Erkek İnfertilitesi tüp bebek merkezinde kruger yaptırıp mukemmmel cevabını duyan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

beyazpati

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
91
0
96
Giresun
tüp bebek merkezinde kruger yaptırıp mukemmel cevabını duyan var mı?
mükemmel denmese bile değerleniz iyi denildimi hiç
yeni moda morfoloji gibi geliyor bana çünkü devlette morfoloji bakılmıyor özellerde çocuğu olmayan her hastaya morfoloji sorunuz var diyo
yanılıyor muyum ???

bizim devlette %4 (yani sınırda) çıkan meşhur morfoloji özellerde %0 ve %1 çıkıyor bunu devlet hastanesi prof. una sordum bu bakan biyolog ile ilgilide olabilir onun gözüne mükemmel gelmeyeni eler diyor ve morfolojinin aydan aya dahi değişebileceğini söylüyor. ancak oranlar uçurum olacak kadar farklılık da gösteremezmiş
bu arada morfoloji şu an out arkadaşlar çoktan modası geçti yeni laf DNA hasarı bunuda DFT (dna fragmantasyon oranı ) bu da diyor ki önemli olan spermin morfolojisinin düzgün yani spermin yakışıklı olması değil dna yani çekirdek yapısının sağlıklı olması gerekir
tüm başarısız tüp bebek denemelerinin, düşüklerin , sakat doğumların sebebi bu imiş sınırı %15 e kadar hasar normal %15-30 arası tehlike var spermi iyileştirin tüp bebek yapın %30 ve üzerisi tüp bebek de dahi şansınız az evlat edinin:19:
hayırlısı olsun

CANIM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK SAOL
BİZİMDE ÖZELDE MORFOLOJİ 0 ÇIKTI
İLERİ HAREKET 34 GİBİYGİ O DA 8 ÇIKTI ÇOK DÜŞÜK YANİ :))
ama olmamasının sebebide o olabilir o yüzden eşlere kür yapmak lazım

canım dna hasar testini nerede yapmak l lazım güvenilir olarak

rica ederim bildiklerimi yazıyorum

dna hasar testini biz ankara üniversitesinde yaptırdık önce elbette güvenilir ücretsiz fakat 1 aydan önce çıkmıyor sonuç ve çıkan sonucu elinize yazılı olarak vermiyorlar doktor merkezden telefonla alıp dosyanıza not düşüyor ve oranları tıbbi dilde yazdığı için anlayamıyorsunuz baksanız bile ancak kendisinden yüzde kaçtır benim hasarım diye net soru sorup cevap almanız da zor oluyor, bunun üzerine biz tüp bebek merkezinde yaptırdık (genart ) 2 günde aldıkı elbette hasar oranı orada daha yüksek çıktı sebebini biz daha detay inceliyoruz diye açıkladılar. ankarada iseniz bu konularda düzen labaratuvarı özelde en güvenilir yerdir . her devlet hastanesi de bunu yapmıyor sadece bazı üniversite hastaneleri gazi yi önerebilirim veya zekai tahir burak a bir sorun yapılsa dahi doktordan onay almalısınız kendi kendinize talep edemiyorsunuz çünkü zahmetli bir test onlar için. eşin sadece sperm verecek o kadar
kolay gelsin

bizde 2 spermiogram yaptırdık biri özelde dieri tıp fakültesinde aralarında 30 milyon sperm sayısı farkı var morfoloji ve hareket de oynamış.özelde düşük çıktı tabi.yani şimsi tıp fakültelerine demi güvenmicez?

bence tıppa güvenilebilirr:)
tüp bebek merkezlerine güvenmiyorum ben
tıpt iyi de kruger yapan yer bulmak zor eski yöntem sperm bakıyorlar

Son düzenleme:
bizim devlette %4 (yani sınırda) çıkan meşhur morfoloji özellerde %0 ve %1 çıkıyor bunu devlet hastanesi prof. una sordum bu bakan biyolog ile ilgilide olabilir onun gözüne mükemmel gelmeyeni eler diyor ve morfolojinin aydan aya dahi değişebileceğini söylüyor. ancak oranlar uçurum olacak kadar farklılık da gösteremezmiş
bu arada morfoloji şu an out arkadaşlar çoktan modası geçti yeni laf DNA hasarı bunuda DFT (dna fragmantasyon oranı ) bu da diyor ki önemli olan spermin morfolojisinin düzgün yani spermin yakışıklı olması değil dna yani çekirdek yapısının sağlıklı olması gerekir
tüm başarısız tüp bebek denemelerinin, düşüklerin , sakat doğumların sebebi bu imiş sınırı %15 e kadar hasar normal %15-30 arası tehlike var spermi iyileştirin tüp bebek yapın %30 ve üzerisi tüp bebek de dahi şansınız az evlat edinin:19:
hayırlısı olsun

CANIM BISILER ARASTRIP OGRENMISSIN .BENDE SENIN GIBIYDIM.ORANLAR SENIN DEDIGIN GIBIYDI.KAFAM DÖNÜP DURUYORDU.hergun dusunmekten mahvoluyordum.benım esımde varıkosel amelıyatı oncesı dna hasarı % 42 idi.amelıyattan 6 ay sonra 29 a dusmustu.ama bu da tupbebek yaptrmak demektı degıl mı.yanı senın verdıgın % 30 sınırına gore oyle olmalı.ama ben dogal yoldan hamıle kaldım.esımın morf % 2 idi.baska bır arkadasın esının dna hasarı % 49 du o da dogal yoldan hamıle kaldı ki 4 negatıf tupbebek denemesı vardı.bır baska arkadasta % 89 dna hasar oranıyla dogal yoldan hamıle.yanı demek ıstedıgım şu dna hasarına takılmayın.% 0 morfolojıyle de hamıle kalan var ,% 89 dna hasar oranıyla da.ama bızım hepımıZIn uyguladıgı ortak tedavı klomen ,proxeed,evicap ve omega 3 kullanmaktı.ozellıkle klomen ve proxeed bu yolda vazgecılmez tedavı seceneklerı ama klomen dr. kontrolu olmadan kullanılmaz.dr.un vermesı gerekır.proxeedı kendınız tercıh edebılrsınız.benım esım de nolvadex kullandı klomen yerıne.zaten klomenın muadili bır ılac.ıyı bır urolog bulup ıyı bır tedavıyle sızde basarbılırsınız.Rabbım herkesın gonlunun muradını versın.AMİN.

CANIM BISILER ARASTRIP OGRENMISSIN .BENDE SENIN GIBIYDIM.ORANLAR SENIN DEDIGIN GIBIYDI.KAFAM DÖNÜP DURUYORDU.hergun dusunmekten mahvoluyordum.benım esımde varıkosel amelıyatı oncesı dna hasarı % 42 idi.amelıyattan 6 ay sonra 29 a dusmustu.ama bu da tupbebek yaptrmak demektı degıl mı.yanı senın verdıgın % 30 sınırına gore oyle olmalı.ama ben dogal yoldan hamıle kaldım.esımın morf % 2 idi.baska bır arkadasın esının dna hasarı % 49 du o da dogal yoldan hamıle kaldı ki 4 negatıf tupbebek denemesı vardı.bır baska arkadasta % 89 dna hasar oranıyla dogal yoldan hamıle.yanı demek ıstedıgım şu dna hasarına takılmayın.% 0 morfolojıyle de hamıle kalan var ,% 89 dna hasar oranıyla da.ama bızım hepımıZIn uyguladıgı ortak tedavı klomen ,proxeed,evicap ve omega 3 kullanmaktı.ozellıkle klomen ve proxeed bu yolda vazgecılmez tedavı seceneklerı ama klomen dr. kontrolu olmadan kullanılmaz.dr.un vermesı gerekır.proxeedı kendınız tercıh edebılrsınız.benım esım de nolvadex kullandı klomen yerıne.zaten klomenın muadili bır ılac.ıyı bır urolog bulup ıyı bır tedavıyle sızde basarbılırsınız.Rabbım herkesın gonlunun muradını versın.AMİN.

hazelcim, sağolasın sen çok ümit oluyorsun hepimize. ama bir gerçek var ki sen ve diğer bahsettiğin arkadaşların durumu mucize ve mucizeler de bir elin parmaklarını geçemiyor ne yazık ki. evet hepimiz ortak olan tedavileri uyguluyoruz. o arkadaşları ben de forumlardan tanıyorum takip ediyorum, normalde dışarıda da seneler sonra çocuk sahibi olan pek çok insan var. ama bu işte bir yanlışlık olmalı. tedaviler herkese aynı cevabı vermiyor nedense. hani kötü bir hastalık var adını yazmıyorum söyleyemiyorum onda da bazı insanlar mucize eseri yaşıyor ya, işte sizin durumunuz o. bence siz tedavi olmasaydınız bile belki de bebeğiniz gelecekti. Allah sizi gördü seçti ve dualarınızı kabul etti buna başka bir açıklama bulamıyorum
yine de ümit verdiğin için çok teşekkür ediyorum sana, Allah verdiği mucizesini korur dilerim sağlıkla doğar ve büyür, başta sen olmak üzere tüm böyle mucize anneleri korusun dilerim Allah:nazar:

hazelcim, sağolasın sen çok ümit oluyorsun hepimize. ama bir gerçek var ki sen ve diğer bahsettiğin arkadaşların durumu mucize ve mucizeler de bir elin parmaklarını geçemiyor ne yazık ki. evet hepimiz ortak olan tedavileri uyguluyoruz. o arkadaşları ben de forumlardan tanıyorum takip ediyorum, normalde dışarıda da seneler sonra çocuk sahibi olan pek çok insan var. ama bu işte bir yanlışlık olmalı. tedaviler herkese aynı cevabı vermiyor nedense. hani kötü bir hastalık var adını yazmıyorum söyleyemiyorum onda da bazı insanlar mucize eseri yaşıyor ya, işte sizin durumunuz o. bence siz tedavi olmasaydınız bile belki de bebeğiniz gelecekti. Allah sizi gördü seçti ve dualarınızı kabul etti buna başka bir açıklama bulamıyorum
yine de ümit verdiğin için çok teşekkür ediyorum sana, Allah verdiği mucizesini korur dilerim sağlıkla doğar ve büyür, başta sen olmak üzere tüm böyle mucize anneleri korusun dilerim Allah:nazar:

AMİN.
canım oyle dusunme hıc.ben de senın gıbıydım.hayatta mumkun degıl derdım.ben hamıle kalırsam herkes kalır derdım.evet mucıze ama her bebek bır mucıze degılmı.yaratmak Allaha mahsustur.o istemezse olmaz ısterse olur.bende cok agladım cok uzuldum cok yakındım.ısyan ettım yeri geldi.ama hep dua ettık ugrastık.lutfen sende umutsuz olma.elbet bırgun olacak.sonucta sperm var.hıc spermı olmayanın bıle cocugu oluyor.dusunsene.halımıze sukretmek gerek en azından sperm var.

ben hamıle kalmdan once asılama yaptrdım ve negatıf oldu.o ay yıkıldım.mart ayıydı.umudum ıyıce bıttı.maysıta tupbebege gecıcem dedım kafamı bıraz daha rahatlattım.baska yerlere yoneldım.
psıkolojı de onemlı gercekten.ve nısanda geldı.

bız tumlabda yaptrdık sperm testlerını.orda yanlıs olmuyor malesef sonuclar.hanı baska klasık hastaneler desem belkı yanlıstı dıyebılırım de tumlab guvenılır bır merkez.hem teoman cem kadıoglu kurmus orayı ve ona amelıyat oldu esım.eger yanlıs cıkacak olsa morfolojıyı yuksek gosterırdı amelıyat sonrası yukselmıs gıbı.ama bızım morf amelıyat sonrası da aynıydı.dedıgım gıbı her cocuk mucıze.ve bırgun sızınde kapınızda bır mucıze olacak.ama tedavı sart.dogru tedavıyle bence olacak.bıraz daha sabır canım.Rabbım herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar nasıp etsın en kısa zamanda.

bu arada bızım dr ve ınternette arastrdıgım bırcok yerde dna hasarının hamılelık uzerınde olumsuz etkısının kanıtlanmadıgını soyluyordu ve yazıyordu.yanı bu kanıtlanmıs bısı degıl.ben burda 1 kısının yaptrdıgı mıkroenjeksıyon denemesınde 2-3 defa spermın yumurtayı mıkroda bıle dolleyemedıgını okudum.dr u esıne sperm dna testı yapılsın dıye gonderıyor.sebep belkı budur dıye ama dna hasarı cok cok dusukyanı normal sınırlar arasında cıkıyor ama sperm yumurtayı dolleyemıyor .yanı dna hasarı cokta etkılı degılmıs.ama yınede dahada duzelsın dersek ınternettekı yazılanlara gore spermdekı dna hasarını E vıtamını cınko ve folık asıt onarıyormus.bunlarda e vıtamını harıc proxeed te var.ben esıme once ayrı ayrı aldım bunları sonra proxeed kullandı 2.5 ay.ama e vıtamını yok sadece proxeedte onuda ayrı verdım evıcap alarak.bu arada esıne fsh ve testesteron testlerı yapıldımı.dna hasarı fsh tedavısıylede onarılabılıyormus.kaan aydosun sıtesınde okudum.herseyı denemek lazım.Rabbım bu yoldakı herkesın yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
bu arada bızım dr ve ınternette arastrdıgım bırcok yerde dna hasarının hamılelık uzerınde olumsuz etkısının kanıtlanmadıgını soyluyordu ve yazıyordu.yanı bu kanıtlanmıs bısı degıl.ben burda 1 kısının yaptrdıgı mıkroenjeksıyon denemesınde 2-3 defa spermın yumurtayı mıkroda bıle dolleyemedıgını okudum.dr u esıne sperm dna testı yapılsın dıye gonderıyor.sebep belkı budur dıye ama dna hasarı cok cok dusukyanı normal sınırlar arasında cıkıyor ama sperm yumurtayı dolleyemıyor .yanı dna hasarı cokta etkılı degılmıs.ama yınede dahada duzelsın dersek ınternettekı yazılanlara gore spermdekı dna hasarını E vıtamını cınko ve folık asıt onarıyormus.bunlarda e vıtamını harıc proxeed te var.ben esıme once ayrı ayrı aldım bunları sonra proxeed kullandı 2.5 ay.ama e vıtamını yok sadece proxeedte onuda ayrı verdım evıcap alarak.bu arada esıne fsh ve testesteron testlerı yapıldımı.dna hasarı fsh tedavısıylede onarılabılıyormus.kaan aydosun sıtesınde okudum.herseyı denemek lazım.Rabbım bu yoldakı herkesın yardımcısı olsun.

canım arkadaşım yapıldı yapılmaz mı? fsh ı 13 -14 arası gayet iyi dedi kaan aydos. morfoloji kaanhocanın üniversitede %4 çıkıyor ama özellerde %1. eskiden 11-15 milyondu sayımız. ilk tüp denediğimiz zamanlar,, o zaman klomene başlamıştı zaten. sonra omadı bıraktık ama o dönemler eşim annesini kaybetmişti morali çok bozuktu beslenmiyordu da güzel hala kahvaltı etmez öğleni geçiştirir. neyse kaan hocaya başarısız 2 tüp bir aşılamadan sonra gittik ve dediki önce sizin olur normal yolla. önceki doktorlar da hep hızlı ileri 0 ondan olmuyor diyordu diğeri yavaş ileri %54 %37 falan çıkıyordu. aralık ayından beri demlenmiş ıhlamur ısırgan tohumu bal ceviz fındık karışımı içti eşim ama midesi için. gastriti falan vardı giderdi bir hoca vermişti. sonra martta kaan hocaya ilk gittiğimizde sayı 23 milyon olmuştu. şu anda da öyle 23-25 arası. klomene 5 aydır devam ediyor. multivitamin verdim bu arada çinko evicap nisandan beri devam ediyor çünkü nisanda ilk bu dna hasar testi yapıldı. neden olmuyor diye, şükür kromozom anomalisi falan da yok. fakat ailesinde kısır çok fazla eşimin kuzenleri dayısı hep kısır ona bağladı genart tutturdular dna hasarından diye. o da üniversitede %20 genartta%25 çıkıyor. genartın da lab. ı iyidir ama doktora göre felaket durumdayız. yaşlarımızda çok geç hazelcim onun da etkisi var eşim 42 yi bitirecek.
proxeedi bu ay yeni başladım kendi kendime bize hiç vermedi kaan hoca gerek yok dedi. yine eski vitaminleree de devam ediyor, bilemiyorum
aslında tüp bebek yapılırken 15 yumurta toplandı ve 14 ü döllendi o konuda sıkıntı yok, ve 12 side 1. kalite çok iyi embriyo oldu
bir doktor bize sizin sorununuz anormal stresli olmanız ve hep tek embriyo transfer edilmesi olmuş dedi. bu sefer hem 35 e girdiğim için hem de zaten 2 denemem olduğundan iki transfer yapacaklar, ama doktor öyle umutsuz ki belki de bu sefer bırakın 15 yumurtayı 2 tane bile zor elde ederiz yaşlısınız diyor bana
vakit ayırıp okuduğun yazdığın ve daha önemlisi verdiğin moral için çok çok teşekkür ediyorum sana hazelcim sağol

hazel sen birşey yazıp umutsuzluğuma kızmadan yeni bir durum farkettim, konuyu açan Beyazpatı arkadaşımızda okur umarım. bu klinikler cidden insanı karmakarışık ediyor.
geçen sene gürgan klinikte yaptırdığımız sperm raporunu buldum. o dönem eşim klomen kullanıyordu henüz tüp falan kesinlikle düşünmüyorduk
sadece sayı artsın demişti doktor (fatih hastanesi 15 milyon, morfoloji %1 ) birkaç ay sonra gürgana gittik klomen sayıyı yarıya indirmişti
gürgan da sayı 8 milyon , morfoloji %0 çıkmış
fakat dna hasarı %15 çıkmış ve yanına iyi prognoz sperm kalitesi diye not düşmüşler

şimdi kaan hocada hasar %20 ama morfoloji %4 sayı 23 milyon
genartta hasar %25 morfoloji %2 sayı 24 milyon

aralarında sadece 2 ay var, beni çıldırtmak üzereler bunların hangisi doğru

hazel sen haklısın hiç birine itibar etmemek gerekiyor, bu değerler ya cidden her an değişiyor ya da yapan laboratuvarlara göre değişiyor

beyazpatı sanırım herkesin ayrı teraneden çaldığı sonucuna varabiliriz

günaydınlar,
arkadaşalr ben de bizim değerlerimizi yazayım. ilk olarak maya da spermoğram yaptırdık.
(25 şubat) MAYA: morfo:%0; hız a+b %39;
(19 mart) BAŞKENT: morfo:%1; hzı a+b: %67;
(22 haziran) ANKARA ÜNİ.(kaan hoca): morfo: %10; hız:a+b: %21

sayı ile ilgili problemimiz yok çok şükür. morfoloji de ilerleme var sayabilir miyiz yoksa daha iyimser bir biyolog mu bakmış ?
marttan beri kürler proxeed klomen kullandık. bu tahlilden sonra da iğneye geçtik. iğnede 1. ayımız bitti. malesef ben doğum kontrol hapı kullanmak zorunda kaldım. şimdi 2. ayımız iğnelere eşim devam ediyor. bu ay doğaya bıraktık, olmazsa bi dahaki ay tüp bebeğe başlıyoruz.

baharbcım sakın endişelenme siz tedaviye cevap verenlerdensiniz:nazar: mayanın sonucunu yapmamışsın sayıyorum oraya hiç gitmemişsin çünkü öyle bir yer yok baharb, diğerleri ok. zaten kaan hoca ve üniversite güvenilirdir.
maşallah sonuç alacaksınız:nazar:

baharbcım sakın endişelenme siz tedaviye cevap verenlerdensiniz:nazar: mayanın sonucunu yapmamışsın sayıyorum oraya hiç gitmemişsin çünkü öyle bir yer yok baharb, diğerleri ok. zaten kaan hoca ve üniversite güvenilirdir.
maşallah sonuç alacaksınız:nazar:

görsen şimdi beni ağzım kulaklarımı geçmek üzere. ah inşallah janycim, inşallah hepberaber o mutlu günlere kavuşuruz. hamile forumlarına takılırız artık. ama burayı da unutmayız yeni arkadaşlara hem umut hem yardımcı olmaya çalışırız.

ya bugün fsh sonucunu aldı eşim. hiç iç acıcı değil. 22 haziran da 4,9 du. bugün 1 aylık iğne kullanımı sonrası 3,2 ye düşmüş.:58: neden böyle oldu ki?

hayırlısı olsun

hazel sen birşey yazıp umutsuzluğuma kızmadan yeni bir durum farkettim, konuyu açan Beyazpatı arkadaşımızda okur umarım. bu klinikler cidden insanı karmakarışık ediyor.
geçen sene gürgan klinikte yaptırdığımız sperm raporunu buldum. o dönem eşim klomen kullanıyordu henüz tüp falan kesinlikle düşünmüyorduk
sadece sayı artsın demişti doktor (fatih hastanesi 15 milyon, morfoloji %1 ) birkaç ay sonra gürgana gittik klomen sayıyı yarıya indirmişti
gürgan da sayı 8 milyon , morfoloji %0 çıkmış
fakat dna hasarı %15 çıkmış ve yanına iyi prognoz sperm kalitesi diye not düşmüşler

şimdi kaan hocada hasar %20 ama morfoloji %4 sayı 23 milyon
genartta hasar %25 morfoloji %2 sayı 24 milyon

aralarında sadece 2 ay var, beni çıldırtmak üzereler bunların hangisi doğru

hazel sen haklısın hiç birine itibar etmemek gerekiyor, bu değerler ya cidden her an değişiyor ya da yapan laboratuvarlara göre değişiyor

beyazpatı sanırım herkesin ayrı teraneden çaldığı sonucuna varabiliriz

Merhaba kızlar ..
Hazelcim nasılsın , sana mesaj yazamadım , 41 ayetel kürsi okumuştum bebeğin için , ahber verip vermediğimi hatırlamıyorum , söylemişsemde neyse tekrar söylemiş olayım ..

Kızlar Dna Hasarı %100 olan 2 arkadaş tanıyorum onlardan sonra biz geliyoruz %98...
Bu beni başta çok üzdü , umutlarımı kırdı ama şimdi doğal yolla hamile kalamk için çabalıyorum , tüp bebek düşünmüyorum şu sıralar..
Ekintos , ben , hazel , fatma84, arkamahalle hepimiz dna hasarının ne olduğunu ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ezber ettik ama inanın tek tek yenmeye başladık bu hasar denen şeyi :)
Önce %29 ile hazel, sonra % 49 ile fatma84 sobra %87 yada 89 tam hatırlamıyorum ekintos , ve sırada ben varım :):51:

Eşim Kaan hoca'nın hastası , bilenler bilir 6 aydır tedavi sürecindeyiz ve önümüzdeki ay bitiyor..
Kaan Hoca yaklaşık 7 ay demişti ve önümüzdeki ay 7 olucak ..
Ne değişti derseniz çok şey değişti, 1.900.000 bin , ileri hızlı 0 , morfoloji 0 iken , ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , hız %40 morfoloji %7 oldu..
Kaan hoca üretilen her yeni sperm sağlam olarak üretiliyor.. Sperm sayısı arttıkça DNA hasarı düşüyor demişti..
Ve biz bu sayıya hazelin dediği olmazsa olmaz klomen , proxeed , e vitamini, endol , trental ile geldik , 3 ay bunları kullanıp , arginmax , L carnitine , omega 3 kullandık bunlarda önümüzdeki ay 3. ayını birecek ve tedavimiz sonlanacak .. Geçen ay iğneye başladık , ve henüz iğneden sonraki tetsimiz yapılmadı , iğneyle birlikte dahada artacağına inanıyoruz..
Demem o ki, kürle vitaminle bi yerlerden başmaka lazım , konuyu açan arkadaşım zaten bişeyler yapıyor ben hiç yapmayan arkadaşlara da diyorum ..
DNA hasarım çok , zaten çocuğum olmayacak demeyin , mücadeleye hemen başlayın ..
İnanın zamanla hasar düşecek , ki hazellerde olduğu gibi..

ya bugün fsh sonucunu aldı eşim. hiç iç acıcı değil. 22 haziran da 4,9 du. bugün 1 aylık iğne kullanımı sonrası 3,2 ye düşmüş.:58: neden böyle oldu ki?

Bunu ilk defa senden duymuyorum , dün bir arkadaşta yazmış ..
Klomen yapmıştı aynı şeyi bize fsh düşmüş fakat sperm sayısı artmıştı ..
Kafana takma sakın fsh çıkıp geri düşebilen bişey ..
Endişelenme bence ..

Merhaba kızlar ..
Hazelcim nasılsın , sana mesaj yazamadım , 41 ayetel kürsi okumuştum bebeğin için , ahber verip vermediğimi hatırlamıyorum , söylemişsemde neyse tekrar söylemiş olayım ..

Kızlar Dna Hasarı %100 olan 2 arkadaş tanıyorum onlardan sonra biz geliyoruz %98...
Bu beni başta çok üzdü , umutlarımı kırdı ama şimdi doğal yolla hamile kalamk için çabalıyorum , tüp bebek düşünmüyorum şu sıralar..
Ekintos , ben , hazel , fatma84, arkamahalle hepimiz dna hasarının ne olduğunu ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ezber ettik ama inanın tek tek yenmeye başladık bu hasar denen şeyi :)
Önce %29 ile hazel, sonra % 49 ile fatma84 sobra %87 yada 89 tam hatırlamıyorum ekintos , ve sırada ben varım :):51:

Eşim Kaan hoca'nın hastası , bilenler bilir 6 aydır tedavi sürecindeyiz ve önümüzdeki ay bitiyor..
Kaan Hoca yaklaşık 7 ay demişti ve önümüzdeki ay 7 olucak ..
Ne değişti derseniz çok şey değişti, 1.900.000 bin , ileri hızlı 0 , morfoloji 0 iken , ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , hız %40 morfoloji %7 oldu..
Kaan hoca üretilen her yeni sperm sağlam olarak üretiliyor.. Sperm sayısı arttıkça DNA hasarı düşüyor demişti..
Ve biz bu sayıya hazelin dediği olmazsa olmaz klomen , proxeed , e vitamini, endol , trental ile geldik , 3 ay bunları kullanıp , arginmax , L carnitine , omega 3 kullandık bunlarda önümüzdeki ay 3. ayını birecek ve tedavimiz sonlanacak .. Geçen ay iğneye başladık , ve henüz iğneden sonraki tetsimiz yapılmadı , iğneyle birlikte dahada artacağına inanıyoruz..
Demem o ki, kürle vitaminle bi yerlerden başmaka lazım , konuyu açan arkadaşım zaten bişeyler yapıyor ben hiç yapmayan arkadaşlara da diyorum ..
DNA hasarım çok , zaten çocuğum olmayacak demeyin , mücadeleye hemen başlayın ..
İnanın zamanla hasar düşecek , ki hazellerde olduğu gibi..

Canım benimmm Allah razı olsun senden ,ne muradın varsa versin inşallah.AMİN.

evet dedıklerın cok dogru.aynı tedavılerden gectık.dna hasarı gercekten yenılmeyecek bısı degılmıs.ondan korkmayın ,siz her ay yaptıgınız stresten korkun bence.o daha buyuk dusmanmıs.ınanmazdım.nasıl aklımdan cıkardıgım ay hamıle kaldım dıyorlar yaa,bızde nıye olmuyor derdım.ama gercekten kafadan cıkarınca oluyor.hasar falan hıkaye.ınanıyorum ve dua edıyorum kı hepınız en kısa zamanda hamıle kalacaksınız.Rabbım sızlerede ve ısteyen herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar nasıp etsın ınsallah.AMİN.

Back
X