Tüp Bebek Öncesi Rahim Filmi Gerekli Mi?

motherofcatss

🌙
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
1.406
En iyi cevaplar
1
1.851
133
Merhaba kızlar ben tüp bebeğe başlayacağım kısaca 2 senedir gebe kalamadım 2 kez klomen kullandım öncesinde tek sorunumuz polikistik over başka bir problem yok yaş 24. Daha önce rahim filmi çektirmedim. Doktorum rahim filminde tüplere bakıyoruz tüp bebekte tüplerle işimiz yok dedi. Ama rahim anormalisi falan varsa dediğimde onu zaten ultrasonda anlardık dedi istersem çektirebilirmişim. Ne düşünüyorsunuz benim durumumda mı gerek duymadı acaba?

Merhaba kızlar ben tüp bebeğe başlayacağım kısaca 2 senedir gebe kalamadım 2 kez klomen kullandım öncesinde tek sorunumuz polikistik over başka bir problem yok yaş 24. Daha önce rahim filmi çektirmedim. Doktorum rahim filminde tüplere bakıyoruz tüp bebekte tüplerle işimiz yok dedi. Ama rahim anormalisi falan varsa dediğimde onu zaten ultrasonda anlardık dedi istersem çektirebilirmişim. Ne düşünüyorsunuz benim durumumda mı gerek duymadı acaba?
Mutlaka çektirin en fazla 1.000 tl fazla çıkar cebinizden.
Rahimde bir sorun varsa her şeyi sil baştan yapmak çok çok daha masraflı.
Rahim şekil bozukluğu olabiliyor veya tüplerde sıvı varsa bebeğin tutunmasını engelliyor.
Kesinlikle rahim filminizi görsün doktorunuz.

Mutlaka çektirin en fazla 1.000 tl fazla çıkar cebinizden.
Rahimde bir sorun varsa her şeyi sil baştan yapmak çok çok daha masraflı.
Rahim şekil bozukluğu olabiliyor veya tüplerde sıvı varsa bebeğin tutunmasını engelliyor.
Kesinlikle rahim filminizi görsün doktorunuz.
evet haklısınız çektireceğim zaten ben ama doktorun öyle söylemesi kafama takıldı😑

Her ne olursa olsun Rahim Filmi tedaviden önce şart. Çünkü tüpler perde vs hepsi görünüyor. Önceden yaptırmayıp negatif görünce yaptıran arkadaşım var. Sonra sorun orda çıktı ortaya 😔 Bence ne olursa olsun yaptırın elinizde kalsın.

Rahim filmi cektirip hidroselpinks teshisi konulup tupleri baglanan biriyim. Tuplerdeki sivi bebegin tutunmasini engelledigi icin gebelik olusmaz ya da dusuk olur. Fakatt bazi ultrasonlarda tuplerin siskinligi gorulebiliyormus. Belki bu yuzden gerek duymadi ama yinede size soylemesi lazim. Bence doktorunuzu degistirin mumkunse. Bu yol cok engebeli ve guvenecegimiz doktorlara ihtiyacimiz yükümüzü hafifletiyor. O yuzden mumkunse hsg cektirin

haklısınız evet çektireceğim zaten sen istersen çektir dedi. doktordan memnunum aslında sadece rahim filmi konusu aklıma takılmıştı. daha önce gittiğim doktorlara da rahim filmi çektireyim mi dediğimde onlar da gerek yok dediler. ameliyat oldun mu daha önce falan gibi sorular sorup o zaman gerek yok dediler yaşım genç diye de olabilir belki. ama ben çektireceğim aklımda şüphe kalmasın..

haklısınız evet çektireceğim zaten sen istersen çektir dedi. doktordan memnunum aslında sadece rahim filmi konusu aklıma takılmıştı. daha önce gittiğim doktorlara da rahim filmi çektireyim mi dediğimde onlar da gerek yok dediler. ameliyat oldun mu daha önce falan gibi sorular sorup o zaman gerek yok dediler yaşım genç diye de olabilir belki. ama ben çektireceğim aklımda şüphe kalmasın..
Yani sonradan uzulmenizi istemem belkide tertemiz tupleriniz ve bir sivi yok ama belkide var hidroselpinks yada hidroselfings diye bir arastirin agrili cinsel iliski ve siddetli regl agrilari belirtileri arasinda. Ama yinede tedavi oncesi bence sorgusuz istenmesi gereken bir test tutunmayi riske atmamak icin umarim hersey yolunda gider bende 2. Tedavime basliyorum persembe gunu

Banada aynısını dedi doktolr tüp bebekte gerek yok dedi ama bazi doktorlarda gerek var dedi kafami cok karistirdilar

Banada aynısını dedi doktolr tüp bebekte gerek yok dedi ama bazi doktorlarda gerek var dedi kafami cok karistirdilar

Hsg detaylı usg gibi. Normal vajinal ultrason da görülmeyen sıkıntılar hsg de ortaya çıkıyor. Benim polip varmış. Normal usg de hiç görülmemişti. Hamileliğe engel değil ama ilerde kansere vs çevirebilir demişti doktor. Her ihtimale karşı alındı ve sonra tedaviye başladık. Kesin yaptırın. Çoğu kişi düşük vs yaptırdıktan sonra doktor hsg istiyor. Başında yaptirsalar kafalarda soru işareti kalmazdı. Bu yönden düşünün. Allah herkesin gönlünde yatanı nasip etsin.

Back
X