Tüp bebek uygulamalarında başarıyı etkileyen en önemli faktör embriyoloji laboratuvarının kalitesi ve uygulanan tekniklerdir.
Akabinde hamilelik oranları,hasta odaklı(tüp bebek programında seri imalat tarzında kişiye özel olmayan tüp bebek protokolleri uygulanmamalıdır) bir tedavi uygulaması gelir. Bunun yanı sıra;stresli bir tedavi olduğu için sürekli anlayışla, ilgiyle psikolojik desteğin verilmesi önemli konulardan biridir.
...............
ben, istemeden olumsuz birşey mi söyledim acaba
Canım elbette olumsuz birşey söylemedin
Farkettimde,yorum fazla ciddi olmuş
Hastaneye karar verirken yardımcı olması açısından önemli kriterlere değinmek istedim.
Devlet ya da özel hast.; laboratuvarın kalitesi,uygulanan teknikler,kişiye özel protokol,ilgi,alaka bunlar çok önemli tüp bebekte.
*iş hayatımı etkiler mi ?
selam canım,transferin gerçekleşmiştir ,güzel haberlerini bekliyoruz inşallah,
canım merhaba evet transferim gerçekleşti 2 tane yumoşumu aldım 2 tanede kardeş için dondurduk 9 şubat test günüm lütfen dualarınızı eksik etmeyin çünkü korkuyorum gögüs agrılarım felan geçti gerçi dr transferde %85 olumlu sonuç alıcaksın dedi ama tabiki RABBİM bilir birde ben çok fazla ilaç kullanıyorum gerçi dr verdi hepsini günde 3 defa 1 agızdan 1 fitil olarak progesteron yine 3 defa estrofen 1 er defa aspirin elevit folbiol ve clexane 0.4 ignemi yapıyorum buda yetmezmiş gibi idrar yolu enfeksiyonu kaptım idrarimden kan gelince korktuk dr aradım çagırdı ve hemen idrar tahlili yaptı serum yedim ve enfexia ve purınol verdi gerçi kendimi iyi hissettigim için bu 2 ilaçı çok düzenli kullanmadım şimdi korkularım ve umutlarımla günümü tamamlamaya çalışıyorum dualarınızı eksik etmeyim çok ihtiyacım var kimse bilmedigi için duada istiyemiyorum neyse artık çıkmam lazım şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
arkadaslar benim sormak istediğim bir sey var. bende tedaviye baslıcam ancak bu süreç ne kadar sürüyor. yani kaç gün iğne, kaç gün sonra yumurtalar toplanıyor, yumurtanın gelişmine göre heralde ama ortalama kaç gün sürer? doktora soramadım
Tedavi; yumurta gelişimi, yumurtaların toplanması, embriyo gelişimi ve embriyo transferi aşamalarından oluşmaktadır.
Yumurta gelişimi süresince gün aşırı ya da günlük kan tahlili ve ultrasonografi incelemesi yapılır. Bu süreç ortalama 9-12 gün sürer.
Embriyolar kalite ve sayısına göre değerlendirilerek 2 - 6 gün sonra transfer edilirler.
Hormon ilaçlarına başladıktan sonra embriyo transferine kadar geçecek toplam tedavi süresi ortalama olarak 1518 gündür.
Yani özetle;
Yumurta gelişimi sürecinde,hastane randevuna göre 2-3 saat izin alman gerekebilir.
Transferden sonra 3 gün istirahat önerilir.
İzinlerini hemem hemen bu doğrultuda planlayabilirsin canım.
Buarada sizin problem neydi?Aşılama denedinizmi?
Cnm benim yumurtaliklarimda kist vardi, sag 6cm, sol 4cm di. Yaklasik 4ay once ameliyat gecirdim.rahimde de polip vardi o alindi. 4 ay gecti ama bebisim olmadi(
Sizin problem neydi cnm ??
Canım geçmiş olsun...
Vakti geldiğine bebişte olur Allah'ın izniyle..
Bizim sebepsiz infertlite canım.
3 aşılama + 1 tüp denememizde negatif sonuçlandı.
Yapılan testlerde herhangi bir probleme rastlanmadı.
Yıllardır sabırla bekliyorum mucizemi...
Biz elimizden geleni yapalımda ötesi nasip , kısmet...
Perşembe günü yani 02/02/2012 günü ilk tüp bebek trasferim oldu. Şu ana kadar tutunuyor olduğuna dair hiç bir belirti hissetmiyorum. Pazartesi günü kan testi yaptırcam ama Cuma günü idrar testide yapmak istiyorum. İçimde biraz hüzün var, tutunamadı gibi bebişim. Bana bi işaret gönderse diyorum her gün. Negatifi gördüğümde üzülücem ama yeni deneme için kendimi de bırakamam. Heyecanla bekliyorum...Bu arada 3.gün transfer oldu. Buradan okuduğuma göre 5.gün trasfer edilenler daha çabuk tutunuyor. Herşeyin hayırlısı bakalım... Kısmeti varsa zaten tutunur diyorum...
canım merhaba evet transferim gerçekleşti 2 tane yumoşumu aldım 2 tanede kardeş için dondurduk 9 şubat test günüm lütfen dualarınızı eksik etmeyin çünkü korkuyorum gögüs agrılarım felan geçti gerçi dr transferde %85 olumlu sonuç alıcaksın dedi ama tabiki RABBİM bilir birde ben çok fazla ilaç kullanıyorum gerçi dr verdi hepsini günde 3 defa 1 agızdan 1 fitil olarak progesteron yine 3 defa estrofen 1 er defa aspirin elevit folbiol ve clexane 0.4 ignemi yapıyorum buda yetmezmiş gibi idrar yolu enfeksiyonu kaptım idrarimden kan gelince korktuk dr aradım çagırdı ve hemen idrar tahlili yaptı serum yedim ve enfexia ve purınol verdi gerçi kendimi iyi hissettigim için bu 2 ilaçı çok düzenli kullanmadım şimdi korkularım ve umutlarımla günümü tamamlamaya çalışıyorum dualarınızı eksik etmeyim çok ihtiyacım var kimse bilmedigi için duada istiyemiyorum neyse artık çıkmam lazım şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Allah buyuktur cnm, bu sitede okadar cok yazi okudumki, okadar umutsuz olanlarin bebisleri olmuski onlari gorunce mutlu oluyorum, sende sikma canini insallah rabbim en yakin zamanda melegini sana gonderir cnm. İnsallah guzel haberler veririz birbirimize.
Benim ilk denememmidir diye bilmiyorum cok umutluyum, hic olumsuz dusunmuyorum, bu forumunda etkisi buyuk gerci,burdaki yazilari okuyunca umutlarim artiyor, sen de hep pozitif yazilari oku, umudunu asla kaybetme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?