM GEÇMİŞİMİ ANLATTIM NERDEYSE CANIM...KUSURA BAKMA ÇENEM DÜŞTÜ MÜ TOPLANMAK BİLMEZ BENİM :) PEKİ SEN NERDE YAPTIRIYOSUN TEDAVİYİ
-Canım daha öncede dediğim gibi özeli-devleti sadece sebep.. Allahım ol desin yeter. Bizim yaşadığımız yerde öyle büyük bi hastane yok, hem yaşımız gereği çabuk olmamız gerekti.Ben 35 yaşındayım. İstanbul bize 1,5 saatlik yol. Bizim merkez Brüksel Tüp Bebek Merkezi. Ben oraya inandım Dr.güveniyorum. Çevremde yakın örnek 3 kişi var orda pozitifi gören, ama bizim tayinimiz çıktı Ankaraya şimdi kalacak yer falan karıştık biraz, Ankarada denemeyi falanda konuştuk ama ben dr. uma ve merkeze çok inanıyorum vazgeçemedim artık zorluklara razı orda devam kararı aldık, bitkisel kür falanda yaptım hazırladım kendimi olsun artık sevinmek istiyorum..Benimde çene düştü gördün mü bak:))
Canım anladığım kadarıyla sen negatif sonucun sebeplerini bilmek istiyorsun, ama inan tedavisi negatif olan bir çok arkadaşımıza ve Nisanda negatif sonuç alan bende dahil tam açıklama yapılamıyor hiç bir zaman, sende okumuşsundur çok farklı şeyler.. denemeleri negatif olup doğal yolla hamile kalan çok kişi var, merkezler başta çok klasik yöntemleri uyguluyorlar. rahim filmi, sperm testleri,tam kan testleri, muayene ve iğneler...Eğer negatif olursa araştırmaya gidiliyor mesela bizim merkez başarısız denemeden sonra bizden kromozom analizi istedi keşke diyorum bütün genetik ve kan pıhtılaşma testlerini yaptırıp gitseydik.. şimdi eylülde yeniden başlıyoruz ama Allah ol derse olacak gerisi sebep sadece..Mesela Benim embriyolarım 1. kalitedeydi ve bana blast embrio transfer edildi 2 tane ama kimyasal gebelikle sonuçlandı. açıklama ise çoğu arkadaşa yapılanla aynı aslında, embrioların gelişimlerinin çok güzel olduğu bi de kromozom testlerine bakmaları gerektiği...Allah bize ve eşlerimize güç versin de isteyen herkese çifter çifter gelsin bebişler çok zor bi yol..hiçbirimizin kucağı boş kalmasın Amin..Sen merkeze karar verdin mi bu arada?
Meraba kızlar.ben ilk defa tüp bebek tedavisine başlayan biriyim.daha önce düşükle sonuçlanan bi aşılamam da vardı.şimdi karışık duygular içindeyim.bazen çok umutluyum bazen de çok karamsar.çok bariz bi sorun yok aslında eşimde de bende de...eşimin sperm hareketliliği yeterli seviyede değil sadece ama bebek olmasına yetecek durumda diyo aslında doktorlar ama 2 yıldır olmadı bi türlü. Sizden istediğim şimdiye kadarki denediğiniz ve başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavilerinde sebep neydi? Mesela yumurtlama sorunu mu vardı?ya da eşinizin mi bi rahatsızlığı vardı?ya da herşey normal olmasına rağmen embriyolar kalitesiz mi çıktı? Ya da hepsi süperdi ama yine de olmadı mı? Bana detaylıca yazarsanız çok sevinirim kızlar yaaa...hadi bi el atıverin canlar yaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?