• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Denemesi Negatif Olanlar

Gebelik serumu varmış onu denicez şimdi. Ve kan sulandırıcı iğne canim artı olarak

Gebelik serumu varmış onu denicez şimdi. Ve kan sulandırıcı iğne canim artı olarak
Anladım canım sonuçta doktor ilk tedaviyi değerlendirip ikinciye ona göre eklemeler yapıp planlıyor. Kalbimizi temiz tutalım olacağına inanalım Allah’ın izniyle.
Ben de yarın doktorum ile görüşeyim yazarım yine

Genetiğe dondurulup mu gönderiliyor yani şu an dondurulmuş bir embriyo gidebilir mi ? Bir de fiyatı yaklaşık 350 dolar miydi sanki bir forumda görmüştüm ?
Onu hiç bilmiyorum canım
Fiyat ben haziran ayında 300 usd verdim adet bası
Ama merkezden merkeze değişir

İmsı tekniği kullanıldı mı peki spermin 8000 bin kat büyütülerek seçilmesi.. morfoloji probleminde klasik teknik uygulanmamalı diye biliyorum
Nen bülent tıraşta oldum ve imsi tekniği kullanilmadi. Mikroçip kullandılar ve ekstra para aldılar. Oysa bahçeci ve memorial internet sitelerinde imsi tekniği kullanilmadi gerektiği ve buna gerek duyulması halinde ekstra para alınmadığı yazıyor. Ben tabii bunları tüp bebek süreci içind e bilmiyordum sonra araştırıp öğrendim. Hatta bülent neyle görüşme istedim ve aklıma gelen herşeyi saydım o bana mikroçipin imsiden daha üstün bi yöntem olduğunu belirtti ama çok sanmıyorum. Yanı öyle hissetmiyorum hata o acıyla doktora "Bence siz kadında sorun varsa iyisiniz ama erkek infertilite kısmını hem bilmiyosunuz hem ilgilenmiyosunuz" dedim. Doktor yine de kibar yaklaştı hatta yine deneyelim diye ısrar etti. Ama bu kibarlık ve ısrar ve hatta bu kadar ilaç bana güven vermiyor. Ama şu da kafamı karıştırıyo bülent bey mikroçip olmadıysa imsi daha küçük bi ihtimal dedi. Yanı imsi daha iyi değilse bi de ordan darbe yemekten korkuyorum. Ama içimden bi ses imsi daha iyi diyo

Canım merhaba ilk denemende bukadar ümitsizliğe kapılma. Rabbim benm yüzümü 3. Denememde güldürdü. Hiç belli olmaz sen pozitif düşün olucak İnşallah de gerisi Rabbime kalmış . Mesele dogru merkezi ve dogru doktoru bulmak sanırım. Lab ortamları çok önemli. Ben 3. Denememi Bahçecide yaptım. Güçlü bi laboratuvarları var birçok kişiden duymuştum adını şükür ki doğru seçim yapmısım

Bizim sürecimiz önce Benim amh değerimin sınırın altında olması ile başladı o sırada eşimin test sonuçları çıktı sayı azlığı var. En son rahim filmim çekildi sol tüpte genişleme varmış oradan sıvı akıp bebeğin tutmasını engelleyebiliyormuş ilk iki deneme tutmazsa tüpümü alıp kalan 2 embriyoyu transfer ederiz dedi. Ameliyat gerekirse öncesinde yine bir yumurta toplama sürecine girerim diye düşünüyorum çünkü biz ne DNA testi yaptırdık ne genetik belki de onları yaptırmamız gerekiyordu.
Sizin kaçıncı denemeniz, bir de DNA testi tam ne işe yarıyor ? İnternetten takip ettiğim biri vardı tüp bebek sürecini paylaşan. Eşinin morfolojisi %0’dı. Döllenen 9 embriyonun 7 si 5. Güne gitti ve ilk deneme tuttu. Siz kalbinizi temiz tutun, eşinizi de testlerini tamamlamaya ikna edin. Dediğiniz gibi ruh halimizi tam anlamıyorlar benimki de yine deneriz diyor.
Çok teşekkür ederim. Aslında dna testini ben istiyorum. Çünkü dna sıkıntılaysa zaten sonraki genetik de sıkıntılı oluyormuş. Yanı ben biraz daha garanti lsun istedim. Dna sorunu ise anti-oksidan ilaçlarla gideriliyormuş. Kaan Aydos dna sorunuysa 5. Gün embriyosu olsa da tutmaz diyor. Ben de dnamizdan şüpheleniyorum ama belki sebep bu değildi bilmiyorum. Belki bende de sorun vardır belki rahmimle ilgili bişey vardır ama sorun yok dediler.yine de emin değilim. Bülent beyle olumsuz durum sonrası görüşmeye gittiğimde bir kadınla sekreter konuşuyorlardı kadın o kadar paramızı aldınız embriyo da oluştu transfer olmayacak mi diyordu sekreter ama hepsinin genetiği kötüymüş biz nerden bilebilirdik diyordu. Ya keşke baştan dna lara filan baksalar tabii o da kesinlik vermez elbet ama en azından hepsinin gebeliğinin kötü çıkmasına engel olur bence. Neyse ki sizin genetikte iyi olanlar var çok şükür. En azından bu kısma kadar sınavı geçmişsiniz maşallah. Benim bir embriyom daha var ama onu şimdilik koydurmam. Bir dahaki denemem olursa memorial veya bahcecide olur

O gebelik serumunu ben de yaptırdım. Ilk deneme olmasına rağmen ne soyledilerse ek ücret ödeyip yaptırdım. Netice-i yine de olumsuzdu. Bence altta yatan sebep başka ise bunların bi faydası olmuyor. Belki oluyordur ama bence mesela sperm sorunu varsa bunları yaptırmak boş. Bana kan sulandırıcı iğne ilaç, bebeğin düşmemesi için bi ilaç *adini umuttum* alttan jel vs herşey yapıldı. Hatta hemşireye gerçekten bu kadar ilaca gerek var mı diye sormuştum. Drumuz hiç bir şeyi riske atmaz demişti. Ama olmadi işte. Bence erkeklere de bi bakririn. Tabii olmaması belkibenden dekaynaklaniyodur çok stresolmustum filan.. Ama elimizde morfoloji ve sperm azlığı sorunu varken önce bunları çözmek gerek bence

Günaydın. Sizin yazdiklarınızı okudukça ben şok. 3.denemem oldu ve anlatiklarinizin hiç birini bilmiyorum. Yumurtar toplandı ohss oldugum icin embriyolar donduruldu. Ne genetik nede bahsettiginiz tekniklerden hic haberin yok ne kadar gözüm kapalı yaptirmisim ve ellerim bom boş. Negatif sonuc alıyorum hani insan bekler doktordan bir aciklama bir dahakine sunu yapalim falan diye ama malesef. Tek embriyom kaldı napacam bilmiyorum. Offf ya

Valla benim eşime imsi yapti bahceci zateen asla oyle ucretli yapilan bisey degil bu. Esimin spermi azdi ve morfoloji dusuktu. Allah razi olsun ki bahceci cozdu isimi kizim emeklerken yaziyorum size bunlari. Ya bulent tirasa bende gitmistim illa tabi basarilirda ben profosyonellik, laboratuvar kalitesi ve deneyim olarak n3gatif sonuclansa bile bahceci derim. Doktrlar ve hemsireler işinin ehli. Allah hicbirimizin elini bos koymasin. Bazen genetik illa gerekmiyosa yapmiyolar ama gerektigi durumlarda zaten bilgi veriyorlar

Valla benim eşime imsi yapti bahceci zateen asla oyle ucretli yapilan bisey degil bu. Esimin spermi azdi ve morfoloji dusuktu. Allah razi olsun ki bahceci cozdu isimi kizim emeklerken yaziyorum size bunlari. Ya bulent tirasa bende gitmistim illa tabi basarilirda ben profosyonellik, laboratuvar kalitesi ve deneyim olarak n3gatif sonuclansa bile bahceci derim. Doktrlar ve hemsireler işinin ehli. Allah hicbirimizin elini bos koymasin. Bazen genetik illa gerekmiyosa yapmiyolar ama gerektigi durumlarda zaten bilgi veriyorlar
Yaa nasıl sevindim sizin adınıza. Allah uzun ömürler versin
Ben de keşke bahcecide olsaydım en başta belki bu kadar şeyi kendim araştırmak zorunda bile kalmazdım. Veusteluk ben bahçeci diye ısrar etmeme rağmen eşim 8stenedi. Hastane ortamı olsun dedi. Icimi yine de karsrtmayayim gideyim dedim. Allah bize de belki bir gün nasip eder

Ben bahçeci Ankara da tedavi oldum, dondurulmuş embriyolar genetiğe gidemiyormuş evet yukarıda shahida bilgilendirince öğrendim ben de.. transfer sonrası kan sulandırıcı da aldım fitil de her gün iğne de oldum tutmadı. yarın doktorum bakalım ne dicek daha önce söylediği yol haritasında bir değişiklik yapacak mı...aslına bakarsan ben de tüp bebek ile kesin olur sanıyordum duvara toslamış gibi oluyor insan
Mrb. Bizimde bebeğimiz olmuyo aşılama dediler. Eşimin sperm hareketsizliği çok yüksek.Gataya gidiyoruz ilk bi aşılama deniycez.Olmazsa tüp bebek. Bahçeciyi düşünüyoruz bizde fiyat ne kadar oluyo ilaçlarla filan?

Günaydın. Sizin yazdiklarınızı okudukça ben şok. 3.denemem oldu ve anlatiklarinizin hiç birini bilmiyorum. Yumurtar toplandı ohss oldugum icin embriyolar donduruldu. Ne genetik nede bahsettiginiz tekniklerden hic haberin yok ne kadar gözüm kapalı yaptirmisim ve ellerim bom boş. Negatif sonuc alıyorum hani insan bekler doktordan bir aciklama bir dahakine sunu yapalim falan diye ama malesef. Tek embriyom kaldı napacam bilmiyorum. Offf ya
Bunları ne yazık ki bana da dr söylemedi. Hatta görüşmeye gittiğimde bu kadar bilgili olmama o da hemşireler de şaşırdı bence. Ben negatifi kurban bayram8 arefesinde öğrendim. Hastanede bağıra çağıra ağladım. Hatta beni hemen hemşire odasına aldılar ( diğer hastaların gözünde negatif etkim olmasın diye gal8ba). O halde bana siz bozi anlayacak durumda değilsiniz deyip adeta azarlayarak elime bi tuvalet kağıdı uapragi verip gönderdiler. Taksiye bindim eve ağlayarak gitmişim galiba ama hatırlamıyorum anneme gitmişim. Ikıncı günü eve geçtim. Tüm raporlarim8za baktım. Aslında dr lar istememesine rağmen eşimi zorlayarak yaptırdığım sperm testleri e baktım bi daha. Oysa tüp öncesi eşimi zorla ürologa götürmüştüm. Ürolog sperm çok az filan dedi. Eşim aşırı tepki verince doktor geri adım attı bence. Keşke daha acil olsaydı. Dr önce varikosel var ama spermi bu mu etkiliyor bilemeyiz ama ameliyat tavsiye ederim fakat neticesi değişir mi bilmem dedi. Eşim iyice öfkelendi dr da belki tüp olur dedi. Ben tabii tüp olur hayaliyle araştırmaya başladım. Bahcecideki bi doçent ve bülent tıraş tupolur sizde dediler. Eşim bahceciyi ustemediginden bülent tirasa gittik. Inanılmaz ilaç yüklediler bana. Orası böyle çalışıyormuş. 25 yaşındaki de 35 ve 45 yaşındaki de aynı ilaçları alıyordu gördüğüm kadarıyla. Bende de ohss riski olunca 2 ay da öyle bekledik. Mayısta başlayan süreç sonucu 6 ağustosta iki embriyo kondu. Neticesi negatif. Negatif sonuçtan sonra dünyam karadı hayat durduben hala o zamandayim sanki. Şu anda kuruştayız ama bakın burada yarışıyorum hiç birşey zevk vermiyo artık.. Neyse negatif sonuç sonrası hedefimize bi daha baktım tüm raporlarımızı kontrol ettim. Daha önce urologun da diğer dr ların da belirtmefigi şeyi morfolojiyi farkettim. Morfoloji nedir diye araştırdığımda çok önemli bişey olduğunu yüzde 4 altındakiler sağlıklı gebeliğin zor olduğunu gebelik olsa da düşük veya sakatlık tehlikesi olduğunu öğrendim. Bizim morfoloji yüzde 1 di en son.. Hatta bülent torasın makalesinde bile morfoloji yüzde 4 alti ise tüp de zor yazıyodu ve bunu bana kimse dememişti. Görüşmeye gittiğimde bunu da belirttim . Dedim sizin makalenizde morfoloji yüzde 4 altı ise tüp de daha zor yazmışsınız dedim. Evet öyle dedi
Ben de dedim raporlarımıza hicbakmadiniz ama bizimki yüzde 1di dedim. Dr bi süre sustu. Evet haklısınız ama mikroçip uygulamışız dedi. Dedim imsi morfoloji için daha iyi bi yöntem size katılmıyorum dedi bana. Neticede onun uzman olduğu bi iş bana ahkam kesmek düşmez tabii ama ne yazık ki biz bakmazsak kimse bakmıyo. Keşke böyle olmasaymış. Sizin belki sperm değildir sorun hic baktirdiniz mi

Canim ilk konyada gittik tup bebek orda esimden ornek ve ikimizden genetik istediler. Ikinizde sorun yok dediler ve tup bebek basladık ordan negatif sonuc alinaca moral olarak çöktüm ve hic bir tahlili almadım ordan ayrildim. Sonra kayseri acibadem gittim ordada esimdem ornek aldılar hersey yolunda dediler tedavi başladık ve 2 negatif deneme. Kafam allak bullak nereye gidecem kime ne soracam şaşırdım kaldım artık

Bunları ne yazık ki bana da dr söylemedi. Hatta görüşmeye gittiğimde bu kadar bilgili olmama o da hemşireler de şaşırdı bence. Ben negatifi kurban bayram8 arefesinde öğrendim. Hastanede bağıra çağıra ağladım. Hatta beni hemen hemşire odasına aldılar ( diğer hastaların gözünde negatif etkim olmasın diye gal8ba). O halde bana siz bozi anlayacak durumda değilsiniz deyip adeta azarlayarak elime bi tuvalet kağıdı uapragi verip gönderdiler. Taksiye bindim eve ağlayarak gitmişim galiba ama hatırlamıyorum anneme gitmişim. Ikıncı günü eve geçtim. Tüm raporlarim8za baktım. Aslında dr lar istememesine rağmen eşimi zorlayarak yaptırdığım sperm testleri e baktım bi daha. Oysa tüp öncesi eşimi zorla ürologa götürmüştüm. Ürolog sperm çok az filan dedi. Eşim aşırı tepki verince doktor geri adım attı bence. Keşke daha acil olsaydı. Dr önce varikosel var ama spermi bu mu etkiliyor bilemeyiz ama ameliyat tavsiye ederim fakat neticesi değişir mi bilmem dedi. Eşim iyice öfkelendi dr da belki tüp olur dedi. Ben tabii tüp olur hayaliyle araştırmaya başladım. Bahcecideki bi doçent ve bülent tıraş tupolur sizde dediler. Eşim bahceciyi ustemediginden bülent tirasa gittik. Inanılmaz ilaç yüklediler bana. Orası böyle çalışıyormuş. 25 yaşındaki de 35 ve 45 yaşındaki de aynı ilaçları alıyordu gördüğüm kadarıyla. Bende de ohss riski olunca 2 ay da öyle bekledik. Mayısta başlayan süreç sonucu 6 ağustosta iki embriyo kondu. Neticesi negatif. Negatif sonuçtan sonra dünyam karadı hayat durduben hala o zamandayim sanki. Şu anda kuruştayız ama bakın burada yarışıyorum hiç birşey zevk vermiyo artık.. Neyse negatif sonuç sonrası hedefimize bi daha baktım tüm raporlarımızı kontrol ettim. Daha önce urologun da diğer dr ların da belirtmefigi şeyi morfolojiyi farkettim. Morfoloji nedir diye araştırdığımda çok önemli bişey olduğunu yüzde 4 altındakiler sağlıklı gebeliğin zor olduğunu gebelik olsa da düşük veya sakatlık tehlikesi olduğunu öğrendim. Bizim morfoloji yüzde 1 di en son.. Hatta bülent torasın makalesinde bile morfoloji yüzde 4 alti ise tüp de zor yazıyodu ve bunu bana kimse dememişti. Görüşmeye gittiğimde bunu da belirttim . Dedim sizin makalenizde morfoloji yüzde 4 altı ise tüp de daha zor yazmışsınız dedim. Evet öyle dedi
Ben de dedim raporlarımıza hicbakmadiniz ama bizimki yüzde 1di dedim. Dr bi süre sustu. Evet haklısınız ama mikroçip uygulamışız dedi. Dedim imsi morfoloji için daha iyi bi yöntem size katılmıyorum dedi bana. Neticede onun uzman olduğu bi iş bana ahkam kesmek düşmez tabii ama ne yazık ki biz bakmazsak kimse bakmıyo. Keşke böyle olmasaymış. Sizin belki sperm değildir sorun hic baktirdiniz mi
Ben de böyle çok kötü oldum kendime gelemedim. Şimdi ikinci icin tedaviye basladik

Canım merhaba ilk denemende bukadar ümitsizliğe kapılma. Rabbim benm yüzümü 3. Denememde güldürdü. Hiç belli olmaz sen pozitif düşün olucak İnşallah de gerisi Rabbime kalmış . Mesele dogru merkezi ve dogru doktoru bulmak sanırım. Lab ortamları çok önemli. Ben 3. Denememi Bahçecide yaptım. Güçlü bi laboratuvarları var birçok kişiden duymuştum adını şükür ki doğru seçim yapmısım
Selam canım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Bu zamanda bize de sizin gibi örnekler lazım. Ben de Ankara bahçeci de tedavi oluyorum. Aynen laboratuvarlarının çok iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden ilk başta yıkıldım şimdi daha iyiyim, pes etmek yok :)

Ornek aldılar derken spermiyogram mi yapıldı? Bence iyi bir laboratuvarda ikiniz de dna yaptırın önce. Muhtemelen sorun yoktur ama bi dahaki deneme öncesinde gerekli diye düşünüyorum. Spermiyogramlari siz görünüz mu görmediyseniz isteyin hastanelerden bence. Tüp dr ları bize de sperm sorunu yok bir sperm bile işimizi görür dediler. Ama öyle değil işte... bu arada ben olumsuz deneme sonrası aynı urologagittim aslında ona gitmezdim ama üniv hastanesi olduğundan rapora ihtiyacım vardı o yüzden gittim. Bu sefer ne dese begenirsiniz keşke tüp yapmasaymışsınız olmazdı zaten dedi. Dedim daha önce tupolur demistin8z ben öyle şey demem dedi. Bence eşimin aşırı tepki vermesi sebebiyle öyle dedi
Yoksa ben niye gidip tüp yaptırayım ama şimdi öyle demedim tüp yapmanız hata olmuş dedi. Ya bu sperm sorunu biraz detaylı bişey olduğundan dr lar da yam net konysamiyo bence
Eşim artık daha fazla oyalamasa da şu testlerini yapsa keşke. Bu ay kaan Aydos'a gideceğiz. Ben çok üzüntüler yaşadım nu hayatta ama bu play beni cokyipratyi saçlarım simsiyahtı aklar düşmeye başladı.. O yüzden riske atmamak lazım diye düşünüyorum .inanmazsınız belki o kadar çok üzüldüm ki sürekli ishal olup kusuyordum. Hatta bigun eve giderken yolda altıma yaptım
Çocukluğumda bile böyle birvukuatim yokken yolda altıma yaptım rezil oldum. Cok zor.. Allah bugunlerimizi aratmasin yine de...

Anladım canım sonuçta doktor ilk tedaviyi değerlendirip ikinciye ona göre eklemeler yapıp planlıyor. Kalbimizi temiz tutalım olacağına inanalım Allah’ın izniyle.
Ben de yarın doktorum ile görüşeyim yazarım yine
Bİrsey syleyeceğim ama yanlıs anlamayın
doktorunuız bence her önlemi ilk tedavide almalı idi
bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile tedavi doğru değil bence.
sonucta hepimiz umut bağlıyoruz, belli tutarlarda miktarlar ödüyoruz.
kan sulandırıcıyı neye göre kullanacak sizde pıhtılasma cıktı mı? bunun testine baktı mı daha evvel.

Çok teşekkür ederim. Aslında dna testini ben istiyorum. Çünkü dna sıkıntılaysa zaten sonraki genetik de sıkıntılı oluyormuş. Yanı ben biraz daha garanti lsun istedim. Dna sorunu ise anti-oksidan ilaçlarla gideriliyormuş. Kaan Aydos dna sorunuysa 5. Gün embriyosu olsa da tutmaz diyor. Ben de dnamizdan şüpheleniyorum ama belki sebep bu değildi bilmiyorum. Belki bende de sorun vardır belki rahmimle ilgili bişey vardır ama sorun yok dediler.yine de emin değilim. Bülent beyle olumsuz durum sonrası görüşmeye gittiğimde bir kadınla sekreter konuşuyorlardı kadın o kadar paramızı aldınız embriyo da oluştu transfer olmayacak mi diyordu sekreter ama hepsinin genetiği kötüymüş biz nerden bilebilirdik diyordu. Ya keşke baştan dna lara filan baksalar tabii o da kesinlik vermez elbet ama en azından hepsinin gebeliğinin kötü çıkmasına engel olur bence. Neyse ki sizin genetikte iyi olanlar var çok şükür. En azından bu kısma kadar sınavı geçmişsiniz maşallah. Benim bir embriyom daha var ama onu şimdilik koydurmam. Bir dahaki denemem olursa memorial veya bahcecide olur
Selam canım yok bizim embriyo lar da genetiğe gitmedi. 3 dondurulmuş embriyo var ama maalesef genetiğe gitmedi. Doktora sormuştum ilk denemede gerek görmemişti keşke yapılsaymış. Ankara bahçeci de tedavi oluyorum. Birazdan doktorum ile görüşeceğim, bakalım yeni yol haritasını yazarım.

Selam canım nerede tedavi oluyorsun ilk tedavin miydi ? Genetiği ben de sormuştum yaşınız 32 ilk denemeniz gerek yok demişlerdi ama yapılsa iyi olurmuş diye düşünüyorum şimdi. Dondurulduktan sonra yapılamıyormuş diye öğrendim.

Back
X