Tüp bebek denemesi başarısız olanlarn sebepleri nelerdi sizce ?hadi bi yazıverin kızz

hepimizin öyle canım napalım kader.ben evlendiğimde görmcem hamileydi.şimdi oğlu 2. sınıfa geçti.diğeri de bu yıl başlayacak okula.kardeşim benden sonra evlendi.şimdi 2 çocuğu var.biri anaokuluna gidiyor diğer görümcem KAZARA hamile kalınca 40 yasında 5. çocuğu doğurdu.kuzenleri hiç saymıyorum bile.her hamile haberinde,her doğumda ağladım,inledim ama onlara karsı hep gülümsedim.hep bi maskeyle dolanıyorum.içim kan ağlıyor ama ayyyyyyy ne şeker demek zorunda kalyorum.bizimde sınavımız buymuş.bizim kaderimizdede beklemek,sabretmek varmış.Rabbim kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş kuluna.bizler güçlü kadınlarız.boşver dünya yansın.biz işimize eşimize bakalım.böyle de mutlu olmaya bakalım.bebeğimiz gelirse kaymaklı olur tatlımız.yeterki Rabbim ağzımızın tadını bozmasın

sanki benim düşüncelerime tercüman olmuşsun benim eltim 16 seneden sonra 4 aşılama 5 tüp bebek denemesinden sonra evlat sahibi oldu şu an çocuğu 3 yaşında benim yaşadıklarımı o 16 sene yaşamış ama işte herkes bir olmuyor o güçlü ben onun kadar sabırlı değilim gerçekten ama ne yapalım kaderde bu da varmış geç olsun da güç olmasın der annem her zaman işte insanız hepimiz geçen sene küçük eltimin hamile haberini aldım bu aylarda onunda 2 sene olmamıştı bu sene ramazanda görümcemin inşallah seneye kalmaz benimde olurda onların yanında boynu bükük bırakmaz ALLAH ım bütün isteyenlere herkese versin YÜCE RABBİM

Bugün kanda pıhtılaşma genetik testleri için üniversite hastanesine gittik devlet karşılasın diye dr. çok canımı sıktı, yok bütün bebek merkezleri aynı, bu test sonucu negatifte çıksa pozitifte yapılacak bişey yok zaten, hiç bişey değişmez, zaten % 50 şans diyor merkezler ama tüp bebekte şans %30,sizin yaşınızda % 25 dedi. Salak yaa resmen motivasyonumu bozdu adam. Bide işe gittim ordan tüm gün ağlamamak için dudaklarımı ısırdım. İçim yanıyor resmen dibe vurdum

merhaba meral78 canım ne demek miş sonuç değişmezmiş pıhtılaşma var ise onun çaresi var sen canını sıkma bende senin gibi 1 sene önce araştırma hastanesinde kaç tane doktordan laf yedim bu testler için ama sonuçta yaptırdım sonuçları bir şey çıkmadı benim inşallah seninde sorun çıkmaz bu yola sorunsuz bir şekilde devam ederiz ayrıca bana hiçbir merkez %50 demedi bizde sorun yokken bile %30 söylediler şansımız için ama işte o yüzdesini bile 3 tanesinde bulamadık ALLAH bu yolda yar ve yardımcımız olsun canını sıkma sen :)))))))))

-Casmink, tedavim yaklaştı hassasım biraz, insanlar anlayışsız illa bişeyi anlamaları için kendi başlarına gelmesi mi lazım? Darısı başına deyip öyle çıkasım geldi dr.un odasından. Testi de yazmadı zaten.:)

Rica ederim canım. Testi yaptıramadım yukarıdaki iletimde yazdım üstüne bi de moralimi bozdu. İyi canım senin yaptırabilmene sevindim inş. sonuçlarında güzel çıkarda bi an önce başlarsın. Sen nerde yaptırdın kuzum?

AH kader arkadaşım benim sen hangi hastanede yaptırdın bilmiyorum ama ben araştırma hastanesinde doktora yalvar yakar yaptırdım birde bana dedi ki sen kimyasal gebelik yaşamışsın pıhtılaşma daha çok düşüklerde yaptırılır dedi ama ben yine başka bir doktora söyledim sağolsun hiç sormadı bile bana ama sen doktora bir kere yaptırdım deme en az iki düşükten sonra yaptırılır dedi bana doktor o yüzden sen iki defa yaptırdım diye söylersen belki yardımcı olur ama başka doktor var ise ona söyle bence şansını bir başka doktorda dene derim ben yine de sana kolay gelsin doktorlarla uğraşmak kolay değil ben bunu sürekil yaşıyorum ALLAH YARDIMCIN OLSUN

şimdi okudum canım yazdıklarını.dr lar böyle yaptıkça fobi oluştu bendede.okuyup üfleyip gidiyorum resmen.dr un yanına girene kadar okumadığım dua kalmıyor çok geriliyorum,boğuluyor gibi oluyorum hastanelerde.neyse canım geleyim sadete.ben kartal eğitim araştırmaya gittim.çok şükür güler yüzlüydü dr.kaç negatifin oldu?hangi yıllarda yaptırdın?ameliyat oldunmu?ailede böyle olan varmı.... bi ton soru sordu sonrada kan vermemiz için yönlendirdi.sonuç 1 ay sonra çıkacakmış.innnnnnnnnnnnşallah hiç bişey çıkmaz.çok korkuyorum.hangi şehirdesin bilmem ama bu dr u tavsiye edrim.mhrs den randevu alıyorsun yada 182 den.kartal lütfi kırdar eğitim araştırma hastanesi,eylem hanım.aklında olsun.çok iyi davrandı sağolsun

-Doktorlarla da, kocamla da uğraşmak çok zor. Bu testi önermemişti bizim merkez, ben yaptırmak istedim biliyosun. Çünkü merkezlere kalsa 2. 3. negatiften sonra anca istiyorlar. Ama benim koca, yok kendi kafama göre tedavimi yapıyormuşum, yok ben en iyisi bu yola girmeseymişim, kafayı yiyormuşum, bana sardı yaaa.. rüyasına o doktoru dövmüş. Kesin bunun kocamın yani, genetik testleri bozuk çıkar üretim hatası var çünkü. Tabi kafayı yerim adam, anne olmak benim genlerimde var. Ben anne olmayı bütün duyularımla saç telime kadar hissediyorum anlamıyor galiba. Ben yumurtaları çoğaltmaya çalışıyorum çevre faktörler azaltmaya..Ben şişiğim anladığın gibi sen nassın canım?

-İnşallah sonuçların tertemiz çıkar canım. Kocama göre gereksiz gündem yapıyormuşum ben yaptırmam artık testi. Hayırlısı Allahtan artık yapıcak bişey yok. Bak 2 gündür bidünya canımı sıktım, fsh strese bağlı yükselir diye korkuyorum inan. Doktorumla konuşurum gerek görürse iğne falan başlar artık. Senin dr. kimdi? Tedavide ne aşama dasın Zakkum?

canım kocaların hepsi öyle yani senin eşine göre bi özellik değil erkeklerin genlerinde var o rahatlık benim eşimde 3. negatiften sonra bende histereskopi yaptırayım dedim belki rahimde bir anormallik vardır diye ama neymiş ben hüsnü kuruntu yapıyormuşum yok yok bardağın boş taraafını görüyormuşum hep olumlu olacakmışım yani hiçbir şey araştırmadan yaptıracakmış fazla üzerine düşüyormuşuz vs vs yani anlayacağın benim eltimde 4 aşılama 5 tüp bebek denemesinden 16 yıl sonra anne oldu ama son iki tüp bebeğinde tutup düşüyordu araştırmaya gönderdi doktor kanında pıhtılışma varmış eğer araştırmasalardı kim bilir kaç sene sonra olurdu ALLAH bilir ama sende tedbirini alıp takdirini ALLAH a bırakacaksın neyse sen canını sıkma inşallah bizde bir gün anne adayı olarak buraya yazarız bende nasıl olayım hep aynı ağlamaklı bir şekilde yaşayıp gidiyorum öyle

-Kuzuum, öyle ağlamaklı yaşıyorum deme, bak eltine kaçıncıda almış kucağına. Allah bizim gibi isteyen herkesin sesini duyar inş. Sizin tüm genetik testler de yapılmış, nedeni bilinemeyen infertilite mi? Sen kaç yaşındasın canım, bi de merkezin neresiydi? Kusura bakma çok sordum Ama eltinin kaç yaşında pozitifi yakaladığını bile merak ettim valla :))))

merhaba canım yaşım 30 olacam 2 ay sonra benim eşimden kaynaklı en son yaptırdığımız testte biraz daha iyiydi geçen yıl yaptırmıştık aralık gibi sonuç 4 milyon sperm %90 hareketsiz çok kötüydü ama eşime havuç suyu içirdim her akşam yemeklerden önce sayı 38 milyona ulaşmış ve hareketsiz % 65 e kadar düşmüştü şu ana kadar eşimde sorun vardı ama bende yeni tiroid olduğum çıktı merkeze gelince istanbul tüp bebek merkezi aret kamar doktorum eltim küçük yaşında evlenmiş 32 yaşında anne oldu sen ne yaptın yaptıracak mısın genetik testleri

Kuzum nerelerdesin, transferin oldu mu bugün?

Canım dün oldu transfer..2 embriyo transfer edildi.Bekliycez bakalım 10 gün kadar...Şimdi dinleniyorum evde sadece...Nete bile girmemi pek istemiyo eşim.Yine de fırsat buldukca yazarım arasıra...Allah hepimizin yardımcısı olsun.

-Kanda pıhtılaşmayı yaptırmam artık zaten 1 hafta kaldı tedaviye başlamamıza ama enerjim çok düşük, inş. olur. Bi de taşınma olayı var hafta içi, hepsi aynı anda geldi. Güzel habere çok ihtiyacım var. Sen yine aynı merkezde mi devam edeceksin?

-İnş. sana sımsıkı tutunup bir daha hiç bırakmazlar canım. Güzel haberlerini alıp hep birlikte sevinelim:)

Canım bana moral veriyorsun ama en önce senin morale ihtiyacın var tedaviye negatif enerji ile sakın başlama moralini yüksek tut keyfine bak gerçekten biraz da rahat ol ben 1ve 3. denemelerimde hep bir sıkıntı ile başlamıştım stresle ama 2.de gayet rahattım ve tuttu ama değerlerim sonra düşmeye başladı olsun dedi doktor bu da iyidir en azından rahimde bir sorun olmadığını gösteriyor dedi o yüzden sen kendini rahat tut erkekleri takma kafana canını sıkma evet ben yine aynı merkezde devam edecem çünkü orada dondurulmuş bebeklerim beni bekliyor teyzesi inşallah kısa zamanda bizlerde güzel haberleri alırız canım

-Evet canım ya bu hafta çok sinirlerim bozuldu. İlkinde de kendimi hazırladım hazırladım 15 gün kala yine bi aksilikler olmuştu, hatta ilk gittiğimiz gün sinirimden ağlamıştım, haklısın sakinleşmem gerek artık pozitif olmalıyım. Zaten süreç yıpratıcı bi de böyle olunca iyice üzülüyorum. Biran önce başlamak istiyorum. Sonra da izin alıp dinlerim zaten. Gerçekten de bi kere pozitifi yakalamışsın bunu düşünürek kendini rahatlat bence, hem dondurulmuş miniklerde varmış ne güzel, eminim olacak bu sefer hem de 2 tane transfer edecekler değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…