Tüp bebek günlüğüm.. hepinizi bekliyorum destek için..

Merhaba arkadaşlar..
Benim adetim hala gelmedi..
Pazartesi negatifi aldıktan sonra ilaçları bıraktım..
Bir bilginiz var mı yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba arkadaşlar..
Canım benim ben bazı düşüklerimde beta hcg düşüşe geçtikten 10 ili 12 gün sonra adet oluyordum hatta bir keresinde söktürücü bile kullanmıştım. Kullandığımız ilaçlar gecikme yapıyor. Ama yanlış anımsamıyorsam 12 gün testt yapmamıştın. İçin rahat etsin diye testi tekrarla istersen

Merhaba arkadaşlar..
ıssızz, merhaba canım, bugün nasılsın. toparlanabildin mi biraz.

Merhaba arkadaşlar..
Merhaba canım gecikebiliyor, benim de ilaçları bıraktıktan 2 gün sonra geldi, bu ay 2.adetimde 5 gün gecikme yaşadım endiselenme

ıssızz, merhaba canım, bugün nasılsın. toparlanabildin mi biraz.

Daha iyim canım çok şükür çok teşekkür ederim sorduğun için..
Kaç gündür hiç dışarı çıkmadım bugün eşim zorladı işten gelince yemeğe gidelim diye..
Hayat devam ediyor.. Rabbim umudumuzu söndürmesin ne diyeyim..
Allah yardımcımız olsun hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin Inşallah...
Namazlarım da hep dua ediyorum hepimiz için...

Merhaba canım gecikebiliyor, benim de ilaçları bıraktıktan 2 gün sonra geldi, bu ay 2.adetimde 5 gün gecikme yaşadım endiselenme
Canım dün geldi adetim ilacı bıraktıktan 3 gün sonra geldi... bu hormonlar ne kadar sürede çıkar acaba içimizden.. tekrar tedaviye başlamak istiyorum aklıma takıldı tekrar sil baştan hormon alacağım.. bilemedim ne zaman başlanılır tekrardan bi sakıncası var mı acaba?

Kaç gündür hiç dışarı çıkmadım bugün eşim zorladı işten gelince yemeğe gidelim diye..
daha iyi olacaksın inşallah ve yakın zamanda güzel bir tedaviyle inşallah muradına ereceksin. allah dualarımızı kabul etsin inşallah. gün gelipte evlatlarını kucağına aldığında burda yazılanları okutursun onlara.

Merhaba :) 10. Günden itibaren test yaptırabilirsiniz dediler. Ben artık hiç duramayacak moddayım :)
Cuma günü 9. Gün oluyor. Acaba 8. Gün çıkar mı? En erken ne zaman yapabilirim İnan’ın günleri zor sayıyorum :)

Teşekkür ederim. Günler çok zor geçiyor. Duramıyorum inanın:)
Hem korkuyorum hem merak ediyorum. 5. Gün embriyosu benim. Bugün 6. Gün bitti. Günler çooook zor geçiyor of...

Evde hayatta uğraşmam zaten. Boşuna kendimi strese sokmam kan testi varken.
Sizin sonuç ne oldu? :)

Canım dün geldi adetim ilacı bıraktıktan 3 gün sonra geldi... bu hormonlar ne kadar sürede çıkar acaba içimizden.. tekrar tedaviye başlamak istiyorum aklıma takıldı tekrar sil baştan hormon alacağım.. bilemedim ne zaman başlanılır tekrardan bi sakıncası var mı acaba?
2 ayda vücuttan atılırmış, bol bol su iç canım, 2 adet sonrası başlandığını biliorum ama doktora sormak iyi olur

Üzülme ya da üzül demek tamamen boş. Negatif IVF denemesi yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Umarım Allah hayırlı sonuçlar nasip eder sana. Herşeyin vakti var.

Sizin sonuç ne oldu? :)
Merhaba. Güzel sonuçlarla geldim. Umarım hayırlısı olur.
Bugün transfer günü harici 8. Gün. Kan testi verdim: 17.23 çıktı. Hamileliğe giriş yaptım sanırım. Asıl test günüm Pazartesi ama ailelere söyledik dayanamadık. Umarım Allahım utandırmaz. Çok şaşkınım...

Üzülme ya da üzül demek tamamen boş. Negatif IVF denemesi yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Umarım Allah hayırlı sonuçlar nasip eder sana. Herşeyin vakti var.

Herşeyin hayırlısı canım...
Bugün bu yazıyı okudum..
Çok anlamlı bizim için yazılmış sanki..
Okuyun lütfen arkadaşlar...

Serçe🐤Allah’a küsmüştü. Günler geçiyordu ve serçe🐤 hiçbir şey söylemiyordu. İçine kapanmış derin bir hüzne boğulmuştu. Artık Rabbine bir şey demiyor ve onunla konuşmuyordu! Melekler merakla Allah’a serçeyi🐤 soruyorlardı ve her defasında Allah, meleklere “o gelecek” diye cevap veriyordu. “Çünkü onun sesini duyacak tek kulak benim ve onun minik kalbindeki derdini anlayacak olan da tek benim” diyordu. Bir zaman sonra serçe,🐤 kalbi hüzün, gözü yaşla dolu bir halde bir ağacın dalına kondu. Hiçbir şey söylemiyordu öyle sessiz sessiz bekliyordu. Allah,serçeye🐤 seslendi. Söyle bana! Canını sıkan ve kalbini hüzne boğan derdin nedir senin? Melekler serçe🐤 ne söyleyecek diye ona bakıyordu. Serçe mahzun biraz da sitemli ses tonuyla; “Küçük bir yuvam vardı. Yorulduğumda dinlendiğim üşüdüğümde sığındığım. Kimseyi rahatsız etmiyordum ve kocaman Dünya’da ufacık bir yerdi kimsenin yerini dar etmiyordu.Sen onu da bana çok gördün neydi o zamansız fırtına? Esip yıktı yuvamı ve beni yuvasız bıraktı.” Artık konuşamadı serçe 🐤sözleri boğazında düğümlendi. Sessizlik Arş-ı rahmanda yankılanıyordu ve melekler başlarını eğmiş Allah’ın vereceği cevabı bekliyordu. Allah; “ sen, o yuvanda dinlenirken seni avlamak isteyen bir yılan yuvana doğru geliyordu, seni yılandan korumak için fırtınaya emrettim yuvanı yıksın diye böylece sen oradan uzaklaşarak yılandan kurtuldun. Nice belalar var ki muhabbetimle senden uzaklaştırdım ve sen kuşatıcı muhabbetimi görmüyor geçici belalardan dolayı bana düşman oluyorsun. Serçenin 🐤gözleri doldu ve hüngür hüngür ağlamaya başladı ve onu çok seven Allah’ın şefkat ve merhametine hayran kaldı. 💓 Utangaç bir sesle: “Affet Allah’ım “ diyebildi sadece. Ve gönül sözü Arş-ı İlahi’de yankılandı “Affet Allahım!” Başımıza gelen her musibbette, elbette ki nice hayırlar gizlidir. Rabbimize isyan etmek yerine, olanda hayır vardır diyerek rıza göstermek gerekir... 💜 Selam olsun, HAYIRLISI OLSUN diyebilenlere... 💜 Selam Olsun, VARDIR BUNDA BİR HAYIR diyebilenlere... 💜 Selam olsun, BU DA GEÇER deyip yoluna devam edebilenlere... Vaktiniz Nur Vaktiniz Hayr Vaktiniz Aşk olsun CUMA mız Mübarek Olsun ❤

Bugün transfer günü harici 8. Gün. Kan testi verdim: 17.23 çıktı. Hamileliğe giriş yaptım sanırım. Asıl test günüm Pazartesi ama ailelere söyledik dayanamadık. Umarım Allahım utandırmaz. Çok şaşkınım...
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım..

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım..
Canım inşallah burada senin de en hayırlı zamanda bebeğini paylaşmayı nasip eder Rabbim.
Ben öyle zor dönemlerden geçtim ki, Allah kimseye yaşatmasın. Çok zordu çok. Umarım her bekleyenin bebişi bekletmeden olur ❤️

Canım inşallah burada senin de en hayırlı zamanda bebeğini paylaşmayı nasip eder Rabbim.
Ben öyle zor dönemlerden geçtim ki, Allah kimseye yaşatmasın. Çok zordu çok. Umarım her bekleyenin bebişi bekletmeden olur ❤

Zor olacakki güzel olsun demişler..
5 yıldır çok şeyler yaşadım sayfalarca yazsam bitmez.. özellikle toplumun baskısı..
Bu kulaklar neler duydu ne vicdansız insanlıktan cıkmış insanla uğraştım..
Kitap yazsam sayfalar yetmez..
Allahım görüyor biliyor herşeyin hayırlısı olsun..
Geç olsun güç olmasın demişler..
Vardır her serde bir hayır..
Sen kaç yıldır mücadele ediyorsun canım şükür ki mutlu sona ulaştın rabbim daim etsin inşallah...

Çok sevindim rabbim utandırmasın 🙌

Canım çok teşekkür ederim..
Önemli bilgilere hepimizin ihtiyacı var..
Yazarsan memnun olurum tabiki..
Allah razı olsun düşündüğün için...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Canım bahsettiğim kitaptan özet yapmaya çalıştım. Onu ekleyeceğim inş. Günlük hayat tarzınının doğurganlığı etkilediği bir gerçek. Bir de bu aralar tüp bebek başarı oranlarını arttıran takviyeler ve alınması gereken önlemler ile alakalı yazılar, makaleler okuyorum. Çoğunun ortak söylediği şeyler şunlar:

TSH seviyesi 2'nin altında olmalı. (İleride düşük olmaması için)
D3 vitamini seviyesi 70 civarında tutulmalı.
Günlük 1-2 gr omega 3 takviyesi alınmalı. (İçinde omega 6-9 olmamalı)
800-1000 mcg folat içeren iyi bir prenatal multivitamin kullanılmalı.

Belki biliyorsunuz ama yine de bunları eklemek istedim.

Dr. Felice Gersh

PCOS SOS adlı kitabından hamile kalmak isteyen kadınlara tavsiyeler.

(Kitapta 7 adımlı bir tedaviden bahsediyor. Bu 7 adımdan ilk 6’sı polikistik over hastası olsun veya olmasın bütün kadınlara hitap ederken, 7. adımda sadece polikistik overe odaklanıyor.)

1. Adım: Işığa ve karanlığa daha fazla önem verin.

Eski atalarımız 24 saatte güneşin doğuşunu, batışını, ışığı ve karanlığı seyrederlerdi. Dünyada her şeyin zamanını belirleyen Güneş olduğuna göre, vücudumuzda da bu zamanı belirleyen şeyin Güneş olduğuna şüphe yok. Modern hayatın getirdiği yapay aydınlatıcılar ve elektronik cihazların ışıklı ekranları vücudumuzun ışık karanlık algısını değiştirmekte ve bizi geç yatmaya teşvik etmektedir.

Beyinde hipotalamusta vücudun bir saati vardır. Bu saat ışık ve karanlığı algılayarak 24 saatimizi şekillendirir. Aynı şekilde her hücrenin de kendi saati vardır. Vücutta her şeyin zamanlı bir şekilde sorunsuz ilerleyebilmesi için bu saatin düzgün çalışması gerekir. Gece olduğunda her şey sessizliğe bürünür. Mide, pankreas, karaciğer uyur, bu saatte sizin de uyumanız gerekir. Uyandığınızda ise, organlarınız da uyanır ve vazifelerini yapmak üzere iş başına geçerler, yeni güne artık hazırdırlar.

Bu sistemde bozulma ortaya çıkarsa vücudunuzda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlar. Bunu engellemek için gün doğumunu ve gün batımını izleyin, sabah ışığı alın, öğlen ışığı alın, balkonu daha sık kullanın, akşam saat 8’den sonra elektronik cihazları kapatın, bu saatten itibaren kendinizi rahatlatacak işlerle meşgul olun, ışıkları kısın, saat 10 ile 11 arası yatağa gidin ve tamamen karanlık bir ortamda uyuyun, sabah kalkınca bütün perdeleri açın ve bulabildiğiniz en ışıklı ortamda kahvaltınızı yapın.

2. Adım: Uyku düzeninize dikkat edin.

Bir önceki adımla bağlantılı olarak uyku saatlerinize çok dikkat edin. Hafta sonu jetlaglarından uzak durun. Erken yatıp erken kalkmayı alışkanlık haline getirin ve hafta sonu da bu alışkanlığınızı devam ettirin. Erken uyumakta zorlanıyorsanız 1. adımdaki tavsiyeler mutlaka işinize yarayacaktır. Ancak hala ekstra yapabileceğiniz şeyler de yok değil. Akşam ashwagandha çayı tüketerek kendinizi rahatlatıp daha kaliteli bir uyku geçirebilirsiniz. 6 ay boyunca her akşam ashwagandha çayı içen kişilerin kortizol seviyelerinde %28 düşüş görülmüştür. Bu da stresi %44 oranında, anksiyete ve uyku bozukluklarını ise %70 oranında azaltmıştır.

Rahat bir şekilde uykuya dalmak için aromaterapiyi de kullanabilir, lavanta yağının sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Yatmadan önce sıcak bir banyo yapmak da yine stresi azaltmada ve uykuya rahat dalmada etkili görünmektedir.

Kafein içeren çay ve kahveyi gündüz tüketin, hava karardıktan sonra ise papatya gibi sakinleştirici çayları tercih edin. Her şeye rağmen erken uyuyamıyorsanız yatmadan önce 3 ay boyunca 3 mg melatonin alın, daha sonra bu miktarı 1-2 mg’a düşürün. Melatonin, myo inositol ile beraber kullanıldığında tüp bebek başarı oranını arttırmaktadır.

3. Adım: Yemeği saatli yiyin.

Vücudumuzda organlarımızın vazifelerini yapmak için kurduğu biyolojik saat çok rahat kontrolden çıkabilir. Çünkü sindirim sistemi ile alakalı organların saatini bağırsak bakterileri kurar. Bu organlar beyindeki saatten neredeyse bağımsızdır. Sindirim sistemi, ışığa ve karanlığa göre değil yeme içme saatine göre organların ritmini belirler. Bin yıllar önce atalarımızın bütün saatleri birbirine paralel bir şekilde sorunsuz ilerliyordu. Sabah olunca uyanıp yemek yiyorlar, akşam olunca uyuyorlardı. Bu nedenle organların ritmi bozulmuyor ve günümüz kronik hastalıklarına yakalanmıyorlardı.

Siz de gün içinde uyandığınız andan yatacağınız ana kadar saatsiz bir şekilde ne zaman canınız isterse o zaman yiyip içmeyin. Sabah güzel bir kahvaltı yapın. Akşam yemeğinizi ise kahvaltıdan en geç 10-12 saat sonra yiyin ve tekrar 12-14 saat hiçbir şey yemeden sabahlayın. Günün en zengin öğünü kahvaltı olmalı, öğlen yemeği daha hafif yenmeli ve akşam yemeği ise günün en hafif öğünü olmalı. Akşam yemeğinizi en geç 7’de bitirin, hatta mümkünse 5-6 arası yiyin. Bundan sonra yatana kadar su ve sakinleştirici çaylar dışında bir şey yiyip içmeyin.

4. Adım: Egzersiz yapın.

Egzersiz, bağırsak sağlığı için çok faydalıdır, bağırsaklardaki bakteri çeşitliliğini arttırır. Bunun doğurganlıkta ne kadar önemli olduğunu bir sonraki adımda görebilirsiniz.

Kendinizi incitmeden sabah, öğlen, akşam ne zaman isterseniz egzersiz yapın. Egzersiz kısaca yatmak ve oturmak dışında yaptığınız her şeydir. Hareket edin, yürüyün, koşun. Spor salonuna gitmek istemiyorsanız gitmeyin ama hoşunuza gidiyorsa devam edin. Herkesin egzersiz yapma şekli farklıdır. Size en uygun yöntemi keşfedin ve bunu alışkanlık haline getirin. Ofiste çalışıyor ve egzersiz için hiç vakit bulamıyorum diyorsanız masanızın altına pedallı egzersiz aletlerinden koyabilirsiniz.

5. Adım: Bağırsaklarınızı besleyin.

Bağırsaklarımız, bağışıklık sisteminin %70’inin evidir çünkü bir insanın yaptığı en tehlikeli şey yemek yemektir. Sağlıksız bağırsaklar, sağlıksız bağışıklık sistemini beraberinde getirir. Bağırsaklar, kadınlarda östrojen hormonunun aktif bir şekilde kullanılmasında kritik bir rol oynar. Bir kadının vücudunda neredeyse her şey östrojen ile, dolayısıyla da bağırsaklar ile bağlantılıdır. Önemli olan var olan östrojeni vücudun ne kadar iyi kullanabildiğidir. Bu nedenle bağırsaklarımızı beslemek çok ama çok önemlidir.

Bol sebze tüketin, lifli gıdalarla beslenin. Her renkten sebze ve meyve yiyin. Ne kadar çok çeşitli beslenirseniz, bağırsaklarınızdaki faydalı bakteriler de o kadar çeşitli olur. Organik beslenmeye gayret edin. Çiğ ve en az işlem görmüş gıdaları tüketin. Pişirmek ise en az işlem görmüş gıdaya örnektir. Ancak marketten aldığımız paketli gıdaların pek çoğu yüksek oranda işlenmiş olduğu için asla tüketmeyin.

Şekeri az tüketin. Şeker yemek, bağışıklık sistemimizi bağırsaklarda iltihap yapmaya zorlamak demektir. Trans yağ tüketmeyin. Sızma zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tüketin. Zararlı yağlardan uzak durun. İşlenmemiş doğal tuz tüketin. Bir kişinin günlük tuz ihtiyacı bir tatlı kaşığı veya ondan biraz daha azıdır. Bu miktardan çok daha az veya çok daha fazla tuz tüketmek ise zararlıdır.

6 şeyden tamamen uzak durun.

1. Alkol: Karaciğer hastalıklarına neden olur.

2. Tarımda kullanılan antibiyotikler: Bu antibiyotikler vücudumuza girdiğinde bağırsak bakterilerini öldürür. Antibiyotiksiz organik yumurta, et vb. tüketin.

3. Suni tatlandırıcılar: aspartam, sukraloz, sakkarin gibi suni tatlandırıcıları asla tüketmeyin.

4. Süt ürünleri: İneğin yavrusunu büyütebilmesi için sütünde çok fazla hormon bulunmaktadır ve bu hormonlar özellikle polikistik over hastalarında testosteron artışına neden olur. Süt ürünlerindeki büyüme hormonları, hücrelerin androjene duyarlılığını arttırır.

Süt ürünlerinden uzak durmanız için ikinci bir neden de galaktozdur. Galaktoz, süt şekeri demektir. Kadınların yumurtalıklarında da aynı bağırsaklarda olduğu gibi bakteri hücreleri vardır. Bu hücreler yumurtalıklarda bulunan yumurtaların sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için kritik bir role sahiptir. Galaktoz bu hücrelerde toksik etki gösterir. Fazla süt tüketen kadınların diğer kadınlara oranla yaşla beraber doğurganlıklarında daha hızlı düşüş olduğu bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir.

5. Emülgatör: Bağırsak sistemini bozar ve iltihap yapar.

6. Gluten: Pek çok insan glüteni tolere edemez. Tolere ettiği zannedilenlerde bile geçirgen bağırsak hastalığına neden olur. Bu da iltihaba, oto immün hastalıklara, alerjiye, kalp hastalıklarına, kansere ve diyabete sebep olur.

Bağırsak bakterilerinizi canlı tutmak için günlük probiyotik alın. Aldığınız probiyotik takviyenin içinde 5 farklı bakteri çeşidi ve en az 5 milyar koloni oluşturan üniteye sahip olmasına dikkat edin.

Tam 100 trilyon civarında bakteri sizin vücudunuzu evi olarak görüyor. Onlardan iyi olanları besleyebilmek için çok çeşitli ve lifli sebze ve meyve tüketin.

6. Adım: Saf ve temiz yaşayın, bütün endokrin bozuculardan uzak durun.

BPA’lardan uzak durun. Plastik poşetlerde gıda saklama alışkanlığınızdan vazgeçin. Plastik kaşık, kepçe, kap kullanmayın. Isıya dayanıklıdır yazan plastiklere asla güvenmeyin çünkü kastettikleri ısı ile erimemesi durumudur. Plastikler ısıya temas ettiklerinde gıdalara daha fazla plastik bırakırlar. Plastik bardaklarda asla çay içmeyin. Plastik çay ve kahve yapma makineleri ve su ısıtıcılardan uzak durun.

Teneke konserve ürünleri tüketmeyin. Bir ürünün içinde ne kadar fazla yağ varsa plastik ve tenekenin içindeki endokrin bozucu kimyasalları o kadar fazla kendine çektiği belirtilmiştir. Sağlıklı zeytinyağı bulsanız bile plastik kaplarda satılanları tercih etmeyin. Cam şişelerde satılan ürünleri alın.

Temiz hava alın, temiz su tüketin. Şebeke suyunun temiz olduğu yerlerde suyunuzu arıtıp kullanın, plastik şişelerde su almayın. Ancak şebeke suyunun kirli olduğu yerlerde damacana almak daha güvenli olabilir.

Günümüzde denizlerin ve hatta okyanusların çok kirli olması nedeniyle balıklar çok fazla plastik tüketmektedirler. Ayda bir iki defadan fazla balık tüketmeyin.

Ev temizliğinizde sirkeden yardım alın. Bitkisel diş macunu kullanın. Kimyasal kozmetik ürünlerine elveda deyin. Hindistan cevizi yağı çok etkili bir nemlendiricidir. Doğal ürünler ile hayatınıza devam edebileceğinizin farkında olun.

7. Adım: Polikistik overli hastaların gebe kalmak için kullanabileceği takviyeler:

(Bu kısım çok ayrıntılı olduğu için zaman alacak. O nedenle daha sonra ekleyeceğim.)

Zor olacakki güzel olsun demişler..
5 yıldır çok şeyler yaşadım sayfalarca yazsam bitmez.. özellikle toplumun baskısı..
Bu kulaklar neler duydu ne vicdansız insanlıktan cıkmış insanla uğraştım..
Kitap yazsam sayfalar yetmez..
Allahım görüyor biliyor herşeyin hayırlısı olsun..
Geç olsun güç olmasın demişler..
Vardır her serde bir hayır..
Sen kaç yıldır mücadele ediyorsun canım şükür ki mutlu sona ulaştın rabbim daim etsin inşallah...
Canım, Allah kimseye zorluklar yaşatmasın. Herkesin hikayesi başka. Şu an asıl sonucumu alacağım pazartesiyi gözlüyorum. Zaman çok ağır geçiyor. Çok stres yaptım çok... İnanamıyorum da aynı zamanda.
2 sene benim evliliğim fakat ben 4. Evre çikolata kisti sebebiyle yumurtalığımın büyük kısmını kaybettim. Ameliyat oldum.
Tüplerim zarar gördü, yumurta kalitem de dipteydi.
İlk negatif denememden sonra doktor doktor gezdim, 2. Ameliyat diyenler 3 kere senden yumurta toplayacağız diyenler, yani zor ve berbat bir dönemdi. Bugünlere geldiğime inanamıyorum. Yazarken dahi duygulanıyorum. Umarım kimse böyle şeyler yaşamaz.

Back
X