Siz ne yaptınız kabullendiniz mi benim yaşım 37 çok akışına bırakayım kısmı da olamıyor ki
Bende 2 tüp bebek denemesi yaptım. Benim durumum sizden çok farklıydı. Bizde eş faktörü vardı. Ama buna rağmen eşim 3. De bi durmamız gerektiğini söylemişti.
O da benden kaynaklı daha çok üzüldüğünü beni böyle mutsuz görmeyi ve sebebinin kendisinin olmasının onu da da yıktığını söylemişti. Ben her ikimize de destek olmaya çalışıyordum.
Ben zaten 2. Denemede negatif göreceğime çok inandığım için bırakma talebini ben yapmıştım. Ama 3. De de çok yaklaştığıma da inanmaya başlamıştım.
Ama şunu farketmiştik. 1 yıllık süreçte ilişkilerimiz bireyselleşmişti. Ben kendi içime kapanmıştım, eşim kendini işine vermişti. Sosyal aktivitelerimiz 0 lanmıştı. Ben arkadaşlarımla görüşmek istemiyordum. Eşimde arkadaşları ile görüşmemek için vakitlerini dolduruyordu.
Kısacası her ikimizde olayı birbirimize yük etmeden ama aslında yük ederek yaşıyorduk.
3. De eşim bırakmamızı istedi.
Bende bütün tahlillerimi yapıp temiz çıkması durumunda bırakmayı sorun çıkarsa üstüne gitmek istediğimi ve artık son denemeyi yapmak istediğimi söyledim. Zaten süreç uzundu ve önce bireysel destek sonra transfere yakın aile terapisine gitmeye karar vermiştik…
Transfer öncesi de tatil yapmayı ve hiç bir şekilde bu konuşmayı gündemimize almamayı söz vermiştik.
Ben yol haritasını belirlediğim için ve tahlillerin bir tanesinde sorun olduğu için son kez bu yol haritası ile devam etme kararı aldım.
Ve kafamız rahatladığı için mi? Umudumuz kaladığı için mi? Bıraktığımız ay bağışıklık aşısı ile hamile kaldığımı öğrendik.
Ama bi doktor bize benim vücudumun çok sağlıklı olduğunu ve döllenme olursa gebeliğin olabileceğini söylemişti. Ben bu sözden çok etkilendim ve bir ilişkimizde bunu dua olarak diledim. Yumurtlama günümdü. Proseed jel kullandım ve böyle dua ettim. O ay hamile kaldım.