Tüp bebek tedavi sürecinde sarsılan evliliğim

Mhtsmfhr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2019
625
803
103
Öncelikle Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Forumdaki daha önceki mesajlarımı okuyanlar bilir yaklaşık 3 yıldır aşılama tüp bebek tedavi sürecindeyim bu süreçte 2 kez negatif denemem oldu son olarak şehir değiştirdim ve bu şehirde de havuzlama sistemi ile embriyo toplamaya çalışılan bir tedavi içindeyim cuma günü 3.toplama işlemim yapıldı ve sıfır embriyo ile döndüm. Tabiki bu bende hayal kırıklığı isyan ağlama krizi bir sürü şeye sebep oldu. Çok meşhur bir merkezde çok meşhur bir hoca ile çıktım bu yola(B.T.) yine olmadı yine olmadı. Bu ayrı bir travma konusu ama bugün artık eşim bu süreçten sıkıldığını elinden gelen herşeyi yaptığını ve artık ben istesem de denemeyeceğini bu işin onun için bittiğini hatta istersem ondan ayrılıp hayatımı kurabileceğimi bile söyledi. Şu an yaşadığım sürece mi üzüleyim onun şu halde bu konuşmasına mı üzüleyim çıldırcak gibiyim. Ben de kolay olmadığını biliyorum son 3 yıldır kitlenmiş gibi bunu konuştuğumu başka konum olmadığını bunun onu yorduğunu söylüyor. Şimdi soruyorum size bunu yaşayan var mı varsa ne yaptınız?

son 3 yıldır kitlenmiş gibi bunu konuştuğumu başka konum olmadığını bunun onu yorduğunu söylüyor.
Cok asiri zor zamanlar yasiyorsuniz, kesinlikle cok haklisiniz. Ama erkekler farkli, o sizin gibi hormon yuklenmiyor, sizin yasadiginiz hayal kirikliklarini, cokusleri yasamiyor. O nedenle sizi anlayamaz.

Ancak esiniz hakli. 3 yildir cok uzun bir zaman. Ozellikle sizin duygusal degisiklikleriniz onun bunlari yasamamasi iyice onu bogmus olmali.

Bence terapiye baslayin. Cift ya da bireysel. Esiniz ile bu konuyu konusmayi birakin. Siz gidin tedavilerinizi olun, yumurtalarinizi toplatin, gerekirse dondurun, dursunlar. Sonucta bilgili degilim ama tup bebek surecinde de erkek bir gun lazim oluyor galiba.

Ben her bebegin bir zamani olduguna inaniyorum. Bazi bebekler cok igrastiriyorlar ama onunde sonunda geliyorlar. Dilerim siz de en kisa zamanda bebeginize saglikla kavusursunuz.

Cok asiri zor zamanlar yasiyorsuniz, kesinlikle cok haklisiniz. Ama erkekler farkli, o sizin gibi hormon yuklenmiyor, sizin yasadiginiz hayal kirikliklarini, cokusleri yasamiyor. O nedenle sizi anlayamaz.

Ancak esiniz hakli. 3 yildir cok uzun bir zaman. Ozellikle sizin duygusal degisiklikleriniz onun bunlari yasamamasi iyice onu bogmus olmali.

Bence terapiye baslayin. Cift ya da bireysel. Esiniz ile bu konuyu konusmayi birakin. Siz gidin tedavilerinizi olun, yumurtalarinizi toplatin, gerekirse dondurun, dursunlar. Sonucta bilgili degilim ama tup bebek surecinde de erkek bir gun lazim oluyor galiba.

Ben her bebegin bir zamani olduguna inaniyorum. Bazi bebekler cok igrastiriyorlar ama onunde sonunda geliyorlar. Dilerim siz de en kisa zamanda bebeginize saglikla kavusursunuz.
Çok teşekkür ederim inş kavuşurum o da teslim olmamı istiyor zaten bilmiyorum şu 3 seneye kadar kusursuz olduğunu düşündüğüm ilişkimde beni de acaba mı ya itti bu sözleri

Öncelikle Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Forumdaki daha önceki mesajlarımı okuyanlar bilir yaklaşık 3 yıldır aşılama tüp bebek tedavi sürecindeyim bu süreçte 2 kez negatif denemem oldu son olarak şehir değiştirdim ve bu şehirde de havuzlama sistemi ile embriyo toplamaya çalışılan bir tedavi içindeyim cuma günü 3.toplama işlemim yapıldı ve sıfır embriyo ile döndüm. Tabiki bu bende hayal kırıklığı isyan ağlama krizi bir sürü şeye sebep oldu. Çok meşhur bir merkezde çok meşhur bir hoca ile çıktım bu yola(B.T.) yine olmadı yine olmadı. Bu ayrı bir travma konusu ama bugün artık eşim bu süreçten sıkıldığını elinden gelen herşeyi yaptığını ve artık ben istesem de denemeyeceğini bu işin onun için bittiğini hatta istersem ondan ayrılıp hayatımı kurabileceğimi bile söyledi. Şu an yaşadığım sürece mi üzüleyim onun şu halde bu konuşmasına mı üzüleyim çıldırcak gibiyim. Ben de kolay olmadığını biliyorum son 3 yıldır kitlenmiş gibi bunu konuştuğumu başka konum olmadığını bunun onu yorduğunu söylüyor. Şimdi soruyorum size bunu yaşayan var mı varsa ne yaptınız?
Aynı şeyi yaşıyorum.iki negatif denemem var. Eşim istemiyor. ilk veya ikinci denemeye yanasmasa kızardım . Ama iki kez yıkıldı, üzüldü hayal kırıklığı yaşadı.
Üçüncü denemeyi istemiyor artık hak veriyorum. Elinden geleni yaptı. istemeyebilir.

Hiç böyle bir tecrübem olmadı, fakat bir süre ara vermek ikinize de iyi gelebilir diye düşünüyorum. Psikolojik olarak sizin de kendinizi toparlamanız lazım o zamana belki eşiniz de fikrini yeniden değiştirir.
Kimsenin de olmasın zaten hem paranız hem hayalleriniz hem de psikolojiniz yıpranıyor

Aynı şeyi yaşıyorum.iki negatif denemem var. Eşim istemiyor. ilk veya ikinci denemeye yanasmasa kızardım . Ama iki kez yıkıldı, üzüldü hayal kırıklığı yaşadı.
Üçüncü denemeyi istemiyor artık hak veriyorum. Elinden geleni yaptı. istemeyebilir.
Siz ne yaptınız kabullendiniz mi benim yaşım 37 çok akışına bırakayım kısmı da olamıyor ki

Kimsenin de olmasın zaten hem paranız hem hayalleriniz hem de psikolojiniz yıpranıyor
Ben çocuk istemiyorum ama isteyen ve çocuğunun kıymetini bilecek herkese nasip olur inşallah. Tabii olayın maddi boyutu da büyük sorundur o yüzden daha 28 yaşındaymışsınız bir süre ara vermek belki iyi gelir ikinize de.

Siz ne yaptınız kabullendiniz mi benim yaşım 37 çok akışına bırakayım kısmı da olamıyor ki
Ben 40 yaşındayım. Olmuyorsa akışına bırakmaktan baska çarem yok ki. Ama bu işler hiç belli de olmuyor. Artık senin çocuğun olmaz deneyip kendini yıpratma denen 44 yaşında bir kadın 2 yıl sonra bebeğini kucağına aldı. Yaşla birlikte her şey zorlaşıyor ama bir taraf istemiyorsa yapacak bir şey yok.

Merhaba kendi deneyimim olmadı ama şöyle bir kararım vardı: olmuyorsa zorlamayacaktım. bu yüzden ben eşinizi anlıyorum. daha büyük sıkıntıları çeken sizsiniz ama bu süreçte o da yıpranmış ve sizin üzüntünüzle üzülüyor belli ki. bu yüzden biraz ara vermek, bu konuyu bir süreliğine tamamen rafa kaldırmak gibi şeyler üzerine düşünün derim. umarım hakkınızda hayırlısı olur.
bazen bir şeyi çok fazla istemek sanırım insana iyi gelmiyor. biraz oluruna bırakmayı deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim inş kavuşurum o da teslim olmamı istiyor zaten bilmiyorum şu 3 seneye kadar kusursuz olduğunu düşündüğüm ilişkimde beni de acaba mı ya itti bu sözleri
Hic bir iliski kusurauz degildir. Daha gercekci yaklasmaya calisin. Kendi kendimlenbile anlasamadigim gunler oluyor :) o nedenle esinizde veya iliskinizde sorunlar aramayin. Zor zamanlardan geciyorsunuz. Ne siz haksizsiniz ne esiniz. Kadinlar olarak hep biraz daha anlayisli oluyoruz galiba.

Bence esiniz de hakli. Cunku cevremde de bikac yakinim var bu surecten gecen ve lutfen darilmayin ama beni bile bogduklari oldu cunku 7/24 bu konu konusuluyor sanki o evde. Yani cok stresli bir surec ve kadina cok buyuk yuk biniyor bunun da bilincindeyim ama ayni evin icinde olmayi dusunemiyorum. Bir sure sanki bu durum yokmus gibi davranmaniz gerekiyor bence ve bu ana kadar olmadi ise biraz da oluruna birakmak lazim. O kadar cok kisi evlatlik aldiktan sonra bir de kendi dogurdu ki:)) cunku o stres ustunden gidince bi mucize oldu sanirim. Evlatlik alin demiyorum tabii ama belki olmayabilecek bir cocuk icin guzel giden evliliginizi de tehlikeye atmayin. Cocuk olmadan da ailesiniz birbirinizin yanindasiniz esiniz ne guzel uc sene sizinle bu yola girmis ama bi noktada belki bi nefes almak gerekiuor. Rabbim gonlunuze gore versin❤️

Yeterince denemişsiniz bence bebek şart değil, önemli olan eşinizle huzur ve mutluluğunuz, evliliğinizi daha fazla yıpratmayın, bebek olmuyorsa ısrarla devam etmeyin derim , rabbim verirse elbet birgün verir , benim de henüz çocuğum olmadi , ben bu düşüncedeyim önemli olan eşim ve ben , bebek için evlenmedik sonuçta, herkes anne baba olmak zorunda da değil...

Yeterince denemişsiniz bence bebek şart değil, önemli olan eşinizle huzur ve mutluluğunuz, evliliğinizi daha fazla yıpratmayın, bebek olmuyorsa ısrarla devam etmeyin derim , rabbim verirse elbet birgün verir , benim de henüz çocuğum olmadi , ben bu düşüncedeyim önemli olan eşim ve ben , bebek için evlenmedik sonuçta, herkes anne baba olmak zorunda da değil...
Çok haklısınız zaten ben naparsam yapayım herşey olacağına varıyor

Huzurumuz da kaldı mı bilemiyorum

Belki hayırlısı böyledir. Burada bir arkadaş vardı. Dördüncü denemesinde başarılı oldu ama bebek kas hastasıydı. eşi özürlü bebeği kabullenmeyip evi terk etti. Başbaşa kaldı bakıma muhtaç bebekle.
Kendi iş yerimden üçüz bebeği olup erken doğum nedeniyle kör bebekleri olan arkadaşım var. Yola çıktık ama negatifin yanında bu ihtimaller de her zaman var. Var bir hayir.

kusura bakmazsanız şayet

dışarıdan bakınca çocukla kafayı bozmuşsunuz gibi geliyor bu şekilde
eşiniz olsam, 3 sene tek konumuz bu olsa yatsak kalksak gündem çocuk olsa ben de bıkarım. ben kadın halimle hormonlarım varken çocuk isterken (çocuğum yok) böyle düşünüyorum. erkek olsam ne olurdu bilmiyorum artık. erkek de kadın kadar çocukla kafayı bozmuş olsa sorun yok (bazı çiftler böyle) ama genelde erkekler zaten çocuk çocuk diye ölmüyor bunu kabul etmek lazım.

benim bir terzim vardı, kadının çocuğu da vardı ha çok erken yaşta yapmış 20sinde filan şimdi 37 filan, 2. istiyormuş olmuyormuş
kadınla kişisel bir bağımız da yok
dükkana adım atana çocuk da çocuk bana dua edin, ay bilmem ne
gerçekten o kadar itici oluyor ki bu...sanıyor her kadın böyle..e değil, ben neden bunları dinlemek zorunda olayım ki? beni 5 dakikada yeyip bitiren kadını tüm gün evde görsem ben deliririm herhalde.

ilişkinin içinde olmayan insan bile böyle hissederken, ilişkinin içinde olan sizinle cinsel ilişkiye giren adamın halini düşünemiyorum.

dediğim gibi kusura bakmayın ama böyle...

Back
X