Selamlar bende ilk tüp bebek denemesinde özele yüklü miktarda para verip negatif alırsam çok üzülürüm diye devlette haklarımı kullanmak istedim. Devlette 3 denemeye kadar raporlu yapabiliyorsunuz. Tıp fakültesinde bir Prof a gidiyorum ben. Amh 1 in altındaysa direk tüp bebeğe başlıyorlar. Toplamda ilaçlar dahil 60K ya falan denk geldi bize. Ben negatif sonuç aldım temmuzda. Şubat gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. Geride tek embriyom var 4. Gün embriyosu belki tekrar toplatma yaparım. Ama şöyle açıkçası bunun bir süreç olduğunu düşünüp devletteki haklarımı kullanıp olmazsa en son özele geçmek bana mantıklı gelmişti. Hala arada aklımı kurcalıyor ama galiba yine tıp fakültesine gideceğim
Ben yeditepe üniversitesinde bölüm başkanına gidecektim,babamın arkadaşıydı. Daha uygun fiyatlıydı, tabi ankarada da var bir çok doktor. Normal bir muayeneye gittiğim zaman dahi öğretim görevlisine gidiyorum bölüm ne olursa olsun. Ama tüp bebek gibi bir tedavide işimi kendi adıma şansa bırakmak istemedim çünkü buralarda çok gezdim hacettepenin nasıl bir hastane olduğunu herkes bilir ama orda çalışan bir ebe bile tedavi için orayı tercih etmemiş. Ben özelin daha kişiye özel bir prosedürde ilerlediğine ikna olmuştum bir kere para harcayım ama defalarca harcamayım diye düşünmüştüm olmaması illa doktordan veya merkezden kaynaklı değil tabi ki
2 Ekim Perşembe günü 9,3
4 Ekim Cumartesi 28,5 geldi betam
6 Ekim Bugün de kan verdim yeni inşallah güzelce katlanmıştır (3. Gün taze embriyo transferi 25 eylülde )
Sizin değerleriniz kaçtı
Ben yeditepe üniversitesinde bölüm başkanına gidecektim,babamın arkadaşıydı. Daha uygun fiyatlıydı, tabi ankarada da var bir çok doktor. Normal bir muayeneye gittiğim zaman dahi öğretim görevlisine gidiyorum bölüm ne olursa olsun. Ama tüp bebek gibi bir tedavide işimi kendi adıma şansa bırakmak istemedim çünkü buralarda çok gezdim hacettepenin nasıl bir hastane olduğunu herkes bilir ama orda çalışan bir ebe bile tedavi için orayı tercih etmemiş. Ben özelin daha kişiye özel bir prosedürde ilerlediğine ikna olmuştum bir kere para harcayım ama defalarca harcamayım diye düşünmüştüm olmaması illa doktordan veya merkezden kaynaklı değil tabi ki
Benim durumumda açıkçası ilk tüp bebek tedavisinde de ihtimalim düşüktü ben o şekilde hissediyordum hep. Ki negatif geldi. Ve bunun bir süreç olacağını düşündüm belki defalarca denemeden sonra kavuşacaktık ya da olmayacaktı. O yüzden imkanım olmasına rağmen böyle bir karar almıştım. Açıkçası tedavilerin de çok farklı olduğunu düşünmüyorum özelde de tedavi almış biri olarak. İlla ki labarotuar ve yaklaşım farkı var. Şimdi Ocak şubat gibi 2. Denemeyi planlıyorum muhtemelen yine aynı tıp fakültesini tercih edeceğim ama henüz karar da vermedim bakalım zaman ne gösterecek. Hepimiz bir an önce kavuşalım inş
Benim de bu ay transferim olacak inşallah çifte koyulacak Rabbim inşallah bana da ikizlerim olmasını nasib eylesin eşimle ikimize ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı sonuçlarla bebeklerini kucağına almayı nasib eylesin inşallah bana da dua eder misiniz rica etsem ikizlerimiz olması için
İnşallah Rabbim size de nasip etsin ikizlerin olmasını canım İnşallah. Dualarım seninle. Sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi. Transfer sonrasında güzel haberlerini bekliyoruz canım benim.
Benim durumumda açıkçası ilk tüp bebek tedavisinde de ihtimalim düşüktü ben o şekilde hissediyordum hep. Ki negatif geldi. Ve bunun bir süreç olacağını düşündüm belki defalarca denemeden sonra kavuşacaktık ya da olmayacaktı. O yüzden imkanım olmasına rağmen böyle bir karar almıştım. Açıkçası tedavilerin de çok farklı olduğunu düşünmüyorum özelde de tedavi almış biri olarak. İlla ki labarotuar ve yaklaşım farkı var. Şimdi Ocak şubat gibi 2. Denemeyi planlıyorum muhtemelen yine aynı tıp fakültesini tercih edeceğim ama henüz karar da vermedim bakalım zaman ne gösterecek. Hepimiz bir an önce kavuşalım inş
Laboratuvarın daha önemli olduğunu düşünüyorum evet ama tedavi prosedürü herkeste aynı değil bazıları daha fazla iğne vuruyordu özele gidin diye söylemiyorum doktorunuzdan memnunsanız bence tıp fakültesinde de devam edebilirsiniz neden bu kadar umutsuzsunuz bence önce siz inanın olacağına