Tüp bebek tedavi sürecinde sarsılan evliliğim

Bu
Dediğiniz meşhur doktora bende gittim. 2 sene içinde 5 tüp bebek tedavisi, 5 ameliyat oldum. Her seferinde müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Ama Ben dırdır etmedim. Kendi içimde yaşadım. Bedenen çok yoruluyordum. Bir kere büyüme hormonu verdiler. Yüzümdeki dolgular dahi enfekte oldu. Eşim hep destek oldu bu süreçte. Ben kendimi ezik hissediyordum. “Boşanalım istersen” dedim. “Seninle çocuk için evlenmedim” dedi.
En sonuncu denememi Antalya’da yaptım. Canım doktorum bütün süreçle bizzat kendi ilgilendi. Pazar günü dahi aradı. 42 yaşında kızıma kavuştum. Doğumdan 4 ay sonrada kendiliğinden 2. Kızıma hamile kaldım.
Allah’ın bizim için yazdığı bir kader vardır. Onun ötesine geçemeyiz. Herşeyin hayırlısını istemek lazım.
Bu çok oluyor tüp bebek sonrası hamilelik
Tamamen psikolojik mi gerçekten yani oh çocuk oldu şükür deyince vücut toparlıyor da hamile mi kalıyor
Çoğu insan da duyduğum için böyle sanırım

Bir de 5 yıl ertelemis çocuk yapma olayını.
Belki de baştan beri çok istekli olmadi.
Evlenmeden önce ne durumdaydı?
Evlilik boyunca mi fikri değişti?

Çok teşekkür ederim inş kavuşurum o da teslim olmamı istiyor zaten bilmiyorum şu 3 seneye kadar kusursuz olduğunu düşündüğüm ilişkimde beni de acaba mı ya itti bu sözleri
Ne sorun var ?

Neden olmuyor ?

Bariz bir sebebi var mi , sebepsiz mi ?

Bu çok oluyor tüp bebek sonrası hamilelik
Tamamen psikolojik mi gerçekten yani oh çocuk oldu şükür deyince vücut toparlıyor da hamile mi kalıyor
Çoğu insan da duyduğum için böyle sanırım
Bana doktorum doğumun kadının bedenini tamamen değiştirdiğini, kanallarında açıldığını söyledi.
Ben cahillik ettim nasıl olsa normal yolla hamile kalamıyorum dedim, korunmadım. Yoksa bu kadar çabuk düşünmüyordum 2. Çocuğu. Hem yaşım sebebiyle hem de daha yaşını doldurmamış bebeğim olduğu için peşpeşe 2 hamilelik beni perişan etti. Ama az kaldı Allah’ın izniyle. Şubat’ta sağlıkla doğumum olsun, başka bir şey istemiyorum.

Bir de 5 yıl ertelemis çocuk yapma olayını.
Belki de baştan beri çok istekli olmadi.
Evlenmeden önce ne durumdaydı?
Evlilik boyunca mi fikri değişti?
Çok saçma nedenlerle ertelemişti yok maddi olarak rahat edemeyiz gibi bilmiyorum diyorum ya ben de bilinç dışı öfke duyuyor olabilirim hiçbir zaman tamamen istemiyor gibi davranmadı hep beni öteledi bu konuda ısrarcı olursa zaten sürdürebileceğimi sanmıyorum olay çocuk da değil benim hayatıma saygısızlık adlediyorum hakkımı elimden almış gibi hissediyorum

Ne sorun var ?

Neden olmuyor ?

Bariz bir sebebi var mi , sebepsiz mi ?
Yok sebepsiz değil yumurta sayım az maksimum 8-7 tane sperm sayısı da az tesa oldu hatta son görüşmede hoca bu spermlerle çok zor dedi. Bunu söyleyince benim olmuyor diyor ona da sorun yapıyor

Tüp bebek denemem olmadi ama ilk kızımda cocugumun olmadığını düşünüp bayagi bir psikolojimi bozmustum eltim hamileyim cocugu istemiyordu sonra aldırdı tam da o zaman hatta ben o anki psikolojiyle neden aldırdı ki doğurup bize verseydi falan diye bile düşünmüştüm insanın psikolojisini cidden zorlayan bir durum o yüzden sizi de anlıyorum ama bence biraz uzerinizden stres kalktiginda kendiliginden olacak bebeginiz etrafımda hep öyle oldu
Eşinize de kırılmış olabilirsiniz ki haklısınız ama o da haksız değil hem hiç denememis değil hem de erkekler asla biz gibi degil

Siz ne yaptınız kabullendiniz mi benim yaşım 37 çok akışına bırakayım kısmı da olamıyor ki
Süreç ile alakalı bilgim yok, umarım bebeğinizi kucağiniza alacağiniz günler çok yakındadır. Sadece akışına birakayım da olmasin mi diye yipratmayin kendinizi, bir tanidiğim 42 yaşında doğum yaptı tüp bebek denemesi ile. Bunu yazmak için yorum yazdım sadece. Allah hayırlısını nasip etsin.🤲🏻

Tüp bebek denemem olmadi ama ilk kızımda cocugumun olmadığını düşünüp bayagi bir psikolojimi bozmustum eltim hamileyim cocugu istemiyordu sonra aldırdı tam da o zaman hatta ben o anki psikolojiyle neden aldırdı ki doğurup bize verseydi falan diye bile düşünmüştüm insanın psikolojisini cidden zorlayan bir durum o yüzden sizi de anlıyorum ama bence biraz uzerinizden stres kalktiginda kendiliginden olacak bebeginiz etrafımda hep öyle oldu
Eşinize de kırılmış olabilirsiniz ki haklısınız ama o da haksız değil hem hiç denememis değil hem de erkekler asla biz gibi degil
Evet sanıyorum ben ona kırgınım içimde affedemiyorum ç

Siz ne yaptınız kabullendiniz mi benim yaşım 37 çok akışına bırakayım kısmı da olamıyor ki
Bende 2 tüp bebek denemesi yaptım. Benim durumum sizden çok farklıydı. Bizde eş faktörü vardı. Ama buna rağmen eşim 3. De bi durmamız gerektiğini söylemişti.
O da benden kaynaklı daha çok üzüldüğünü beni böyle mutsuz görmeyi ve sebebinin kendisinin olmasının onu da da yıktığını söylemişti. Ben her ikimize de destek olmaya çalışıyordum.
Ben zaten 2. Denemede negatif göreceğime çok inandığım için bırakma talebini ben yapmıştım. Ama 3. De de çok yaklaştığıma da inanmaya başlamıştım.
Ama şunu farketmiştik. 1 yıllık süreçte ilişkilerimiz bireyselleşmişti. Ben kendi içime kapanmıştım, eşim kendini işine vermişti. Sosyal aktivitelerimiz 0 lanmıştı. Ben arkadaşlarımla görüşmek istemiyordum. Eşimde arkadaşları ile görüşmemek için vakitlerini dolduruyordu.
Kısacası her ikimizde olayı birbirimize yük etmeden ama aslında yük ederek yaşıyorduk.
3. De eşim bırakmamızı istedi.
Bende bütün tahlillerimi yapıp temiz çıkması durumunda bırakmayı sorun çıkarsa üstüne gitmek istediğimi ve artık son denemeyi yapmak istediğimi söyledim. Zaten süreç uzundu ve önce bireysel destek sonra transfere yakın aile terapisine gitmeye karar vermiştik…
Transfer öncesi de tatil yapmayı ve hiç bir şekilde bu konuşmayı gündemimize almamayı söz vermiştik.
Ben yol haritasını belirlediğim için ve tahlillerin bir tanesinde sorun olduğu için son kez bu yol haritası ile devam etme kararı aldım.
Ve kafamız rahatladığı için mi? Umudumuz kaladığı için mi? Bıraktığımız ay bağışıklık aşısı ile hamile kaldığımı öğrendik.
Ama bi doktor bize benim vücudumun çok sağlıklı olduğunu ve döllenme olursa gebeliğin olabileceğini söylemişti. Ben bu sözden çok etkilendim ve bir ilişkimizde bunu dua olarak diledim. Yumurtlama günümdü. Proseed jel kullandım ve böyle dua ettim. O ay hamile kaldım.

Yok sebepsiz değil yumurta sayım az maksimum 8-7 tane sperm sayısı da az tesa oldu hatta son görüşmede hoca bu spermlerle çok zor dedi. Bunu söyleyince benim olmuyor diyor ona da sorun yapıyor
Sperm sayısı az mı yoksa azosperm mi ?
Onun takviyeleri oluyor
Yasınız 35 altı ise takviye kullanın bir süre belki doğal olur.

Yumurta sayısı da 7-8 tane az değil ki
Spora başla ve beslenme programı uygula daha da artar.

Bazı şeyleri takıntı yapmamak gerekiyor, bizim de olmuyor benden kaynaklı, çok doktorlara gittim abarttım, yurtdışında yaşıyorum Türkiye'ye geldim, doktorlar beni yanlış anlıyor diye düşünüyordum. Devlet özel hepsine gittim. Hatta en son dev. Hastanesinde bi doktor senin çocuğun olmaz boşuna uğraşma gibi şeyler söyledi. Tüp bebek öneriyordu hepsi ama eşim işi nedeniyle istenen tarihte buraya gelemezdi. Sonra bir gün eşim geldi, ben çocuk istemiyorum, sen de boşver artık olmuyorsa olmasın dedi. Döndük yaşadığımız ülkeye, gebe kaldım :) ama düşürdüm çünkü tamam olmuyorsa olmasın dedik, alkol, eğlence ve daha zararlı şeylere vurduk kendimizi, düşmesine hiç şaşırmadım ama üzüldüm. Çünkü doktorlar tedavisiz olmaz dediği için ben hamile kalma şansım yok sanıyordum. Hayatımda 1 kez ata bindim onda da gebeymişim yani öyle bi abarttık eğlenme kısmını.

Kafa rahat olmalı derler ya çok da doğruymuş, yok yumurta kalitem ve sayım düşükmüş, yok anomali varmış. Tüp bebek dışında imkansızmış, sağlıklı yumurta oluşması için tedavi şartmış. Ee nasıl oldu da gebe kaldım. Kaç yıl canımı sıktım ve doktor sözleriyle depresyona girdim.

Siz de salın bi kendinizi, boşverin, gebelik testi filan da almayın. Eşinizle, evinizle ilgilenin. Şimdi bakıyorum da ben 2-3 yıl boyunca eşimle sohbet etmemişim, hep doktor hastane muhabbeti yapmışım. Belki inat etsem boşanacaktık.

Evet çok istiyoruz anne olmak ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil. Ben artık hiç takmıyorum, bebek soranlara da olmuyor diyorum, bok gibi kalıyolar.:KK48:

Aynı durumdayım tüp bebek sürecindeyim, ancak benim tek denemem oldu 2.ye hazırlanıyoruz farklı bir doktor ve yöntemle. Eşim bu sefer de olmazsa istemediğini önemli olan benim sağlığım ve ikimizin mutluluğu olduğunu yıpranmamı üzülmemi istemediğini söylüyor şimdiden. Bense tam tersine onun baba olma hakkını elinden aldığımı düşünüyorum (yumurta rezervim düşük olduğu için sorunun çoğu benden kaynaklıyor). Sürece başlamadan ayrılmak istersen seni anlarım baba olmak isteyebilirsin ve bizim çocuğumuz olmayabilir bile dedim çünkü benimle ilgili bir şey ve ilerde çocuğu olan insanlara bakıp keşke demesini veya bana yansıtmasını istemiyorum. O yüzden eşinizi çok iyi anlıyorum.. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah tez zamanda bebişinize kavuşur yuvanızda mutlu sağlıcakla yaşarsınız, bence en azından bir süre tedaviye ve bu düşünceye ara verin, mümkünse kısa bir tatil yapın eşinizle mesela yılbaşı geliyor şehir dışında iki günlük bir yer ayarlayın havanız değişsin. Çift terapisine gidebilirsiniz birbirinizi daha iyi anlamak için.

Merhaba sağlıklı günler 🤍.
Size umut olması için yazayım uzaktan akrabamız 1994 senesinde evlenmisler. 2003-2006 yıllarında birden fazla sayıda tüp bebek tedavisi görmüşler. Başarısız sonuçlanmış. Vazgeçmisler. 2007 senesinde ilk bebekleri olacağının müjdesini almışlardı doğal yollardan hem de. Sağlıkla dünyaya geldi. 2008 yılında yeniden evlat sahibi oldular ve 2011 yılında yeniden şuan üç çocukları var. Hepsi tüp bebek denemesinin başarısızlık hikayesinin ardından doğal yollarla olan çocuklar. 37 yaşındaydı hanımefendi ilk anne olduğunda. Bunun gibi benzer iki üç gebelik hikayesi daha dinledim yakın çevremden.

Erkekler için üremek istemek kadınların istediklerinden kat be kat daha fazla aslında içgüdüsel olarak. Çünkü bunu farkında olsunlar olmasınlar bir güç olarak algılıyorlar. Başarısız deneyimlerinizin sonucunda siz ağlayarak veya isyan ederek dışarı atarak bir nebzede olsa rahatladınız evet peki ya eşiniz? Eminim ki o da sizin kadar üzülmüştür. Düşünsenize bir olaya çok üzülüyorsunuz ama o an güçlü durmak zorundasınız duygularınızı yansıtamıyor ve rahatlayamiyorsunuz.Sonra o konu hakkında sürekli dilinden düşürmeyen bir eşle aynı evde farklı konudan muhabbet edemeyecek ortamı yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Biraz zor olurdu empati kurunca.

Asla geç kalmış değilsiniz yolun çok başında iken bu kadar kaygı size ve evliliğinize zarar verebilir. İnsanın evladının olup olmamasi kendi elinde olan bir şey değildir siz elinizden geleni yapmışsınız yukarıda yazdığım gibi Allah göndereceğini gönderiyor vaktini de kendi belirliyor. Ondan gelecek hayrı beklemek ne güzeldir ama bir noktaya da takılı kalmamamız lazım. Akışta kalın rahat olun.
İnancınıza uygun dualar okuyabilirsiniz.
Beslenme düzeninizi hamile kalmayı kolaylaştıran besinlerle düzenleyebilirsiniz.
Bitkisel tedavi kürlerini araştırabilirsiniz.(bir rahatsızlığınız yoksa)
Online veya normal psikolog ile görüşebilirsiniz eşinize anlatmayıp bir uzmandan destek almak size iyi gelebilir.
Theta healing yöntemini araştırabilirsiniz belki bir korkunuzdan dolayı bilinçaltınız kendini anne olmaya kapamış olabilir.
Çözüm her zaman vardır ama bazen geri çekilip resme uzaktan bakmak gerekiyor.. umarım en kısa zamanda minik bebeğinize kavuşursunuz sağlıkla.🤍

Son düzenleme:
Ben çoğu kimse gibi olmuyorsa bırak, bebek şart değil, ısrar etme diyemem. Çünkü anne olmak isteyen bir kadının yüreğinin yangınını iyi bilirim. Evet hayatta tek gayesi bebek sahibi olmak gibi görünür evet hayata geliş amacı anne olmak gibi sanılır. Zaten bu dönemlerde yıpranan taraf en çok kadın oluyor evet erkek belki tek odak bu olunca sıkılıyor ama 2 kez denemek çok uğraşmış da vazgeçmeye hakkı var da sayılmaz benim için. Şunu diyebilirim çok değil bir 3 ay kadar her şeyi akışına bırakmaya çalışın hiç bir olumsuzluğu geçmişi gelecegi düşünmeyin varsa imkan biraz uzaklaşın tatil gibi. Bu sizi de rahatlatır eşinizi de sonraki denemeye daha pozitif girebilirsiniz.

Üstteki mesajımda psikolojik olarak kendinizi rahatlatın demiştim bu arada bir hekime danışarak eğer sağlık sorununuz yoksa bitkisel deneyebilirsiniz. Benim de var yakınım kadının yaşı yumurta kalitesi erkeğin sperm kalitesi sorundu. Kadın hayıt otu tohumu kapsülleri var 3 ay ondan içti erkeğe de hakiki arı poleni içirdi doktorların sıfır sperm kalitesine yakın dediği adamın testlerine inanamislar. Bir kızları oldu sonra emzirirken tekrar hamile kaldı ne büyük mucize. Allah'ın hikmeti vakti gelmiş demekki ama kendiside herkese bunu anlatır.

Merhaba..

Ben tüp bebekle anne olanlardanım. seni anlıyorum... tüp bebek sürecinde ciddi sağlık sorunlarım oldu. bebek olmasaydı 2. denemem zor olacaktı. çok şükür kucağıma alabildim... tüp bebek sürecinde evlatlık edinmek istiyordum eşim karşı çıktı. denemeye başlamadan önce tüm stres kaynaklarını kaldırdım. işten ücretsiz izne ayrıldım... sevdiğim kitapları edindim. sağlık sorunlarım sebebiyle hastanede yatarken elimde roman vardı hep.... hemşirenin birine garip gelmişti. ölüm riskiniz var ama siz elinizde kitap okuyorsunuz demişti.. ona göre ağlamalıydım :KK53: ...

sizde bir süre rafa kaldırın.. psikolojik destek alın... yenilenin...

başka bir tanıdığımın uzun süre çocukları olmadı... çok denediler.. yıllarca... sonra evlat edindiler... bebekleri 5-6 yaşına gelince çok kardeş istedi. o kardeş istedikçe üzülüyorlardı... çocuğa dua et, Allah kabul eder kardeşin olur dedik hep... ve süprizzzz. kardeşi oldu...

vardır herşeyde bi hayır... siz ara verin... destek alın...

Back
X