tüp bebek sürecinde erkek psikolojisi??

dediklerinizde haklısınız, biz de haziranda 2. denememize başlayacağız inşallah, ama bazen erkekler yani eşlerimiz açısından da düşününce onlar da stres altında, belki bazen kendilerini çok fazla suçluyorlar, doğru onların tam da bize destek olmaları gereken dönem, ama onlar da sıkılıyor bence.. iki taraf da maksimum düzeyde sakin kalmalı diye düşünüyorum, birbirine elinden gelen desteği verebilmeli..çevrenin yaptığı baskı da bu stresin yanında beni daha da sıkıyor.. bebek olamadığını düşünemeyen insanlar durmadan susmadan soru soruyorlar.. erkekler bundan da çok sıkılıyor bence, bizim kadar toleranslı olamıyorlar bazen.. hepimize bol şans..

biz nerdeyse 7 yıllık evliyiz ve evliliğimizin ilk yılının sonunda tedavisiz bebek sahibi olamayacağımızı öğrendik ve o zamandan 2009 ocak ayına kadar eşimin psikolojisinin hazır olmasını bekledik.bu bekleme sürecinde çok sıkıldım çok üzüldüm ama hiç ısrar etmedim.sonunda tamam dedi hadi artık deneyelim dedi ve bana tedavi süresindede test aşamasında da bebekler gibi baktı sağolsun.demem o ki çokta sıkıştırmamak gerekiyor erkekleri bu konuda.

ben de onu diyorum işte.. onlar bizim gibi kolay anlatamıyorlar dertlerini bazen, kendi içlerinde yaşıyorlar, ben de bazen erkek olmak varmış diyorum ama onları da idare etmek yine bize düşüyor çoğu zaman...

mrb arkadaşlar Allah yardımcımız olsun bizde durum tam tersi benim psikolojim bozuk eşim beni ayakta tutuyor gerçi daha yeni evliyiz ve yolun başındayız inş Rabbim daha fazla bekletmez herzaman diyorumki Allahım nolur bizim kaldıramayacağımız yükle bizi imtihan etme çok zor gerçekten hem maddi hem manevi birde biz kimseye tedavimizi anlatmadık iğneleri bile gizli vuruyorum oda ayrı stres

idilcim çok kusura bakmazsan bir şey diyeceğim. eşini eve alan ailedende şüphem var..
kızlar ne kadar sıkmayın desekte siz yine sıkılacaksınız ama bebeişler için dayanın en fazla 2 ayyy

canım anlayamadım ben ne demek istediğini eve alan aile derken?
evet yapacak bişe yok bi orta yol bulacağız inşallah

canım ben annesi gile falan gittianladımeşin için o nedenle yazdı

aynen bizde de var bu sorunlar ilk once sorun bende oldugu belliydi
tam asilama yaptiracaz esimin spermleri uygun gorulmedi tup bebek tedavisine gectik
birinci tup bebek tedavisinde hicbirsey yoktu
ikinci tedavide embriyolar iyi dollenmeyince doktor spermden olablir deyince bizimkini aldi bir panik
simdi bana suc buluyor satasiyor olmadik seyler soyluyor bazen cok uzuluyorum
ben takmiyorum sen de sorun var demiyorum soyluyor soyluyor susuyor
cunku biliyorum o benden daha cok uzuldugu icin boyle davraniyor

kızlar eşime gelmişlerdi ya hani... 2 gündür sihirli değnek değmiş gibi.. galiba bu defa akıllı bi akıl hocası bulmuş kendine :) ya da susmak işe yaradı..adam eski haline döndü valla. fazla üstüne gidince iyice çıldırıyodu galiba.. rahatladım epey... darısı sıkıntı çeken dostlarıma..umarım böyle devam eder.

onları da anlamak lazım ya.erkekliklerinin tek göstergesi olarak bunu düşünüyolar.spermlerinin az yada
kalitesiz olması onları da üzüyor anladığım kadarıyla.çocuk için ilk doktora gittiğimizde bende sorun olmadığı söylendi.eşimin sperm sayısı,morfolojisi ve hareketliliğinde sorun vardı.çok üzüldü.ben ona
dert etmemesini söylediğim halde 15-20 gün kendine gelemedi.sonradan benim yumurtalık rezerviminde
azaldığı ortaya çıkınca ben kahroldum tabi.ama bana çok destek oldu.çok anlayışlıdır.şu an yurt dışında
ve çok yoğun bir temposu olmasına rağmen hep bana telkinlerde bulunuyor.üzülmemem için uğraşıyor.
sonuçta herkesin iç dünyası farklı, olaylar karşısında farklı tepkiler verebiliyolar.kimisi üzülüp kırıcı ve anlayışsız olabiliyor.kimisi üzülüp içine atıyor.bu bir süreç zor bir süreç kavga dövüş de olabilir ama
sakin ve mantıklı kalmakta fayda var diye düşünüyorum.

Erkeklerin psikolojisine deeee...............:utangac:
Sanki o kadar iğneyi yiyen onlar..O kadar hormonla alt üst olan onlar...
İlaçlarınızın prospektüslerini okudunuz mu? Onca yan etki, onca kontrendikasyon...:çok üzgünüm:
Bencillik sadece yaptıkları, başka adı yok...Onlara kısır diyen yok, üstlerine kuma getiren yok, toplum baskısı yok( ya da kadına nispeten çok az):oklava:
Tamamen sağlıklı olsak da kuzu kuzu katlanıyoruz herşeye, teşekkür etmeleri ve destek olmaları gerekirken kapris yapmaları çok ayıp...:sm_confused:

haklısın canım.. çok zor bi süreç. bu süreçte yalnız kalmak , kendini yalnız hissetmek çok zor.. şükür atlattık.. biz 5 senedir çabalıyoruz ve henüz çabalarımızın sonucunda birşey elde edemedik. hayırlısı tabii.. ama tüp bebek sürecinde de sorun erkekde de olsa tüm sıkıntıyı kadın yaşıyor. iğne, ilaç,kan, hormon, muayene....yumurta toplama, transef....vb erkekle ilgili bi sıkıntı yok.. biraz da bunu düşünmeliler. e tabii zor süreç her iki tarafta yıpranmış oluyo ve belki de başlamadan ya olmazsa düşüncesi oluyo..yada suçluluk hissediyo dediğin gibi.. benim yüzümden diye düşünüyor.. şükür biz atlattık sanırım. kabullendi artık.. inşallah hayırlısı olur hepimiz için :)

Kızlar konu açılalı günler olmuş ama yine de yazayım...Bence eşinizle adamakıllı konuşup problemi çözmeden tedaviye başlamayın, naçizane tavsiyem..
Ben normalde de çok sabırlı bi insan değilim ama dün resmen çıldırdım ve dün transferin 5.günüydü..
Umudum tükendi diyebilirim...
Pazar günüm de kötü geçti ama pzt yani dün resmen sinir krizi geçirdim..
Saatlerce sakinleşemedim ve o zaman anladım ilaçların etkisini...Çünkü sakinleşmeyi çok istememe rağmen başaramadım...
Siz de benim gibi patlayıp bunca emeği boşa harcamayın...Benim yaşadıklarımı yaşamayın...
Bugün yarı aç durdum, ıslak çamaşır dolu sepeti kaldırdım...Halbuki ne kadar özenli davranmıştım, ilaçlarımı ne kadar dakik yapmış,, ballı karışımlar ananaslar yemiştim....
Embriyolarım 1. kalite, endometiryum ideal kalınlıkta..herşey süperdi kısacası..%100 olacak diye birşey yok ama ümitliydik, dr da biz de...
Herşey mahvoldu..
Az önce eşime bir sürü et,tavuk,balık,meyva, sebze sipariş ettim...Uyuzluk olsun diye...Artık işe yaracağından değil...:1no2::1no2::a015:

Yani kızlar içinize atmayın.,sonra böyle patlarsınız Allah korusun...Patlamasanız da sürekli huzursuz olursunuz, yani her iki türlü de kötü...Gerekirse birinden yardım isteyin, samimi bi arkadaş,bi aile büyüğü, aklı başında biri...

hiç öyle düşünme bi kere... olacağı varsa olacak, eğer bebeğin varsa üzme artık onu.. tamam gerilmemek mümkün değil amaaaa bebeğin için 'amaaaaaan konuş konuş sus! 'diyeceksin..olmayacak diye bişe yokk ki.. hiç dinlenemeden ağır işlere başlayıp da hamiş kalan arkadaşlarımız var.. bozma moralini benceeee bize güzel haber vereceksiinnnn :))

evet öyke tabiii.. inatçı bebeişin gelince bana haber ver mutlaka.. çünkü sana 'yaa gördün mü ben demiştim ' demek için sabırsızlanıyorum :)))

Back
X