TÜP BEBEK HAMİLELİĞİ SONRASI KORKU .. yardım lütfen ..

Korkmayın nasibinizdeyse herturlu kavuşurdunuz 🥰 biraz Allah’a bırakalım sen elinden geleni yap gerisi Allahtan bende tüp bebek sürecine başlayacağım taze transfer diyince merak ettim yaptırma sebebiniz neydi
Doktorlar bi sorun yok dedi ama daha fazla bekleyemedim yaptırdım canm.

Merhaba kızlar
İlk tüp bebek taze transfer sonrası hamile kaldım. Şuan 5+3 deyim. Keseyi gördük çok şükür. 2 aralıkta kalp atışını duymaya gidicez inşallah. Ama çok korkuyorum belirtilerim bi geliyor bi gidiyor. Gidince düşük yapıcam kayboldu belirtiler diyorum. Hastaneye koşup beta veriyorum. Psikolojim bozuldu artık. Çok korkuyorum. Bugün yine o günlerden. Zaman geçmiyor ki kalp atışına gideceğim gün gelsin. Siz bu haftalarda ne belirtiler yaşadınız. Bide düşük olması için kesin kanama olması gerekir dimi kızlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba korkma içini rahat tut benimde taze transfer ben 6+1 keseyi gördükten 2 gün sonra lekelenmem oldu korktum eyvah dedim doktoruma bildirdim sakın panik yapma olabilir dedi sonra kontrole gittim de kalp atısını gördük şükür ve hiçbir belirtim olmadı suanda 8+5 ten bildiriyorum hiç bir belirtim yok midem dahi bulanmıyor ve çok şükür minik tüpüm gayet saglıklı.

• Beğen
Reactions: ztt
Merhaba korkma içini rahat tut benimde taze transfer ben 6+1 keseyi gördükten 2 gün sonra lekelenmem oldu korktum eyvah dedim doktoruma bildirdim sakın panik yapma olabilir dedi sonra kontrole gittim de kalp atısını gördük şükür ve hiçbir belirtim olmadı suanda 8+5 ten bildiriyorum hiç bir belirtim yok midem dahi bulanmıyor ve çok şükür minik tüpüm gayet saglıklı.
Canım biliyosun tüp bebeğin tutsa bile bi sürü ilaç iğne kullanıyosun yinede düşük olsa kanama olur dimi yani. Ya düşük olduysa bu ilaçlar kanamayı engellerdr öğrenemezsem diye korkuyorum. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

Canım biliyosun tüp bebeğin tutsa bile bi sürü ilaç iğne kullanıyosun yinede düşük olsa kanama olur dimi yani. Ya düşük olduysa bu ilaçlar kanamayı engellerdr öğrenemezsem diye korkuyorum. Sizce böyle bir şey olabilir mi?
Canım söyle söyliyim düşük olsa bu ilaçlar bile fayda etmiyor kanama oluyor benim ilk tüp bebegimde oldu ilaç igne kullanıyordum kanama oldu ve düştü. Doktorum hepder kanama olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz.
lekelenme olursa normal olabilir diye oyuzden içini rahat tut. Yani düşük olursa Allah korusun muhakkak kanama oluyor ne kullanırsan kullan engellemez ilaçlar. Senin kanamam yoksa için rahat olsun dedim gibi belirti de olmasa telas etme benim halen belirtim yok.

• Beğen
Canım söyle söyliyim düşük olsa bu ilaçlar bile fayda etmiyor kanama oluyor benim ilk tüp bebegimde oldu ilaç igne kullanıyordum kanama oldu ve düştü. Doktorum hepder kanama olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz.
lekelenme olursa normal olabilir diye oyuzden içini rahat tut. Yani düşük olursa Allah korusun muhakkak kanama oluyor ne kullanırsan kullan engellemez ilaçlar. Senin kanamam yoksa için rahat olsun dedim gibi belirti de olmasa telas etme benim halen belirtim yok.
Ay şu saat oldu uyuyamamıştım hala .. içimi çok rahatlattın Allah razı olsun gerçekten. Şimdi uyurum bi güzel :)

• Beğen
5 haftalık gebelikte belirtin olmaması normal ve evet kalp atışı randevusuna kadar zaman geçmiyor saat saydığımı hatırlıyorum.. benim de hiç belirtim yoktu. Ben de tedirgindim taaaa ki 7. Haftaya gelene kadar. 7. Haftada kusmadan hastanelik oldum.. belirtisiz hallerimi aradım neden belirti arandım diye kendime kızdım serumlarla ayakta durdum. Sıkma diyeceğiz ama yine sıkacaksın canını bari şunu bil belirti için erken daha.

• Beğen
Ay şu saat oldu uyuyamamıştım hala .. içimi çok rahatlattın Allah razı olsun gerçekten. Şimdi uyurum bi güzel :)
Nedemek canım bende bi önceki cevabı yazdıktan sonra bayılmışım😊 uyandım aklıma geldi bir bakıyım dedim yazdını görünce hemen cevap yazıyım dedim için rahat olsun şimdi rahat rahat uyu bir güzel dinlen 🤗

• Beğen
5 haftalık gebelikte belirtin olmaması normal ve evet kalp atışı randevusuna kadar zaman geçmiyor saat saydığımı hatırlıyorum.. benim de hiç belirtim yoktu. Ben de tedirgindim taaaa ki 7. Haftaya gelene kadar. 7. Haftada kusmadan hastanelik oldum.. belirtisiz hallerimi aradım neden belirti arandım diye kendime kızdım serumlarla ayakta durdum. Sıkma diyeceğiz ama yine sıkacaksın canını bari şunu bil belirti için erken daha.
Sadece çok çok halsizim işe zor gidip geliyorum kimsede bilmiyor şirkette. Sürekli uyumak istiyorum sadece :(

• Komik
Nedemek canım bende bi önceki cevabı yazdıktan sonra bayılmışım😊 uyandım aklıma geldi bir bakıyım dedim yazdını görünce hemen cevap yazıyım dedim için rahat olsun şimdi rahat rahat uyu bir güzel dinlen 🤗
Canım benim çok teşekkür ederim 😘😘

Merhaba kızlar
İlk tüp bebek taze transfer sonrası hamile kaldım. Şuan 5+3 deyim. Keseyi gördük çok şükür. 2 aralıkta kalp atışını duymaya gidicez inşallah. Ama çok korkuyorum belirtilerim bi geliyor bi gidiyor. Gidince düşük yapıcam kayboldu belirtiler diyorum. Hastaneye koşup beta veriyorum. Psikolojim bozuldu artık. Çok korkuyorum. Bugün yine o günlerden. Zaman geçmiyor ki kalp atışına gideceğim gün gelsin. Siz bu haftalarda ne belirtiler yaşadınız. Bide düşük olması için kesin kanama olması gerekir dimi kızlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kızlar selam, 2 gün sonra kalp atışını dinlemeye gidicem ama hala bende mide bulantıısı falan başlamadı. Sadece gögüslerim çok dolu ve ağırlık hissediyorum birde beyaz akıntım var. Böyle olup herşey yolunda giden var mı lütfen cevap verin. Yarın 6+3 olucam :(

Ya merhaba mesajlarınızda kendimi buldum , ben de tüp bebekle hamile kaldım çok şükür henüz keseyi görmeye gitmedik 4+5 sanırım suan ama aşırı telasliyim ya karnım ağrıyor neden ağrıyor diyorum ağrıtmıyor neden ağrımiyor diyorum her tuvalete gidişim acaba leke var mı diye korku bugün yürüyen merdivenden inerken 1 basamak atlamışım biraz esnedim öne doğru belim ağrıdı biraz acaba bir şey oldu mu korkusu kafayı yicem. Ne olacak böyle bilmiyorum. Bu kendimize zararlı farkındayım ama atamıyorum üstümden.

• Beğen
Canım bende senin gibiydim eminim bir çok tüp bebek annesi ya da anne adayı da böyledir emin ol yalnız değilsin. Her gün beta veriyordum her gün hastaneye gidip kalp atışı dinletiyordum sürekli muayeneye gidiyordum (Tüp bebek doktorum psikolojik olarak anlayışlıydı) ay göğüslerim büyümedi ( bu arada göğüslerim 12. Haftaya kadar acımadı bile sıfır hassasiyet) sürekli bir gün midem bulanıyordu diğer gün hiçbir şeyim yoktu bir gün sanki bütün belirtiler kayboluyordu kafayı yiyecek dereceye geliyordum ama bir gün artık kendi iyiliğim için doktorum bana şunu demişti: sen istediğin kadar her gün gel ben her gün seni yine kontrol ederim kalp atımı yine dinleriz ama bu 5 dk sonrasını değiştirmeyecek orası kapalı bir kutu biz sadece 5 dk şahit olabiliyoruz biraz rahatla sen elinden geleni yapıyorsun biraz da Allahın işine karışmamak gerek stres daha kötü yapar durumu demişti ve o gün anladım ki ben istediğimi yapayım her gün doktorun kapısında da yatsam emin ol giden gidiyor kalan kalıyor önceden 4 aylık bebeğini kaybetmiş biri olarak söylüyorum kendini pamuklara da sarsan her gün betalar da versen bazen elinden bir şey gelmeyebiliyor hiçbirimizin 5 dk sonrası net değilken neyin bu kadar kontrol etme çabası? Diye kendime bir gün gerçekten bunu sormuştum neyi kontrol ediyorum ki Allah’a dua etmekten başka ne yapabilirim ki bunun farkına vardığım gün emin ol çok rahatladım sanki üstümden bir ağırlık kalkmıştı ben mutlu olursam bebekler mutlu olacaktı onun bilincine vardım öyle böyle 12. Haftaya geldim o zaman da diyorum ki hareketlerini hissedeyim rahatlarım hareket hissediyorsun ileriki hafta da bugün az mı hareket etti acaba diyorsun yani kaygı hiçbir zaman bitmeyecek bu bir gerçek orada sana sonsuz hak veriyorum ama kendini yıpratma sen elinden geleni yap bebeğini düşün onunla güzel günlerin hayalini kur onun varlığına inan bol bol dua et onu benimse onunla konuş küçük aman falan deme o pozitif enerjini hissettir bu anları bir daha yaşamayacağız o anın keyfini çıkarmaya bak bulantın mı oldu mutluluk duy ağrın mı var şükret ki bu günleri yaşıyorum de ama stresin ne sana ne de bebeğine hiçbir yararı yok ne yazık ki 🐣 Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah isteyen bekleyen bu yola giren evlat sahibi olmak isteyen hepimizin sağlıkla mutlulukla huzurla kolaylıkla güzellikle vakitlice kucağımıza almayı nasip etsin önemli olan o emin ol 🧿🧿🙏🏻🙏🏻❤️
Yaaa ne guzel Yazmışsınız 💜 ben de çok kaygılı bir tüp bebek annesi adayı olarak okudum o kaşar haklısınız ki. Ben de çok kaygılıyım bir gün karnım ağrıyor neden ağrıyor diyorum agrimiyor neden agrimiyor diyorum sürekli bu sekildeyim keseleri görmeye gideceğiz insallah acaba bir şey var mı telaşı bugun yürüyen merdivenden inerken bir adım fazla attım gerildim esnedim yani biraz belim ağrıdı şimdi kafayı yiyorum mesela acaba bir şey olmuş mudur diye. Ama tam bir bilinmezlik benim de daha önce kayıplarım oldu hepsi onları. Getirdiği kaygılar aslında. Ama dua edip beklemekten baska yapabilecek bir şeyimiz yok. Allah sağlıkla evlatlarımızı bize bağışlasın insallah. Burda birbirimize destek olmamız bile çok rahatlatıyor. İnsallah güzel haberlerde buluşuruz 💜

Ya merhaba mesajlarınızda kendimi buldum , ben de tüp bebekle hamile kaldım çok şükür henüz keseyi görmeye gitmedik 4+5 sanırım suan ama aşırı telasliyim ya karnım ağrıyor neden ağrıyor diyorum ağrıtmıyor neden ağrımiyor diyorum her tuvalete gidişim acaba leke var mı diye korku bugün yürüyen merdivenden inerken 1 basamak atlamışım biraz esnedim öne doğru belim ağrıdı biraz acaba bir şey oldu mu korkusu kafayı yicem. Ne olacak böyle bilmiyorum. Bu kendimize zararlı farkındayım ama atamıyorum üstümden.
Canım ben 7+3 oldum hala regl ağrılarım oluyor şuan gayet sağlıklı. Kalp atışını da duydum inşallah sende duyarsın. Şunu anladım şu süreçte bu korkular hiç bitmiyor. Şimdide acaba 3. Aya kadar iyi gidebilecek miyim diyorum mide bulantılarım ve iştahsızlık başladı. Dua et sende olmasın bunlar daha kötü emin ol. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah benide ayırmasın. Amin.

• Amin
Canım ben 7+3 oldum hala regl ağrılarım oluyor şuan gayet sağlıklı. Kalp atışını da duydum inşallah sende duyarsın. Şunu anladım şu süreçte bu korkular hiç bitmiyor. Şimdide acaba 3. Aya kadar iyi gidebilecek miyim diyorum mide bulantılarım ve iştahsızlık başladı. Dua et sende olmasın bunlar daha kötü emin ol. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah benide ayırmasın. Amin.
Amin canim çok sağol ben de bugünkü yaşadığıma takıldım bir şey olmamıştır insallah diye dua ediyorum 🤲🤲

• Beğen
Back
X