Merhaba ,süreciniz hayırlı olsun ,ilk denemede pozitifi görürsünüz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız umarımMerhaba kızlar,
Ben de Ağustos’ta tüp bebek tedavisine başlayacağım nasipse. Şu an hazırlık aşamasındayım. Bende şiddetli endometriozis var, eşimde de spermle ilgili sıkıntılar mevcut. İlk denememiz olacak. Sürekli araştırıyorum ama artık gerçek hikâyeleri duymak istiyorum.
Siz tüp bebeğe neden başladınız? Kaçıncı denemeniz?
Psikolojik olarak bu süreç size nasıl geldi?
Size iyi gelen ya da zorlayan şeyler nelerdi?
Tedavi sürecinde kendinizi nasıl ayakta tuttunuz?
İçimi dökmek istedim biraz. Aynı süreçten geçenlerle konuşmak iyi geliyor insana. Vakit ayırıp yazarsanız çok sevinirim.
Benim için en zor kısım belirsizlikle baş etmek. Her şey planlı ama sonucu asla bilememek çok yoruyor.
Canım çok teşekkür ederim cevabın içinMerhaba ,süreciniz hayırlı olsun ,ilk denemede pozitifi görürsünüz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım
Benim amh düşük ve bende de endometriozis var sol tarafta. Eşimde bir sorun yok. 1ozelde 2devlette denemem oldu şimdi 4.tedavime özel bir merkezde devam ediyorum. Az yumurtam olduğu için henüz sadece havuz yapıyoruz, her ay yumurta toplanıyor.
Psikolojik olarak benim için çok zor bir 1.5 yıl oldu ,yeni yeni kendime gelmeye başladım ama arada duygusal inis çıkışlar çok fazla. tabi ki süreç herkes için farklı, çok motive hazırlananlar da var kii bu en güzeli aslında bizim için
Merak ettikleriniz varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Hiç muayene oldunuz mu peki kaç yumurtanız gözüküyor?
Tüplerim tıkalıydı ilk denemede pozitifi gördükSiz tüp bebeğe neden başladınız? Kaçıncı denemeniz?
Psikolojik olarak bu süreç size nasıl geldi?
Size iyi gelen ya da zorlayan şeyler nelerdi?
Tedavi sürecinde kendinizi nasıl ayakta tuttunuz?
Çok teşekkür ederim güzel duaların ve samimi cevabın içinHayırlı olsun inşAllah altın embrıyolarınızı ilk deneme de bulur hasretınıze kavuşursunuz bu süreçte stresten uzak durun . Her insan aynı olmadığı gibi her beden de aynı değil unutmayın .
Tüplerim tıkalıydı ilk denemede pozitifi gördük
Elhamdülillah Rabbim sizlere de nasip etsin .
Psikolojik olarak hıc dusunmedım sanki grip olmuşum da ona gidiyor gibi gittim doktora .
beni zorlayan tek şey sigarasızlıktı bu süreçte
Tedavi süresinde ayakta duramayacak kadar güçsüz hissediyorsanız tedaviye başlamadan bitirin stres tedaviyi çöpe atıyor
Amin inşAllah hiç bişey yok gibi çok araştırmayın çok okumayın kendınızı çok dınlemeyın . Belirti aramayın transferden sonra çünkü iğneler sizi etkilicek . Sanki normal bir gün gibi gecırın her günü. Ama kesınlıkle dinlenin bol bol bakliyat ve mevsim meyveleri yemeyi ihmal etmeyin . Opu öncesi her sabah 2 yumurta ve bol yeşillik yiyinÇok teşekkür ederim güzel duaların ve samimi cevabın için
İlk denemede sonuç almis olman ne güzel, darısı başıma inşallah
Ben biraz daha duygusal yaklaşıyorum sanırım, kafamdan atmakta zorlanıyorum ama haklısın, stres gerçekten her şeyi etkiliyor. Bu yazıları okuyan herkes stres konusunu bir kez daha düşünür umarım
İnşallah biz de en kısa zamanda kavuşuruz, güzel örnekler görmek umut veriyor
Amiiin inşallah, sağol canımCanım çok teşekkür ederim cevabın için
Gerçekten zor bir süreçten geçmişsin, insallah tüm emeklerin en kısa zamanda kolaylıkla karşılık bulur
Bende de sol taraf tamamen endometriozisle kaplı, yumurta almak zor olacak gibi. Sağda 13, solda 7 sayıldı ama sol pek umut vermiyor. İlk denemem olacak, havuz yöntemi bana da olur mu bilmiyorum doktor bununla ilgili bişey demedi
Belirsizlik beni de çok zorluyor. Ne yaşayacağımı bilmiyorum ama senin gibi bu süreci deneyimleyen birinden duymak iyi geldi. Umarım bu kez olur senin için
Bu çok doğru, sürekli araştırınca da pek çok olumsuz durumu da gördüğümüzden stres ,endişe daha fazla oluyor ,bunu da yaşadım önceki transferlerdeAmin inşAllah hiç bişey yok gibi çok araştırmayın çok okumayın kendınızı çok dınlemeyın . Belirti aramayın transferden sonra çünkü iğneler sizi etkilicek . Sanki normal bir gün gibi gecırın her günü. Ama kesınlıkle dinlenin bol bol bakliyat ve mevsim meyveleri yemeyi ihmal etmeyin . Opu öncesi her sabah 2 yumurta ve bol yeşillik yiyin
Rabbım sizi de muradınıza erdirsinBu çok doğru, sürekli araştırınca da pek çok olumsuz durumu da gördüğümüzden stres ,endişe daha fazla oluyor ,bunu da yaşadım önceki transferlerde
Amin inşallah çok teşekkür ederimRabbım sizi de muradınıza erdirsin
Yavrularımı ikizAmin inşallah çok teşekkür ederimSiz de sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah
Ayy şahaneee ,maşallah maşallah bebek kardeşler desenizeYavrularımı ikiziki embrıyo transferi olmuştum
Amin Rabbim isteyen herkeslere nasip etsinAyy şahaneee ,maşallah maşallah bebek kardeşler desenizeyavrularınızı sağlıkla kucağınıza alın olarak düzelteyim o zaman darısı başımıza inşallah
Evet hiç sormayın ben sırf o yüzden 5 ay devlette tedavi gördüm, ekonomik olarak daha uygun dedim ama zaman kaybı oldu benim için maalesefAmin Rabbim isteyen herkeslere nasip etsin
Tüp bebek konularına çok üzülüyorum maddi olarak öyle zor bir duruma sokuluyor ki kadınlarımız psikolojikmen düşünmeyin desek de mecbur sıkıntı stres içinde gidip gelıyorlar doktora .
Stres yönetimini basarabilirsem daha olumlu geçeceğine inanıyorum. İnşallah basarabilirimAmin inşAllah hiç bişey yok gibi çok araştırmayın çok okumayın kendınızı çok dınlemeyın . Belirti aramayın transferden sonra çünkü iğneler sizi etkilicek . Sanki normal bir gün gibi gecırın her günü. Ama kesınlıkle dinlenin bol bol bakliyat ve mevsim meyveleri yemeyi ihmal etmeyin . Opu öncesi her sabah 2 yumurta ve bol yeşillik yiyin
İlk muayenede evet epey yumurta görüldü ama anladığım kadarıyla tedavi başladığında toplanabilen ise yarar yumurta sayısı önemli. O yüzden endişem devam ediyor amh değeri beni tamamıyla rahatlatmiyor. İnşallah seninkiler kalitelidir bebeğin aralarindadirAmiiin inşallah, sağol canım
Ayy maşallah ama senin yumurtan var , inşallah hepsi sağlıklı embriyolar olurhavuz yapmayabilir ama duruma göre de değişir ,konuşursun doktorunla. Benim her ay 1-2 tane çıktığı için mecbur havuz yapıyoruz, ümidim onların kaliteli olması
Süreç zor bazen de yorucu ama doktoruna güvenince daha sakin geçiyor, benim için öyle oldu en azından.
Peki endometriozis için bir tedavi uygulanacak mi transfer öncesinde canım konuştun mu?
Olsun inşallah tedavinde de bol bol toplanır canım hiç endişe etmeİlk muayenede evet epey yumurta görüldü ama anladığım kadarıyla tedavi başladığında toplanabilen ise yarar yumurta sayısı önemli. O yüzden endişem devam ediyor amh değeri beni tamamıyla rahatlatmiyor. İnşallah seninkiler kalitelidir bebeğin aralarindadirendometriozis için şuan için bir tedavi onerilmedi sadece polip için histereskopi yapılacak. Ama ileri derecede olduğunu söyledi doktorum
Amin canım, çok teşekkür ederimOlsun inşallah tedavinde de bol bol toplanır canım hiç endişe etme
Yaa inşallah ne güzel dua ettin ,bakalım henüz sadece 2 embriyom var ama onlar da yaşam bulur umarım ki
Anladım canım, ben de endometriozis transferde çok büyük bir engel mi diye sordum ama doktorum değil dedi. Bazılarına transfer öncesi tedavi uygulaniyormus ,bir dahaki muayenemde ben de sorucam onu.
Ne uyuz bir kistmis ya ,çekilsin aradan da bebeklerimize kavuşalım inşallah
Surecin başarıyla sonuclansin inşallah. İnsan maddi manevi psikolojik her anlamda yıpranıyor. Çok zor, çok..Selam,benim eşinde varikosel vardı ameliyat oldu biz iyileşme sürecini beklemek istemedik 5 ay sonra aşılama tedavisine başladık 23 nisanda malesef tutmadı 23 mayısta tüp bebek tedavisinr başladık,benden 45 yumurta toplandı o süreç benim en çok zorlandığım zaman hatta bilseydim başlamazdım dediğim zamandı.Opudan sonra cok fazla ağrım oldu cok yumurta toplandığu için,2-3 gün kıpırdayamadım oturup kalkamadım 3 gün sonra yavaş yavaş rahatlamaya başladım,dondurulmuş transfer olucağu için o 1 aylık süreci iğnesiz ilaçsız geçirdim ve yenilendim dinlendim kendime geldim,taze transfer olsaydı kaldıramazdım belki de.Transfer zamanı geldiğinde dinlenmiş kendime gelmiştim cünkü iğneler ilaçlar nile insanı bazen bıktırıyor ne kadar cok anne olmak istesemde.Bazen artık ilaç iğne istemiyorum diye ağlıyorum ama şimdi düşününce 3,5 aydır bu sürecteyim ve sonuna yaklaştım,ne kadar zorlanırsanız zorlanın vazgeçmeyin gün geliyor sanki hiç iğne yememiş hiç ilaç içmemiş gibi hissediyorsunuz ben rahim dinlendirme sürecinde bunu gördüm,inşallah emeklerimizin karşılığını alırız o bebek kokusuna hasret kalmayız kızlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?