Tüp bebek tedavisi süracinde psikolojik destek

Suuzan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
3
3
1
28
Merhabalar ben çukurova üniversitesinde psikoloji okuyorum. Bir araştırma ödevim var ve yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Tüp bebek tedavisi psikolojik olarak da zorlu bir süreç ve ben araştırmamda bu süreçte psikolojik yardım alan anne adaylarını ele alıyorum. Acaba tedavi sürecinde psikolojik destek alan anne adayları benimle bu konuda deneyimlerini paylaşabilirler mi? Sadece mesajlarınızı kullanacağım isim gibi kişisel hiçbir şey kullanmayacağım. Şimdiden teşekkür ediyorum ve bebeklerinizle sağlıklı bir hayat diliyorum.

Merhaba Suzan öncelikle okulunda başarılar insaAllah en güzel yerlerde insanlara faydalı bir şekilde görevler yapman dileği ile.....Türkiye'de tüp bebek tedavisinde psikolojik destek çok alınmadan tedaviler ilerliyor anne baba adayları çoğunluğu kendi kendilerini teselli ediyor diyebilirim bunun içinde ben ve eşimde var...şu varki bu tedavi sürecinde bütün ilgili hastanelerin hepsinin ücretsiz psikolojik destek vermelerini çok isterdim hani mecburi ilaç kullanımları yanında hiç değil 30 dk psikolojik rahatlatma olmalı 10defa tüp bebek denemesi sürecinde en çok eksiklik buydu aslında bizler elhamdülillah hasta değiliz sadece anne baba olmak istiyoruz daha sabırlı daha güçlü bireyler olarak bu yolda devam etmek güzel olurdu ...ben hiç bir tedavide psikolojik destek almayan birey olarak size yazmak istedim ...

Klinkler fiyat verirken fiyata dahil olanların içinde psikoljik desteği de yazıyorlar. Fakat bu hizmeti alanı hiç duymadım. Bırakın psikolojik desteği arayınca ulaşamıyorsun :))
Çoğu tüp bebek hastası, ailelerine bile söylemeden tedaviyi devam ettiriyor. Hem ailelerin çocuk yapın baskısı, hem hormonların vücuda etkisi, hem de anne baba olma isteği insanı çok yıpratıyor. Karı koca birbirine destek oluyor sadece.. Bi de bu forum:) gercekten insanlar birbirini tanımadan derdine ortak oluyor. Kendi adıma herkese tesekkür ederim :)

Okulunuzda başarılar dilerim. Umarım bu çalışmanız hastanelere de fikir vermiş olur

Haklısınız. Zaten bende bazı tüp bebek merkezlerinde aradığımı bulamayınca buraya geldim. Bu ciddi bir mesele ve çoğu merkezin psikoloğu yok maalesef.

Sevgili Suzan klinikler bizi yürüyen para olarak gördüğünden psikolojimiz onların umrunda degil:KK47: kendi psikolojimi kendim duzenledim hickimseyle paylaşmadım süreci ustumde baskı yoktu mis gibi sakin geçti gitti.ulkemizde kim psikologdan destek aliyo annem Allaha emanet yaşayıp gidiyoruz.

:) sizde haklısınız elbette ama tüp bebek merkezlerinde sizinle ilgilenen bir psikolog olsa fena olmazdı sanki.

Back
X