evabug

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2025
2
0
1
Ayyy merhabaaa buraya yazmayı çok istedimm üye olunca da nerden yazacağımı bilemedim yeni buldum gebelik sonucunu öğreneceğim yarın anca yani hadi başlayalımmm
Ben ankarada yaşıyorum. Amh düşüklüğüm var evlenmeden önce de düzenli takip ettirdiğim bi değerdi kendileri. Evlendim 1 sene oldu. Haliyle ikimizde bebek istiyoruz yaşım 29. Eşim 31. Amh değeri nankör, bir sene içinde bile hızla düşüyor. 0.89 ‘ du tedaviye başlamadan önce. Akıntı şikayetiyle gittiğim jinekolog ve aynı zamanda tüp bebekle ilgilenen öğrenim görevlisinin zaman kaybetme demesiyle bir anda kendimi İstanbulda buldum. Düşünmedik,üzerine çok çok konuşmadık yapalım bunu başka seçeneğimiz yok dedik çünkü aşılama bile gereksizdi. Zaten aşılama evde kendi denediğinle aynı dedi iki tüp doktoru daha.
Neyseee tüp bebek doktorum tabii ki cem çelik.
Bu formlarda dolaşıyorsanız adını duydunuz,okudunuz :) brüksel tüp bebek merkezinde kendileri. Konum istanbul/şişli
Mayıs gibi istanbuldaydım. Hazirandı,biz başladık tedaviye ilk 3 ay vitamin kullandım felixon woman/magnomega eşim de kullandı o da erkek formunu kullandı. Magnomega ikimizi de verildi. İlaçlar pahalı ayrıca sorarsanız açıklarım. Uzun olacak diye süreçten bahsedeyim istiyorum.
1.ayda amh tek başına yeterli değil ultrason görüntüsü daha önemli oluyor dedi ama senin durumunu beğenmedim dedi vitamin başladık sağ tarafta 2 yumurtam vardı sadece :) solda da 5 sayıyordu.
2.ay baktı durum aynı üstelik kist oluşmuştu. Adet bekledik tabi yine vitaminlere devam.
3.ay kaybedecek vaktimiz yok dedi tedaviye başlıcaz bu ay dedi baktı kist yok olmuştu :)) ama yumurta sayısında artış da yoktu.
İğnelere başladık. Eşim uzman çavuş yani uzaktayız.. görüntülü konuşurken yaptım iğneleri kendime ah allahım nasıl ağlamaktı bu karşıklı. Hala gözlerim doluyor. Vücuduma ve beynime yüklediği yük iğnelerden daha çok acıttı. Süreç içindeyseniz beni anlıyorsunuz. Kendime hiç iğne yapmadım ki ben ellerim titredi… leiden faktör 5 hetorozigot taşıyıcıyım. Yani pıhtı sorununun genini taşıyorum,daha önce akciğerime pıhtı atmıştı dolasıyla kan sulandırıcı iğne vuruyorum aynı zamanda. Hormon iğneleri pıhtılaşma eğilimini arttırıyor çünkü. Gebelik de aynı şekilde. Bu iğneyi günde 2 kere vuruyorum ve inanılmaz can yakıyor her yerlerim de mosmor oluyor. İlaç etkisinden ne yaptıysam geçiremedim bu oluyor yani. Diğer iğnelerden daha beter..

Yumurta toplama işlemim

İğneleri kullandım sıra geldiii toplamaya.. vücudum güzel sonuç verdi. Yumurtalarım olgunlaştı, 11 yumurta oluşmuştu. Genel anastezi ile toplama yapıldı. Biraz istirahat ettim ağrı kesici rica ettim çünkü kasık ağrım vardı. Antibiyotik kullandım ve regl bekleyecektim transfer öncesinde hormonlardan arınmam gerekiyormuş. Vücudumun doğal döngüsüne gelmesini bekleyecektik.

Yumurta Kaliteleri

Embriyologlar sizi arıyor. 3. Günde ilk aramalarını gerçekleştirdiler 11 yumurtadan 10 tanesi olgundu. 9 tanesi döllenmişti takip ettiklerini söylediler. Ertesi gün tekrar aradılar 10. Da döllendi diye normalde azalan yumurta arttı bizde :) 5. Gün tekrar aradılar toplamda 5 yumurta güzel ilerledi hala gelişenler var yarın tekrar arıcaz dediler. Ertesi gün 3 yumurta daha gelişmişti toplam 8 yumurtam vardı 6 tanesi 4aa bir tanesi 4ba diğeri 6aa. Vuhuu gayet iyi gidiyorum vücudum çok güzel tepki verdi :)

Yumurta toplama ve transferde eşimi yanımda istediler iyi ki de geldi canım aşkım hallettik iznini bi şekilde. Bu süre zarfında iğneleri ona havale ettim ağlaya ağlaya vurdu elleri titredi. Ah o anlar.. bazı şeyler anlatılamıyor.

Transfer zamanı

Regl 2. Günü hastaneye gittim. Kanda e2 seviyem kontrol edildi. Pazartesi E2 yani östrojen seviyem düşüktü. Yumurta büyütmeye yardımcı femara ilacı kullanıyordum. İki gün sonra tekrar gittim ultrasonda baktı yumurta büyüyor,büyümesi de lazım çünkü rahmi kalınlaştıracak hormon üretmesi gerekiyor. Kan sonucumu eve gelince öğreniyorum,haber veriyorlar. E2 hala düşük. Femarayı kestik. Doğal döngüye bıraktı cuma karar verecek transfere yükselmesi lazım. Sadece aspirin ekledi rahimde kanlanmayı arttırması için aynı zamanda gebelik dönemi için kullanılan vitamin kullanıyorum.cuma oldu kan verdim dedi ki bu sefer bekle karar vermem lazım. İlk değerim 35ti. 2.si 45 yani arasında pek fark yok bu şekilde seyrederse transfer iptal edilecek döngüyü beklicez tekrar. Yarabbim eşimin gitmesi lazım artık askeriye yani iznini uzatamıyor daha fazla. Transferde eş istiyorlar bu adam doğuda pat diye gelemiyor ki. Eş olmazsa transfer yine iptal. Bugün devam etmemiz lazım bizim. Kahvaltı yapamadık. Kan sonucunu beklerken üff. Çıktı sonuç. 2 kat yükseldi e2. Rahim kalınlığı 7 mm. Yumurta 20 mm. Vuhuuu her şey mükemmel.

29 ağustos transfer

Bizim 4aa bebeği transfer edeceklerdi. 5.gün embriyosuydu. İlk gelişen o olduğu için rahme tutunması daha kolay olurmuş bu bi yarışmış ilk gelişen iyisiymiş. Yoksa 6aa daha kaliteliydi zonayı yırtıp direkt tutunurdu ama geç döllendi rahme uyum sağlamayabilirdi belki de. 3. Gün ve 5. Gün embriyolarını ayıran özellik zaten bu. Diğerlerini 5 yıl dondurduk merkezde. Neyse transfer edildi bizim minik embriyo fotoğrafını verdiler elimize amaaanın sen bebek olacaksın he. Annelik hissi iç güdüsel mucuzevi bi olay beee. Ben aşağı indirildim yumurta toplama işleminin yapıldığı aynı yeeer. 5 dk sürdü. Bana gösterdiler monitörden tekrar anlayamadım ki her şey simsiyah :) içeriye ışınladık onu dedi cem hoca da :) ah içimde bebek vaaaaar ama çişim çok. Nerdeyse 1 buçuk litrenin yarısını kısa zamanda içtim normalde de sık geliyor benim çişim. Çıktım ama dayanamıyorum tutayım yarım saat sonra tuvalete gideyim diye ama sürgüye yaptım valla mecburen. Kötü bi deneyimdi ahahahahha :) eee içimde bebek var muazzam bi duygu kasık ağrım var hafif regl sancısı gibi. kataterle girildiğinden ve idrar tuttuğumdan olabilirmiş normalmiş. Tabi bu işlem öncesi 5 gün tetradox kullandım. İlaçları sorarsanız söylerim kızlar. Yarım saat dinlendim aynı ilaçlara devam progestoron kullanmaya başlamıştım zaten aspirin vitamin ve kan sulandırıcım. 10 eylül salı test tarihi verildi. :)

Beeen naptım 9 eylülde erken gebelik testi yaptım.yani 11. Gün transfer sonrası İnanılmaaaaz merak ediyordum ve tabi ki sonucu ertelemek istemedim sabredemedim deli miyim beklesene eşim yapmamı istemedi yaptığımı da ona söylemedim. Çünkü sonuç
NEGATİF. Yarın kan sonucumu öğrencem. Umudum var çünkü testlerde negatif kanda pozitif gören çok insan var.

Kan sulandırıcı iğneler daha çok yıprattı beni her yerim mosmor onun dışında diğer iğnelerden şikayetçi değilim. Yine deneyecek olursam vallahi bu iğne yüzünden ertelicem. Nohut gibi kalıyor ilaç içeride can acıtıyor yani. Günde 2 defa vurunca iyileşmesi daha zor haliyle. Yarın sonucumu alcam heyecanlıyım. Sizin oldu mu kan sonucunda negatif sonra pozitif. Yani biliyorum hcg idrarda görünmeliydi bende biliyorum düşüktür ama sonra yükselir umudu taşıyorum :) okuduysanız teşekkür ederim ben hep hikaye gibi okudum hepsini. Bu da öyle geldiyse size ne mutlu bana:)

Ha bu arada lekelenmem oldu üç gün kadar kahverengi. Sonrası hep regl olacakmışım gibi ağrıydı kasığımda. Belim ağrıdı bikaç kez kısa aralıklı. Ama transfer olduğumu bilmesem vallahi regl olcam sanıyordum. Progestoron iğneye hala devam ediyorum. Sonuç pozitif olursa bi süre daha devam edicem sanırım çünkü rahmi kalınlaştırmak için verildi yani tutunma olsun diye biz ihtimali arttırmak için embriyo glue de yaptırdık transfer zamanı yani yapıştırma olarak geçiyor dondurulmuş embriyoyu o suyun içinde çözüp yolluyorlar içeriye onu besliyor. Unuttuğum şeyler var sorarsanız bilgi veririm yazarken hepsini yazamadım tabi :)

Hepsini okudum çok güzel belirterek yazmışsınz inşallah güzel haberi bugün almışsınızdır

Ağrıyı progestan fitili yapıyor adet olacakmış gbi his bırakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…