Evet benim psikolojim çabuk çöküyor bir deYani daha çok yumurta daha çok şanş demek tabiki ama maddi manevi yorucu süreç hele iğnelerr
Umutlu82 aslında ilk toplamada 19yumurta vardı, 14ü dollendi. 1embriyo 5inci güne kaldıNasıl oldu o maşallah ilk etapta 1 yuurta sonra 4 ne yediniz ictiniz
Ya ben anlamıyorum galiba bundanEvet benim psikolojim çabuk çöküyor bir de
bu site iyi geliyor
Umutlu82 aslında ilk toplamada 19yumurta vardı, 14ü dollendi. 1embriyo 5inci güne kaldı
Şimdi toplama olmadan sadece 4 yumurta görülüyor. Aslında 6ayda rezervim epey azalmış. O 4 yumurta toplanacak döllenme yapılacak,embriyo olacak ve
Kalanların 5.gune erismesi beklenecek. Yani pek olumlu bir durum değil keske dediğiniz gibi olsaydı.
Ya ben anlamıyorum galiba bundan
Şunu anlamıyorum daha doğrusu 3 güne gidiyorya 5 güne götürmeye çalışıyorlarya sonra gitmedi diyelim noluyor o cöpmu oluyor ozaman niye 5 güne zorlanıyor 3 günde kalsın dondurulsun yaniumarım dogal yoldan istediğiniz gibi istediğiniz zamanda bebis sahibi olursunuz da bunları öğrenmek zorunda kalmazsınız.
İşin içine girip mecburen öğrendik.
Yumurta ve embriyo farklı oluyor.
Yumurta toplanılıyor. Bazı keseler boş çıkıyor. Dolu olanlar sperm ile birleştirip embriyo yapıyorlar. Bazıları embriyo olmuyor döllenmiyorlar. Döllenen embriyolar 3.güne bekletiliyor. Çünkü 3.gune erişemeyenler oluyor. 3.gune erisenler transfer yapılabiliyor. Ama 5.gün daha garanti. 5 güne ulaşanlar arasından genetik bozukluk var mi test yapılıyor. Sağlam olan transfer edilebilir oluyor. Survivor gibi
Evet çöp oluyor malesef. Aslinda 3.gün tutunma ihtimali daha düşük embriyo oluyor. Tutunamayabiliyor veya sağlıksız çıkma ihtimali oluyor. Ama son çare 3 gün embriyo ile de çok sayıda hamile kalan kişi var. Bu biraz dr ve hasta tercihi. Doktorlar başarılı olmak istedikleri için 5i tercih ediyor bazen hastalar da riski azaltmak için. Ama az sayıda embriyo varsa o riski kabul eden başarılı olan da çok. Mesela benim gibi çoklu düşük ve yaş faktörü varsa 3.gun riskli oluyor. 5 ve Gen tarama isteniyorŞunu anlamıyorum daha doğrusu 3 güne gidiyorya 5 güne götürmeye çalışıyorlarya sonra gitmedi diyelim noluyor o cöpmu oluyor ozaman niye 5 güne zorlanıyor 3 günde kalsın dondurulsun yaniben yumurta toplattim bir tane vardı ama hiç dollenmedi gerekçe yumurta kalitesiz denildi
Ya ben bir çok kişide gördüm 3 gün embriyosuda tutunuyor hatta ikiz olanlar.bile duydum bence çok zorlamamak lazım gelecekse dünyaya her türlü 3 gün embriyosuda gelir yani.rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay yoldan evlat versinEvet çöp oluyor malesef. Aslinda 3.gün tutunma ihtimali daha düşük embriyo oluyor. Tutunamayabiliyor veya sağlıksız çıkma ihtimali oluyor. Ama son çare 3 gün embriyo ile de çok sayıda hamile kalan kişi var. Bu biraz dr ve hasta tercihi. Doktorlar başarılı olmak istedikleri için 5i tercih ediyor bazen hastalar da riski azaltmak için. Ama az sayıda embriyo varsa o riski kabul eden başarılı olan da çok. Mesela benim gibi çoklu düşük ve yaş faktörü varsa 3.gun riskli oluyor. 5 ve Gen tarama isteniyor
İnşaAllahEvet 3.günde başarı sağlayan da çok var. Yine de 5.gun çoklu düşük ileri yaş gibi durumda tercih ediliyor.
Kesinlikle bünyeden bünyeye degisiyor. hatta bir kisinin bünyesinde stress ve günlük yaşamdaki tutumuna göre bile rezerv yumurta kalitesinde değişiklikler oluyor.
İnşallah sağlıklı ve kolay yoldan çocuk sahibi oluruz.
Yooo bence tek yumurta güzel güzel tüm besinlerle kaliteli şekilde büyümüştür. İnşallah 5.gune kadar da ilerlerİnşaAllahkendi kendine hamile kalabilmek büyük lütuf. Tek yumurtayla başarı oranı çokmu düşüktür acaba pazartesi alıcaklar benimde nasıl olucak diye çok düşünüyorum
Evet gerçekten rabbim nasip edeceği zamanda oluyor gerçekten bizim zamanımızda daha yakındır umarımYooo bence tek yumurta güzel güzel tüm besinlerle kaliteli şekilde büyümüştür. İnşallah 5.gune kadar da ilerler
Birini okudum burada 1 yumurta olmuş,embriyo da olmus onu transfer etmişler ikiz çıkmış ki amh değeri de çok düşükmüş. Sanırım gerçekten kader ve nasip.
Yıllarca tüp bebek deneyip olmayip doğal yoldan hamile kalanlar var. Herkesin hikaye mucize gibi.
Peki bu amh farklılığı nasıl oluyor mesela benim amh 2019 yılında 0.49 su iki yumurta vardi.sene 2023 amh 0.37 yine iki yumurta oluyor.ve benden çok çok düşük kadının 4 tane yumurtası oldu geçen hafta anlamıyorum yumurta rezervini gösterir değer degilmi amhYooo bence tek yumurta güzel güzel tüm besinlerle kaliteli şekilde büyümüştür. İnşallah 5.gune kadar da ilerler
Birini okudum burada 1 yumurta olmuş,embriyo da olmus onu transfer etmişler ikiz çıkmış ki amh değeri de çok düşükmüş. Sanırım gerçekten kader ve nasip.
Yıllarca tüp bebek deneyip olmayip doğal yoldan hamile kalanlar var. Herkesin hikaye mucize gibi.
Çok güzel yumurta sayınız stres yapmayın rahat olun güzel düşünün stres çok etkiliyor. Bende gonalf 225 pergoveris genotropin ve klomen kullandım 5 gün kontrole gittim 3 gün daha ekledi sonra doktor. Seninde gördüğü yumurtaları daha kaliteli büyüsün diye devam ettirmiştir endişelenme hiçteMerhaba arkadaşlar. Ben 25 yaşındayım. Erken menopoz teşhisim vardı Kayseri Gökalp öner ile bu yola çıktım bana temmuz ayında prp yaptı. Eylül ayında da tüp bebek tedavilerine başladık. Geçen ay yumurta göremedi. Bu ay adetin 3. Günü yani geçen hafta gonal f başladı. Cuma günü tekrar gittim Folikül gördü 7 8 tane. Sonra tekrar gonal f verdi 900 . Günlük 225. Birde pergoveris verdi. Bu durumu yaşayan var mı . Yarın kontrol var beni ne bekliyor
Amh düşmesinin sebebi hersey olabillir bir aydada düşebilir belirli zaman içindede. Ben 2 kere kendiliğinden hamile kalmıştım tek seferde hemde düşük oldu düşükten sonra amhımda düştü bir anda. İlaçlar herkeste aynı etki olmuyor yumurta gelişimi çok farklı oluyor. Sen tekrar gidicektin adetten sonra ne yaptınPeki bu amh farklılığı nasıl oluyor mesela benim amh 2019 yılında 0.49 su iki yumurta vardi.sene 2023 amh 0.37 yine iki yumurta oluyor.ve benden çok çok düşük kadının 4 tane yumurtası oldu geçen hafta anlamıyorum yumurta rezervini gösterir değer degilmi amh
Ben adeti bekliyorum daha bir haftam var canım olunca gidecegimAmh düşmesinin sebebi hersey olabillir bir aydada düşebilir belirli zaman içindede. Ben 2 kere kendiliğinden hamile kalmıştım tek seferde hemde düşük oldu düşükten sonra amhımda düştü bir anda. İlaçlar herkeste aynı etki olmuyor yumurta gelişimi çok farklı oluyor. Sen tekrar gidicektin adetten sonra ne yaptın
Yumurta toplamandan sonra daha olmadın mıBen adeti bekliyorum daha bir haftam var canım olunca gidecegim
Nasıl ilk ay hiç yumurta olmayıp sonraki ay 7.8 yumurtami gördü nasıl olmuş bu.prp bende istiyorum faydası varmı acaba gerçekten.yada doktoruma sorsam bende işe yararmi diye işime karışma dermi banaMerhaba arkadaşlar. Ben 25 yaşındayım. Erken menopoz teşhisim vardı Kayseri Gökalp öner ile bu yola çıktım bana temmuz ayında prp yaptı. Eylül ayında da tüp bebek tedavilerine başladık. Geçen ay yumurta göremedi. Bu ay adetin 3. Günü yani geçen hafta gonal f başladı. Cuma günü tekrar gittim Folikül gördü 7 8 tane. Sonra tekrar gonal f verdi 900 . Günlük 225. Birde pergoveris verdi. Bu durumu yaşayan var mı . Yarın kontrol var beni ne bekliyor
Olduk cnm ilk adette değil ikincide gidicem gecen ay 28 oldum adet ama ikinciyi henüz olmadım dahaYumurta toplamandan sonra daha olmadın mı
Olduk cnm ilk adette değil ikincide gidicem gecen ay 28 oldum adet ama ikinciyi henüz olmadım daha
Anladım bu sefer güzel sonuçlar alırsın inşaAllahNasıl ilk ay hiç yumurta olmayıp sonraki ay 7.8 yumurtami gördü nasıl olmuş bu.prp bende istiyorum faydası varmı acaba gerçekten.yada doktoruma sorsam bende işe yararmi diye işime karışma dermi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?