• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sürecinde neler yaşanıyor, bizleri neler bekliyor?

benbirmelek benbirmelek canım çok ama çok sevindim şimdi okuyabildim yazıların devamını..Allah inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herşey senin için çok güzel olsun
Amin canm cok sagol. ama bakalm kaliteli embriyo oluşacak mı bölünmeleri ne şekilde olacak. transfer nasl gececek. tutunacakmı... erken sevinmemek lazım daha yolumuz var.
Bak ben sana örnek olayım hem kilo hem pko ve 34 yumurtadan 24 kaliteli yumurtam olmuş. sendede vrr aynı potansiyell. pko tüp bebekte en şanslı sınıf

Ooo daha ne olsun yumurta sayın cok iyi benim çok azdı mesela ama neyse ki kaliteli 5. Gün embriyosuydu

uzunca bir aradan sonra geçen bu sürede yaşadıklarımı tekrar kaldığım yerden sizlerle paylaşmak istiyorum. malesef ki hala kucağımız boş :KK42:
İyi yöndede kötü yöndede birçok olaylar yaşandı. sırasıyla yazmaya devam edeceğim, burası içimi rahatça dökebildiğim tek yer, birilerine anlatmaya içimdeki bu acıyı akıtmaya çok ihtiyacım var.. hakkımızda hayırlısı olsun diyelim kısmet böyleymişş.. :KK35::KK35:

23.12.2016 Cuma
hergün heyecanlar telefonun çalmasını bekledim. bugunde arayıp 19 tane embriyonun devam ettiğini söylediler.

24,12,2016 Cumartesi
Günler sanki hiç geçmiyor gibiydi, 3. günde hala 18 tane embriyomuz bizimleydi. Birer birer eksiliyordu miniklerimiz, olsun yeterki sağlıklılar kalsın çok olmasada olur...

25.12.2016 Pazar
3. günde hala elimizde çok sayıda embriyomuz olduğu için gittiği yere kadar diyip yola devam edilmek üzere beklemedeydik. Sonuçta doktorlar ve embryologlar en iyisini biliyor. İşimize yaramayan kalitesiz 10 embriyodansa. gerçekten kaliteli 2 embriyo olsun daha iyi. Bu arada 1 tanesiylede vedalaşmış olduk. Kaldı : 17 embriyo :KK61:

26.12.2016 Pazartesi
Bugün adetim geldi. Halsiz ve yorgunum ama bir o kadarda heyecanla 5. gün sonuçlarını bekliyorum. Derken o beklenen telefon yine geldi. 5. gün embriyosu 2 adet ayrı tüplerde donduruldu. Kalanlar tekrar yola devam... Anlayamamıştım... :KK57:
6. gün embriyosuda mı oluyor, ölmezlermi, ziyanmı olcaklar diye düşünüyordum. Hem adet hemde bu düşünceler beni bayağı yormuştu.

27.12.2016
Halsizlik ve düşünceler içinde kaybolmuşken son telefonuda almıştık... 6. gün dondurulan 2 embriyo aynı tüp. yani totalde
2 adet 5. gün
2 adet 6. gün
olmuştu elimizde ve dondurulmuşlardı.
Bugün adetimin 2. günü olduğu için ve ilk adetimle beraber artık transfere adım atacağımız için bugün yasmin kullanmaya başladım... günde 1 tane

21.01.2017 Cumartesi
Aynı düzende 21 gün 3x1 yasmin kullanıp dün adet oldum, 4 gün sonra yani bugün estrofem kullanmaya başladım. 2 gün sonra kontrole gidip bu sefer rahim kalınlığı ölçümlerini inceleyeceğiz..

23.01.2017 Pazartesi
bugün adetimin 4. günü ilk kontrolüm oldu, henüz bir gelişme yok. ek olarak folbiol ve coraspin kullanmayada başladım.

28.01.2016 Cumartesi
2. Kontrolüme gittim ve güzel gelişme kaydettik, bugün climara forte bantları yapıştırmaya başladık ben göbeğime yapıştırdım. 5 günde tekrar ederek kullanmaya devam edicem bu bantları. İlk deneyimin verdiği acemilikle herşey çok ağır geliyo, hem heyecan hemde korku var içimde. Gerçekten zorlu bir süreç Allahım bu yolda ilerleyen hekese sabır ve hayırlısını versin.. günümüzü belirledikk..
8 şubat ilk transferim hayırlısıyla inşallahh

08.02.2017 Çarşamba

-transferden 5 gün önce olacak şekilde crinone jel kullanmaya başladım ama o kadar berbat bişeyki yaptıkça tiksindim. alttan içeri sıkıyorsunuz fakat durdukça kıvamı değişiyo ve onu sürekli temizlemek gerekiyor biriktikçe ..
-3 gün öncesinden de dekorta başladım.
-Vee... sonunda geldi transfer günü....
Doktorum 12-13 arası transferin yapılır ama sen 11 de orda kesin ol gecikme olmasın saat önemli dedi. biz tabi karı koca heyecan bombasıyız 11 ne kelime 10da hastanedeydik :oha:
Transferi ultrason eşliğinde yapacakları için idrara sıkışık olmam gerekiyodu, evden çıkarken arabaya 1,5 lt. su aldım:halay:
Yolda gidene kadar yarıladım onu, dediğim gibi baya erken gitmiştik bari kahvaltı yapalım dedik. O arada bi kutu meyvesuyu içtim hem vitamin olsun hem idrar :confused::confused:
Saat yaklaştıkça ivf katına çıktık doktoru bekliyoruz. Dediğim gibi doktorumuz dışardan geliyordu. Bu arada ben hala su içiyorum kocamın zoruyla, adam sanki çişimin patronu iç iç gelmemiştir diyo ama altıma yapcam haberi yok:KK59:
Daha 1 saat varken bunu yapayım o zamana kadar yine sıkışırım böyle dayanamıcam dedikçe eşim yok diyip kızdı. Ama patlayacak gibiydim siz anlayın artık. Sonunda doktor geldi :KK36:
Beni içeri aldılar eşimide form doldurmaya. bir sürü imza ve form doldurmamızı istediler. sonrasında yine önlük giydim. Aynı Uygulama odasına aldılar yine. Muayene pozisyonunda doktor aşağıdan katateri yerleştirdi. başka bi doktorda aynı zamanda ultrasonla karnımdan görüntü alıyordu. Oda ne doktorum demesin mi sıkış dedim ama bu kadarda demedim :oha::oha: Birazını boşaltmaya çalış ama sakın hepsini yapma :KK17::KK17: Bu nedir arkadaş insan çişini nasıl kontrol etsin ki. yapmaya başlayınca hepsi gidiyo :skandal:Zar zorda olsa yarısını yapıp kalan yarısıyla geri döndüm :KK53::KK53:Doktorum hazırız diyince içerideki bir odadan ismimi seslendiler evet diyince embryomu hazırladılar.:KK57: 2. defa ismimi seslenip bir enjektörle miniğimi getirdiler. doktorum evet hazırmısın bırakıyorum dedi. bende ultrason ekranından ızlıyordum o anı. kendımı zor tutuyordum iç çekmeye hıçkırmaya başladım ultrason alan kadın uyardı kıpırdamamaya çalış görüntü net olmalı dedi. ama kime dedi. kendimi nasıl tutacaktımm ki o durumda. bedenimde ilk defa bir canlı bulunuyordu. saniyelik bir an bile olsa ömre bedel gibiydi. nasıl susabilirdim...:mad::mad::mad:
Hadi hayırlısı artık geçmiş olsun dedi odadaki herkes.. beni hiç kıpırdatmadan yandaki sedyeye aldılar. kafamı bıle kaldırmamı ıstedıler. sedyenın ayak ucu resmen tavana bakıyordu :KK22: 1 saatin sonunda gidebildim tuvalete.
1 saate yakın o şekilde yatarak bekledim. ama nasıl bekledim ne hayallerle. vede tabiki altıma işemenin korkusuyla :KK48:
Yüzümde ayrı bir mutluluk ayrı bir heyecan vardı. Elim istemsizce karnıma gidiyordu gülümsüyordum. Sakin şekilde eve gittik. öyle abartı şekilde sürekli yatayım ayağa kalkmayayım fln demedim arasıra kalkıp gezındım. bişey almaya kendim kalktım kendim giyindim. eğildim kalktım fln.

13.02.2017 Çarşamba
Bugün transfer sonrası 5. gün bana kalsa doktorun dediği gibi 12. günü bekler , o gün gelincede kan testimi yapardım ama hep bu eşim yüzünden test alalım test yapalım diye diye gidip 2 test almış hemde 1 de yetmemiş :KK57::KK57:
o kadar ısrardan sonra yapmaya karar verdik ve hayatımda asla yaşayamayacağıma inandığım kabullenemediğim, daha önce yaptıgım testlerde hep varmı dıye teste işkenceler ettiğim 2. hayalet çizgiyi gördüm ama hala inanamıyordum. gerçekten varmı yoksa yine buda hayalmi. Eşime gösterince gülümsedi sarıldı gözlerim dolu doluydu ama hemen sevinmemek lazım yarın tekrarlarız diyip konuyu kapattık:KK54:

14.02.2017 Perşembe
Bugün kardeşim kalmak için bize gelecekti, ayrıca bugün sevgililer günüydü. Kardeşimle telefonda konusurken ne hediye aldın diyince hiç bişey dedim demez olaydım :KK57::KK57: Olmaz öyle bişey yapalım fln derken güzel bi sofra hazırladım. gelmesine az bir süre kalada diğer testi yapayım dedim. İnanamıyorum işte gerçek bir çift çizgiydii:mad::mad: Ağlamaktan helak olmak istiyordum o derece duygusaldım. Allahım bu benmiyim gerçekten bu pozitifmi. Yıllar önce bana ' senin cocugun olmaz' diyen gevşek doktor nerde bulun bana onu...:KK62:
Hadi madem bugun sevgililer günü hayatımda ilk defa pozitifide görmüşüm eşim nasılsa anlamaz sevgilier günü bahanesiyle sürpriz olsun diyip, kardeşimden gelirken bebekle ilgili birşey alıp paket yaptırmasını istedim. Gelince içine bile bakmadan kırmızı bir kurdeleyle bağlayıp kenarınada testi iliştirdim. birde duygusal bir not...

Umarım Bir daha ki sevgililer gününde miniğimiz bizimle olur.. seni çok seviyorum canım kocacıgım...

Yastıgın altına saklayıp geldiğinde bulmasını istedim, ama eliyle koymuş gibi buldu:sinirli: Ama bunu beklemediğine eminimm:cool: görünce duygulandı ikimizin gözlerde doldu sarıldık fln :KK37::KK37:

16.02.2017 Perşembe

1. çok silik
2. daha net
3. net
çıkan testlerden sonra bugün belimde ağrı başladı moralimde bozulmaya.. eşime bir yanlışlık var dedim ama yok yok sen sıkma canını moralin yüksek olmalı diye teselli etmeye çalıştı ama içimde bir his vardı ve bu his kötü şeyler olacak gibiydi...
Kesin bişey olacak kesin düştü hatta hiç yoktu fln diye sayıklıyodum sürekli.

20.02.2017 Pazartesi
Sonunda 12. gün geldi, son testten beri bugüne kadar baska hiç test yapmadık, pekte umursamadım zaten, Hiç yaşanmamış gözüyle baktım. Herneyse eşim sabah gelirgelmez hastaneye gdip kan verdik. Bir anda öyle yağmur bastırdı ki arabaya gidip orda beklemeye karar verdik. Hava çok karamsardı benim gibi. Sanki birşeyleri hissetmişte halime ağlıyor gibiydi. Buruk bir heyecan ama dahada çok hüzün vardı içimde. Oraya gidip sonucu almak istemiyordum. interneten sonuca bakmk için sürekli sayfayı yeniliyordum ama hala çıkmamıştı sonuç. Saat yaklaşınca eşim ben gidip alayım o zaman sen bekle arabada diyip arabadan çıkar çıkmaz tekrar sayfayı yenilenince sonuç tüm gerçekliğiyle karşımdaydı. öylece kalakaldım. Kendimi toparlayamadım. eşime baktım aradım ama coktan gıtmıstı telefonuda duymadı. Gelince yuzumden anladı zaten birşeyler oldugunu ama açıklayamıyordum durumu. Bana var mı yokmu diye soruyordu ama hem var hem yok nasıl denir ki. Helede düşüyor demek. Sonuç 11,92 çıkmıştı. Hamilelik oluşmuş ama başlayamadan düşüşe geçmişti. doktoru arayıp anlatınca düşük yapıyorsun büyük ihtimalle 2 gün sonra tekrarla bana haber ver dedi. Bir ihtimal yükselebilir ama çok umutlu değil kendini hazırla dedi ama bunları kırıcı bir şekilde değil açıklayıcı bir ifadeyle anlatı. Tamamen ifadesiz bir suratla eve döndük. Eşim yüzümü ellerinin arasına alıp sıkma canını herşeyde bır hayır vardır dedı. o an tuttugum butun hersey gözlerımden aktı gıttı. esım yapma böyle bende uzuluyorum kendını yıpratma dedı. sadece bırsey ıstıyorum suan doya doya Ağlayıp ıcımdekılerı kusmak ıstıyorum sonrasında bıdaha uzulmcem dedım pekı ama aklım sende kalmasın dedı. Yastıgıma kapanıp butun ıcımı döktum gercektende rahatlamıstım. Dedıgım gıbı sonrasındada bırdaha konuyu acmadım kımseyede yansıtmadım

22.02.2017 Çarşamba
Artık umursamaz bir şekilde doktorum sonuç beklediği için gidip tekrar kaç verdim ve evet beklediğimiz gibi sonuç 3,47 ye düşmüştü. Düştüyse düştü ben zaten 2 gün önce kapattım bu defteri diyip hiç umursamadım. Ama olay burda bitmedi tabii.

01.03.2017 Çarşamba
Tam bir hafta sonra adet oldum, doktorum daha en başında planlama yaparken oldu ki tutmazsa peşpeşe yapalım tutunma şansı daha yüksek demişti. Bense çok yorgun yıpranmış olduğum için ara vermek istiyorumdum. Aralıkta 34 yumurta toplandı, ocakta ılaclar şubatta transfer ve düşük daha göbeğimdeki morluklar geçmeden tekrar mı başlayacaktık, Eşim bu fırsatı kaybetmeyelim bunuda deneyelim olmazsa ara verırız bu sefer dedi. Ve adetimin ilk günü yani bugun kontrole gittik ve tekrar planımızı oluşturup ilaçlara başladık.

10 ve 17 martta 2. ve 3. kontrollerimi oldum fakat pek gelişme yok gibiydi doktorum bu sebeple e2 yaptırmamı istedi. sonuç düşük gelirse iptal edecektik, neyseki sonuç : 1196 gayet iyi geldide boşuna o kadar ilaç içmemiş oldum. ve yine günler alındı hazırlıklar yapıldı. Eveett 20.03.2017 de 2. transferimide olacaktım. yıne beklemeler yıne aynı telaşlar...

20.03.2017
İlk transferimde söylemeyi unutmuşum, yaşımız genç olduğu, yeni evli olduğumuz ve ilk denememiz olduğundan embryologlar ve doktorum 5. gün tek embryo transferi yapmaya karar vermişlerdi. Transfer öncesi embriyo bilgileri vede fotografı vermişlerdi. Şimdi yine aynı şekilde 5. gün tek embriyo transferim olacak. Tekrar fotografını aldık. Çok farklı bir his, Sadece su topu gibi bir görünümde ama hissettirdikleri çok başka...:dua:
Bu sefer gecenden tedbır olsun dıye cok sıkışmadım ama yıne uyarı aldım. çok sıkışmamışsın net görüntü alamıyoruz dediler. Aman hiçmi tutturamadım arasını yaaa:eek:
Neyse aynı olaylarla aynı sekılde transferım gerceklestı. Doktorumun baska hastalarıda vardı. Ama bız uzun suredır hastasıydık ve ne yolladan gectık ne kadar zorluyduk bılıyordu. Transferden sonra yanıma gelıp bana tesellı verdı. Sen basaracaksın bılıyorum. ınsallah olucak ama oldukı olmazsa bıle uzulme basarıcaz beraber dedi sıcacık gulumsemesıyle. Bu sefer Hısteroskopıyle bakarız gıbı bırseyler dedı. O an pek algılayamadım. ama yanımda olması destek olması aıleden bırı gıbı olması ( bu arada bır kac gun önce görumcemın bebegı dogdu, Görumcemınde uzun yıllar tedavısını kendısı yuruttu ve dogumunu yaptı)

2. transferden sonra pek dıkkat etmedım. eşimin ve annemin zoruyla yattım ama onlar gormeden sureklı kalkıp bıseyler yapmaya calıstım :KK47:
Başka türlü zaman geçmiyor, ve şuda var biz ne kadar korursak dikkat edersekte nasip kısmet Allah verdikten sonra neleri var kaza geçirip taklalar atıp bebeği hala sağ salim olan...:dua:

29.03.2017
Bu sefer 12. günü beklemeyip 9. günde kanda Bhcg ölçtürdük sonuç <0,100 yani negatifti. O an bende bir süreliğine tüp bebek defteri kapanmıştı. İlk denemeden sonra ve hala kilo almaya devam ettim kilom gittikçe rahatsızlık vermeye başladı. zaten ilk denemeden sonra ameliyatlar dikkatimi çekiyordu eşime sürekli konuyu açıyordum ama kızıp kapatıyordu. en sonunda güzel bir dilde açıklayarak anlatınca sonucu bir görelim sonra düşünürüz demişti. sonuçta negatif olduğu için hemen konuyu ortaya attım ben ameliyat olmak istiyorum. kilo veremiyorum yıllardır kilo üstüne kilo alıyordum birde tüp bebek tedavisi başlayınca ne zaman geldi bu kadar kilo anlamadım bile diye anlattım. öyle böyle derken daha ilk adetimi bile göremeden bir öngörüşmeye gittikk...

22.04.2017
Ön görüşmede doktorla birebir konuyu tartışınca eşimde konuya sıcak bakmaya başladı fakat adetim gelmediği için onay vermemiştik. 30.03.2017 de adetimle beraber doktorla hemen görüşüp tahlillere ve hazırlıklara başladık. Bütün hazırlıkları yapıp en uygun zamana yani 22.04.2017 de tüp mide ameliyatımı oldum ve bununla beraber 2017 benim için üstüste tedavilerle ameliyatla acıyla geçti.

Back
X