• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sürecinde neler yaşanıyor, bizleri neler bekliyor?

benbirmelek

♥ 12.o4.2o15 ♥
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2015
323
258
103
Merhabalarrr :KK54:
Bir süre önce forumlarda yana yakıla tüp bebek süreci hakkında detaylı bilgiler aradım. Birebir yaşanmış deneyimlenmiş olumlu yada olumsuz olan merakımı korkularımı endişelerimi heyecanımı bir nebze bastıracak birşeyler bulmak için o kadar araştırma yaptım ki, ama ne yazık ki yeterli bilgiye ulaşamadım. Her çiftin sebebi ve tedavisi tabii ki bir olmuyor. süreçler çok farklı olabiliyor. Ama sanki ortak bir noktada buluşacağımz birilerinden bilgi almak insanı bu stresli süreçte dahada hafifletiyor. Bende dün başlamış olduğum tüp bebek sürecimi acısı tatlısıyla, heyecanı telaşıyla sizlerle paylaşmak istedim. Bir kişiye bile faydam dokunabilse ne mutlu bana :KK16:
ilk adetimden beri pkos um. düzensizliğim 7 ayı bulabiliyordu. Daha o yaşlarda sürekli ve hatalı (devletin bazı bilinçsiz doktorları sağolsun) doğum kontrol kullanımlarıyla kilo üzerine kilolar aldım. Yani bu sürece geleceğimi evlenmeden öncede biliyordum. Evlenir evlenmez kadın doğum uzmanımı seçtim ve ilk 3 ay doğum kontrol kullanarak öncelikle yumurtlama düzenimi oturtmaya çalıştık. 3 ay sonunda klomene başladık ama 1,5 sene sonunda hala pozitifi göremedik. her geçen ay doz yükseltmeye ragmen artık yumurtalarımda büyümüyordu. Aşırı direnç gösteriyordu. Doktorum artık Tüp bebege yönelelim dedi ki zaten bizde dört gözle bunu duymayı bekliyorduk :rolleyes: Ve artık adetimin gelmesiyle tüp bebek sürecine bizde başlamış olduk :KK17: bu süreçte yaşadıklarımızı günleriyle sizlerle paylaşmaya çalışıcam. Umarım bir faydam dokunurr. Allahım hepimize hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsinn:KK46::KK46::nazar: Bismillah diyip başlayalım o zaman:nazar::nazar:

6 Aralık Salı ( adetin 3. günü)
İlk kontrolüme gittim doktorum ilaçlarımı yazdı nasıl kullanacagımı anlattı. Ayrıca pko oldugum ıcın bu ay yumurtalarım toplanıp dondurulacak transferim bidahaki ay olucak. rahim ve yumurtalıklar dinlenmiş halde başarı oranın bi nebze daha yüksek olur diye düşünüyorum. Kilom ve pkos oldugu için şimdilik 225 dozla Gonal-f başladık. 4 doz bu şekilde iğne yapıp tekrar kontrole gidicem yumurtaların durumuna göre doz ayarlanıcak. Doktorun yazdığı ilaçlar,
Gonal-F 450 - 4 kutu
Orgalutran 0,25 - 1 - Yumurtlama zamanını ayarlamak için
Clexane 4000 - 1 - Kan pıhtılaşmasını önlemek içinmiş
Crinone Jel - 2 - Progesteron
Climara Forte Patch - 1 - hormon bantları
Decort - 1
Coraspin - 1
Reçetemdeki ilaçlar bunlar Orgalutran ve gonal-f hariç kalanını sigorta karşılıyo. bunların hepsi toplam 1660 tl tuttu.

Son düzenleme:
10 Aralık Cumartesi (7.günü)
sabah 8de kontrole gittim. henüz pek bişey yokmuş dozu arttıralım dedi doktoruım. 225 doz yapıyodum. 225le 300 arasındaki cizgide yapmamı istedi yani 262,5 doza denk geliyo. 2 gün daha bu dozla devam edip pazartesi yine kontrole çağırdı.

12 Aralık Pazartesi (9.günü)
İlaçları kullanırken kilo almayı beklerken kilo kaybetmeye başladım. iştahım kapandı. Ama yinede saglıklı beslenmeye çalışıyorum. ilaçlar yüzünden mi sağlıklı beslenmeden mi kilo kaybediyorum emin değilim. Doktorum yumurta toplama öncesi nufüs kayıt örneği, 1er fotoğraf ve bazı tahlilleri yaptırmamız işlemden önce hazırlamamızı istemişti. tahlillerimizi yaptık , nufüs kayıt örneklerimizi aldık ve kontrolümüze gittik. içimde farklı bi heyecan vardı. Elimde evrakları(bu süreçteki tüm reçeteler, tahliller, kayıtlar,notlar) topladığım çiçekli neşeli bi dosya vardı. İşin ciddiyeti yavaş yavaş belli olmaya başlıyodu. Artık doktorun odasına bile ayrı bi havada giriyodum :cool:Ayrıca bu sefer eşimde yanımdaydı onunda güveni üzerimdeydi sanırım :KK23:
Bu sefer yumurtalar hareketlenmeye başlamış. tek tek ölçüm yaptık. Bir sürü yumurta vardı ama tabiki hepsi büyürmü bilmiyorum. 9-10 mm civarındaydı henüz. Dozu düşürsek kaybedebiliriz arttırsak birden büyütebiliriz diyip bu sefer 225le 262,5 arasındaki dozu yani sanırım 243 civarı dozda devam edip çarşamba tekrar gelmemi istedi doktorcum. ayrıca perşembe yada cuma orgalutran iğneye başlatıcakmış. heyecan gittikçe artıyoo :KK71::KK71::KK71:Çarşamba gününü iple çekiyorum bakalım mini mini minnoşlarım büyümeye devam edicekmi :KK33::KK33:

14 aralık çarşamba (11.günü)
bütün evraklarımız artık hazır. nufus kayıt örnekleri alındı, fotograflar hazırlandı, tahlillerde yapıldı ve sorunsuz çıktı. biz artık hazırız sıra yumurtalarda :KK36::KK36:2 gündür kasıklarımda baskı vardı sanırım büyümeye devam ediyolar diyodum ve bugün öğrendikki gerçektende büyüyolarmış. Çok şükür gerileme yaşamadım dozlar gayet güzel etki gösteriyo. yine tek tek bir sürü folikul ölcümü yaptık. 12-13 mm olanlar vardı. hepsi birden büyümeyecek güzel dedi doktorum. heralde bi 20 yumurta falan varsa anca 10-12 tanesi büyücek o zaman diye içimden hesap yaparken. güzel 30-40 yumurta oluşmayacak bu iyi bizim için demesin mi ben şokk :KK57::KK57: kaliteli yumurtalarım olsunda sayısı cok önemli değil. 262,5 dozda gonal-f devam edip bide orgalutrana başlıyorum bugun :halay: bugunden sonra ilişki yok:duduk: Cuma tekrar kontrol. Normalde 3 günde 1 kontrole çağırırmış ama bizim durum biraz farklı yumurtalar bi anda coşmasın diye 2 günde 1 gidiyoruz. büyük ihtimal haftaya çarşamba yada perşembe gibi yumurtalar toplanabilirmiş. Allahım bu yolda ilerleyen herkesin yardımcısı olsun zorlu bir süreç. sürecin başından beri yememe içmeme, oturup kalkmama, ayağımı belimi üşütmemeye dikkat ediyorum. saglıklı yıyecekler tercıh edıyorum. salam sucuk vs. , fastfood, kızartma, beyaz ekmek, pirinç, şeker tüketmemeye özen gösteriyorum. ve bol boll su içiyorum. bebişlere sağlıklı bir düzen hazırlayalımm :KK37::KK37::KK37:

14 aralık çarşamba (11.günü)
bütün evraklarımız artık hazır. nufus kayıt örnekleri alındı, fotograflar hazırlandı, tahlillerde yapıldı ve sorunsuz çıktı. biz artık hazırız sıra yumurtalarda :KK36::KK36:2 gündür kasıklarımda baskı vardı sanırım büyümeye devam ediyolar diyodum ve bugün öğrendikki gerçektende büyüyolarmış. Çok şükür gerileme yaşamadım dozlar gayet güzel etki gösteriyo. yine tek tek bir sürü folikul ölcümü yaptık. 12-13 mm olanlar vardı. hepsi birden büyümeyecek güzel dedi doktorum. heralde bi 20 yumurta falan varsa anca 10-12 tanesi büyücek o zaman diye içimden hesap yaparken. güzel 30-40 yumurta oluşmayacak bu iyi bizim için demesin mi ben şokk :KK57::KK57: kaliteli yumurtalarım olsunda sayısı cok önemli değil. 262,5 dozda gonal-f devam edip bide orgalutrana başlıyorum bugun :halay: bugunden sonra ilişki yok:duduk: Cuma tekrar kontrol. Normalde 3 günde 1 kontrole çağırırmış ama bizim durum biraz farklı yumurtalar bi anda coşmasın diye 2 günde 1 gidiyoruz. büyük ihtimal haftaya çarşamba yada perşembe gibi yumurtalar toplanabilirmiş. Allahım bu yolda ilerleyen herkesin yardımcısı olsun zorlu bir süreç. sürecin başından beri yememe içmeme, oturup kalkmama, ayağımı belimi üşütmemeye dikkat ediyorum. saglıklı yıyecekler tercıh edıyorum. salam sucuk vs. , fastfood, kızartma, beyaz ekmek, pirinç, şeker tüketmemeye özen gösteriyorum. ve bol boll su içiyorum. bebişlere sağlıklı bir düzen hazırlayalımm :KK37::KK37::KK37:

Allah yardımcın olsun.. okurken bile heyecanınıza ortak oldum. bizde şubatta başlayacağız inşallah hayırlısıyla hakkımızda hayırlısı olur

16 Aralık cuma (13.günü)
eşimle aramızda yumurta değerlendirmesi yaparken ben 14-15 mm olmuştur diyodum eşim yok ya o kdar olmuşmudur diyodu. Kontroldeyse 3-4 tane 17 mm yumurta vardı. Allahım bu cidden ben miyim diyodum. kendimi o kadr olumsuzluğa programlamışım ki herşeye en kötü ihtimal üzerinden bakıyodum. Daha ilki denemeden gözüm ikinci denemedeydi. Tutmaz, hadi tuttu devam etmez diyodum. O derece ulaşılmaz bişeydi bu durum benim için. Ama çok şükür ki herşey gayet güzel olması gerektiği gibi ilerliyo.Pazar günü tekrar bakalım diyerekten hastaneden ayrıldım ama doktorum akşam arayıp beni 2. bi doktorun daha görmesini istediğini söyledi. Gidişatı riske atmayalım bide baska doktor arkadas görsün sen zor hastamızdın emin adımlarla ilerleyelm dedi. Daha önceki yumurta takiplerimdeki uğraşlarımızı ve yumurtalarımın aşırı dirençli olduğunu kastederek bunu söyledi. randevumu, bilgilerimi, durumumuzu herşeyimizi paylaşıp çoktan halledip. sabah 9:30 da atacagım konumda olun. Ozan Bey sizinle ilgilenecek. Ücret ödemeyin dedi. Allah Doktorumdan razı olsun içim cok rahat ve cok guvenıyorum.

17 Aralık Cumartesi(14.günü)
Ağrılar gittikçe büyüyo. Sanki çok şiddetli gaz sancım varda oturup kalktıkca eğildikçe kasıklarıma krampla giriyo iğneler saplanıyo gibi bi ağrı. Ara ara oluyo ama nefes kesici şidddetede ulaşabiliyo. Erkenden hazırlanıp büyük bi heyecanla merkezin yolunu tuttuk. Şişlide bi merkezdi ama hayran kaldım. Kullanılan makineler, aletler, odalar herşey pırıl pırıl mekan lüxtü. Doktorum dandik iş yapmazdı zaten :KK48:
İlk olarak beni aldılar. Ozan bey muayenemi yaptı Yumurtalar cok ıyı ılerlıyo gayet guzel bol sayıda yumurtamız var. bir kaçı önden ilerliyo ama bu dozla devam et arkada kalanlarda büyüyecek dedi. Daha sonra eşimle beraber doktorun odasına geçip detaylı olarak bilgilendirildik. Çok güler yüzlü ve insana güven veren bi doktordu. Sürecin bundan sonra ilerleyişini bir cocugun bile anlayabılecegı akıcılıkta bize acıkladı. en cokta eşimin buna ihtiyacı vardı :KK53::KK53: Şansımızın normalin üstünde olabileceğini söyledi. kilo sıkıntımı belirttim. tek korkumun kilo oldugunu zaten onun dışında cok şükür bir korkum yoktu. sonucta pko olsam bile yumurtalarım gelişti ve sayılarıda cok ıyı. Aklımıza takılan butun soruların cevabını alıp musmutlu şekilde eve döndük. Eve gelince kendi doktorumun mesajını gördüm. _Pazartesi son kontrolünü yapıcaz. saat 8:00 yada 12:30 gibi gel. ilaçlara aynı dozda devam. _ yazmış :21::21: Pazartesi ola hayır ola :KK17::KK17::KK17:

Merhaba, okurken duygulandım heyecanıma heyecan kattınız. Allah yardımcınız olsun; geçtiğiniz yol, bebeğinize giden yol olsun inşallah. Benimde tedavimin 5.günü, yarın kontrolüm var umarım sizin gibi güzel haberler alırız :)

Merhaba, okurken duygulandım heyecanıma heyecan kattınız. Allah yardımcınız olsun; geçtiğiniz yol, bebeğinize giden yol olsun inşallah. Benimde tedavimin 5.günü, yarın kontrolüm var umarım sizin gibi güzel haberler alırız :)
Amin cok tesekurler. Guzel haberlerını gelısmelerını beklıyorumm iyi haberlerle gel. nasıl gıdıyo tedavın suan.

19 Aralık pazartesi (16.günü)
çok kötü hasta oldum. tam salya sümük :hasta: öksürmekten ciğerlerim ağzıma geliyo, zaten yumurtalar ağrı yapıyodu öksürdükçe dahada kötü zorlandım. Dün whatsapptan doktorum yazmış ,Pazartesi son kontrolün olur sabah 8:00 veya öğlen 12:30 gibi gel. İlaçlara aynen devam demiş. Pazartesi sabah 07:45ta kapısındaydım :KK49: gelir gelmez aldı detaylı bi inceleme yaptı. tek tek ölçüm yaptı. bu aksam catlatma ıgnenı yap carsamba toplayalm artık dedi. ilacı yazdı diğer ilaçları kesmemi söyledi. bu aksam tam 20:50-21:00 arası iğnemi yapmam gerekiyodu öylede yaptım. 4 iğneyi önüme serip tek tek hazırladım. saat tam 20:53 olunca peş peşe sağlı sollu yaptım göbekten :confused::confused:
yarın içinde toplamanın yapılacağı hastaneye yani Medicalpark Bahcelievlere gidip Anestezi polikliniğiyle görüşmem gerekiyo. Salı günü gidip görüştüm. Sigara alkol herhangi bi hastalık varmı, ameliyat oldummu, alerjim var mı gibi sorular sorup belgeleri işaretlediler sonrasında belgeleri tüp bebek bölümüne teslim ettim geriye sadece yarınki toplama kaldı. Tabi öksürük hala devam ciğerlerim boğazım kasıklarım perişan halde öksürmekten. :hasta::hasta: geçer inşallah:dua:

Rabbim emeklerinizi bosa çıkarmasın. Okurken heyecanlandim. Insallah pozitifi gorup yazarsiniz buraya.:anneadayı: Sonra kese,kalp atışı, cinsiyet, en son da dogum heyecaniiii :KK46: gecmis olsun bu aradaHoppa

21 Aralık Çarşamba (18.günü)
Veee beklenen gün. dün akşamdan beri hiçbirşey yiyip içmedim. sabah uyanıp yola cıktık. 08:30 da OPU. hastaneye gittik yatışı yaptırdık. beni yatakların oldugu alana aldılar önlüğü boneyi terliği giymemi ve tuvalete gitmemi istediler. sonrasında damar yol actı hemsire. daha sonra doktorumun sesini duydum. Hasta geldimi burdamı dedi. Burdayıımmm!! diye kafamı uzatıp sırıttım :KK3: Hadi gel dedi. işlemin yapılacagı odaya gittik. uzandım bacaklarımı ve kollarımı sabitlediler. odada 3-4 kişi vardı. biri anesteziyle ilgilenen kişi. 1-2 hemsire ve doktor vardı. kolumdan doz verilirken kolunu yakabılır telaslanma derin nefes al dedi ama yanma hıssetmedım sadece agzıma acı bı tat geldı. O arada doktoruma sordular. -Kaç bekliyoruz. - 30 civarı dedi ve Hadi iyi uykular selin dedi sonrada uyudum zaten. gözümü actıgımda Sedyeye almışlardı ama hala odadaydık yeni bitmişti demekki hemen uyanmışım. yataga götürürken eşimde gelicekmi dedim ama kendimi toparlayınca görcekmişim. :KK23: yataga gelince serum verdiler. damar yolundan 1-2 ilaç verdiler agrı kesici fln. serum bitince 2. serum daha taktılar. benden cok sonra gelenler ayaklanıp gittiler ben hala serum yiyodum :KK34:
ortak alan oldugu ıcın gelen gıderken ben nıye serum beklıyorum merak edıyolardı :işsiz: cok yumurtam toplanmış ohss riski oluşmasın diiye şimdiden önlem alıyolarmış. herkese kac yumurta toplandıgını soyledıler ama ben hala bılmıyodum. kimisi 3 kimisi 13. eşimi hala göremedim. ama telefonda mesajlaşıp haberlerı alıyoduk :KK16: 34 yumurta toplanmış diyince tepkim sadece -eminmisin bizim miymiş başkasının olmasın-. oldu :KK48: Allahım cok sukur. ne agrı ne acı olmadı şükürler olsun. 2. serum bıtıncede tansıyonumu ölcup ıyı hıssedınce kalkabılırsın dedı hemsıre bu arada 34 yumurtan toplandı diyede ekledi. dururmuyum? Hemen kalktım gıyınıp esımın yanına gıttım. nasıl mutluluk anlatamam. Ama tabı hersey burada bıtmıyo. kac tanesı kalıtelı ve kac tanesı dollenecek. hadı döllendı kac tanesı kalıtelı devam edecek. daha yolumuz cok. Cıkarken yenı bır recetem daha vardı. cok fazla toplandıgı ıcın bıraz sıkıntı olabılıyomus sonrasında. o yuzden hormon dengeleyıcı ılaclar ve antıbıyotık vardı yine bi torba ilaçla eve döndük. yarın olup arasınlar diye bekleme vakti artık.:kahve:

22 Aralık Perşembe(19.günü)
Bugün Pıhtı önleyici iğneye başladım ama çok pis yakıyo :KK57: Öksürükler hala devam bu arada gecemedi bi türlü kasıklarıma agrılar gırıyo öksürdükçe.öksürdükçe olan zorlanma dışında agrım acım yok cok sukur. ilaçlarımı içerken doktorum yazdı yine. günaydın, sorun varmı istersen öğlede sonra gerekirse bi serum daha takarız dedi. ama yok maşallah turp gıbıyım. ilaçlar içinde bilgi verdi tekrar o anda telefonum caldı 0850 li numara olunca kim acaba dedim. Meğer sonuçlar için hastaneden arıyolarmış. elim ayagım dolandı birbirine :oops: 34 yumurta toplanmıstı bunları ınceledık 24 tanesı kalıtelı cıktı ve bunların 21 i döllendi yarın tekrar bilgi vericez dedi. şimdi ne demeli. oleyyy yaşasınn allahım sana şükürler olsun diyee cıglık atıyordum içimden dışımdansa sadece teşekkür ederim diyip telefonu kapattm :KK17::KK17: gulumsuyorum kontrolsuz, mımıklerımı kontrol edemıyorum. yanımda anem vardı olmasa belkı aglardımda. Allahım sana sükürler olsun ben 3-5 e razıyken bu mutlulugu yasattın bıze. hala sonu bellı degıl kac tanesı yasayacak ama bu mutluluk bıle yettı bıze. Allahım sen kımseyı aratma herkese hepımıze ısteyenlere saglıklı evlatlar nasıp et. Bakalım yarında guzel haberler alıcakmıyızz:KK52::KK52:

Rabbim emeklerinizi bosa çıkarmasın. Okurken heyecanlandim. Insallah pozitifi gorup yazarsiniz buraya.:anneadayı: Sonra kese,kalp atışı, cinsiyet, en son da dogum heyecaniiii :KK46: gecmis olsun bu aradaHoppa
Aminn inşallahh Allah razı olsun. Yavaş yavas ilerliyoruz artık Allahım utandırmasn.

22 Aralık Perşembe(19.günü)
Bugün Pıhtı önleyici iğneye başladım ama çok pis yakıyo :KK57: Öksürükler hala devam bu arada gecemedi bi türlü kasıklarıma agrılar gırıyo öksürdükçe.öksürdükçe olan zorlanma dışında agrım acım yok cok sukur. ilaçlarımı içerken doktorum yazdı yine. günaydın, sorun varmı istersen öğlede sonra gerekirse bi serum daha takarız dedi. ama yok maşallah turp gıbıyım. ilaçlar içinde bilgi verdi tekrar o anda telefonum caldı 0850 li numara olunca kim acaba dedim. Meğer sonuçlar için hastaneden arıyolarmış. elim ayagım dolandı birbirine :oops: 34 yumurta toplanmıstı bunları ınceledık 24 tanesı kalıtelı cıktı ve bunların 21 i döllendi yarın tekrar bilgi vericez dedi. şimdi ne demeli. oleyyy yaşasınn allahım sana şükürler olsun diyee cıglık atıyordum içimden dışımdansa sadece teşekkür ederim diyip telefonu kapattm :KK17::KK17: gulumsuyorum kontrolsuz, mımıklerımı kontrol edemıyorum. yanımda anem vardı olmasa belkı aglardımda. Allahım sana sükürler olsun ben 3-5 e razıyken bu mutlulugu yasattın bıze. hala sonu bellı degıl kac tanesı yasayacak ama bu mutluluk bıle yettı bıze. Allahım sen kımseyı aratma herkese hepımıze ısteyenlere saglıklı evlatlar nasıp et. Bakalım yarında guzel haberler alıcakmıyızz:KK52::KK52:
Masallah masallah. 21 embriyo cok iyi. Rabbim hep boyle mutlu haberler almayi nasip etsin..:KK9:

Bir de benim yakin arkadasim ohss gecirdi. Vucudu cok fazla sisti. Sıvı aldilar falan derken 1 1.5 ay hastanede yatti. Lutfen siz de cok dikkat edin vucutta bi sisme farkederseniz hemen doktora haber verin. Gerci bilgilendirmistir sizi doktor. Ama gene de yazmam istedim :)

Back
X