Merhaba kızlar ..
Hazelcim nasılsın , sana mesaj yazamadım , 41 ayetel kürsi okumuştum bebeğin için , ahber verip vermediğimi hatırlamıyorum , söylemişsemde neyse tekrar söylemiş olayım ..
Kızlar Dna Hasarı %100 olan 2 arkadaş tanıyorum onlardan sonra biz geliyoruz %98...
Bu beni başta çok üzdü , umutlarımı kırdı ama şimdi doğal yolla hamile kalamk için çabalıyorum , tüp bebek düşünmüyorum şu sıralar..
Ekintos , ben , hazel , fatma84, arkamahalle hepimiz dna hasarının ne olduğunu ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ezber ettik ama inanın tek tek yenmeye başladık bu hasar denen şeyi :)
Önce %29 ile hazel, sonra % 49 ile fatma84 sobra %87 yada 89 tam hatırlamıyorum ekintos , ve sırada ben varım :)
Eşim Kaan hoca'nın hastası , bilenler bilir 6 aydır tedavi sürecindeyiz ve önümüzdeki ay bitiyor..
Kaan Hoca yaklaşık 7 ay demişti ve önümüzdeki ay 7 olucak ..
Ne değişti derseniz çok şey değişti, 1.900.000 bin , ileri hızlı 0 , morfoloji 0 iken , ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , hız %40 morfoloji %7 oldu..
Kaan hoca üretilen her yeni sperm sağlam olarak üretiliyor.. Sperm sayısı arttıkça DNA hasarı düşüyor demişti..
Ve biz bu sayıya hazelin dediği olmazsa olmaz klomen , proxeed , e vitamini, endol , trental ile geldik , 3 ay bunları kullanıp , arginmax , L carnitine , omega 3 kullandık bunlarda önümüzdeki ay 3. ayını birecek ve tedavimiz sonlanacak .. Geçen ay iğneye başladık , ve henüz iğneden sonraki tetsimiz yapılmadı , iğneyle birlikte dahada artacağına inanıyoruz..
Demem o ki, kürle vitaminle bi yerlerden başmaka lazım , konuyu açan arkadaşım zaten bişeyler yapıyor ben hiç yapmayan arkadaşlara da diyorum ..
DNA hasarım çok , zaten çocuğum olmayacak demeyin , mücadeleye hemen başlayın ..
İnanın zamanla hasar düşecek , ki hazellerde olduğu gibi..